Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Amit beírtam host címet az az én gépem, és nem mindig megy rajta a ninjam. Ha elõre mondtok idõpontot akkor lehetõség szerint bekapcsolom 😉
Itt vannak egyéb host címek, amik egyfolytában mennek:
Jamfarm

Csak azt szeretnem megkerdezni h a ninjam allandoan menni szokott es ha igen akkor mi lehet az oka h nem tudok connectelni a hostra?
barnie1990
Be kene mar szerezni nekem is egy EMG-81-et asszem <#szomoru1>
Amugy nagyon jo lett szerintem, a horges is a te muved?

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Ráérsz 😊

mumpic
<#idiota>

Hell boy
Csináltam funból egy "bazd meg szása" covert. itt van az eredeti ha vki nem ismerné: klikk

itt pedig az általam készített metál változat: klikk

Lehet fikázni<#idiota>

milk41
köszi a segítséget😉

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

htr93
Királykirály. olyan mintha az elején csak direkt serencsétlenkednél, a végén meg már fasza. Meg a ritmus az... hmm.. tényleg érdekes. én a helyedben kitalálnám hogy oontosan mit akarok, és ha nagyon unatkozok, dobnák alá dobot + basszust. progival.

Ez meg az enyimé

Rockshow
Akusztikus girtárt vegyél elsõre, ha lehet olyat ami nem drága és könnyen eladható, mert ha tovább akarsz lépni, vagy mégsem jön be a gitározás, akkor nem marad a nyakadon! Az elektromos gitár és szólógitár az egy, persze millió féle van, az hogy neked milyen kell majd, a tehetséged/stílusod/ízlésed szerint alakulni fog. Akusztikuson tanuld meg az alapokat, a tanár ha van használható a közeledben és van rá keret, mindig nagy segítség szemléletesebb és inspirálóbb (és valószínûleg gyorsabb is) ha élõben tanulsz valakitõl! Hajrá!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Koszi hogy szoltal.😊 Akkor utana nezek a neten.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

milk41
hali!megszeretnék tanulni gitározni,csak nem tudom hogy hol kezdjem,tanártól vagy netrõl tanúljak,akusztikusat vagy szólót vegyek,illetve mi a különbség a normális szóló és az elektronikus gitár között?kösz a válaszokat elõre is😉

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

Hell boy
aztán a lagzin minimum a Meshuggah játszon ám 😄

Hellhammer
Hát nem 😊 Mondjuk írhattam volna úgy is, hogy sógorom, és az még rövidebb/lényegretörõbb kifejezés is 😊

nem mindegy 😊

Hellhammer
Uhh, még egy korrekció. Nem bnõm öccse vette, hanem menyasszonyom öccse <#vigyor3>

Hellhammer
Szal kiváncsi vagyok mikor jönnek rá a hazai kereskedõk, hogy már rég beléptünk az EU-ba, nincs vám/áfa baszakodás unión belül, és az internet sem luxus már manapság és nem kell doktori cím ahhoz hogy valaki neten vásároljon. Haverom szinte csak már ebay-en vesz magának pólókat/pulcsikat usa-ból a hazai ár kb. 2/3-áért.
Na befejezem a témát, kipörögtem magam, csak mindig felidegesít ha látom, hogy a magyar kereskedõk hogy vágják meg az embereket (rövid ideig dolgoztam kereskedelemben is sajna).

Beast Machine
Lyézusmárija. És akkor még nem beszéltünk a Westendben lévõ Eldorádó Hangszerüzletrõl. Nem azért, de ami árak ott vannak, abba bele lehet pirulni.

...vágod?

Hellhammer
Uhh bazze hol nézted 60e-ért? Innen vedd meg: thomann. Teljesen megbízható cég, simán szállítanak Magyarországra fixen 20 euróért, szal még szállítással együtt is ott vagy hogy 43e Ft (mai 242 -es árfolyamon számolva).

Én már elvbõl nem veszek semmit magyarországi hangszer/zenei cucc kereskedõtõl (max húrkészletet/pengetõt), mert a faszomat húzogassák le ne engem - bocs a durva kifejezésért 😊
Épp ma jött meg a rendelésünk a musik-produktiv-tól durván 400e Ft értékben de még így is saccra olyan 200e Ft-ot spóroltunk, hogy nem itthon vettük meg (szal itthon lett volna simán 600). Egy példa: bnõm tesója vett AKG wireless cuccot gitárhoz 36-e Ft-ért, ugyanez a motyó hazai kereskedõnél 65e Ft. No comment...

Ahogy elneztem azert ennek is utana kell olvasni, mit tekerek hova hogyan, nem olyan egyszeru ez.😊 Mar mint a felvetelnel.

Hmm, teteszik, de az ux2 mar 60K gyujtogetni kell, de vegul is nem most egybol kell ez.😊 Egyenlore meg akordokkal es egyeszerubb dalamokkal kuzdok, csak gondoltam jo volna felvenni, hogy halljam mit benazok.😊

Hellhammer
A 0404-esen van digitális, midi ki-bemenet is, meg két elõfok van benne szal akár tudsz egyszerre gitárt és éneket rögzíteni ha van rá hajlamod 😊
Ja meg van fantomtáp lehetõség is, szal kondimiksit is meg tud hajtani.

Ha elsõsorban gitárra kellene akkor ajánlom még figyelmedbe (de szar duma 😛) a Line6 Toneport UX1-et vagy UX2-t (az UX2 kb annyiban tér el az UX1-tõl, mint a 0202 a 0404-tõl, meg talán kicsit jobb minõségben rögzít).
Azért fasza cucc gitárhoz, mert adják hozzá a Line6 Gearbox progit, ami gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a Pod XT (csak nem külön hardvare van a modellezés számításra, hanem a számítógép procija oldja meg), szal csomó erõsítõ modell meg effektek. A Pod XT elég fasza cucc néha még nagy nevek is használták stúdióban (pl. Meshuggah) meg talán ugyanaz a modellezõ/effekt része, mint a Line6 csúcsmodell erõsítõjének a Vetta-nak. Én próbálkoztam számítógépes erõsítõmodellezésnél a nemrég megjelent Revalver Mk3-al is amit nagyon sokan dicsérnek, de rövid idõn belül megint a PodXt-nél kötöttem ki inkább. Ja arra még számolj rá egy kicsit, hogy lehet hozzá kiegészítõ csomagokat kapni amiben további erõsítõk és effektek vannak, szal ahhoz hogy fullos legyen még kis lóvé befektetés szükséges - de ez nem létkérdés).
Szal ha elsõsorban gitározáshoz kell én ezt javaslom, nézd meg a www.line6.com oldalon az UX1 és UX2 oldalát/manual-ját és eldöntöd, hogy neked jó-e 😉

az is meg tudja szólaltatni, meg ugyanúgy mûxik, szal miért ne!

ezesetben veszek egy nevesebb 10-es készletet, a mostani meg tartalék marad (ugyanis tönkremenni nem akar, valószínüleg lágy)
már gitárvételkor a boltban megjósolták h. hamarosan lecserélem a gyári húrokat

E-Mu 0202 USB hangkártya 27K ezt neztem, a masik pedig E-Mu 0404 USB hangkártya 50K nem tudom megeri e otthonra a dragabb vajon.

Sajnos nem tul vastag.😊 Max 50K gondoltam.

mumpic
kísérletezz 😊

A húrvastagság szerintem annyira nem játszik bele, a vastagabb húrnál inkább a keménysége dominál, mint a tényleges vastagsága, pl 10-es készletnél az E húr vastagsága 0,46 inch, a 9-esnél 0,42 (nem mindegyik gyártónál) ez nem olyan nagy eltérés.
A minõség annyiban számít, hogy egyes húrok alapból jobban zörögnek, némelyek pedig alapból tompábban szólnak. A sima rozsdamentes acél húr pl nagyon zörgõs. Ja, meg az idõ múlásával megkopik az új húr 'fénye' is, akkor is kevésbé fog zörögni.

Szóval szerintem simán a húrlábat állítsd a magassághoz, addig próbálkozz amíg nem tetszik az eredmény.

sziasztok
kezdõ gitáros lévén arra keresem a választ h. a húrvastagságtól hogyan függ a belállítható húrmagasság? (függ e egyáltalán?)
a gitáromat szeretném minél kisebb húrmagasságra állítani zörgés nélkül persze
röviden: a húrvastagságon vagy a minõségen variáljak?

Hellhammer
Én sem nagyon tudok jobbat mondani az emu-tól ár/érték arányban. Azaz attól függ mekkora a pénztárcád 😊

Hellhammer
Sok kopresszor meg eq 😊 Aztán mehet rá kis delay sûrítésnek, nagyon rövid delay idõvel, hogy igazából ne is tudd megkülönböztetni (szal ne halld külön) a delay-elt jelet. Aztán még némi reverb, doubler effekt vagy akármi ami jól szól 😊
Itt egy topic olvasd át, van sok jó tipp: vocal mixing.

kraawz
köszi,akk ezeknek nekiállok. aztán majd a köv adagért követelõzök<#smile><#eljen>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

barnie1990
Oasis - Wonderwall
Scorpions - Wind Of Change
U2 - One
Piramos - Szallj
Nickelback - Far Away
Republic - 67-es ut

Ezek mind jo szamok, de sok van.

Zene nélkül mit érek én?

tigeroo
kérdés: amúgy western gitárra lehet nylonhúrokat rakni?
tigeroo
bullet for my valentine-nak van pár akusztikus száma, azokból lehet csemegézni

(pl. én emiatt a dal miatt kezdtem el gitározni tanulni)
tigeroo
nemrossz😄 amiket megtanulok azokat énis felszoktam venni gépre
(barátaim kérik, megdícsérnek, sikerélmény, igy van ez rendjén<#smile>)

csak így tovább!
kraawz
akkusztikusra ?😊
pár dalcímet megköszönnék azért.

Hell boy
én is ilyesmikkel kezdtem anno 😄 még meg is vannak vhol, igazából ez azért is jó mert késõbb visszahallgatva érzed hogy mennyit is fejlõdtél 😊 kicsit összevisszának hangzik így elsõre de majd javulni fog ez meg te is rájössz hogy mi hangzik jól és mi nem stb., szóval gitározz továbbra is sokat és néha csinálj ilyen felvételet is ha kedved tartja mert jó lesz késõbb visszahallgatni.

barnie1990
Sum 41, Simple Plan, Blink 182, Linkin Park, Korn, System Of A Down - ezek kozott sok konnyu van, es meg eleg jok is.
Akkusztikusokbol meg sok nepszeru van, a legtobbje nem is nehez.
Magyar dalokat talalsz a magyardalok.extra.hu-n, youtube-on meg nezz szet Siggi profiljaban, eleg jo notakat tanit meg jatszani. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Lazarus
Hi!

Csináltam egy rövidke izét. Még nagyon kezdõ vagyok, ritmus probléma meg mellényúlás is van benne 😛 Ez egy ilyen 2 húros bociboci tarka szerû kreálmány, még nem kaptam visszajelzést senkitõl ezért lehet hogy nagyon szar. Elõre is bocsánat 😊
kraawz
Hali. Leírnátok pár dal címét,amit ismertebb bandák játsszanak és könnyû megtanulni.. TABból játszok,lehetõleg olyanokat.

Green Day, Limp Bizkit, Secondhand Serenade.. Eddig ezektõl a bandáktól találtam 1-2 számot.. De term jöhet magyar is

egy igyekvõ kezdõ

Koszi. Nem mindenkepp EMU csak azt ajanlottak. Ha tudsz jobbat ar/minoseg kategoriban szivesen veszem tanacsod.😊

En nem tudok csatlakozni a hosthoz 😄
Hell boy
Hellhammer: egy kis segítség kellene, hörgõs ének sávra milyen efekteket érdemes rakni?

Hellhammer
Jaja kell elõerõsítõ is. Ha az EMU-nál akarsz maradni, akkor a 0202 USB vagy a 0404 USB amiben van elõfok, vagy pci verzióban a 1616-os.

Ha venni szertnek hangkartyat arra hogy ratudjam dugni a gitart a gepre, akkor olyan hangkartya jo amin csak sima vonal bemenet van? Vagy olyan kell amin van mikrofon erosito is? Mert neztem e-mu 4040 es 1212m v2 de
azokon nem lattam mikrofon erositot.

htr93
hm.. azaz igazság, erre én is kénytelen voltam rájönni, a vége, át megy drum & bassba, az eleje egyszerû, az amikor az eleje ismélõdik, csak kicsit másképp,(A variáns😊 ) akkor meg black metalosnak tûnik.

tigeroo
én meghallgattam, csak nem akartam szólni😄
a dob kicsit furcsa nekem..nem gyors, hanem "hadar"...furcsa na😄
amugy nemrossz😊
htr93
Meg se nézitek?

Ne már<#rinya>

Hellhammer
Na most is megy a cucc, a zenekarunk másik gitárosával szórakozunk 😊
Effektek vannak a kliensben szal az is megoldható. A dob 4/4-ben van az üetemet lehet szavazni, vagy az admin (én) beállítja 😊
Szal: 80.98.41.226:2049
Nevet beír és anonymusra kattint, akkor nem kell jelszó.

barnie1990
Nekem sajnos annyi a gaz, hogy nincs most se a dugo amit radughatok a kabelre (hogy csatlakoztassam a hangkartyahoz), sem izmos gepem sincs, hogy effektet tegyek ra. Szoval dugot a napokban meg tudnek szerezni, de akkor is csak tisztan tudnek jatszani.

Zene nélkül mit érek én?

Beast Machine
milyen ütemben szólt a dob? 3/4? 4/4? 6/8?

...vágod?