Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
igen, 10 éves koromban nekem is azt tanította a tanárbácsi, hogy ne lógjon ki a hüvelykujjam a nyak mögül, sõt a kezdõ tanítványaimnak én is azt mondom. csak aztán tudod van haladó szintû gitározás is.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Aquir
nincsmit :p 😊)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

gibson9
Köszi!! mostmár lefogom tudni játszani... -.-

barnie1990
Lama kerdes de erdekelne: Ha vennek multieffektet, akkor az uveghangokra erzekenyebb lenne a gitar, mint csak siman erositore kotve?

Zene nélkül mit érek én?

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

gibson9
1. de nemis egyenes 😄
2. akkor mitkell vele csinálni?
3. ennek a topicnak több köze van a kérdésemhez, mint a "honnan tölthetem le a guitar pro 4-et?" címû topicnak.

Aquir
végülis tökmind1, de ez sajna nem ferde vonal ahogy legelõször mondtad :p

gibson9
yeahh!! 😄 na ezaz! Ezzel micsi?
amúgy azért mert nemtudtam hogy van erre külön topic! Bocsi! De gitározáshoz tartozik ezis végülis...

Aquir
miért nem a topikjában kérdezted egyébként? 😊

Aquir

:p

gibson9
na arra gondoltam, hogy az 5-öst és a 7-est alul összeköti egy ovális ív 😄 És néha közöttük még van egy csomó szám.

tigeroo
bár sztem a legatora gondol
Aquir
ez a termolo pengetés. Erre görbül lefele? :p

gibson9
na mind1... nemnagyon akar összejönni 😄
mást kérdeznék: vannak ezek a nyilak felfelé feléjük írva hogy full. Ez tudom mit jelent. Van amelyik felett csak egy csík van, valamelyik felett csak egy l betû. Ezeket hogyan kell?

tigeroo
csinálj képet róla

(printscreen, vágólapról paintba berakod és feltöltöd a képet)
Aquir
sajnálom, ez van a 4-es helyén :p

gibson9
nem 😄

gibson9
valamikor felette van

Aquir
¢?

gibson9
2 db szám alatt van egy jel, ami a billentyûzeten a 4es gombon van! és nem a felkiáltó jelre gondolok 😄

Aquir
biztos hogy a szám alá is teszi ezt az összekapcsolást? :p nem inkább mögéje teszi hogy az ottlévõ hanggal összekapcsolja?

gibson9
összekapcsolás hanggal, az van kiirva. vagyis az a jel. na de azt hogy kell lepengetni vagy azzal mitkell csinálni? 😄

Aquir
a hüvelykpengetõ arra jó hogy kiemeli az alsó basszus kíséretet (amit a hüvelykujj ad), miközbe megy egy másik, felsõ dallam vele együtt a felsõ húrokon a többi ujjal.

Csak el kell kezdeni a többi ujjal is játszani, és megszokod.

a pengetõvel én sem tudok gyorspengetni, még az oda-vissza pengetést gyakorolom, aztán majd a többi jön magától😊

tigeroo
aham
amugy köszönöm a "tanácsokat" de ez megint más amit példának hoztatok fel (flamenco)
ott a hüvelykujjat csak a 3 basszushúron használják, de én mind a 6húrt azzal pengetem (kivéve amikor basszert játszok<#idiota>)
PIMA ujjrend...háát annál még pengetõvel is jobban megy😊

ez a hüvelykpengetõ jó, ennek utánanézek😊
csak jobbkézre suta vagyok (balkezesként jobbkezesen játszom) és amikor alulról pengetek felfele akkor mindig "beleakadok" a húrokba😄
meg a speedpicking egyáltalán nemmegy pengetõvel
Aquir
meg is tudod nézni a guitar proban, mivel megvan ott a neve :p

gibson9
Nem 😄 guitarpron láttam pár tabnál. itt felül a képen is van olyan jel jobb oldalon a hangjegyek alatt. Csak én a szám alatt láttam ilyet, na és hogy az mi? 😄 Érzem énis hogy nemtom megfogalmazni.. sry XD

Aquir
tremolo pengetés? vagy mire gondolsz? <#buck>

gibson9
helló én azt szeretném kérdezni, hogy amikor 2 vagy több szám alatt egy ilyen ferde vonal van az mit jelent és mit kell csinálni a húrokkal?
nemtok most olyat etenni billentyûkkel, de mint ez csak vízszintesen lefele görbülve ) biztos tudjátok amúgy 😄
Elõrre is köszi, és bocs hogy ilyen hülyén fogalmaztam :S

Aquir
"ha megtanulsz pengetõvel az jobb"

van amit csak öt ujjal lehet játszani, tehát hogy ez az "így jobb vagy úgy jobb" csak helyzettõl függ. Az a jó ha valaki mindenhogy megtanul játszani 😊

Aquir
egyszerûen hülye aki ezt mondja😊 ez technika is, ahogy látod van profi aki így fogja, ez stílus

Aquir
egyszerû hüvelykpengetõ

Daffit
Aquir, Bens: aki hüvelyket használ az béna. Jazz-gitárt tanultam és a tanárom rámszólt, ha meglátta kikandikálni a hüvelykujjamat a nyak mögül, nemhogy még fogjak is vele!
Tigeroo: nem gáz ha körömmel játszol, de ha megtanulsz pengetõvel az jobb. Van nagyon sok különbözõ pengetõ, méretben, formában és keménységben is. Meg kell találni a neked megfelelõt.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

bens
teljesen általános dolog fémhúroson hüvelykujjat használni. viszont basszusgitáron én nem szoktam mondjuk.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

McGrady

Kuss!-magyarázta.

tigeroo
mivan a hüvelykujján??
amúgy nagyon gáz hogyha nemtudok pengetõvel játszani? (csak thumb + mutató/fuckos ujj + sikálás a körmeimmel)

emiatt szeretnék basszusgitárra áttérni..de ha nem sux akkor maradok 6húrnál 😄
mumpic
menõ <#smile>

Aquir

mumpic
linket, vagy meg sem történt! <#nezze><#crazya>

Aquir
fémhúroson is van olyan játszás hogy hüvelykkel fogják <#buck>

tigeroo
jah igen bocsi, én írtam le rosszul
köszönöm!!
mumpic
Lusta vagyok kiszámolni hogy ez milyen akkord, de szarul szól. Az a tippem hogy itt most nálad felülrõl lefelé jönnek a vékonyabb húrok, ezesetben mondom hogy fordítva szokták felírni, és akkor ez egy G-dúr:

3
3
0
0
2
3

mutatóujj: 1
középsõ: 2
gyûrûs: 3
kis: 4

4
3
0
0
1
2

Ha pedig mégis rendesen (lentrõl a mélyek, fentrõl a magasak) raktad be, akkor én így fognám le:

4
1
0
0
3
2

Hüvelykujjat nem szokás akkordok lefogásához használni, meg úgy egyáltalán nem szokás. Basszgitárosoknál láttam már hogy hüvelykkel fognak le, de az egy külön faj. 😊

Koszi.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

tigeroo
csak lekell fogni a húrokat nem szabad leszorítani õket a bundokra

én azt kérdezem hogyha:

3
2
0
0
3
3

akkor itt a felsõ húrokat hüvelykujjal kell lefogni vagy hogy? ("tab-nézet")
Ha tabban x van az mit jelent?
1 x
2 x
3 x
4 x
5 x
6 x

Igy pl, a szamok a hurok.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

AtomHeart
<#hehe><#hehe><#hehe>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos