Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az én kezdõ gitárom 16 ezer forint volt és még most is minden nap játszok rajta, mert nem lehet letenni. Ha kezdõ valaki, akkor elsõnek kisebb kategóriával kezdjen, utána lehet feljebb lépni természetesen. 😊 Sõt, ajánlott elõbb-utóbb. x)
Sacred & Diablo 2 fan ;)
"Elektronika csak akkor kell, ha ki akarod hangosítani. Vagy még akkor sem - én egyszerûen mikrofon elõtt játszom, ha hangosítás kell."
Az elektro-akusztikus gitárokat azért kezdték gyártani, hogy elõben és stúdióban egyaránt tudja az a minõséget adni, amit egy sima akusztikussal nem tudnád mikrofon elõtt... Ha jó minõségû az elektyronyiká, akkor kiszûri a háttérzajokat, nem gerjed, a "huzigálkásokat" kiszûri, stb. Rengeteg elõnnyel jár, ha valaki játszott már akusztikussal és elektro-akusztikussal akár csak egy számot is végig , az ismeri és érzi a különbséget. Még egy piros ponty az elektro-akusztikus javára, hogy ha valaki komolyan fontolgatja a gitározás mûvészetét, akkor az effekteknek hála sokkal érzékibbé teheti a játékot, visszhanggal, kórussal stb, de ehhez elektronika kell, mert ha mikrofonnal játszol begerjed, a zajokat is effekteled stb.
SB: Ha kezdõ vagy akkor menj be az elsõ használt hangszerboltba és spontán vedd meg az elsõ jó árú és JÓ MINÕSÉGÛ gitárt amit meglátsz és megtetszik. Nem fogod megbánni hidd el. Ha látod a javulást és a szereted (szeretni fogod 😉 ), akkor gondolkozz új gitárban, akár klasszikus, akár akusztikus, akár elektro-akusztikusban. A járást se egybõl triatlonnal kezdtük. 😊 Szép fokozatosan.
FRIC: Ugyanez, 30-50 ezer szvsz túlságosan sok, ha teljesen null-kezdõ vagy. Ha viszont már "tapasztaltabb" kezdõ vagy, akkor itt egy pár link amibõl válogathatsz kedvedre:
klasszikus
akusztikus
árlista - mindenféle
szintén
Sacred & Diablo 2 fan ;)
A nyár végére tervezek egy gitárvásárlást. Kezdõ vagyok. Elektro-akusztikus gitárt szeretnék majd venni és ehhez kérek tanácsokat, hogy milyen márkát válasszak kezdõként 30-50 ezer forint között.
Elõre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Máté
Git-Art
Elektronika csak akkor kell, ha ki akarod hangosítani. Vagy még akkor sem - én egyszerûen mikrofon elõtt játszom, ha hangosítás kell.
Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu
Sacred & Diablo 2 fan ;)
Ezt a gitárt (link) szeretném megrendelni és azt akarom kérdezni, hogy a 4/4-es méret az az original méret vagy egy kisebb fajta?
Sacred & Diablo 2 fan ;)
gépre meg úgy tudod legegyszerûbben felvenni amit játszol h bedugod a line in-be a gitárt. ha jó a hangkártyád egész jó felvételeket lehet csinálni mindenféle erõsítõ, keverõ stb nélkül is. én mondjuk egy ilyen egyszerûbb kis keverõt használok mert kényelmes. felvételhez még érdemes beszerezni egy cooledit pro-t.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
egyébként nagyon korrektek, hamar ide ért a cucc, küldtek sms-t is amikor feladták meg ilyenek..
viszont ezt a garanciát sajnos lehet hogy ki kell próbálnunk hogy tényleg mûködik-e(b-stockos, azaz ilyen újracsomagolt basszerkombót rendelt haver, és megadta magát), de nem hiszem hogy bármi probléma lenne velük!
A gyerek egyébként koreai, 11 éves és kb. 2 éve tanul gitározni. Én persze örülök ha tényleg 30 év alatt elérem ezt a szintet, ha egyáltalán.
hallgassak meg videókat hogy hogyan szólnak egyes gitárok, vagy hogyan? 😊 Stramm testû gitárra gondolok szóval nem olyan ami akusztikus mellette, szóval nem jazzgitár. Meg hogy hogyan lehet gépre vinni, vagy amit mondtak mondjuk fülhallgatóval is hallgatni, stb. Na ez esetben mit kellene tudnom az ilyen gitárokról?
árba hát mittudomén maga a gitár olyan max 80ezer, esetleg lehet több. meg a többi kellék amiknek nem tudom milyen áruk van így általában. Mennyibe kerül egy jól használható gitár, mindennel együtt? Mit ajánlanátok?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
(náluk 2-3 év)
😛
akkor a kissrác a második videóban már elõzõ életébe is erre gyúrt nem? 😄
nem olyan nagy szám ilyen szintre eljutni (videók). gyorsan elröppen az a 20-30 év 😊
http://www.hangszer.onlineuzlet.hu/index.php?act=big_pic&t_id=24726&page=1&keres_txt=
Csak az zavaró, hogy kb. annyiba kerülnek mint azok amihez erõsítõt is adnak.
Mint írtam azért kell hogy halk legyen, hogy nyugodtan tudjak gyakorolni. Általában akkor vagyok ébren amikor a többiek alszanak. De ha már penge vagyok veszek egy jó kis erõsítõt hadd hallja az egész ház.
Kb. mennyi idõ mire így megtanulok? : 😉
http://www.youtube.com/watch?v=XG1c3A4UJgk
http://www.youtube.com/watch?v=AkR-zbr1bOI
http://www.youtube.com/watch?v=4fFldVsB7MI
és ne aggódj, az elektromos gitár alapból ugyanúgy szól mint az akusztikus, csak különféle effektpedálokkal lehet torzítani a hangzást
én pont így jártam a héten😊 unokatesómmal cseréltünk (õ hozta az ibanezét énmeg odaadtam a westerngityómat)
és kurva jó volt hogy tudtam éjszaka is játszani rajta, mert nem hangos.
a saját gitáromon a nyílást mindig lefedem hogy halkabb legyen a hangja😊
az ilyen gitárszetteket pedig kerüld szerintem, amúgy kb. 25ezertõl már lehet kapni jóféle gitárokat (+tízezrekért erõsítõ)
Szeretnék gitározni tanulni, és tanácsot kérnék hogy milyen gitárt vegyek (elektromos/usb/klasszikus). A szempontjaim:
- Csöndes legyen, hogy tudjak gyakorolni.
- Alapvetõen klasszikus gitározni szeretnék. Nem tudom hogy lehetséges-e ezt összeegyeztetni a fönti szemponttal. Nem tudom, hogy az elektromos és klasszikus gitár mennyiben különbözik, lehetséges-e egy elektromos gitáron hasonló játékot produkálni mint klasszikuson.
- Ha elektromos, akkor az miben különbözik attól amit USB csatlakozóval gépre lehet kötni. Mi értelme annak?
- Mivel láma vagyok, a minõség lényegtelen, csak arra kell hogy elkezdhessek gyakorolni.
Elõre is kösz a segítséget!
3
1
2
2
0
Ez valami Edúr 7/9# vagy hasonló, a felsõ két húrt kisujj utolsó ujjbeggyel kell fogni, nem tudom lehet-e máshogy, amikor tanultam, le akart szakadni a kisujjam. Bedagadt az ízület, és ropogott, meg szürcsögött, de azóta már megy 😊
G-dúrt énis kisujjal fogom, gyûrûssel elég kényelmetlen nekem... de énis azzal szenvedtem talán a legtöbbet.meg E-dúr😄 persze azért mert azvolt a legelsõ😊 szóval F-dúr lehet nehezebb de mire oda eljutsz már ügyesebbek az ujjaid.
Van meg a 320033 valtozat, oda mar kell a kisujj, de meg igy is egy eleg konnyu akkord szerintem.
Zene nélkül mit érek én?
ez eléggé idióta kérés lesz,de felhúztam az agyam.
szóval a G-dúr lefogására van vmi ötlet? A 320003 iszonyatosan nem megy, nagyon béna vagyok hozzá, az "A" húron levõ ujjam totálisan letakarja az alatta levõ D húrt, mocskos ****-ul szól az egész.
Az elsõ pár másodpercet érdemes csak megnézni, végülis ugyanaz a lényeg 7 percig
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Megpróbálom leírni azt feltételezve, hogy jobbkezes az illetõ, szal bal kézzel van lefogva a hang 😊
Hammer-on: bal kézzel lefogod az elsõ hangot (ahonnan indul az összekötõ vonal) jobbal megpendíted a húrt, aztán a bal kezed másik ujjával rányúlsz (koppintasz) a második hangra és úgy fogod le azt, szal már az a hang fog a továbbiakban szólni.
A Pull-off pont az ellentettje, azaz megpengeted a hangot, majd így elfelé-lefelé húzva az ujjadat megpendíted a húrt és elengeded miközben a másik ujjaddal már lefogod a lentebb lévõ hangot.
A tap (tapping) pedig az, hogy a pengetõ kezed egyik ujjával rákoppintasz a jelült bundra.
Egyébként az ilyen legato figuráknál az a lényeg, hogy van az alap hang és arról nem emeled fel az ujjadat, hanem az összes többivel baszkódsz össze-vissza mitn ahogy a linkelt kottában látszik pl. az elsõ ütemben a 3. bundnál lefogod és az 5-8 fekvésekbe a másik 2 ujjaddal nyomatsz hammer-on-t és pull-off-ot.
Ja meg van az a fajta összekötés amikor nem íves vonallal, hanem ferde egyenes vonallal van összekötve és vagy sl vagy slide van ott, az az hogy a lefogott hangról feljebb/lejjebb csúszol miközben lefogva tartod.
A másik meg: a felfelé mutatú nyíl és full vagy 1/4 1/2 felirat fölötte az a bend, azaz a hajlítás. Lefogva tartod a hangot és a fogólapon felfelé/lefelé tolod a húrt (nem másik fekvésben, hanem mittomén a G húrt tolod felfelé az E-A-D húrook irányába). Javaslom hogy a youtube-on keress rá ezekre a kifejezésekre (hammer on, pull off, tapping, string bending, legato).
Zene nélkül mit érek én?
Hüvelykujjat sokan használnak elektromos gityón is, fõleg blues/jazz/rock
gityósok és leginkább trióban, ahol kíséretet és a témát is a gitárnak kell játszania. Hendrix bátyó egyik védjegye a hülyeskes
betámasztás..