Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barnie1990
Cort X-5 vagy X-6 <#nyes>

Zene nélkül mit érek én?

Ahhoz hogy a nyakmerevítõn állítsak le kell szedni a húrokat?
Elnézést, hogy nem fogalmaztam érhetõen! Már tud gitározni és most alapítanak zenekart. Olyan gitár kéne ami kiszolgálja 2-3évig és kisseb koncerteket alkalomadtán le lehet vele zavarni. Max keret 40000-50000ft
kéne tudni, mennyi az a "nem sok".

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Christiansen
Squier Classic Vibe Strat
Fender Hungary-tól, Szövetség utca

tigeroo
akkor tudná szerintem hogy olcsó és komoly paradoxon egy hangszernél😄
bardocz
Vagy már tud gitározni,akar egy újat,és hosszú távra tervez vele?
tigeroo
most megis akar rajta tanulni játszani vagy egybõl koncertet akar adni vele?
pussz...
Sziasztok!
Egy barátom szeretne venni magának egy kicsit komolyabb szólógitárt. Nincs sok pénze rá , ezért az olcsók közül kéne választani. A strato forma jönne be neki. Olyan kéne amivel egy kisebb koncertet is ellehetne játszani.
0blueman
nyakmerevítõn állíts szerintem

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

Egy olyan kerdesem lenne, hogy a hur magasag az elso par bundnal teljesen jo, de ahogy haladok egyre lejebb a gitar teste fele, ugy egyre magsabban vannak a hurok. Ez igy normalis vagy nincs valami jol beallitva?

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Harley Benton HBL-400 gitár lenne kép havernak eladó. Szerintetek jó lenne ez egy kezdõnek? Metál hangzásra szerintetek megfelel-e?
Üdv mindenkinek!

Én is EMg-ügyben szólnék hozzá. Illetve inkébb egy kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni. Szóval: az EMG Zakk Wylde szetthez ugyebár jár külön potméter Les Paul és Strato fazonhoz is (hosszabb és rövidebb). De ha külön veszel egy 81-est és egy 85-öst, akkor is járnak hozzájuk a különbözõ hosszúságú potik? Ezt ugyanis sehol nem láttam feltüntetve, csak a Zakk szettnél. Van valakinek tapasztalata ezen a téren?

Üdv!

tigeroo
jah a creeping death😊

szerintem is jólett, tegnap még ment egy kicsit winampban is😄
Beast Machine
meg a negyedik is Metallica: The end of the Line

...vágod?

bardocz
Én azt hittem az egyszerû dal😮
Az😊
Rock n Roll rugója
Aztán a 3dik metallica😛

Amúgy nagyon jól szól!!
kraawz
az elsõ tankcsapda? 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Beast Machine
rokk.

...vágod?

tényleg a vista volt a hunyó😄
végre van XP-m, igaz hogy kb 6 írható CD és másfél napnyi szarakodás kellett hozzá..
szal hamarosan jönnek a guitar riges kérdések..😄

0blueman
<#wow1><#wow1><#wow1><#mf1>

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

Beast Machine
a minta elsõ negyedén kívül mindenhol úzós, konkrétan melyikre gondolsz?

...vágod?

barnie1990
A mute-olt hang tetszik a legjobban nagy gain-nel, en ott ismerem fel a legkonnyebben az EMG-t, de nincs nagy tapasztalatom benne.

Zene nélkül mit érek én?

barnie1990
Zuzos resz nekem elegge bejon, ezt a hangot szeretem a legjobban az EMG-ben. Na majd egyszer nekem is lesz. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Beast Machine
ok, akkor legközelebb kicsit belepiszkálok az EQ-ba, kösz a tanácsot

...vágod?

Christiansen
jól szól!
nekem a tiszta a kedvencem az elejérõl

Metallicához viszont tekerd le a közepeket, míg magas&mély mehet fel 😉

Beast Machine
Nna emberszerzetek. Beszereltem a hídhoz az EMG 85-öst, megszenvedtem vele pirinyót, de megérte. Kis hangminta, ha érdekel, a azokásos felszerelés: laptop alaplapi Line-in, Korg AX5G, hangfalszimulátorral.

...vágod?

Hellhammer
Jaja. Alapvetõen izommemória vagy mi a rák a neve (egyesek cáfolják hogy létezik ilyen), szal annyit kell gyakorolni, hogy "magától" tudja a kezed hogy mit csinál, nem pedig az agyad tudatos részével irányítod. Szal meg kell jegyeztetni a kézben lévõ izmokkal a mozdulatokat és ez csak nagyon sok ismételt mozdulattal lehet elérni, nem is az a lényeg hogy gyors tempóban menjen a gyakorlás, sokkal faszább az, hogy lassan kezdeni és lassú (unalmas) tempóban unalomig ismételgetni a skálákat, figurákat és csak nagyon lassú fokozatokban emelni a tempót.

Gando
háá... ja...

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

hogy tudok gyorsitani az ujjaimon(amivel lefogok)? csak sok gyakorlással?XD
Froopy
Sziasztok! Közületek találkozott már valaki LTD F-4E basszusgitárral? Személyes tapasztalatok érdekelnének, de vélemények is érdekelnek😄 Neten sehol sem találtam róla videót vagy sample sound-ot. Köszi szépen😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

hát a hangkártyám az valami alaplapi valami, de támogatja az ASIO-t.. legalábbis ahogy eddig észrevettem.. mert FL Studioban a kattpogások meg a késések eltûntek..
de a baj sztem valahogy a windows hangtámogatásánál lesz.. most már vagy 3 napja egy Xp telepításável küzök, mert hát mág a kiadott SP3-as telepítõbõl is kimaradt a S-ATA hdd támogatása.. de Xp alatt sztem jó lesz.. csak tudjam feltenni..

Beast Machine
mit ma, tegnap 😄

...vágod?

Beast Machine
értem, köszi, csak ma jött meg az EMG 85-ös, a 89-es viszont csak november közepén jön a nagykertõl, addig meg nem bírom ki 😊

...vágod?

Hell boy
Köszi a cuccokat kipróbáltam,Pod XT hangfal szimu nélkül az engl impulse-al meg 5150-es EQ beállítással nagyon faszául szól. teljesen olyan a hangzása mint az új Flames lemezen a gitár.

Hell boy
életképes bár nem a legjobb párosítás külön külön jól szólnak úgy tudom de együtt már nem igazán szal ha középen áll a kapcsoló akkor nem fog úgy szólni ahogy az ember elvárná. baj nem lehet belõle, nekem is az Ibanezembe a hídnál egy EMG 81 van a nyaknál meg gyári humbi bár az nincs is bekötve szal én csak az EMG-t használom.

Beast Machine
srácok, mennyire életképes egy olyan szituáció, mely szerint a gitárban egy aktív ls egy passzív pickup mûködik egyidõben? Lehet belõle baj (azon kívül, hogy esetleg nem szól túl jól)?

...vágod?

Hellhammer
Nézz szét hogy a guitar rig milyen drivert próbál használni. Lehet hogy az asio driver környékén lesz a gond. Milyen hangkártyád van?

Gando
próbáltad már a gép indítása elõtt bedugni a gitárt?

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

valaki próbált már win vistára(home basic) Guitar Rig-et ráerõszakolni??
nem tudom h csak nálam van e ilyen, de valamiért nagyon nem akar menni.. merthogy az történik, hogy bedugom a gitárt a gépbe, és tulajdonképpen az egész hang része a gépemnek megzakkan(újraindítás után persze minden gyönyörûséges😄)..
szal elõször még a vezérlõpult-->hangbeállításoknál ki is jelzi hogyha pengetem, de mire a GR elindulna, addigra annyira semmit nem csinál, hogy már zenét lejátszani se igazán hajlandó..
van valakinek valami ötlete hogy mit lehetne ilyenkor csinálni xp telepítésen kívül??(azt is próbáltam, de persze nem akarta azt se, és így az egész tegnapom el××××tam egy vista reinstallal.. az élet kegyetlen😄DDDDDDDDD)

Aquir
a pengetõ fajtája (anyaga, vastagsága, keménysége stb.) csak rajtad múlik, melyik jön be neked

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hogy pontosítsak Ibanez v50hez kellene pengetõ.
Tudom , hogy nem teljesen a témához illik, de a pengetõ méretét mi alapján kell megválasztani?
kraawz
Köszönöm. Csak a videót meg ezt elég nehéz összeegyeztetni.. Fõleg,hogy megnéztem, nem is azt játssza,ami megy alatta. Szalagavatón a végén ezzel a dallal búcsúzunk, aztán letelepedünk,mki énekel én meg gitároznám ezt,de tök mást játszik a srác.. Már az elején látszik..

vegicsek
Ilyet találtam : link

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

kraawz
ennek a számnak kellene a kottája, TABja, gp4e akármije.. Sürgõs lenne,aki tud segíteni,megköszönném ! 😊

bardocz
Mindenben vannak kivételek😊 De a csávó a 80-as évekrõl beszélt akkor asszem.
Hellhammer
Nézz/hallgass meg akkor pár Toy Dolls koncertet/felvételt és megváltozik a véleményed.

bardocz
Játsszál punkot,az biztosan megy😊
MTV-n van valami mûsor,és ott mondta a csávó,hogy a punkoknak ilyen volt a gitárszólójuk,mert nem tudtak zenélni,és csak ez ment😄
dronkZero
Na jó, csak úgy már hallottam 😊

Próbálkozok vele, de nagyon nem megy. Rádugtam a mikrofonbemenetre, azon meg sem nyikkan. Most megnézem egy olyan gépen is, ahol van vonalbemenet, hátha...
Hülye vagyok én ehhez 😊 Mondjuk azt sem tudom még, hogy mit kezdek vele, ha megszólal. Kicsit ráhozom a frászt a szomszédra... 😛

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN