Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szol az magátol is😄
dronkZero
Hi.

Van nálam megõrzésre egy elektromos gitár. Meg tudom szólaltatni valahogy, ha csak számítógép van a közelemben? Mittudomén, rádugom a hangkártya vonalbemenetére, vagy valami ilyesmi? Lehet baja valaminek ettõl? Kicsit tartok tõle, mert hülye vagyok hozzá... 😛

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

ohm , nem engedi linkelni szal ott -> Leckék/ Lecke - A tabulatúra olvasása..
tessek magyarul <#wave>
Tabulatura
Aquir
ez a megfelelõ válasz :p
ha tud angolul

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sziasztok! Biztos vagyok benne, hogy kb 6000 hasonló kérdés hangzott el, de ha nem haragszotok, felteszem én is az enyémet. Nem tudom értelmezni a tabokat 😞 😞 Hogy kell???? Az oké, hogy hol kell lefogni a húrt, de égõ vagy sem én a számozását nem értem... Végre teljesült a régi kölyökkori álmom, és tulajdonosa lettem egy elektro-gitárnak. Nem akarok egyelõre pénzt kiadni tanárra, inkább pár egyszerû dallal bepróbálkozok. Aztán valami csak kisül belõle. Teljesen kezdõ vagyok, 3 napja van nálam a gityó. Szereném komolyan venni ezt a dolgot de elõször ugyebár meg kell tanulni az alapokat! És kéne egy kis segítség hogyan essek neki, ahogy elmézem több tapasztalt emberke is van itt, aki remélem segíti az amatõröket 😄 Pár hónap gyakorlás után érzékelhetõ, hogy van e hozzá "töke" az embernek vagy több idõ kell? Elõre is köszi 😊
Hellhammer
Na megvannak az impulse fileok is:
Guitarhack féle
Engl V30

Hellhammer
Kicsit el voltam havazva, így megkésve bár de itt vannak a presetek: klikk. Sztem 90%-ban metal shop-os modellek vannak benne, 1-2 van amiben az fx junkie-ból van benne valami, de asszem azok fõleg ilyen boost vagy eq dolgok.
Én javarészt a criminal modellt használom (Peavey 5150 szimu), de ami még fasza sztem az a big bottom és a diamondplate (Mesa Rectifier) modell (mondjuk hallottam jó dolgokat az Engl Powerball - Angel P-Ball - és a Diezel - Deity Lead és Deity's Son - modellekkel is).
Impulseokban össze vissza variálgatok, de van a guitarhack féle pack ami fasza sztem, meg valahonnan szedtem le engl láda impulseot, az is fasza. Majd összeszedem azokat is valahol.

hát akkor majd a jézuska lehert beruház egy ilyenre addig gyakorlok továbbXD

de ez nem tud tul sokat az árához képest? meg jo minõség is?
Hell boy
már kezdek megbarátkozni a szerkezettel, igazából amik tetszenek azok a metal shopos erõsítõ szimuk a többi nem a legjobb, ill. jók azok is csak nem kifejezetten metálra, kipróbáltam hangfal szimu nélkül és nyomtam rá impulse-ból szimut így azért jobb a hangja. Te melyik impulsokat szoktad használni? A presetek amik neked vannak az XT-hez jók lesznek nálam is? mer nekem csak metal shopom van,

Beast Machine
Nagyon jó kis pedál ez, én is ilyet használok, maximálisan meg vagyok vele elégedve.

...vágod?

Errõl mi lenne a véleményetek érdemes e ilyen multit venni, igazábol nekem metálos hangzásra kéne és ha ebbõl ki lehet hozni oylat normálisat akkor ezzel olcsóban kijövök és még sok más hangzás is van .
0blueman
nemrossz<#eljen>

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

üdv nézzétek meg a videóm😄

http://www.youtube.com/watch?v=okMjVXCxWdQ
trogerzsiger
trogerzsiger
Hali!

A gityómon a húrlábak alatt van egy lyuk, és ha jól tudom az egy tremolókarnak az aljzata ez igaz?

0blueman
vagy ezzel vagy egy Epiphone EM-1-gyel kezdek akkor

0blueman
ez kezdõ gitárnak biztos jó.

Hell boy
Csak a metalshop van rajta, igazából végig bogaráztam hogy érdemes-e a másik kettõt rárakni de úgyse fogom õket használni (eleve metál zenéket játszok szal a collector classic nekem felesleges az fx junkie-ban meg van egy rahedli effekt amiket szintén nem fogok használni mert max delay az ami kell nekem de az alapból is van benne bõven) úgyhogy maradtam csak szimplán a metal shopnál. a preseteket megköszönném ha feldobnád vhova, meg kiveszem akkor a hangfal modellezést.

Hellhammer
Rajta vannak a kiegészítõ csomagok (metal shop, collector's csallsics, fx junkie)? Ha igen, tudok neked küldeni 1 raklap preset-et amit innen-onnan összevadásztam. Ja meg próbáld meg úgy, hogy nem használod a pod hangfal modellezését, hanem impulse response-os hangfal szimulációt nyomsz rá utána.

Hell boy
beszereztem egy POD XT-t de nem is tudom.. eddig nem gyõzött meg túlságosan. mondjuk még csak gépen próbáltam de kb ugyan olyan a hangja mint a gitar rignek. na majd még próbálkozok vele hátha nem jól csinálok vmit.

Beast Machine
Cort nagyon jó gityókat gyárt, ahogy nézem, sztem ha lesz még egy gitárom (amit azért kétlek😛), akkor COrt lesz vagy ESP 😊

...vágod?

barnie1990
XXL cimu musorban a tv2-n a basszusgitar meg a szologitar is Cort. Azert nekem, mint Cort-tulajdonosnak ez eleg jol esett, meg ha nem is pont a TV2 a merce.

Zene nélkül mit érek én?

kraawz
á,bocsi... nemide.. töröljétek

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

kraawz

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

0blueman
Hát külföldi oldalakon csak jókat írnak róla<#nemtudom>

mumpic
A virtual distorsion grid még jobb tán.

mumpic
Itt próbáld ki pl a compact pedal test drive részt. Abban pl az Os-2-nél észrevehetõ a különbség.

és hangzásban mi a különbég?😄 nekem ilyen kis gyakorló erõsitõm van azon elvileg overdrive van (bocs a hülye kérdésekér de probálok müvelõdniXD)
Beast Machine
Nem, nem ugyanaz: az Overdrive effekt úgy jön lérte, hogy (nevéhez hûen) a gitárjelet egyszerûen túlvezéreljük, míg a Distortion hangzásnál a gitárjelet "négyszögesítjük".

...vágod?

az overdrive és a disortion nem uygan az?😄

a másik meg a ac/dc-back in black-be aza rész amikor jön le ehur 3-0 hhur3-0 g 2 0, ott vmi effektet használ?😄 mer nekem az eléggé másképp hangzik XD
Hellhammer
Hát mert silány minõség. Az Epiphone nem ebben a kategóriában van jobban jelen, szal inkább a drágább gitárjaik a jók. Vannak olyan gyártók akik meg kifejezetten ebbe a kategóriába gyártanak csak gitárokat, õk azért jobban kigyúrják a dolgokat, lévén náluk a 40e Ft-os cucc a csúcskategória - remélem érted mit akarok mondani...

0blueman
szabad tudnom, hogy miért ne?<#crazya>

Hellhammer
Jujj Epi Special II-t ne. Akkor már inkább Johnson vagy Stagg 😊

Amúgy Szabolcs ha visszaolvasol 1-2 oldalt akkor szinte csak ezekrõl van szó egyfolytában.

0blueman
tessék<#kacsint>

sz4bolcs
köszi!

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Rockshow
Tudunk!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

sz4bolcs
Sziasztok! Tudtok ajánlani valami kezdõ, de használható elektromos gitárt?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

http://www.hangszerdiszkont.hu/Gitar/Szologitar/1788-Squier-Bullet-Strat-RW-BK.html Nekem ilyen van, nagyon szeretem 😊 Csak a fogólap nem fehér...
Hellhammer
Nekem bejött.

0blueman
Ez a testen átfutó húrozás mennyire jó/idõtálló?

0blueman
na, asszem erre lecsapok!

mumpic
Azért mondom hogy ha behangoltad, akkor próbáld figyelni hogy mikor jó. Én szoktam olyat játszani hogy behagnolom fülre, aztán ellenõrzöm magam a hangolóval.

Alapkövetelmény, igen, de ha nincs mihez viszonyítanom, hegyezhetem a fülem akármeddig 😊 Tegnap elkocogtam egy hangszerboltba, és ott a kérdéseimre válaszoltak szívesen. Most már be tudtam rendesen hangolni. Köszönöm a válaszaitokat! Blueman, nekem Guitar Pro 5 van fennt a gépen, abban is van hangoló. Ha egyszer kell a teljes program, szólj!
0blueman
kipróbáltam, nagyon jó kis program(fõleg ha még gitárom is lenne hozzá... 😞 egy próbát megér mindenkinek

0blueman
AP Guitar Tuner 1.02 (.exe)
Gitárhangoló program sokféle alaphangolási lehetõséggel

link
<#eljen><#eljen><#eljen>

mumpic
Mivel frekvenciát mérnek, elég pontosak, de azt tanácsolom tanulj meg a füleddel is hangolni. Egy gitárosnál ez alapkövetelmény! 😊

Sziasztok! Hangolással kapcsolatban tudtok picit segíteni? Mennyire megbízhatóak ezek az auto tunerek? (2 hónapja vettem életem elsõ gitárját, és önképzõ vagyok 😊 )
Rockshow
😊 jó!!!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.