Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Olyan másfél kilohertzig nem ártana hallani. Szerintem ebbe belefér a gitár által átfogott tartomány.

Ha pl csak kb 600Hz-ig hallod a hangokat, akkor biztos hogy a legvékonyabb húr 12. bundja fölötti hangokat nem fogod hallani.

Hát az a kérdés hogy akadályoz e a zenélésben(gitározásban) az hogy egyes hangokat nem hallok?
de ha gitározni akarsz akkor gonlom hallottál már gitárt és tetszett is , mert gonlom nem azért akarsz gitározni mert szépen néz ki vagy ilyemi😄 ha meg az tetszett amit hallotál akkor mi a kérdés?😄
legegyszerûbb az, hogy kezedbe fogsz egy gitárt, elkezded pengetni, és ha hallod, akkor tanulhatsz :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Nem tudom pontosan mer nem találtam meg a papirt de a hangokat kábé a madárcsicsergés szintü magas hangokig hallom aztán nem tehát a mélyekkel meg a "közepesekkel" semmi gond!!!ezek után szerinted játszhatok gitáron?
mumpic
Hány Khz-ig hallasz jól?

sz4bolcs
Van itt pécsi? Lesz ma Kási (Algernon) koncert! 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Beast Machine
a hangerõ sokmindenre megoldás lehet 😉

...vágod?

Timbo
lényeg, h ne add fel <#alien2>

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

0blueman
basszusgitárral többre mennél szerintem<#nyes>

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

Hát csak a legmagasabb hangokat nem hallom!! tehát mit gondolsz játszhatok gitáron?
hát ha hallod ammit játszol akkor igen ,mer ha nem akkor nem sok értelme lenne
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy attól hogy hallássérült vagyok attól még tanulhatok gitározni vagy e-miatt nem tudok? köszi a választ elõre is sziasztok!
Hellhammer
Ha az egyiknél megcsinálod azt, hogy lefejted a tekercselését és fordított irányban újratekercseled, emellett fordítva (fejjel lefelé) szereled be, és azután sorba kötöd a másik single coil pickup-al akkor lesz humbucker. Szal elméletben meg lehet csinálni, de egyszerûbb venni egy humbucker pickupot.

diret kiirtam hoyg elméletben az lesz e, de nem baj😄
Christiansen
de minek??? így ugyanarról a pengetési területrõl szedi mindkettõ a hangot..semmi értelme

simán meg tudnám csinálni mert pont fele akkorák de nem aza lényeg 😄 meg van hely a gitárban

amugy korg ax5 jobb vagy zoom g1x?
mumpic
Én nem is értem mit akar 😊
Egy humbi helyére nem lehet két single-t beleszuszakolni.

Hellhammer
Nem nagyon.

igen dupla sajthumbi + cola folyik majd ki a jackdugon<#banplz>
csak elmélletben. a gitáromon bridge humbi, mid és neck single van ha a két singlet egymás mellé rakom necknél akkor humbi lesz?XD
0blueman
<#zavart1>

nem attól elektromos, hogy elemmel megy, hanem a hang rezgéseit elektromos impulzusokká alakítja :-)

okosságok: link1 link2

mumpic
A hangszedõk úgy mûködnek, hogy a felettük rezgõ fémhúr hatására kialakuló mágneses tér miatt a tekercselésében feszültség indukálódik, amit az erõsítõ erõsít ki.
Van olyan hangszedõ, ami tartalmaz egy elõ-erõsítõt, és annak az elõ-erõsítõnek a feszültséget az elem adja.
A jacken meg nem jön semmi jó esetben, csak megy. 😊

és az lemerül?😄 eddig azt hittem a jacken jön ami kell
Rockshow
Hát az aktívak bizony "elemesek" vagy mi!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

0blueman
hát az áramnak csak kell jönni valahonnan, ha már elektromos gitár<#integet2>

nézegettem külön pickipukat . mér van oda irva hogy 9v os elem csak nem elem ? elemesek a hangszedõk vagy mi?
Köszönöm

sanzik
Én egy pár hónapja kezdtem egy ilyen gitárral.
A Muszty-Dobay párosnak írtam akkor egy mailt,hogy kevés pénzbõl szeretnék elkezdeni ismerkedni a gitározással és mit ajánlanak.
Összehasonlítási alapom nincs,mert ez az elsõ gityóm.
Viszont a szomszéd aki átjárt kezdetben hangolni és nagyobb játékos mint én,õ azt mondta,hogy egész korrekt kis hangszer.
Meg amúgy én is szeretem.
Kezdõ gitárnak ebben a kategoriában szerintem teljesen jó,én bátran ajánlom.
80-as évjáratú japán Squier SQ-t; esetleg szintén japán Cimar, Maya, Fernandes, stb. hangszert. Fényévekkel jobbak, mint a mostani új mexikói Fenderek.

Én highwayt vagy mexicóit. Az még olcsóbb és szerintem nagyon jók.
Christiansen
vagy azt vagy a Baja telét. (vagy használtan valami amcsit)

Borgi
Nekem nem igen lesz mostanába 200e+-om, így érdemes beszerezni egy highwayt ~140-150ért? vagy mi mit vennétek ha telecaster után csöpögne a nyálatok 150 körül?

porki fagyok fállalon

Christiansen
Amikor a Hwy1-et bevezették, csak 20-30e Ft-al volt olcsóbb a standardnél.
(az elektronika különbözik, és a hardware is)
Viszont így mindenki inkább standard-et vett, hisz az a kis többlet..
Ebbõl következõen lejebb kellett szorítani az árát, majd
2006-ban(vagy 2007-ben nemtom) kiadták a Hwy1 upgrade-et, újrapozícionálva..

Ez csak egy pletyka😛
mumpic
Az egyes számú országút köti össze Mexikót és az USÁT. A hw1 gitárokat mexikóban rakják össze, de az usában pecsételik a logót a fejére és csomagolják.

Hw1 matt színben lehet kapni. Rosszabb minõségû anyagokból készültek, tulajdonképpen ez a fõ, persze ez alatt azt is értem, hogy más hangszedõk és minden.😊 Én nagyon ajánlom eddig akárhányat próbáltam nem volt vele semmi bajom..
Borgi
Fender telecaster Highway 1 vs Am.Standard ?
Mit kell róluk tudni azon kívül hogy az egyik drágább? ;>

Komolyan elgondolkodtam egy hw1-esbe, szerelmes lettem újra <#szeret>

porki fagyok fállalon

Pontosan!-.-
Hello! A Lucida nylon húros gitárokról szeretnék valami információfélét kérni 😊 El akarok kezdeni gitározni tanulni, és árkategóriában ezek tûnnek a megfelelõnek. Ha valakinek tapasztalata, vagy valamilyen tanácsa van, akkor azt nagyon megköszönném.

tigeroo
maradj a témánál, ahogy (gondolom) õis😊
Christiansen
öö..felfújható gumimedence?<#fejvakaras>

Én ott vettem mindenem!😊 nagyon jó kis bolt!!
Line 6 pocket pod siman lehet combo erositobe is csatlakoztatni?
Ha igen akkor a combo effektjeit stb hogy lehet, lehet e kikapcsolni vagy ilyesmi.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

tönkremenni nem nagyon mehet tönkre, viszont ha klasszikus zenét tanulsz jobban jársz egy nylon húrossal. Nem vágja annyira a kezet, könnyebb rajta játszani. De ha rendesen odacsapsz neki az akkordozós témák is elég karcosan szólhatnak.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

0blueman
Ez igaz, de attól még tönkremehet 1 hónap alatt<#eplus2>

a régi tanárom azt mondta egyszer, hogy bármin meg lehet tanulni; ami szól :-)

én azt javasolná, hogy azt a 2-3 évet húzza ki a jelenlegi hangszerével, és addig spóroljon. Ezért az összegért nem lehet minõséget kapni, hamar meg fogja bánni, és nagy összeget fog bukni, ha megpróbálja eladni. Sajnos el kell fogadni, hogy a zene költséges hobbi, és a minõségért mélyen bele kell nyúlni a pénztárcánkba.

0blueman
Szerintetek ez milyen tanulásra?
Biztos elég gány, dehát pénzügyi válság idején...