269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#4005 Idézet:Ha egyetemes postai szolgáltatás keretében a könyvelt postai küldemény megsemmisül, teljesen vagy részlegesen elvész vagy megsérül, a Posta kártérítési átalányt fizet. A küldemény
a) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány összege a szolgáltatásért fizetendő díj tizenötszöröse, -
#4004 Ha azt nézed,hogy nem ők vannak egyedül csomagküldő szolgálat akkor szerintem összekéne kapniuk magukat,nem pedig jobban leszarni a kötelességüket. -
davos80 #4003 Mi ez az időgarantált csomag pontosan? -
#4002 Természetesen ha öt nap, egy hét alatt nem ért oda. Elindítom a postánál a keresést... Illetve megírom a vevőnek a feladóvevény számát.(mint ahogy neked is meg akartam írni) és megkérem hogy nézzen ő is utána.
Ha "eltűnt" választ kapok a postától (ez két nap alatt megvan) visszafizetem a pénzt a vevőnek, én pedig behajtom a postán.
Ezért szoktam ragaszkodni a drágább de biztonságosabb időgarantált csomaghoz. -
#4001 de ha elveszett a csomag, akkor nem tudnak mit csinálni és nem is fizetik ki az értékét, csak ha értékbiztosítva volt....de ugye ez külön x forint -
davos80 #4000 Azért undi,mert monopol,azt tesz amit akar. -
#3999 Ezért undorító a posta magyarországon.
Sok kecseg bableves:D -
davos80 #3998 Tehát külön biztosítás kell egy csomagért,mert a posta-banda nem vállal érte felelősséget? -
#3997 de nem szarhatja le , mivel ha nem írtam alá átvételi elismervényt, akkor mindenképp ők a hibásak! -
#3996 Ha nincsen értékbiztosítva, akkor senki nem fizet neked. Az eladó azt mondja, hogy ő feladta, a posta meg leszarja, te meg megszívod, mert senki nem fizeti ki neked az értékét... -
#3995 akkor lehet még csak most ért oda a pénz... -
davos80 #3994 Legrosszabb esetben 3 nap... -
davos80 #3993 De ha meg van a bizonylat a feladásról,akkor a postán be lehet hajtani?
Másik megoldás a futárszolgálta,bát azt csak cégeknek érdemes. -
#3992 tényleg, olyankor mivan, ha én mondjuk átutalom neked a pénzt, te elküldöd és a csomag eltűnik a postán? Ilyenkor te visszafizeted nekem a pénzt? neked meg fizet a posta? vagy hogy, mivel ha a posta nem fizet, akkor valaki rövidebb lessz az összeggel haszon nélkül! -
#3991 Másik bankból. -
#3990 Nekem postán egy csomagom tűnt el.(ráadásul az utánvétes volt) Igaz még nem is régóta vaterázok.... -
davos80 #3989 Csak arra akartam rávilágítani,hogy mindkét eset "rizikós" valamilyen szinten,de ettől még mindkét tranzakció kényelmes - válasszon mindenki saját szájíze szerint.Persze a bolti a "legbiztonságosabb".
-
#3988 Gabi! Bankon belül utaltál? Ha másik bankból,eleve egy, de inkább két nap az átfutás... -
#3987 hát akkor csak a boltban történő vásárlást tudom javasolni.... -
davos80 #3986 Csak ott a gebasz,ha a posta szúr el valamit,a postáról meg tudjuk milyen: meg van rá az esély. -
labdacs #3985 az ebay a paypal segítségével ezt elég elegánsan megoldja. ha a vevő bepanaszlja az eladót, hogy nem kapta meg a csomagot, és az eladó nem tudja igazolni ennek az ellenkezőjét, akkor vonják vissza tőle a pénzt.
vaterán is csak egyszer lehet eljátszani ez az eladok valamit és lenyelem a pénzt játékot. hamar megkapja az erről szóló negatív minősítést. ha ezután vásárol tőle valaki, annak gratulálok. -
davos80 #3984 Akkor nem,de még nem volt ilyen szerencsére.
De ha utalom a pénzt,utána adja fel az eladó,akkor is elveszhet a csomag,akkor is elveszhet a cetli,nem? -
#3983 Aztán ha rendelsz valamit nem vagy otthon, a postás nem dobja be a cetlit.Kifújja a szél megeszi az egér stb...Visszamegy az eladónak,utána meg megkér ugyan fizesd már meg neki azt a kétezer ft-ot egy időgarantált csomagért.Nem tudom akkor is preferálni fogod e az utánvétet... -
davos80 #3982 Ja igen,ezért van az értékelés vaterán. -
davos80 #3981 Kifizetés (utalás esetén áruküldés) -
labdacs #3980 vannak mindenféle PTK hivatkozások, aki jogász, biztosan tudja értelmezni a szöveget. de ha valakinek van már egy mérhető számú értékelése, egész könnyen el tudod dönteni, hogy bízhatsz-e benne. egyébként utánvéttel én sem szeretem feladni a dolgokat. -
davos80 #3979 A fő ok amúgy az egszerűség,ugyan is nekem le van tiltva a netes utalás,bnakba meg lusta vagyok elmenni.
Ém meg nem értem,hogy mibaj a hozzáállásal,hiszen nekem a banki utalással ugyan az a bajom,mint neked a postai utánvéttel: nem garantált a kifizetés. -
#3978 Néha nem értem az ilyen a hozzáállást...
Fejlettebb országokban nem is ismerik az olyat hogy utánvét.... -
davos80 #3977 A vaterán azért jogilag be lehet hajtani a dellát,ha valaki nem fizetné ki,nemdebár?
Amúgy ez bizalom kérdése.Én meg nem utalok,mert nincs garancia arra sem,hogy utána küldi az árut. -
#3976 hááát akkor te tőlem bizti nem vennél autót.... :o)
nincs az az ember akinek én utánvéttel feladnám... -
davos80 #3975 Barinőméknek 607 van,nekik gondoltam.Még papírmodell sincs...
Én postai utánvétellel szoktam,az a biztos,ha a kezemben van,ráadásul gyorsabb,a pénz árfutási ideje változó. -
#3974 605-ös van 1/18-ban -
#3973 Igen,de hétfőn utaltam a pénzt,pont most írtam neki levelet,hogy remélem megérkezett a pénz. -
davos80 #3972 Ha Pesti vagy akkor holnap meg kell jönnie neked is,mert én gödöllői lennék és ugye holnap jön.
Láttatok már peugeot 607-es moddelt?Régóta keresem,de sehol. -
#3971 Pösti vagyok:D
Mind a 4 ajtaja nyitható igen.
Itt igaz posta egy mocskos maffia:) -
davos80 #3970 Ennek mind a négy ajtaja nyitható? -
davos80 #3969 Ma rendeltem,azt mondta holnap jön. -
davos80 #3968 Hol laksz,milyen megye? -
#3967 Érdekes.Akkor remélhetőleg fog válaszolni. -
#3966 Hát nekem nem tudom mikor,remélem lassan megjön.