Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(static)\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
KoЯn
Apropó nem tudom, miért nem mész el a 61-es full szálka csúcsos pajszeroddal egy testépítõ versenyre, gondolom helybõl leiskoláznál mindenkit a színpadról:P
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Azért jól elbeszélgettünk. Majd ha egyszer sok idõm lesz, akkor esetleg összefutunk valahol, aztán egy sör mellett megbeszéljük ezt a dolgot...és mindenki higgadtan elmondhatja a véleményét :)
Mutass már rá, hogy én ilyet hol írtam...mert rossz a memóriám, de erre nem emlékszem.
Te számomra nem vagy ember. Drogosokkal nem igazán foglalkozom. Szóval nem érdekl a véleményed. Mert Neked nincsen életed, mert minden a fû körül forog.
Ez volt az utolsó mondat, amit hozzád szóltam.
...de ha a barátod érti a dolgát, akkor nyugodtan hagyadkozz rá!
Az elég nagy probléma, ha délután 5-ig csak kétszer tudsz enni.
Itt jön a képbe a táplálékkiegészítõ:
2 shaker-be belemegy 1 liter tej a 3 adag fehérjeporral.
Ezt szépen "elszopogatod" a nap folyamán 5-ig (gondolom inni azért lehet a melóhelyen), és máris 100g-al beljebb vagy, ami a fehérjét illeti.
A reggelivel és az ebéddel már be is juthat a maradék 50gramm. 100+50=150 tehát napi adag kipipálva!
Ja majd elfelejtettem, ha tényleg komolyan gondolod az egészet, akkor télen napi 3 liter folyadék, nyáron 4 bevitele is ajánlott(fõleg ha kreatint is fogsz szedni!)!
A fehérjével bevitt tej, máris ledolgozott 1 litert a napi folyadékmennyiségbõl...
Én félévente szoktam egy-egy "tápkieg.kúrát" bedobni:
Ekkor a reggeli kreatinnal 1 liter víz, napközbeni fehérje tejjel + 1 liter, edzés utáni kreatin még 1 liter vízzel, és a nap folyamán inkább esti órákban lecsúszik még egy 1.5 literes nátrium szegény ásványvíz (ez utóbbi csak nyáron).
Csak azért kérezem, mert az étkezés az eléggé nehézkes nálam, mert dolgozom, és így délután 5-ig csak reggelim, és ebédem van, és utána tudok "szabadon" enni.
Pihenés nagyon fontos! Ha egy nap úgy érzed, hogy túl fáradt vagy, esetleg megbetegszel, inkább hagyd ki az edzést!!!
Itt egy kis segítség a napi adaghoz: Tápérték Táblázat
Egyébként a leg értékesebb fehérje a tejsavófehérje (biológiai értelemben), ami viszont a "normál" ételekben csak kis mennyiségben van jelen.
Szénhidrátok közül, ne a cukorfélékkel tömd magad, mert ezek nem tudnak elraktározódni a szervezetben, hanem inkább a "jó" szénhidrátokat fogyaszd.
Ezek pl. a rízsben, krumpliban stb. vannak. (de ezt ki tudod variálni a belinkelt táblázatból)
Minél jobban legyen elosztva a "napi adag", ha lehet legalább 5x vagy 6x egyél, vagy még többször, mert koksz nélkül az általam "felírt" mennyiséget egyszerûen lehetetlen bevinni 3x-i étkezéssel. (arról nem is beszélve, hogy egyszerre kb. 35-40g fehérje tud felszívódni egy átlagos koksz nélküli ember esetén)
Jó tejsavófehérje forrás a különbözõ táplálékkiegészítõk között sok akad. Én speciel a SCITEC termékeket szoktam használni. Ezek közül az Anabolic Whey-t és a 100% Whey Isolate-t. (napi 3 adag ezek valamelyikébõl 1 liter 0.5%-os tejjel elfogyasztva, és máris bevittél 100g-nyi jó minõségû fehérjét!!!)
Ne feledjük, hogy a tápkieg.porok tejjel sokkal hamarabb-jobban felszívódnak, mint a szilárd táplálék.
Tehát, megfelelõ mennyiségû táplálkozás, és alvás!
A súlyok csak ezután jönnek!!!
Írd le, hogy a 3 edzésnapon miket akarsz csinálni!
A kreatinról holnap írok pár mondatot, de elõbb kezdj el edzeni, melegdj kicsit bele, fehérje alapú tápkieg., majd aztán térj rá a kreatinra.
Köszi mondent eddgi, és remélem még továbbiakban is, ja és azért kérdeztem, hogy mit szedjek, nem muszály egybõl kreatin, ha nem azt ajánljátok.
Az a lényeg, hogy "nõjek" :))
Arról mondjuk írhattál volna, hogy zsír mennyi van rajtad, de gondolom nem túl sok, hacsak nem madár csontozatod van.
Ömlesztve, most nincs idõm nagyon összeszedett irományra, de majd folyt.köv.:
Elõször is a legfontosabb (ami még a súlyoknál is fontosabb) a táplálkozás, és utána a pihenés.
Kezdjük ott az egészet, hogy ahhoz, hogy eredményt érj el (növekedjenek az izmok), naponta legalább testsúlykilogrammonként 2 gramm fehérjét kell bevinned
(Ez a te esetedben 130g, amit nem is biztos, hogy olyan könnyû teljesíteni), és kétszer ennyi "jó" szénhidrátot, valamint kb. 35-40g-nyi "jó" zsiradékra is szüksége van (sok egyéb minden mellett) a szervezetednek.
Tehát átlagos esetben (ha nem vagy se túl kövér, se túl vézna) 30%fehérje 60%szénhidrát 10%zsír felállás elfogadható kezdésnek.
Ha túlsúlyos vagy akkor el lehet tolni az arányt a szénhidrát kárára a fehérje fele.
Ha vékony vagy akkor nyugodtan kerekítsd fel az értékeket kissé: a te esetedben ez 150g fehérjét 300g szénhidrátot és 50g zsír-t jelent!
Amíg ezt a mennyiséget nem tudod bevinni, addig ne is beszéljünk kreatinról!
Most egyelõre ennyi, még ma pár óra mulva írok pár kaját, meg táp.kieget., hogy mibe mennyi "értékes anyag" van.
21 éves vagyok, 3 éve abbahagytam a focit, akkor voltam 62 kg, és 167 magas. Majd 1 éve mint mondtam edzettem hat hónapot, akkor csak annyit értem el, hogy kidolgozottab lett az izomzatom, de "csak" 65 kg lettem. Most 64 kg vagyok, de semmi látszata nincs, igaz, most fél évig nem tudtam járni.
Heti 3-szor tudnék lejárni. ugy napi 2 órára. Ja és srác vagyok.
Szóval, összefoglalva. Szeretnék vhogy kinézni, most 167 cm vagyok, és 64 kg. Van egy haverom, aki testalkatilag majdnem olyan mint én, csak 76 kg, és rajta azért már látszik. Nah ezt a testsúlyt szeretném elérni, de hiába hagyom abba a sportot, vagy kezdem el, errõl a testsúlyról nem, tudok elmozdulni.
Ezért gondoltam vmi szerre, ami tömeget nõvel, nem peig cox, mert az "elhivatottságom" megvan, hogy azt izommá dolgozzam, ne pedig hagyjam lerakódni "sörpocakká".
Ha viszont nem, akkor az #579 zárójeles részében kért adatokat, elõször is...
hiába zabálsz akár tonnaszámra kreatint, ha nem eszel eleget, és megfelelõ minõségû táplálékot, akkor soha nem leszel több annál a 60 valahány kilónál.
Mondjuk remélem 170cm körüli vagy, mert ha 180-190cm mellett éred el a 65 kilót az nagyon komoly...
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
Kéne egy kis segítség/tanács, olyanktól, akik ezt "profibb szinten ûzik mint én.
Kb tavaly ilyenkor elkezdtem járni konditerembe. Fél évig csináltam. Azt nem mondom, hogy nem volt eredménye, mert kidolgozottabb testem lett, viszont nem igazán szedtem magamra semmit. 2 éve 62-65 kg között mozgom, és most szeretnék megint elkezdeni konditerembe járni, de szeretnék vmi táplálékkiegeészítõt használni.
Igazából nem hízni szeretnék, hanem hogy azért látszodjanak az izmok, és ne csak legyenek. Szóval kérdésem, hogy mit ajánlotok. Creatint, vagy inkább vmi jó tömegnövelõt.
Kiváncsi lennék a hatásokra, szedési tanácsokra, és elért eredményekre.
Remélem tud valaki segíteni. Elõre is köszönöm.
Ami hasznos lehet:KALÓRIATÁBLÁZAT és a
KALKULÁTOROK
Az, hogy milyen kaják egészségesek, már más tészta.
De tök mind1, nem vitatkozom tovább veled.
A harmadik bekezdés meg tényleg fontos, amire nem tudtál válaszolni, én nem a zsírégetésre hanem a szálkásításra válaszoltam.
Tessék paraszt stílus, te k*czk*.
MSD orvosi könyv:
"A levezetés segít eltávolítani a tejsavat, azt a bomlásterméket, mely edzés után jelentõs mennyiségben található az izmokban. A tejsav nem függ össze a késõi izomfájdalommal, így a levezetés sem képes meggátolni az ilyen típusú fájdalmat."
"Az izomláz
Nem tudjuk pontosan, mi okozza:
Még vitatkoznak a szaktekintélyek arról, hogy tulajdonképpen milyen folyamatok állnak e kellemetlen jelenség hátterében. Azt azonban ma már kevesen gondolják, hogy a fájdalmat pusztán az izmokban felhalmozódó tejsav okozná. Elektronmikroszkópos vizsgálatokkal kimutatták, hogy a túlerõltetett izomrostban finom kis repedések, sérülések keletkeznek. E parányi réseken keresztül lassacskán víz hatol az izomszövetbe, így nagyjából egy-másfél nap elteltével ödéma, azaz vizenyõ, vízfelhalmozódás alakul ki az érintett területen. Az izomrost megduzzad és megnyúlik a víztõl. Ezt a tágulási fájdalmat érzékeljük izomlázként.
Mégsem jó rádolgozni
Sokhelyütt még most is azt ajánlják izomláz esetén, hogy folytassuk nyugodtan az edzést, az ismételt, erõs igénybevétel hatására a fájdalom majd elmúlik. A gyakorlatban ennek éppen az ellenkezõje szokott bekövetkezni: az izomláz a "rádolgozás" hatására fokozódik. Ennek az a magyarázata, hogy az izomrostokon további hajszálvékony repedések keletkeznek, s a vízfelhalmozódás folytatódik. Ma már egyre inkább azon a véleményen vannak a szakemberek, hogy az izomláz kialakulás után néhány nap pihenés szükséges, s csak nagyon apránként szabad újra kezdeni a tornát. Így az izomszövet lassacskán helyrejön."
Forrás
A másikat tök mind1, mire írtad, az akkor is baromság!
Mellesleg meg tudod hova menj, ezzel a paraszt stílussal!!
Egyébként mindenkinek máshogy reagál a teste a külsõ hatásokra, így jobb ha pihenteted az izomlázas testrészed, de ez egyén függõ.
Szóval, nézd meg szépen hogy én mire válaszoltam, és aztán pofázz.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!
Apropó, melyiket vegyek? Tömegnövelõ vs.Izomtöveg növelõ.
KoЯn
Szerintem jó az MLO-s kreatin.