Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun
meg nem lennél zombi minden nap <#vigyor1>#vigyor1>
Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun
\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
a heti hat edzést hogy bírod?
POLYA Real Madrid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Méh nem láttad???

Hátazni és tárogatni jónak tûnik a gép, viszont mellezéshez és -fõleg- vállazáshoz kevés. A melledzéshez az alap egy fekpad, egy rúd és jó pár kiló súly. Válledzéshez ezeket szintén tudnád használni.
Hasra szerintem a legjobb a római széken (egy szék, ami kb 45 fokos szögben döntött és be tudod akasztani a lábad) súllyal végzett rövid sorozatok. (max. 20 ismétlés). A napi sokszáz feülés csak kidobott erõfeszítés.
Szeretnék egy kis izmot felszedni vállra, mellkasra és karra.
Örököltem egy ilyen felépítésû kondigépet amin 50 kiló van, 5 kg-os súlyokkal.
ezenkívûl még van két 5 kg-os kézisúlyzóm amivel tárogatást tudnék csinálni egyenes padon. Elég ez a súly? A tárogatásból és a gépen hány sorozatot kéne csinálnom, hogy legyen is valami eredménye? (kezdõ vagyok). Ja, és a hasamat is meg kéne dolgoztatni. Napi hány felülés vezet eredményre? A válaszokat elõre is köszönöm. <#vigyor3>#vigyor3> <#worship>#worship>
Jazzy: ha sokat edzel akkor ne nagyon vegyel le a kajabol (#1935), mert porul jarhatsz, de legalabbis osszemennek az izmaid is, akkor meg annyi a zsiregetesnek is. Max az osszetetelt valtoztasd meg.
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
"Szvsz meg kéne próbálnod rendesen enni és edzeni. Aztán, ha fél év után sem kopik a zsír, akkor egy ésszel végrehajtott diéta (nem fogyókúra!) -természetesen az edzést ugyan úgy folytatva- biztosan elhozza a megváltást."
A "kis súllyal szálkásítás" egy tévhit. Nekem az összes, testépítéssel komolyabban foglalkozó netes és személyes ismerõsöm ezt mondta. (van köztük olyan, aki rendszeresen indul pl. a superbody-n)
itt van pár idézet a body.builder.hu-ról:
A súlyzós edzés fontos a zsírégetés szempontjából?
Igen. Az izomtömeg vesztés az alapanyagcsere kalóriaszintjének csökkenését idézi elõ, ami azonos kalóriabevitel mellett zsír növekedést okozhat. Kalóriadeficitkor viszont elkerülhetetlen a zsír melletti izomvesztés is, amelynek eredményeképpen a csökkent alapanyagcsere szint végett a diétázó tovább csökkenti a bevitt kalóriák mennyiségét, hogy fenntartsa a fogyás ütemét.
A súlyzós edzés a diéta közbeni izomvesztés ütemét lelassíthatja.
Másrészt, ha súlyzózással növeljük izmainkat, akkor szervezetünk akkor is több kalóriát éget el, amikor nem edzünk (a nap 23 órájában). A sikeres súlycsökkenés állandó változtatásokat követel a diétázás és az edzés területén, de a cél - a zsírégetés - több mint valószínû, hogy sikeres lesz, ha a súlyzózást megfelelõ diétával és kardió edzésekkel kombináljuk.
Tudom egyszerre növelni az izmaimat és csökkenteni a zsírt?
Ez elég bajos. Néhány különleges körülmény fennállása esetén ez lehetséges ugyan, de a legtöbb esetben nem mûködik. Például kezdõ gyúrósok néha tudják növelni izmaikat, miközben zsírt veszítenek. Vagy például hosszabb kihagyás utáni újrakezdéskor is elõfordulhat ez. Ugyanakkor gyakorlott gyúrósok, akik folyamatosan edzésben vannak, nem tudják mindkettõt elérni egyszerre. Ha mégis mindkettõt szeretnéd, ki kell választanod az egyik célt (akár a zsírégetést, akár a tömegnövelést) és néhány hónapig szenteld ennek az edzéseidet. Amikor már bizonyos eredményeket elértél, válts át a másikra, és azt is csináld néhány hónapig. Egyszerre csak egy cél elérésére összpontosíts. Amikor a zsírodat akarod csökkenteni, ne törõdj egy kis izomveszteséggel. Hasonlóképpen, ha növelni akarod az izmaid tömegét, el kell viselned, hogy egy kis zsír is lerakódik közben.
Tudok úgy zsírt égetni, hogy közben ne veszítsek izmot?
Nem, ezt nem lehet megcsinálni. A legtöbb diétázó kb. 1 kiló izmot veszít el, mire 3 kiló zsírt sikerül ledolgoznia. Koxosok ezt az arányt 1:8 körülire tudják javítani. Az izomveszteség szigorú diéta esetén tehát elkerülhetetlen. Próbáld minimálisra csökkenteni, de koncentrálj a zsírégetésre.
En ebbol azt vettem ki, ha tomegnovelek, az megterhelo :) plusz valamilyen ujsagban olvastam, hogy szalkasitas es tomegnoveles egyutt nemmegy. Az edzo is azt mondta, hogy kis sulyokkal csinaljak sokat.
Tömegnövelésnél sokkal célravezetõbb a "nagy súly, kevesebb ismétlés". Érdemes a súlyt mindig ahhoz igazítani, amennyit bírsz. Én valahogy úgy állítom be, hogy az utolsó két szériánál, az utolsó két-három ismétlésnél kelljen egy kicsit segíteni. pl. 1x12 bemelegítés 50 kg-val, 1x10 70 kg-val, 1x8 80 kg-val, 3x6 90 kg-val.
Ha már végre tudod úgy hajtani segítség nélkül, akkor lehet a súlyon emelni és így tovább. Akkor jó az edzés, ha másnap érzed, hogy elõzõ nap edzettél.
Otthon szoktam edzeni, egyelõre nem szedeke semmit, szerintetek kéne szednem vmit?
Egyébként 168 cm vagyok, 72 kg. Van otthon egy fekpadom, meg egy ferde haspadom, és hozzá súlyzók. Illetve rúd súlyokkal. Ezekkel próbálok kihozni vmit, ami elégedetséggel tölthet el. Szerintetek ez kevsé, mert konditermbe nem szeretnék járni, ha nem muszály. Válaszokat elõre is köszönöm.
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
btw súlyzókkal szálkásítasz? mert annak semmi értelme.