33479
-
#8322 miért nem jó ötlet? -
Roman #8321 :) köszönöm a segítséget, ebből főzök majd valamit :)
az intervallum kardió nagyon jó ötlet, már korábban kérdeztem itt, hogy jó-e úgy, hogy mondjuk sprint a pályán át, visszaséta a kiindulóponthoz :-) amúgyis, már tiszta szép idő van, ne is baszódjon el..
szóval ciklizálom a kaját, intervallumozok vagy kétszer egy héten, azt csá. mer nem azér, de van egy doboz alfa burnöm, de valahogy nem akarok hozzányúlni, nem tartom túl jó ötletnek :-S -
#8320 Próbálj ciklizálásokat ahogy Frayer is írta hátha neked bejön.. nekem nem jött.. én ha tartom a 150-200at akkor fogyok, semmi trükk.
DE! a lényeg a türelem! Fogadok naponta állsz a mérlegre, ne tedd.
Állj rá minden Vasárnap ugyanabban az időpontban és azonkívül kerüld el. Így nem kapsz agyvérzést a folytonos idegességtől, hogy "úristen már megin 1 kilóval több", hát persze, hogy több, nem csak izom+zsír az ember;) -
#8319 Volt itt egy Somati nevű gyerek, annak bejött egy ilyen forma ciklizálás,hogy :
1: 50 gr
2: 100 gr
3: 150 gr
és így vissza hullámszerűen.
Az átlag napi 100 gramm ami csak tisztán 400 kalóri, ami már simán jó, ha azt vesszük,hogy egy 90 kiló ember napi 1500 kalóriával nagyon jól tud fogyni ha jó ütemben dolgozik a belső kazán.
Most nemazé de Roman, nem kell nagyon megszorítani a diétát, az izmoktól is elvonod ilyenkor a tápanyagot, ha elcseszed akkor nem lefyogsz, hanem bezuhansz 60 kilóra, minden izom elvész.
Napi rendszerességgel egyed a lenmagolajat, rágcsálj különböző féle magokat, egy kicsi oliva a salihoz stb. És kurva pontosan számold ki mert a zsír, olaj nagyon tömény kaja. Inkább növényi olajokat szedjél, abból is a jókat.
Hetente kb 2 szer elmennék és csinálnék ilyen intervallum edzéseket, mondjuk sport pályán, futsz mint az állat ami a csövön kifér, kis ideig majd kocogás, pihenés képpen , aztán megint jöhet a tüdő kiköpés.
Olvass utánna. HIIT, vagy intervallum edzés, nagyon jót tesz az anyagcserének.
A ciklizálás, enélkül nem lehetséges úgy fogyni hogy ne fogyj többet izomból. Szerintem jó ez a Somati cilikus módszer.
ÉS, habár, még így is nagyon belassulhat a rendszer, csak sokkal tovább bírod mint ciklizálás nélkül, én 2, vagy 3 hetente beiktatnék olyan hétvégéket ahól normálisan napi 3000 kalória körül étkeznék, jó szénhidrátos kajákat , még plussz több olivát megengednék.
Na ez jól feltölti majd elsődlegesen az izom porszáraz tankjait :)
Azt hogy milyen időközönként kell csinálnod azt majd te úgy is érzed.
De túl sűrűn nem kell.
Hidd el nekem ha jól csinálod még akár heti 1.5 - 2 kilótól is meg lehet szabadulni kevés izom veszteség mellett, jó közérzettel. -
#8318 "csóró diák vagyok"....
Minden napra egy kg csirke, hagy ne mondjam mennyi:D -
Roman #8317 hát eddig 100-150 gr-on voltam, s nem változott a testkompozíciom pozitív irányba.. ezért akartam mégjobban megnyisszantani..
bár a katidzs összetételre nagyon túró :O 13 gr fehérje, 2 gr zsír, 4 gr ch :O -
#8316 Nemjó.
50g szénhidrát nagyon kevés... 150-200g-t tarts.. nem vagy versenyszezonban.. rizst enni kell, zöldség rizs mellé, estére el lehet hagyni a rizst, de mondjuk max utsó 2 étkezésre.
Ez a cottage cheese annyira nemjó ám sztem diétára.. mondjuk nekem egyáltalán nem jön be. -
Roman #8315 felkutattam tartalékaim.. zöldborsó.. (hamar elkészül reggel, nem kell sokat szarakodni vele) szerintem mehet :O aztán csirke-borsó kombón élnék.. így nézne ki:
1. reggelire power protein turmix, kávé, 1 db alma
2. csirke-zöldborsó-paprika
3. csirke-zöldborsó-paprika
4. csirke-zöldborsó-paprika
-edzés-
edzés után:
5. whey pro turmix, csirke-rizs(30 gramm)
6. csirke-zöldborsó-paprika
7. brokkoli, power protein turmix lenmagolajjal, túró v kattidzs csíz, esetleg csirke..
nem lenne nagy méregetés.. csirkéből minden napra 900 gramm, meg három 20 grammos protein turmix. sajnos túróra sosincs pénz, ellenben a kattidzs se olcsó.. az szerény számításaim szerint ez 180+60=240 gr fehérje, az almában lehet 10 gr ch, a 30 gr rizsben 25, meg a hüvelyesek-zöldségekkel együtt..
olyan 240-260 gramm fehérje, 50 gramm szénhidrát, faszomsetudja mennyi zsír (kávéskanálnyi lenmagolajat nyelnék étkezésekez.. )
kiegészítőkhöz napi 2 szem vita-x, két szem c-100, két szem kalcium-magnézium, egy szem cink.. meg van dugiban egy alpha burn-öm, amitől félek, így nem használom..
emellé egy héten 4 súlyzós edzés, néha beszúrhato egy kis aerob is, de ezt tényleg csak akkor tolnám, ha sehogyse megy a zsírvesztés, lévén, a fél szomszédsereg engem szid, ha aerobozok..
remélem ez így jó lesz :\ csóró diák vagyok
-
#8314 Napi 1 evőkanál kb lenmagolajból. Én a helyedben egyszerre kapnám be nem minden étkezéshez mert kurvaszar:P
93-96.. több víz volt benned több kaja volt benned csal a mérleg.. sztem ennyi. -
Roman #8313 pénteken vásárolgattunk anyámmal, vettem lenmagolajat. egy kávéskanálnyi minden étkezéshez, szerintetek jó ötlet? :-)
Amúgy rizsből inkább a barnát tolom, az rostosabb, telítőbb.. a sima főtt krumplit is ki fogom próbálni.. a ciklizálást már hónapja tervezem, de sose mertem megtenni.
amúgy a tömegem hétközben 93 kg volt, most két napja vagyok már magasabb ch-n, felszökött a mérleg szerint 96ra.. ennyire glikogénhiányos lettem volna? vagy egyszerűen a mérleg ilyen szar :D sztem utóbbi :) -
#8312 bocsi, rízsnél szénhidrátot értette, csak baromi álmos vagyk
ilyenkor írok félre dolgokat -
#8311 jah jah, sűrű étkezések, sokszor keveset.
Azt azért tudnod kell hogy a rízs sem egy éppen lassú felszívódású fehérje.
A glikémiás indexe csak kevéssel marad el a fehér kenyértől,
meg 70% tiszta szénhidrát. Olyanokat ennék amiben nagyon kevés a tápanyag, és sok haszontalan nem felszívódó ballaszt anyag van.. pl krumpli.
Abban asszem ilyen 10-20 % szénhidrát van.
Babok, lencsék is jók ilyenkor.
A ciklizálást minden féle képpen csináld, mert úgy beragad az anyagcseréd mint a medvének télen.
Inkább elborul az elméd és úgy mozogsz mint egy lajhár de nem megy le egy kiló sem, na akkor kész a baj.
Hogy lehet ebből kijönni???
Zsírral. Nem kell sok, de ilyenkor szép egyenletesen a lassú felszívódású szenekkel adagolva nagyon jól fokozza az anyagcserét.
A zsír szívódik fel a leglassabban és növeli a többi étel emésztési idelyét vele egy időben. Ideális dolog a zsír diéta alatt, persze csak óvatosan mert egy grammra 9 kalóriát kell számolni.
-
#8310 Estére nem ártana ha ennél valami lassabb felszívódású fehérjét, lehet ilyen kiegészítőket is kapni, de én túrót szoktam enni / ajánlani utsó étkezésnek.. szerintem jobban el kéne osztanod a kajádat ha bírod mondjuk 2,5 óránként egyél és akkor gyorsabb lenne az anyagcseréd. -
Roman #8309 mennyiségben-minőségben sose csalok.. csak néha (gyk. vasárnap..) nem egyenletes a kaja elosztás.. a fehérje egenletesen van elosztva, a rost és a ch nem.. szokásom reggel betömni az egész napi ch adagot (ami hétvégén 1 kiló brokkoli-gomba-karfiol) aztán úgy maradni egész nap..
gondoltam h mosttól három doboz helyett hatot kell tartanom, mert a dobozbol mindig pontosan kajálok, míg itthon hajlamos vagyok a makronutriensek közül a ch-t hanyagolni.. gyakorlatilag délután 4kor (edzés után) megeszem az utolsó adag rizsem, aztán estig már csak hús-brokkoli-paprika-uborka-cottage cheese lájt..
amúgy a kajám úgy néz ki, hogy leírom..
1. 1 adag cytogen whey pro, 3 szelet pufirizs, 1 db mandarin vagy alma, 150 gramm csirkemell
2. 35 gramm rizs, 200 gramm csirkemell
3. 35 gramm rizs, 200 gramm csirkemell
-edzés-
4. 40 gramm rizs, 1 adag cytogen whey pro, 200 gramm csirkemell
5. 400 gramm brokkoli, 200 gramm csirkemell
-aluszás-
este a csirkemellet gyakran kátidzs csíz lájt váltja ki (4 gr zsír, 6 gr ch a 200 grammnyi cuccban)
lehet jobban el kéne osztani a kaját, több étkezésre.. fogalmam sincs :| -
#8308 Én minden héten szoktam 1 nap szénhidrát töltést csinálni diétában. -
juzosch #8307 És pontosan írsz mindent? Tuti nem csalsz egy grammot sem ahhoz képest? -
#8306 Neked tuti belassult az anyagcseréd. Próbáld ki azt, h ciklizálod a szénhidrátot, mondjuk 4 napos ciklusokban. Így a szervezeted azt hiszi, h eszel te rendesen mindent, és az anyagcseréd újra elkezd normálisan működni. -
Roman #8305 az a baj, hogy ..
hát eszek egy nap hatszor, legalább ötször.. de súlycsökkenés nem volt az elmúlt hetekben.. vagyis hát, stagnál a súlyom kb. 1 hónapja.. szemre mintha csökkent volna a zsír, de lehet, hogy csak én akarom így látni :O :D -
juzosch #8304 És mennyit fogysz így hetente? -
juzosch #8303 Én ennek csak a elméletét olvastam, de logikusnak tűnt. 1-1x meg lehet csinálni. 1 nap alatt úgyse pakolsz magadra 1 kiló zsírt, szal nyugodtan:D Bár vízzel lehet hízol annyit, de az hol számít?
Amúgy hányszor eszel 1 nap? -
Roman #8302 huhh.. most öntsetek belém lelket :)
szóval, hetek óta napi kb. 1500-2000 kaloria közt eszek.. nem is hetek, hónapok óta.. pénteken becsúszott pár "szemét" kaja (protein szelet, aminostaros müzliszelet) amin annyira nehezen tettem túl magam, hogy minden más ch-t megvontam.. tegnap meg egész nap 2 pufirizsnyi (lap.) ch-t vittem be..
mert hülye vagyok, tudom.. valószínüleg az anyagcserém se kicsit van lelassulva.. szóval, szerintetek mehet most pihiidőben egy naagyon nagy ch betöltés? mert én bírom ezt az alacsony kaloriás-ch-s étrendet, de ha nem sok értelme van ennyi ideig csinálni, és kell pár nap anyagcsere visszaállítás, szénhidrát visszatöltés a jobb eredményekért, akkor bevállalok párat :-\
ja, még1szer, nem lebaszni,tudom idióta vagyok, de sztem aki volt már rohadtul dagadt (30%nyi testzsír környékin) és onnan csinált viszonylag emberi formát, az nehezen nyeli le, hogy most egy rövidtávú kihagyást kell tennie a hosszabb távú eredményekért..
vagy ez az anyagcsere visszaállítás, szénhidrát visszatöltés csak a tesztoszeronos nemzet idiótasága ? :) -
#8301 legjobb amikor erős versenydiéta utána sok szénhidrátot eszel :) csak ugy dagadnak az izmok és az erek tőle!
az aztán a strand fazon -
juzosch #8300 Azért elengedni sem szabad. Ha van pár kiló felesleged, mindenképp jobb, ha a lehető leggyorsabban megszabadulsz tőle, mintha elhúznád. -
#8299 jah szerintem is, a komoly megszorítások szálkásítás időben vannak.
Ott is csak akkor ha minden gram zsír számít a bőr alatt.
Azaz versenyre készülsz.
A strand fazonhoz nem kell anyira erős diéta hogy csak nátrium mentes vízzel vihesd be a port. -
juzosch #8298 Amúgy ha jól olvason tulképp nem is tejjel kevered be. -
#8297 -
juzosch #8296 hát legalább 3,5%-os legyen, az a finom:P:P:P:D:D:D -
#8295 a tejtől is függ -
juzosch #8294 Tilos??? Miért lenne az?:) Sztem egyáltalán nem tilos, max vízzel jobb. Ha nem szálkásítasz sztem simán lehet, ha úgy sokkal jobbna ízlik
-
Roman #8293 tudom, tudom, tilos a proteint elcseszni azzal, hogy tejjel kevered be, vagy hasonló..
de én imádom a joghurtot-túrót-wheyprot összekutyulni, pufirizsre ráhajítani.. az a reggelim :'(
de ez a power protein egy kis kávéval, picike vízzel, édesítőtabival meg két kanál epres joghurttal összetúrva.. hát ez ütősen bejövős ízre :-\ de állagra kajakra olyan mint egy süti, amit mindig süt anyám karácsonykor, csak ebbe nincsenek mogyoródarabkák..
ehh édesszájú errefele valaki :-\ -
juzosch #8292 Igazigaz, nem szentirás. Nem bztos h az ott leírtak a legjobbak, de análkül h ezeket tudná az ember, csak hülyeségeket lehet kérdezni:) -
#8291 vagy pedig a www.tesztoszteron.hu azon belül a "beavatás" keress ! -
#8290 jah, érdemes elolvasni az alapismereteket, de semmi sem szentírás, sokat meg fogsz tudni ezekből, sok kérdésed meg fog válaszolódni és még több új kérdés fog benned megfogalmazódni.
Egy két napot szánj rá hogy erősen belenézel a témában az alábbi lapokon.
Tudom, tudom, te nem akarsz annyira izmos lenni mint arni, te csak egy szolid izmot szeretnél meg egy kis súly gyarapodás.
Csakhát hogy 1 kiló massza felpakolása a helyes arányban olyan komoly feladat,hogy vannak akik sírva fakadnának ettől, ha azt kötelező lenne csinálni. Olyan nehéz lesz hogy beszarsz, nehogy azt hidd hogy csak úgy lazán fel lehet pumpálni az izmokat, bazz, nem tömlő van a karunkban. -
juzosch #8289 1. és legfontosabb lépés, mielőtt bármit kérdeznél:
ALAPISMERETEK!
http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45
itt találod.
2. olvass el mindent a body.builder.hu-n, és a tesztoszteron.hu-n
3. ha ezek megvoltak, kérdezhetsz:) Amíg az . pont nincs meg, semmiképp. -
skristof #8288 sziasztok
örömmel látom h egészen komoly topik van itt a témában. legalább segítséget kérhetek :)
szóval apukámtól örököltem, hogy nagyon vékony testalkatú vagyok, nem is szeretnék én egy nagydarab állat lenni, csak szimplán izmosabb.
szóval mindenféle tanácsnak, étrendnek, edzéstervnek örülnék.. illetve ha valaki véletlenül tud egy megfizethető (értsd: egyetemistáknak és nem vérprofiknak is elérhető árú) helyet a 10. kerületben pesten az maga lenne a zisten :D
előre is köszi
-
#8287 jah, mint a gyalog galoppban. Leszakad a kezünk tőből, oszt akor veszed észre amikor hazaérsz és nyomnád le a kilincset.
Érzed hogy valami nem a régi. -
juzosch #8286 Ja és rosszul végig nem voltam, csak éreztem h valami nem stimmel. -
juzosch #8285 Én most voltam influenzás. Az is tartott vagy 3 napig:D
+1, mert a 3.on elmentem lábedzésre:D -
#8284 Én is hasonló vagyok, bár gyakoribb, olyan évente, 2 évente szokott lenni olyan hogy nah, igen most tényleg szarul vagyok. Tart 3 napig és kész.
-
#8283 Azta kurva, lehet nem hiszitek de én utoljára a gyerek orvosnál voltam betegen, legutolsó alkalom az volt hogy jogsi alkalmasságit csináltassak. :) Orvos adta ki. :)
Kb, vagy 7 éve semmilyen olyan betegségem nem volt amivel orvoshoz kellett volna mennem.
Azért 2-3 évente bejön egy két napos orfolyás prüszkölés de semmi több.
Én nem azt az animal pakkot szedem, azért az túlzás, elég a szolidabb daly one is az universáltól.
A túl sok vitamin nem hasznosul jobban, sőt. De ha kilószám eszed sem lesz bajod belőlle, főleg a vízben oldodó vitaminoktól nem.