Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy én szeretem az izomlázat, mert az annak a jele, hogy elõzõ nap keményen odacsaptam. 😊
kezdõknél
pl lehet így hétfõ-kedd edzés szerda pihenõnap csütörtök-péntek edzés
hétvégén meg aerob
vannak akik naponta kétszer edzenek........
bemelegítést lazítást rendesen csinálod?
kis izomlázad lehet, de pl olyan, hogy ne tüdj felülni csak a kezdésnél
Mondjuk 5-6 ev rendszeres sport utan gondolom hozzaszokik a szervezet 😊
Én is a pihit favorizálom. De az normális így hogy minden edzés után 1-2 napig izomlázam van? Pedig már jópár hónapja "ûzöm"...
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Edzés elõtt olyan 1.5-2 órával érdemes egy "rendes" kajálást beiktatni, edzés után nem sokkal pedig egy turmixot, olyan 30 gramm fehérjével és megfelelõ mennyiségû szénhdráttal (attól függ mit veszel).
Vagy elég a három, de akkor edzés elõtt/után szedjek vmit?
Választ elõre is köszönöm. Azért kérdezem most, mert gyûjtenem kell rá elég rendesen. Ja és jó lenne, ha írnátok adagot is....
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
de ugye tudod hogy inkább a táplálkozási szokásaid kéne megváltoztatni
persze nem ismerlek és így lehet hogy hülyeséget mondok illetve szerencsére nem volt ilyen problémám
Most én ilyet rendeltem, viszont itt a leírásnál azt írja, hogy 3x2 neaponta étkezés elõtt egy órával, a dobozon meg az van, hogy 3x1 naponta étkezés után. Szóval kicsit megzavarodtam, szerintetek, hogy szedjem?
Ja és ha szedek mellé creatint, akkor talán elkerülöm, hogy kevesebb izmot veszítsek? A válaszokat elõre is köszi.
A tavalyi versenyrõl készült DVD nagyon jó lett.

nem mr univerzum szintet kell elerni. 1-2 honap alatt mar jelentoset lehet valtozni. Najo nem szolok bele, nem azert szovegelek am 😊
Gondolom a rajtad lévõ felesleg inkább az aerob mozgásoknál érezteti hatását. Nem tudom mennyit jelentene a fekevenyomásnál.
Amit hallottal amugy nem hulyeseg, nem is mond ellent ennek, kicsit masrol van szo. Mikor tomeget novelsz mas etrend, stb szukseges, mint mikor szalkasitasz. Ha hatekonyan akarsz novelni akkor jon a zsir is. Ha pedig szalkasitasz akkor veszitesz egy picit a tomegbol. Kezdoknel lehet mind a ketto, de haladoknal ez a szitu. Nagyobb izmokkal sokkal konnyebb a lesz szalkasitasi fazis. En mindenkepp ezt a sorrendet javasolnam.
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
az enyém az, hogy számunkra kívánatos hatást (számottevõ izomtömegnövekedést) nem lehet velük elérni. Tehát helyettük --> fekvenyomás és súlyokkal, római széken végzett feülések.
a többit jól mondta jazzy. 😊
AZ lenne a kérdésem,hogy egy 65 kg-os 178cm magas emberkének,hogy érdemes elkezdeni az erõsítést???inkább nehezebb súlyokkal keveset,vagy sokat kis súlyokkal??hogy érhetek el látványos fejlõdést,ha nem is ördöngõset,milyen gyakran kell edzeni egy héten,ami tényleg optimális,és egy-egy izomcsoportra hány gakorlatot érdemes egy napon csinálni??Az ilyen házi módszerekrõl mi a tapasztalat:pl fekvõtámasz,felülés....stb???
elõre is köszönöm a válaszokat
Aki még nem látta a filmet, az pótolja

A labizuleteknek meg hasznalhat is egy kis edzes. Persze nem guggolasra gondolok, de pl a biciklizes idonkent csodakat tesz.
Pár éve foglalkozom hobby szinten a testépítéssel több-kevesebb sikerrel.Ezalatt az idõ alatt kb.: 10 kgt sikerûlt felszednem, aminek nagyon örültem.Közben fociztam is, pontosabban kapuskodtam, amibõl adódik a jelenlegi problémám.Amióta az eszemet tudom a gólvonalon állok, legyen szó parkettról, fûrõl, betonról stb. aminek az lett a következménye,hogy az izületeim teljesen tönkre mentek és gerincsérvem lett.
A kérdésem az lenne, hogy merjek e még így kondizni? Vagy esetleg van valakinek valami hasznos tanácsa?
Elõre is köszönöm!
"Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következõ 365 napon! BUÉK!"

Egyébként ez új nekem, hogy õk úgy csinálják! Én is gyúrtam anno "klasszikusan", tehát héten 3x, minden edzésnap 2 izomcsoport! Nekem viszont jobban bejött a heti 4x, minden edzésnap minden izomcsoportra, kivétel láb! Tehát ilyen HST-féle, by me upgraded vagy downgraded, de így nyomtam!