Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FtranX
Ez érdekes dolog. Amikor keményen és sûrûn edzettem (heti 4-5) ez nálam is így volt. Másnap éreztem, hogy elõzõ nap edzettem, de nem jelentkezett az a szokásos fájdalom (inkább valami féle kényelmetlenség érzés).

FtranX
Szerintem annyi pihenést érdemes hagyni egy izomcsoport két edzése között, hogy az izomláz teljesen elmúljon. Az ugyanis annak a jele, hogy az izom regenerálódott.
Amúgy én szeretem az izomlázat, mert az annak a jele, hogy elõzõ nap keményen odacsaptam. 😊

FtranX
A táplálékkiegészítõket pihenõnapokon is kell enni, mert az izom pihenés közben épül. Az elbírt edzés mennyisége egyénfüggõ, de ha joban táplálkozol, valószínûleg több edzést bírsz.

Breki33
egy nap pihenés inkább heti értelemben értendõ

kezdõknél
pl lehet így hétfõ-kedd edzés szerda pihenõnap csütörtök-péntek edzés

hétvégén meg aerob
vannak akik naponta kétszer edzenek........

bemelegítést lazítást rendesen csinálod?
kis izomlázad lehet, de pl olyan, hogy ne tüdj felülni csak a kezdésnél
Nem tudom, nekem ha rendszeresen csinalom nincs izomlazam, max egy fel napig. Erezheto izomlaz akkor szokott lenni ha pl kimarad 6-7 nap.

Mondjuk 5-6 ev rendszeres sport utan gondolom hozzaszokik a szervezet 😊
azért annyira nem tudok csak 1-1 izomra koncentráltan edzeni 😊 valamennyire a kötülötte lévõket is igénybe veszi

Én is a pihit favorizálom. De az normális így hogy minden edzés után 1-2 napig izomlázam van? Pedig már jópár hónapja "ûzöm"...

Szerintem a pihi. De ha mindig mas izomcsoportra gyursz, akkor az megvan nem-e?
Mostanában végre rendszeresen tudok járni normális konditerembe. Ami azt jelenti hogy heti 3-4x megyek és mindíg más izomcsoportokat mozgatok meg. Valaki mintha azt mondta volna itt hogy edzés után kell hagyni 1 nap pihenést az izmoknak, hogy regenerálódjanak, mások pedig azt tanácsolták hogy érdemes az izomlázra rágyúrni. Most akkor melyik a jobb megoldás? 😊

Csacsi
És ezeket igyem nem edzésnapokon is?Mert heti 3-szor edzek. Nem lesz ettõl baj? vagy edzek többet, ha szedek ilyen szert?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

FtranX
Rengeteg fehérjés-szénhidrátos port lehet kapni, amelyek tejjel összeturmixolva kiválthatnak egy-egy étkezést. pl. Giant Mass, Volmass 20/35, MioMax, de ha bemész a boltba úgyis megmondják a frankót.

Edzés elõtt olyan 1.5-2 órával érdemes egy "rendes" kajálást beiktatni, edzés után nem sokkal pedig egy turmixot, olyan 30 gramm fehérjével és megfelelõ mennyiségû szénhdráttal (attól függ mit veszel).

Csacsi
Sziasztok. Bár most fogyókúrázom, de utána el fog jönni a tömegnövelés idõszaka. Na most az lenne a kérdésem, hogy mivel csak naponta 3-szor tudok étkezni, van vmi olyan szer, amit tudnék szedni kiegéészítésképpen. teszem azt vmilyen turmix, amit meginnék a 3 fõétkezés között?

Vagy elég a három, de akkor edzés elõtt/után szedjek vmit?

Választ elõre is köszönöm. Azért kérdezem most, mert gyûjtenem kell rá elég rendesen. Ja és jó lenne, ha írnátok adagot is....

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Igen, tudom, hogy a táplálkozási szokást is kell változtatni, azzal sem lesz gond, csak gondoltam ettõl a szertõl, hátha kicsivel jobban tûnnek el a zsírok, így rövidebb idõt kell "diétável" töltenem, és kevesebb súlyt vesztek ezáltal. Ha már 1 kilóban segít az már jó. Szóval muszály vagyok most egy diétás programot beváltani, aztán mehet a koncentráltab tömegnövelés, mert ezt most elrontottam, mindent össze-vissza ettem, hogy nagy legyek. Nõtt az izomtömeg is, de jött sok zsír is, szóval most diéta, aztán komolyabban átgondolt étkezés, tömegnövelés.

Breki33
hátha hiszel benne

de ugye tudod hogy inkább a táplálkozási szokásaid kéne megváltoztatni
persze nem ismerlek és így lehet hogy hülyeséget mondok illetve szerencsére nem volt ilyen problémám
Csacsi
Igen, mondhatjuk, hogy eléggé elhíztam az izom mellé, sajnos sok zsír is társul, és hiába kidolgozottnak látszik a karom, mellem, vállam, ott van a hasamon a zsírréteg, meg a mellemen is látom kicist a zsírt a formájából, szóval le kéne adni legalább 3-4 kilót, hogy ezek eltûnjenek, ezért gondoltam a szálkásítást kicsit elõsegítem ezzel a szerrel, hátha gyorsabban megy le a zsír, és kevésbé az izom, persze ez csak reménykedés 😊

Breki33
2-4 tabletta naponta étkezés után sok folyadékkal.

Túlsúlyos vagy, vagy minek ilyen?
Csacsi
Sziasztok, nem tudom, használta-e már vki a az itt található szert.

Most én ilyet rendeltem, viszont itt a leírásnál azt írja, hogy 3x2 neaponta étkezés elõtt egy órával, a dobozon meg az van, hogy 3x1 naponta étkezés után. Szóval kicsit megzavarodtam, szerintetek, hogy szedjem?

Ja és ha szedek mellé creatint, akkor talán elkerülöm, hogy kevesebb izmot veszítsek? A válaszokat elõre is köszi.

Super Body 2005
A tavalyi versenyrõl készült DVD nagyon jó lett.

jazzy
En 1 eve jarok es annyira jelentos valtozas nem mutatkozott, mondjuk ez a sulyfoloslegnek is koszonheto. Persze erosebb lettem meg en latom is magamon de egy kulso szemlelonel nem szembeotlo 😊
2 ev? 😊
nem mr univerzum szintet kell elerni. 1-2 honap alatt mar jelentoset lehet valtozni. Najo nem szolok bele, nem azert szovegelek am 😊
jazzy
Csak tudod ebben az a gaz, hogy oke, hogy nagy izomtomeget konynebb szalkasitani, elhiszem neked, de direkt azert kezdtem el a szalkasitast mert fogyni szeretnek, es ha tovabb folytatom a tomegnovelest 2 ev mulva tuti konnyebb lesz szalkasitanom, csak addig ezzel a tomeggel kell elnem, tehat marad az, hogy elobb szalkasitas aztan tomegnoveles.
FtranX
Szerintem a legjobb forrás az internet, ezen belül a testépítõ fórumok, ahol megfordulnak testépítéssel komolyabban foglalkozó fickók is. Én mindent amit felszedtem ilyen helyekrõl szedtem.

FtranX
sry ezt nem láttam.

Gondolom a rajtad lévõ felesleg inkább az aerob mozgásoknál érezteti hatását. Nem tudom mennyit jelentene a fekevenyomásnál.

Hat, nem kell vakon hinned senkinek, ha belegondolsz logikus. Az hogy mennyire szalkas az izomzatod, a rajta levo zsir mennyisege hatarozza meg. Ahhoz hogy elegesd, fel kell porgetned az anyagcsered. Ehhez kell a napi sok taplalkozas(ehezes eseten a szervezet lassitja), es a nagy izomtomeg. Az izmoknak rengeteg energia kell, igy ezzel fokozod az anyagcsered intenzitasat. Nalam sulyzozassal, kicsit nagyobb izomtomeggel gyorsabban lemegy ha hizok egy kicsit, mint mikor minden nap 5km -t futottam..

Amit hallottal amugy nem hulyeseg, nem is mond ellent ennek, kicsit masrol van szo. Mikor tomeget novelsz mas etrend, stb szukseges, mint mikor szalkasitasz. Ha hatekonyan akarsz novelni akkor jon a zsir is. Ha pedig szalkasitasz akkor veszitesz egy picit a tomegbol. Kezdoknel lehet mind a ketto, de haladoknal ez a szitu. Nagyobb izmokkal sokkal konnyebb a lesz szalkasitasi fazis. En mindenkepp ezt a sorrendet javasolnam.
nézd, nem mond mindenki mást, a megbizható források az alapokat tekintve mind ugyanazt mondják. és ez meg teljesen logikus. a több izom több energiát igényel, ezért több kalóriát égetsz el akkor is ha pihensz. (sokak szerint jelentõsen túlbecsülték ennek a jelentõsségét, de semmiképpen sem nehezebb nagyobb izomzat mellett szálkásitani).

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

jazzy
Sry ezt nem tudom hogy csinaltam 1x nyomtam ra ;[
jazzy
En ezt hallottam, amugy en mar joforman nem hiszek senkinek, mindenki mindig mast mond, csinalom azt amit en elgondoltam es ha nem jo valtok, ha jo akkor orulok.
nagyobb izomtomeg mellett nehezebb leszalkasitani? ki mondta ezt az ótvarnagy hülyeséget. ponthogy könnyebb.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

jazzy
Hat en most szalkasitani probalok, azt mondtak nagy izomtomeg mellett mar nehezebb lesz leszalkasitani, utana szeretnek magamra izmot, meg ha birja a szervezetem szednek 1 darabig valami tomegnovelot, de azert annyira nagyonnagyon nem akarok oriasi nagy lenni 😊
hat en se vagyok sokkal magasabb a 180 centimmel.. de ha vastagra gyurt akarsz lenni akkor ez elonyosebb, mintha 2 meteres lennel 😊
jazzy
177 cm vagyok kb, nem egy elonyos testalkat de ez jutott, ebbol kell valamit faragnom. 😊
es milyen magassaghoz? szerintem menj feljebb a sulyokkal, nagyobb izomtomeg mellett konnyebb leadni a felesleget. en 80 kg vagyok es 100kg-val nyomok(nem tudom foljebbnyomni ugy, hogy ne nojon a sulyom, azt meg nem akarom, antitestepito vagyok😊
FtranX
igazad van, nem írta, hogy konkrétan mi a célja.

jazzy
Most van rajtam elegsok felesleg 115 vagyok.
most hany kg vagy?
Attol is fugg mi a kivanatos hatas.. Ha csak az izompuffasztas akkor lehet nem a legjobb, de erot + staminat fokozza a fekvo, meg a tobbi sajat sulyos gyakorlat.
jazzy
Szerinted mennyit szamit fekvenyomasnal az hogy mekkora a sulyom? Tehat, hogyha peldaul leadnek 10 kilot, amibol a leheto legkevesebb az izom, akkor az mennyit jelentene ha most mondjuk 85el szeriazok?
ne várj csodát simán az edzéstõl, enni kell. sokszor, minden étkezés tartalmazzon minõsgi fehérjét, ne is keveset.

FtranX
"Az ilyen házi módszerekrõl mi a tapasztalat:pl fekvõtámasz,felülés....stb???"

az enyém az, hogy számunkra kívánatos hatást (számottevõ izomtömegnövekedést) nem lehet velük elérni. Tehát helyettük --> fekvenyomás és súlyokkal, római széken végzett feülések.

a többit jól mondta jazzy. 😊

jazzy
Ha izmokat szeretnel akkor mindenfelekeppen nagy sulyokkal csinalj kevesebbet (kevesebb az 6 alatti ismetlesszam). Idealis edzesszam az tobbek szerint 3 hetente, jo ha minden edzesnapod utan van 1 pihenonap, hogy regeneralodjon az izom. Az, hogy hany gyakorlatot erdemes csinalni es milyen izomcsoportra az toled fugg, en speciel amikor tomegnoveltem egy nap 2 izomcsoportra edzettem kb 1,5 orat 1 gyakorlatbol pedig 5 sorozatot csinaltam 6-os ismetlesekkel. De erdemes utanaolvasnod edzesterveknek itt. A felulesrol fekvotamaszrol nem nagyon tudok nyilatkozni, en felulest dontott padon szoktam csinalni esetleg sullyal a kezemben, fekvotamaszt nem szoktam, viszont peldaul a huzodszkodas az nagyon hasznos tud lenni foleg hatra.
hali!
AZ lenne a kérdésem,hogy egy 65 kg-os 178cm magas emberkének,hogy érdemes elkezdeni az erõsítést???inkább nehezebb súlyokkal keveset,vagy sokat kis súlyokkal??hogy érhetek el látványos fejlõdést,ha nem is ördöngõset,milyen gyakran kell edzeni egy héten,ami tényleg optimális,és egy-egy izomcsoportra hány gakorlatot érdemes egy napon csinálni??Az ilyen házi módszerekrõl mi a tapasztalat:pl fekvõtámasz,felülés....stb???
elõre is köszönöm a válaszokat

Tavalyi Super Body verseny.
Aki még nem látta a filmet, az pótolja

Hat jo kerdes.. Leginkabb az orvosodnak kene feltenned a gerincserv miatt. Esetleg egy szakedzonek, biztos vannak gyakorlatok amiknel nem gond.

A labizuleteknek meg hasznalhat is egy kis edzes. Persze nem guggolasra gondolok, de pl a biciklizes idonkent csodakat tesz.
sza23
Sziasztok!
Pár éve foglalkozom hobby szinten a testépítéssel több-kevesebb sikerrel.Ezalatt az idõ alatt kb.: 10 kgt sikerûlt felszednem, aminek nagyon örültem.Közben fociztam is, pontosabban kapuskodtam, amibõl adódik a jelenlegi problémám.Amióta az eszemet tudom a gólvonalon állok, legyen szó parkettról, fûrõl, betonról stb. aminek az lett a következménye,hogy az izületeim teljesen tönkre mentek és gerincsérvem lett.
A kérdésem az lenne, hogy merjek e még így kondizni? Vagy esetleg van valakinek valami hasznos tanácsa?
Elõre is köszönöm!

MINDEN FÓRUM TAGNAK KÍVÁNOK BUÉK 2006.
"Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következõ 365 napon! BUÉK!"

A tavalyi évben megrendezett magyar versenyek közül a Mátra Kupa "viadal" nagyon jól sikeredett. A film is jó....

Szuper ez a film, aki még nem látta pótolja....

jazzy
Ha csak megnezheto akkor esetleg elinditod, jobb gomb, tulajdonsagok es akkor kiirja a helyet ahova fel van toltve.. de ez nem mindig jon be.
Hali mindenkinek,kellene egy kis segítség.Szeretnék letölteni bodys videóka de sehogy sem tudok,tesztoszteronról,bodybuilderrõlmeg egy csomó helyrõl de csak olyat találtam ami csak megnézhetõ.Ha tudtok segíteni HELP!.<#nemtudom>
djemba-djemba
OK! Add meg az emil-címüket 😊

Egyébként ez új nekem, hogy õk úgy csinálják! Én is gyúrtam anno "klasszikusan", tehát héten 3x, minden edzésnap 2 izomcsoport! Nekem viszont jobban bejött a heti 4x, minden edzésnap minden izomcsoportra, kivétel láb! Tehát ilyen HST-féle, by me upgraded vagy downgraded, de így nyomtam!

JGTC
Venice Beach rulez !!

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun