633
ADSL vs TVNet vs Chello
  • PyRex
    Bocs a hejessiiiiirassi hibakert, siettem,meg ideges vagyok :)))))

PyRex
  • PyRex
    Azt nem tudjatok, hogy a TVNETWORKS az Alfoldon kivul Bp-en csak a regi TVNET-es kabeleken lesz elerheto, ha lesz? Faxom kivan, hogy behozza a UPC a kebelet, es most mar fel sem engedig turni az utcat, hogy egy uj szolgaltato bejojjon, arrol meg ugye szo sem lehet, hogy a UPC kabelein mas szolgaltato. Bazze mekkora szar ez az orszag, mindenki kibaszik mindenkivel... Mobil dolognal ugyanez a baj: mindenki kiepitette a sajat halozatat, jo draga mind a 3, kesz. Ellenben Nemetorszag: van egy kurvajo halozat, azon szolgaltat valamennyi, olcsok is tudnak lenni, es meg igy is iszonyu nagy profitot termelnek. Hozza teszem meg azt is, hogy a Deutsche Telekom az kint iszonyatosan olcso (ugye ott a vezetekes telefon mar majdnem ingyen van az ottani penzekhez kepest) itt meg MI FIZETUNK NEKI. (Matav ugye Deutsche T. tulajdon...) szoval No comment, nagyon el van ez b*szva, de nemtom mikor lesz jobb...

PyRex
  • Styleair
    Meg lehet oldani, de csak PC to PC (úgytudom)
    Erre különböző progik alkalmasak.
    pl.: ICQ, MediaRing, PalTalk
  • Pheel
    Nekem is, nekem is! :)
  • skorpio7
    YOLIKA !!!
    Dehogynem ! Küldd már el legyél szíves , mert engem érdekel !!! Meg szerintem is .De az is jó lenne , ha fel tudnád rakni a supergamez ftp-jére , hogy mindenki számára elérhető legyen és itt megadnád a pontos helyét a file-nak .Szerintem ezt nem egyhamar törölnék , mert nem sok köze van a warez-hez .
  • Styleair
    Az a szomorú Bazsi2001, ezt úgy kell elkönyvelned, hogy volt 1 jo időszak aminek aztán vége lett. Sajnálom akiket "megszívatott" a TVNET.
    Mert bizonyos infokat szándékosan visszatartottak és ködösítettek. Lesz ez jobb is. Remélhetőleg a szabadverseny miatt majd csökkenek a költségek és javul a minőség is.
  • KRi2
    Dehhhogynem ,már úgyösszevagyok kavarva.
    Töcsdfel ftp-s programmal mondjuk a ftp.supergamez.hu-ra ,és linkeld be ide a forumba.
  • yolika
    Nem kell Senkinek?!?!?!?
  • Styleair
    Bazsi2001

Sajnálom ami veled történt + a 13. kerületiekkel.
    Én ugyan kispesten lakom, de errefelé szídják a (Kábeltv Internet)felhasználók a szolgáltatójukat (TVNET). Van aki átállt ADSL-re (TVNET-en belül) és most azt szídja. Ez nem csak 1 emberke.
    Ideális esetben tényleg a kábeltévés netelérés volna a legjobb (persze ha fejlesztenék, arányosan az ügyfélkör növekedésével).
    Az a probléma, hogy ha 1 szegmensbe 1edül vagy, akkor repesztesz az infosztrádán(pl.1000 kbit/sec9el), de ha már tizen vagytok akkor csak cammogsz (pl.100 kbit/sec-el). és így tovább, stb...
    Például, ha töltesz le, akkor lehet 30as a pinged is, de ha sokan vagytok egy szegmensbe akkor a pinged felugrik 500-ra, míg egy 56k-s modemmel 150-200as a pinged.
    Tehát, én inkább az ugyan kisebb sebességet igérő, de stabilabb ADSL-t választom.
    Én a TVNET-et nem ajánlanám senkinek (ez nem ellenpropaganda), olvasa akit érdekel a már lejebb is említett TVNET fórumot.
  • skorpio7
    Amúgy ezt olvastátok !?
    Ennek csak egy hibája van , hogy nem online , szóval nem lehet vele nagyon online játékot játszani . :(

KATT IDE
  • braindance
    Én nem tudok a Chello forgalomkorlátázásáról, pedig jan óta használom, (és gyakran leficcen egy héten 4-5 Gb) a sebesség befelé jó, de kifelé kevés egy normális hotline szerver üzemeltetéséhez, tech support = rémálom (utálom a call centereket amúgy is, és ezek nem nagyon értenek hozzá)

Volt már olyan hogy két napig se kép, se hang...
  • Alien!
    Sajnos én is már csak egy pár hétig élvezhetem a TVnetet,mert a chellos üzletkötő madárkától kellett megtudnom,hogy bizony mexűnik a TVnet a XIII-ban....Most egyelőre azon gondolkozom,hogy mi a f*szt csináljak a belépési díjjal...Amikor márciusban beköttettem,mindenki csak ajánlotta,sőt a Chellos madár azt mondta,hogy a mi házunkba nem lehetséges és nem is tervezik a kábel behúzását,ha meg a TVnet jelen van akkor meg pláne!!!!!!!! Erre most itt van,baszhatom a belépési díjat,bár a Chellot ingyen átkötik,de a kettő között annyi külömbség van,mint egy szökőkút és egy kerti csap között...Valszeg nem tudok majd a chelloval 250kb/s sebességet elérni....
  • Styleair
    Bazsi2001

Te tényleg azt hiszed, hogy ilyen tájékozatlanok vagyunk. Az ember mielőtt vesz valamit v. előfizet vmire, körülnéz a piacon.
    Nem véletlenül nem írtam (lsd. lejebb) linket a TVNET-hez és az EMKTV-hez.

Bárki beleolvas a médiába v. a TVNET-es ADSL fórumba (http://www.tvnet.hu/ujforum/topic.php?lang=hu&tid=18) 1értelműen láthatja hogy a felhasználói szídják a TVNET-et, a rossz szolgáltatása miatt.
    Én különben felhívtam a TVNET-et és az ügyfélszolgálatos tájékoztatott, hogy Kábeltévés Internetre már nem is kötnek újabb szerződéseket és a meglévő ügyeleket is inkább az ADSL-re való váltásra próbálják rábeszélni. Plusz ott vannak a média hírek. Tehát a TVNET sajnos süllyedőben van.
    Szerintem aki hozzájuk teszi le a voksát, az később ne szítkozodjon és legfőképp ne lepődjön meg.
    Az EMKTV meg még gyerekcipőben jár. 1ébként az ügyfélszolgálatuk 0. Kábeltévés internetnél pedig magyar szerverekről a letöltés korlátlan, a külföldi szerverekről 2GB-ig kórlátlan, utána minden megkezdett 2 GB után 4000 FT fizetendő.
    (ez nem versenyképes a piaccal)
    Egyik ismerősöm beköttette EMKTV-s KÁBELTV-s NEtet.
    Október óta van neki, amiből 1 hónapot nem bírta használni a szolgáltató hibája miatt.

Úgyhogy erről ennyit.

Ezért írtam ki csak azt a négy linket lejebb.
    Interware
    Enternet
    Datanet
    Axelero
  • Styleair
    KRi2
    6600 FT (netto)+ ÁFA = 8250 FT (brutto)
    Ethernet kartya nincs benne.
    (de nekem van)
    1ébként kb. 2-3 rugó+áfáért már kapsz.

Néhány hasznos infolink:

Interware
    http://www.interware.hu/adsl.html#adsl

Enternet
    http://www.enternet.hu/szolg_adsl.phtml

Datanet
    http://home.datanet.hu/adsl/index.html

Axelero
    https://www.axelero.hu/akcio/adsl_dec.shtml
  • yolika
    Megcsináltam, nekem tetszik :))) (persze ez csak mérhetetlen önimádatomnak tudható be)
    Hogy tudom kirakni?
    (tudom, elég láma kérdés, dehát ez van)
    Ja, és excellel csináltam(Office 2000) úgyhogy csak ez alatt garantálom a "működését".
  • KRi2
    az interware 8250 FT/hó az brutto/netto?
    es az ethernet kartya is benne van?
  • Styleair
    "Mégis csak a legnagyobb a piacon és mivel a legtöbb előfizetővel dicsekedhet ( szerintem , márcsak a monopolhelyzetből is kiindulva ) , lehet hogy jobban odafigyelnek mindenre ."

Ez azert nem biztos. Pontosan azert, mert nagy cég már nem tud annyira odafigyelni a részletekre (minden ügyfélre). /1ébként vége a monopol helyzetének/
    Addig jó egy kis ill. kisebb cég amíg kicsi, mert addig jobban megbecsülik az ügyfeleiket (muszály nekik, mert elveszítik őket).
    A multiknál már nem így megy. Pár ügyfelet veszít, nem téma. De a kis cégnél pár ügyfél is számít.
    Mellesleg az Interware-nek 24 órás ügyfélszolgálata van, nemúgy mint a suxeleronak (munkaidőn kívül csak gépihang, azzal meg beszéljen aki akar, én utálom).
  • Pheel
    :)))))
  • Styleair
    De majd írok.
  • Styleair
  • Styleair
    Még nem történt semmi.
  • Losika
    Légyszíves minél előbb írd meg a fejleményeket, mert számomra is ez a legszimpatikuasabb szolgáltató...
  • skorpio7
    Már 1 éve olvasgatom az egyes fórumokon , hogy nem hivatalosan 15 GB a limit a Chello-nál , ám a valóság az , hogy nincs semmiféle limit .Ezért is irigyellek téged . :)
  • skorpio7
    Az jó lesz , mert most nézegettem az egyes szolgáltatók ADSL előfizetési lehetőségeit és ez az Interware-s tetszik a legjobban , de ha más nem lesz , akkor jöhet az Axelero-s .Mégis csak a legnagyobb a piacon és mivel a legtöbb előfizetővel dicsekedhet ( szerintem , márcsak a monopolhelyzetből is kiindulva ) , lehet hogy jobban odafigyelnek mindenre .
  • Styleair
    Ma elszántam magam és meglátogattam az Interware-t.
    Megkötöttem velük az ADSL szerződést. Nagyon udvariasak voltak.
    Kiváncsi leszek mikorra sikerül bekötni a cuccot.
    Majd irok ha van valami fejlemény. (csupán tapasztalataim megosztása céljából)

0 Ft a bekötés, 8250 FT/hó, 1 év hűség
  • Laalee
    na igen a broadband tenyleg egy szemet dolog a upc tol dehat mit varni egy olyan multitol mint ez... es kepesek egyesek a matavot szidni :)

amugy ha a broadband.hu oldallon az adatforgalmat megnezed a chellonal ki van irva hogy 0mb adatkorlat. tahat a 15gb ot nemtudom honnan vettek...
  • skorpio7
    Laalee !
    Komolyan mondom , örülj , hogy tényleg nem igaz .Itt nálunk megtudnág , mi az a lekorlátozás ... 0,00000000001 kb/s-os sebességű netelérés .EGY ÁRVA LEVELET NEM TUDSZ LETÖLTENI !!! Max eddig az ICQ működött még ilyenkor .
  • skorpio7
    Hát erre tényleg nem lehet mit szólni ... egy apró megjegyzésem azért mégis lenne .Némi összehasonlítás .
    Vidéken 4 városban ( Szolnok , Nagykanizsa , Debrecen , Nyíregyháza ) elérhető a UPC saját hazai kábelnetes találmánya , a BROADBAND .Van valami , ami eddig is nyomta az oldalamat , de a múlt hónap végén végleg "elszakadt nálam a cérna" és belátható időn belül szolgáltató váltáshoz vezet .
    Ugye van a CHELLO és BROADBAND .
    Chello :
    512/128 - 10900 Ft - 15 GB ( persze csak ha valóban igaz )
    Broadband :
    300/64 - 16500 Ft - 5 GB ( ez bizony igaz és utánna a kapcsolat gyorsasága max. 0,0000000000001 kb/s és ugye mindenki tudja , hogy ez mit jelent !!! )
    Szóval csak irigyelni tudom az eddigi TVNET-eseket , hogy országosan egy jó , hanem kiváló ár/teljesítményű szolgáltatást kapnak .
    Nem is tudom , mit szólnának egy jó kis BROADBAND kapcsolathoz !? Szerintem , ha tényleg azt kapnák cserébe , akkor igencsak jogos lenne a felháborodásuk , mivel az erős visszaesés lenne az eddigi netkapcsolatukhoz képest .
    Mondjuk én sem sokáig "támogatom" "szegény" UPC egyeduralmi törekvéseinek költségeit .Még 2 hónap és ha igaz , amit az AXELERO-s marketingese a levélben leírt ( ISDN2 topic ) , akkor lesz ADSL-m , ami mindössze csak KORLÁTLAN , OLCSÓBB , GYORSABB szolgáltatást nyújt majd !
  • Laalee
    ezt a 15 gigas korlatot nem lehetne elfelejteni?:) olyan idetlenseg... multhonapi adatforgalmam 39 giga volt... ez tobb mint 2* fair use :)
  • PyRex
    UHH, ezt nezzetek:

"Mi lesz veletek, TVNET-esek?

Év végén lejár a TVNET és az UPC közötti szerződés, mely a főváros XIII. kerületének kábeltévé hálózatát tette nyitottá egyszerre két cég internetszolgáltatásai számára. A szerződés megszűnése következtében a TVNET 4-500 kábeltévés internetet használó ügyfelének mondott fel.

Előzmények

A TVNET Kft. 1997 óta nyújtja kábeltévés internetszolgáltatását a XIII. kerületben, a volt Satimex Kft. hálózatán. A hálózat használatát a két cég között 2001. december 31-ig érvényben lévő szerződése tette lehetővé. Ezt a szerződést meghosszabbítani nem lehetett, mivel az UPC 2000 februárjában megvásárolta a Satimex Kft. hálózatát, ezzel együtt megörökölte a szerződést s azokat az ügyfeleket is, akiknek a TVNET nyújtott internetszolgáltatást. A UPC hozta a maga internetszolgáltatását, kiépítette saját hálózatát, s nem kívánja önszántából megosztani a hálózatot versenytársával.

Szolgáltatók és előfizetők

Nem először alakul ki olyan helyzet, mikor előfizetők feje fölül -névleg, vagy ténylegesen- eltűnik egy internetszolgáltató, gondoljunk csak az Elender-PSINet-Inter.net történetre, a Datanet-GTS Datanetre, vagy akár magára a UPC-re, amely közel húsz helyi kábeltévés szolgáltatót vásárolt fel. Ám ezekben az esetekben a korábbi szolgáltatások változatlan formában elérhetők maradtak, sőt a kínálat gyakran bővült is.

Ügyfelek

Az ügyfelek elégedetlenségének több oka is van.

Az egyik az a 48.000,- Ft-os belépési díj, melyet a TVNET-nek fizettek korábbi csatlakozásukkor. Érvelésük szerint, ha a csatlakozás időpontjában a TVNET tájékoztatja őket, hogy csak 2001. december 31-jéig tudják nyújtani a szolgáltatást, meggondolják, hogy egyáltalán belevágjanak-e, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek megéri a nem kis alapdíjat befizetnie néhány éves internetszolgáltatásért.

Kifejezetten sérelmezik, hogy a sorsukat eldöntő szerződésről -sőt, egyáltalán a szolgáltatás valamikori megszűnéséről- első ízben egy, a lapunkban megjelent cikkből értesültek, hivatalosan csak egy november 15-i levélben tájékoztatták őket.

A felhasználókat a legérzékenyebben érintő szempont az ár/szolgáltatás kérdése. A TVNET magánszemélyeknek havi 8000 Ft+áfa áron kínálja fix IP címmel, DNS bejegyzéssel az internetszolgáltatást, mindezt havi letöltési limit nélkül. A UPC bruttó 10.900,- forintos szolgáltatása dinamikus IP címet és a "fair use policy"-ban szabályozott letöltési korlátot tartalmaz, mely utóbbival kapcsolatban még mindig nagy talány, hogy pontosan mekkora is: utolsó -hivatalos- értesülésünk szerint 15 GB. A fix IP cím -bár minden TVNET előfizető használhatta- egyébként nem volt része a TVNET-es alapszerződésnek.
    Szervezkedni kezdtek hát a TVNET ügyfelei, honlapjukon és a TVNET fórumán rendszeresen hírt adnak az ügy fejleményeiről.

TVNET

A TVNET szintén nem jószántából válik meg 400 ügyfelétől. Börtsök Zoltán ügyvezető szerint mindent elkövettek, hogy ne veszítsék el előfizetőiket. A Satimex megvásárlásakor ők legfeljebb tehetetlen szemlélői voltak az eseményeknek, a tranzakcióba beleszólásuk nem lehetett. 2001 nyarát megelőzően még volt halvány remény, hogy az Egységes Hírközlési Törvény érinti majd a kábeltelevíziós hálózatok megosztását is, ám ez a rendelkezés végül kimaradt. Ha a parlament megszavazta volna a kábeltévés hálózatok kötelező megosztását, most árban és szolgáltatásokban versengenének az ügyfelekért az internetszolgáltatók, így azonban marad a hálózat tulajdonosának monopolhelyzete. Nyáron, mikor már a Satimex terület biztosan veszni látszott, két lehetőséggel próbálkoztak. Egyrészt a UPC-vel tárgyaltak az ügyfelek átvételének lehető legzökkenőmentesebb módjáról, másrészt -ha már a szolgáltatás ezen a területen nem is nyújtható, legalább az ügyfeleket megtarthassák- a XIII. kerületben DSL technológiát kínáljanak, vagy szórt spektrumú mikrohullámon nyújtsanak internet elérést. A DSL-t a MATÁV nyújtja, a TVNET viszontszolgáltatóként léphetett volna piacra. Először úgy tűnt 2001 szeptemberében lesz DSL a volt Satimex területen, majd a 2002 januárja merült fel kezdő időpontként, mára azonban már 2002 első negyedéve sem tűnik biztosnak. A mikrohullámú összeköttetés 2,4 Ghz-es frekvenciája sem alkalmas ilyen nagyszámú végpont kiszolgálására, az ennél újabb technológiák legkorábban 2002-re várhatók. A UPC tehát 2002. január elsején lekapcsolja a TVNET ügyfeleit, s a vele szerződést kötőket áthelyezi a régi TVNET hálózatról a sajátjára. A TVNET annyit tudott elérni, hogy az átállás viszonylag fájdalommentes legyen, azaz fél óránál hosszabb ideig sehol, senki ne nélkülözze az internetszolgáltatást. A másik eredmény, amit elértek, hogy az előfizetőknek nem lesznek költségei a szolgáltatóváltással kapcsolatban, valamint nem kell elkötelezniük magukat, azaz az "utcáról beeső" ügyfelekkel ellentétben nem kell egyéves hűségszerződést aláírni a UPC-vel.
    Börtsök Zoltán még elmondta, hogy a UPC 2001. október 12-i levelében tett pontot minden tárgyalás végére, ez volt az a levél, melyben visszautasította a szerződés meghosszabbítását. Ennél korábban ők sem értesíthették az ügyfelekeiket, hiszen az eltelt időszakban sem arra törekedtek, hogy megszűnjön a szolgáltatás, hanem hogy valamilyen alternatívát tudjon felmutatni a TVNET. Ezt -túl az ügyfelek iránti lojalitáson- alapvető gazdasági érdekek is diktálták.
    A XIII. kerületben háromféle hálózat működött korábban, melyeket a TVNET úgy cserélt le, hogy a költségeket nem terhelte az ügyfelekre. A háromféle rendszer egyikénél egy végpont kiépítése 350.000,- forintjába került a szolgáltatónak, az ügyfeleknek azonban itt is csak 48.000,- forintot kellett fizetni belépési díjként, tehát a TVNET legalább annyira hosszútávúnak szánta a szerződéseket, mint az ügyfelei.

Nyertes nincs
    Egy áldozata már biztosan van a kialakult helyzetnek. Boda Zsolt, XIII. kerületi előfizető egészen sajátos módon esett ki a szolgáltatók kegyeiből: 2001. nyarán hosszabb időre elutazott, s előtte kérte a TVNET-től a szolgáltatás szüneteltetését. Nyár végi hazatérésekor jelezte, hogy visszakapcsolódna a hálózatra, ám némi huzavona után egy személyes találkozás alkalmával a TVNET illetékese közölte: a UPC miatt technikailag már nem megoldható a visszakapcsolás. A TVNET-tel való kapcsolat fenntartása érdekében utolsó kísérletként még befizette a szeptemberi havidíjat -noha akkor már egyáltalán nem volt internet kapcsolata. A TVNET-től kapott ugyan egy grátisz modemes hozzáférést, ám azt nem használta fel. Várta a hivatalos értesítést a fejleményekről. Sem bátorítás, sem felmondás nem érkezett, ám egy szép napon kézhez kapta az október-novemberi számlát s csekkeket. Ekkor döntött úgy, hogy panaszával a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordult. A Budapest Főváros Közigazgatási Hivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének határozata azonban csak arra biztatta, hogy követeléseinek polgári peres úton szerezzen érvényt. Boda úr csak csodálkozik: a modemes hozzáférés biztosítása ugyan gesztusértékű volt, ám sem paramétereit, sem költségeit tekintve nem ér a közelébe sem a kábeltévés internetnek - raáadásul soha nem is használta, kényszerűségből megkötötte a UPC-vel a szerződést. Most tehát felmondása még nincs, TVNET-es internete már nincs, egy van: a befizetési csekk...

UPC

A UPC-nek jó esélye van, hogy minden reklámtevékenység nélkül 400 új ügyféllel gyarapítsa előfizetői táborát. Kérdésünkre, melyben azt feszegettük, hogy a marketingköltségek nélkül érkező ügyfeleknek kívánnak-e az általános szerződéshez képest további kedvezményeket nyújtani, Hagymásy András, a UPC kommunikációs igazgatója határozott nemmel felelt, majd hozzáfűzte: a UPC standardoktól műszaki paraméterek szerint nem kívánnak eltérni, az a kedvezmény, melynek keretében nem kell sem belépési, sem letéti díjat fizetni, megfelel az év végi akcióban meghirdetett feltételeknek. Az egyetlen eltérő kedvezmény a volt TVNEt-es ügyfeleknek, hogy nem kell egyéves hűségnyilatkozatot aláírniuk. A kedvezményesebb havidíjra adott válaszában Hagymásy András arra hivatkozik, hogy a jelenleg érvényben lévő 10.900,- forintos havidíj jövőre sem emelkedik. Rákérdeztünk, érkezett-e megkeresés a TVNET előfizetőitől, melyben jelezték eltérő igényeiket, ám mint kiderült, ilyen megkeresés nem érkezett, a lakossági és üzleti előfizetőkkel foglalkozó csoportok munkatársai keresik meg az előfizetőket. Hozzátette még: a hálózatuk egész biztosan bírja a megnövekvő terheltséget, minden szempontból felkészültnek érzik magukat a reményeik szerint nagyszámú előfizető fogadására.

Tvnetwork

A kialakult helyzetet színesíti egy új szolgáltató felbukkanása: a nemrég alakult, ám hálózatépítés terén más cégnévvel már hétévnyi gyakorlatot szerzett szegedi székhelyű Tvnetwork Kft. kábeltévés és mikrohullámú internetszolgáltatást kínál elsősorban a dél-alföldi régióban. A Tvnetwork fővárosi vezetője Gonda Zoltán -mint elmondta- nem szeretne az előfizetők és bármely más szereplő közé ékelődni, sem a vitákba belebonyolódni. Egyszerűen értesülve a szélessávú internet iránti igényről, megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy érdemes-e kiépíteni egy mikrohullámú kapcsolatra alkalmas hálózatot. Egyelőre az igényfelmérésnél tartanak, elegendő jelentkező esetén gondolkodnak egy optikai gerinchálózat kiépítésén, s már felvették a kapcsolatot a TVNET-tel, amely a levonulást követően egy üres hálózatot hagy maga után. Ezt a használaton kívüli hálózatot esetleg megvásárolná a Tvnetwork. A Tvnetwork és a UPC ajánlata között két alapvető különbség van: a Tvnetwork ad fix IP címet az előfizetőknek és a TVNET-hez hasonlóan 8000,- forint +áfáért kínálják a szolgáltatást. Abban azonban, amit a jelenlegi TVNET-es előfizetők is reklamálnak a Tvnetwork és a UPC ajánlata megegyező: 15 GB-os havi letöltési korlát után mindkét szolgáltató korlátozza a hozzáférést.

Remények

Az egyelőre patthelyzetbe torkolló történet szomorú folytatása lesz, hogy a XIV. kerületi TVNET előfizetők 2003 nyarán, az V. kerületiek pedig egy évvel később, 2004-ben találhatják magukat hasonló helyzetben. Ezekben az időpontokban jár le ugyanis az azóta UPC tulajdonba került helyi kábeltévé szolgáltatók és a TVNET szerződése. A zuglóiak valószínűleg hasonlóan járnak majd, hacsak a jelenleg szervezkedő előfizetők nem tudnak érvényt szerezni akaratuknak.

Az Európai Unióban egyes források szerint jövőre vezetik be a kábeltelevíziós hálózatok kötelező megosztásáról szóló törvényeket. Mivel Magyarország és az EU közötti társulási megállapodás van érvényben, Magyarország jogharmonizációs kötelezettsége értelmében ez a szabály egyszer átkerül a hazai hírközlési törvénybe - ha nem is a közeljövőben, a csatlakozáskor mindenképpen. Börtsök Zoltán nagyon bízik ebben, hiszen az V. kerületi előfizetőkre hasonló sors vár 2004 közepén. Ha az unió gyors, s a hazai jogalkotók sem tétlenkednek, van remény egy osztott hálózaton versenytársként megjelenni, ha nem... Ugyanezt Hagymásy András másként látja: szerinte nemcsak a magyar szabályozásba nem kerülnek be a hálózatmegosztásra vonatkozó paragrafusok, de még az Unióban sem fogják ezeket bevezetni. A történet céges szereplőjének a jövőképe tehát érdekeinek tükre..."

Hat ez eleg suxx, bar chello-s vagyok, azert sajnalom a TVNET-eseket, raadasul gyorsasagban az esetek 60-80%-aban tenyleg sokkal jobb volt a chellonal, raadasul olcsobb is...

PyRex

• Evil
    de ha jobban megnezem lehet ugyanakkora :(
  • Evil
    aruld mar el hogy csinalod hogy nagyobb kepet is be tudsz rakni a nevedhez?
  • fotel
    datanet most a nyerő

viszont nekem az axelerot 4 nap alatt kötötték be anno:)

;)

De ADSlre eddis sehol senki nem panaszkodotth ogy lassú lenne nem úgy mint chellóra
  • KRi2
    Hajrá ,de igényes legyen.
    és majd ide is rakd ki.
    addig még van idöm gondolkodni a jutalmon
  • yolika
    Bocs, majd csak holnap megy, de már a fele kész van (nem volt időm)
  • Pheel
    Ne csak neki, nekem is!
  • yolika
    Csinálom, este elküldöm neked mail-ben(ha minden jól megy) Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a JUTALOM. :))
  • KRi2
    valaki csinálhatna már egy táblázatot nekem (is) ,hogy melyik ADSL mennyiért ,beugró ,havi ,meddig ,letölt ,tapasztalatok , kartya , dload korlátok ,stböbbi....
    (de csak reálisan)
    Hasznos lenne:)
    nehéz munka ,de megéri!
    szánja rá magát valaki ,lécci. (én lusta vagyok)
    ...a JUTALOM nem marad el...
    köszi*1000
  • pccoder
    Az Enternetnél rendeltem meg az ADSL-t és amíg nem jön a MATÁV bekötni, addig is otthagytam az Axelerot és kötöttem egy modemes netet szintén az Enternetnél. Szerintem nagyon korrekt. Legalábbis Bp. XX. kerületben baromi jó sebessége van, nálam gyorsabban jön, mint ahogy az Axelero valaha! Remélem, ilyen szuper meglepetés lesz majd az ADSL is. Nem vártam volna egy ilyen olcsó szolgáltatástól ezt a minőséget!

Csatlakozom Fotelhez: szerintem is minden ADSL szolgáltatás jó lehet az országban. De ezt majd meglátjuk kb. egy hónap múlva.
  • Willy
    Axelero. Picit drágább de korrekt.