633
ADSL vs TVNet vs Chello
  • Borg
    Enternetet is szidják mint a lovat, az index fórumon pl...
  • Styleair
    Ha valakinek van Interware-es ADSL kapcsolata, akkor legyen szíves, ossza már meg velünk tapasztalatait (stabilitás, sebbesség, és amit még tudni érdemes).

A problémám az, hogy most szeretnék előfizetni ADSL-re, csak nem tudom kitől vegyem.
    Lehetőségek: Interware, Datanet, Enternet, Axelero, TVNET, EMKTV

Bár azthiszem az utolsó kettőt már kihúztam a listámból rossz vélemények tapasztalatok alapján.

Tehát a kérdés melyik a nyerő???
  • fotel
    Intel EtherExpress Pro 100+, PCI, UTP hálókártya 10920 13650
  • fotel
    minden adsl jó az országban

Yo - ok
  • Laalee
    vagy olcsobb... altalaban azert szoktak magukhoz lancolni a cegek, hogy igy jopar evig fizesd a most alacsonynak tuno penzdijat.
  • yolika
    Az Enternet-es ADSL-ről mi a véleményetek?
    Csakmert éppen most készülök megrendelni, és ha van valakinek vagy hallott már valamit róla, akkor megírhatná, hogy milyen (stabil, megbízható)Mert halottam róla már pár érdekes dolgot.
    Előre is köszi
  • KRi2
    apropó
    szerintetek ez a sok adsl akció tényleg csak akkor ennyi ,ha az idén kötöm meg a szerződést ,vagy csak egy üzleti fogás ,és ugyanennyi lesz 2002elején is a belépés,havidij stb...
  • fotel
    optikai - az az amit te sose kapsz direktbe:)))
  • TIBI
    és mi a helyzet az optikai kábellel??
  • Evil
    Hali!
    Van itt valakinek Tisza-net es kabel elerese?Erdekelne milyen ,milyen a letoltes ,sebesseg le-fel ,megbizhatosag stb. mert felenk most hozzak ezt es erdekelne egy kis info errol.Koszi elore is!
  • fotel
    A sebesség úgy volt az adslnél minden szolgáltatónál hgoy a fatáv véletlenül a dslam kártyákat 512k-ra csavarta 384 helyett és valaki volt olyan kedves hgoy ezt megemlítette, visszavették 384re de sokan reklamáltak hgoy mi a szar van hgoy ilyen csiga?

erre visszacsavarták 412-re hogy mintha ugyanaz lenne

A szerződés értékei mindig is jöttek

Szal Yo! azt állítsd amit tapasztaltál
  • Laalee
    cserebe stabil ping ed lesz :) amugy telleg szar ugy...
  • Laalee
    a batyamnak az vagyon, :)
    nekem chello
  • Borg
    Na és olyan van itt egyátalán akinek axeleros van? vagy mindenki csak ugy hallottam alapon van itt?
  • Laalee
    akit ismerek ex axelero adsl es az idaig meg nem szidta, csak akkor amikor visszafogtak a sebesseget, de meg igy is boven a szerzodesben leirtak felett van.
  • Borg
    Érdekelne, hogy milyen a minösége az axelero ADSL szolgáltatásnak, ping, feltöltési letöltési sebesség stb. Hátrányok elönyök minden érdekel.
    Most készülnek sopronban is kötni a cuccot, és elég jó az ára, csak nem igazán bizok már suxeleroékban...
    Valaki olyan meséljen akinek ilyen van, hogy miket tapasztal, thx
  • Laalee
    enternetnel 7000 ft 1 eves szerzodessel...
  • Jacek
    Haj Dikkma:D
    De bakker mi a faszt csinal az ember ha nem ezekben a nagyvarosokban lakik(kulomben akar a retek ott lakni) itt ulok egy 4-5 eves digitalis kozpontol 100 meterre bazz es nincs ADSL B+ :))
  • Dikkma
    WOW

(hwsw-ről)

Az ADSL már árban is versenyre kel a modemes internet-hozzáféréssel!
    írta: Ytse, idő: 18:44

[NetAktív] Az Axelero decemberi akciója keretében felére mérsékli az ADSL Otthon csomagok egyszeri díját, míg havidíjként két éves szerződés esetében az első évben csupán bruttó 8500 forintot kell fizetni.
    Ez az ár már alacsonyabb, mint egy hagyományos korlátlan hozzáférés előfizetési díja és a kapcsolódó telefondíj, így a vállalat várakozása szerint az akció -- és a nagy ütemben bővülő szolgáltatási terület -- új lendületet adhat a korszerű, gyors internetezés hazai terjedésének.

A piacvezető internetszolgáltató akciója 2001. december 1-jén indul, ugyanakkor már november 16-ától fogadnak el megrendeléseket. Az akció lényege szerint minden, az akció időtartama alatt 1 vagy 2 éves elkötelezettséggel ADSL Otthon szerződést kötő megrendelő az egyszeri díjból 50%-os kedvezményt kap (ami így bruttó 29 900 forint helyett bruttó 14 950 forint), valamint a havi előfizetési díjak a szolgáltatás kiépítését követő egy éven keresztül bruttó 4 400 forinttal alacsonyabbak -- ami 1 éves szerződés esetén havi bruttó 10 500 forint, 2 éves szerződésnél bruttó 8 500 forint előfizetési díjat eredményez.

Az ADSL technológia az eddigi hagyományos modemmel elérhető sebességnél minimum hétszer gyorsabb (384 kbit/s) letöltési sebességet kínál. Az új technológia azt teszi lehetővé, hogy korlátlanul internetezzünk a hagyományos telefonvonalon, azonban a telefon vagy fax párhuzamos használata mellett is, ráadásul állandó, időtől és forgalomtól független havi díjért, amihez telefonköltség sem társul.

A technológia jelenleg öt nagyvárosban (Budapest, Győr, Pécs, Székesfehérvár, Zalaegerszeg) érhető el, de a háttérszolgáltatást biztosító Matáv Rt. közlése szerint az elkövetkező két hónapban további nyolc város (Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Sopron, Szekszárd, Szombathely, Tatabánya) hálózata is alkalmassá válik az ADSL használatára.

Az akció céljairól Andrew Prest, az Axelero Internet Lakossági üzletág ügyvezető igazgatója a következőket mondta: "Az ADSL Otthon csomag akciós ára megegyezik hagyományos telefonos csomagunk, az esti órákban korlátlan modemes netezést biztosító Otthon csomag és a hozzá kapcsolható Matáv-kedvezmény, a Mindenkinek csomag együttes havi költségével. Úgy gondolom, ez az ár, illetve a 13 magyar nagyváros, ahol az ADSL máris használható vagy hamarosan az lesz, azt vetíti előre, hogy jövőre, az Egységes Hírközlési Törvény életbe lépése után az internet 'nagyfogyasztóinak' lehetősége lesz a megszokott árakon, ugyanakkor állandó költséggel és az eddiginél jóval gyorsabb állandó kapcsolaton, professzionális körülmények között a hálózatra kapcsolódni. 2002 az ADSL éve lesz!"

Az Axelero Internet az akció bejelentésével egy időben mutatta be legújabb szolgáltatását, az ADSL Profi csomagokat is. Ezek a kisvállalatoknak kínálnak rendkívül kedvező árú szélessávú internet-elérést 384 vagy 768 kbit/s letöltés-irányú sebességgel. Az ADSL Profi csomagok szintén akciós áron rendelhetőek meg.

• fotel
    KRi2

chello - belépés nincs, havi 11k
    dsl belépés 30k havi 13k
    tvnet?
  • KRi2
    Nah akkor most összegezzünk:
    mostanában mennyibe kerül kb. ez 3 lehetüség. (az alapoktól kezdve ,csak sima matav vonal van) beszálással,hw,havi dijak
    le/feltölltési sebesség ,korlátozások.
    plz somebody összegezzen..
  • fotel
    bekötés harminc a havidíj 12-13helyi egység:)

a legtöbben az adják meg hgoy csak 10ezer és zárójelben hgoy még áfa

szal midnegyik ugyanannyiba kerül

és am atáv adja el nekik nagytételben a DSL-t 12500forintos áron havonta, na szóval ők erre teszik a hasznukat, aki áfával együtt kevesebb mint 12500ért adja az veszít minden előfizetőn
  • Invictus
    Tika:
    itt magyarban változó az ára... A bekötés általában 25 körül, de pl a TVnetnél most ingyen van az ADSL bekötés...
    A havidíj két éves szerződésnél általában br. 13.
  • Laalee
    azt igy fejbol nemtudom
  • Ebola
    Oki! Koszi
    A mail szerveruk sem az igazi ?
  • Laalee
    proxy nincs, illetve van, csak a chello sem ajanlja a hasznalatat.
  • Laalee
    ez egy baromsag...
    nekem havi 2 3 szor annyi adatforgalmam van es nics korlat... valamint a szerzodesben sincs egy kanyi betu se forgalomkorlatrol, és a forgalommérö oldal is azt irja havi korlat 0.
  • Ebola
    Hali!
    Tudnatok nekem segiteni egy albiban lakom, ahol van chello de nemtom a proxi es a mail szerver cimuket...
    Dobna valaki egy mail nekem a ket cimmel?
    Koszi!
  • Laalee
    valosznu azert nyomul annyira a tvnet mert felvasaroltak... :)

en ugytudom hogy a satimex et vette meg az upc és ez érintheti a 13. keruleti tvneteseket is.
  • Efreet
    :)) ez az utsó mondat honnan info?
  • Laalee
    most kcist visszafogtak ugyhogy olyan 50-55
  • Mozes
    mennyivel lehet adsl-en lefelé tölteni?
  • PyRex
    Az :) De elnyeg, hogy muxik :)

PyRex
  • Propeller
    Isteni szerencse.
  • PyRex
    Megy az FTP-m! :)))))))))
  • TheZsenyka
    Mi az hogy ADSL vs TVNet vs Chello ???? Követelem hogy változtassák meg a téma nevét ADSL vs TVNet vs Chello vs 56Kbit -re!!! :)
  • mikike
    nem küldi el a leveleket a chello az Outlokkal
    a freemailen át tud leveleket küldeni, de ha az Outlokkal próbálja, nem mennek át
    hiába a pop.chello.hu az SMTP
    pedig ha freestartra csatlakozik fel (telefonvonalon) ugyanezen az SMTPn átmegy

valami elroutolodott a chellonál?
  • Laalee
    az a 213 asmaradni is fog ez az uj ip cimuk nekem 213 as volt, bövites utan is maradt ugyanaz. bar en jobban szeretnem ha valtozna, igy nemlehet betyarkodni :)
  • PyRex
    Nyah, megvolt nalunk is a rendszerbovites (2. kerulet - CHELLO), minek eredmenye az lett, hogy meghalt a modemem :))))) 4 led pirosan villogott orakig... -> Csomagcsere. -> Megy minden ugy, mint regen. Hozzateszem, az en (eddig) fix IP-m is megvaltozott, de nem 80-nal, hanem 213-mal kezdodik. Eddig semmi pozitiv / negativ dolgot nem tapasztaltam, minden ugyanolyan, mint eddig. FTP szervert nemsokara probalom :)

PyRex
  • PyRex
    Ja, a masik gondom:

Neha fagy a gepem. :) Ez meg nem is lenne baj, de a tunetek, amiket produkal, tobb chellos haveromnal is jelentkeztek. Raadasul egyik "pillanatrol" a masikra. Nem bovitettem hw-t, nem tettem fel uj progikat. Mostanaban azonban, ha netezek, akkor neha fagy... Masnak is. En a 2. keruletben vagyok, de jeletztek meg az 1.-bol is meg meg 1-2 helyrol. Allitolag (levelet is kuldott a upc) most fejlesztik a halozatot. De emiatt miert fagyaszthatja a gepet? Az lehet, hogy veletlenul neha kuldenek egy REHASH ill. REFRESH parancsot a modemre? Magyarul 1 pillanatra megszunik az ip-m. Csak ere tudok gondolni, de k. idegesito. Raadasul a legvaratlanabb pillanatban. Ha kihuzom a modemet, nem fagya gep...

PyRex