34580
RuneScape
-
Androidus #24255 :(
Nem értek veled egyet, de vettem az adást. Alszom rá párat. -
Androidus #24254 Szerintem a torony annyival több a teleportnál, hogy ténylegesen ott lehet mondjuk Varrock egyik szegletében egy olyan magas épület, aminek nem látszik be a teteje, kvázi az égig ér. Az alaprajza pedig mutatja, hogy milyen lakások vannak benne. Vagyis inkább toronyszobák. A lakás belső nézete pedig szimulálhatna egy hasonló fal szerkezetet lefelé, köröskörül pedig égbolt. Szerintem ez hangulatos lenne, mert több, mint a nagy üres sötétben lebegő alaprajz. Ráadásul lehet kötődni a helyhez. Mondhatom azt, hogy "Varrockban van a lakásom", lehet valamihez kapcsolni. -
az ezüst rúdból holy symbolokat csínhatsz egy furnacenél [crafting 50 xp each], az aranyból gyűrűt, nyakláncot, amulettet.
100 iron cert = 500k
mining lvlt ugy lehet jol nyomni ha vasat banyaszol. par tizezret :-) smithingbol meg sok bar kell [amig nem tudsz steelt, szar lesz az ironokkal] -
főleg a bárányokat meg a tevéket :-( -
Hey, srátzok! Egyébként mire yo az ezüst bar?
+ az arany? Me'lenne néhány ezüstöm és fuckin' nem 'tom, hogy mire kő használni...
Egyébként az ironnak mennyi a 100 certje? Me' ha sok, akkó'csinok loads-ot...
És végezetül mi a legjobb módszer a mining és smithing lvl felhúzásának?
Előle is thx a lot(már ha lesztek szívesek válaszolni...)
-
hmmmm, Androidus. Arra nem gondoltál, hogy nagyon unalmas lennee ez a két skill?
A mining ugyanilyen uncsi, de főskill, illik fejleszteni. -
Nagyon rossz. Borzalmas. Tegyél re az állat megöléséről, mindenképpen! Ezt andrew ki fogja röhögni. Nem lehet az állatokat megölni egy ilyen játékban. -
Ne haragudj, de egyre inkább megy el tőle a kedvem. Nagyon szélsőségesnek tűnik, hogy növényekkel és állatokkal foglalkoznánk, szerintem már nem is olyan jó ötlet, ezt is beküldheted, de szerintem gondolkoz valami olyanon ami a játék és a szerepjátékok image-ébe belepasszol. -
Torony ötlet=teleport. Ha belegondolsz... Igenis jó ötlet a teleport , mert NEM LEHET pl 5K házat csinálni. A torony pedig = teleport. Az egész növénytermesztés felesleges lenne a játékba. -
Androidus #24246 Azt mondod, hogy az amuleteket csak játékos gyárthatja? Hmmm, ebbe még nem gondoltam bele :)
A bocisétáltatás meg úgy képzelendő, hogy mondjuk 50-es szinten lehet elkezdeni, na akkor lehet 1 tehened, és mondjuk 3 szintenként lehet eggyel több. Így már jobban hangzik? :) Gondoltam én erre, ne félj :) Csak azért a bocival példálózom, mert az a legszimpatikusabb, de értelemszerűen először csirkézni kell (azt is egy nyamvadt csirkével lehet kezdeni), utána birka, aztán tehén. Fizetősöknek lehet még bónusz állat, amihez nagyon durva skill kell. Szerintem ez legyen egy fantasy lény, szóval szakadjon el a dolog a realitástól.
Azt meg nem mondtam, hogy a cowhide olcsó lenne :) Csak lenne értelme termelni. Sokat kell várni rá és magas szint kell hozzá. Ezek lényegesek, pont azért, hogy ne borítsa fel az általad is említett arányokat. -
eddigi legjobb ötlet :-) kis agresszív :-) -
":))) Mér, az jobb, hogy arra költöd a zsét, hogy ezüstből öntsél hasznavehetetlen csillagokat, amiket bagóért eladsz a boltban? :) Mindezt egy olyan skill fejlesztése érdekében, amit soha nem fogsz használni? :)"
Egyáltalán nem hasznavehetetlen. Ha az lenne, egy ammy se lenne a gaméban.
"Szerintem meg annak, aki játszik egy ideje, és már feszített mágus szerelésben, meg szakács szerelésben, nem kell nagyon magyarázni, hogy pásztorbottal a kézben 10 tehénnel vonulni végig a pályán mekkora poén :)))"
Természetesen poén, de ha melletted 10 ember is ezt csinálja akkor már nem annyira :-/
És mondtad, hogy stackolódnia kellene a cow hidenak. akkor mérhetetlen mennyiségeket szednének össze/vennének, a cérnával együtt [nem könnyű dolog 50k-t összevásárolni], sokkal gyorsabb lenne a fejlődés, mindenki szórná a diamond/dragon ammykat, nem lenne áruk. -
nem, viszont más cím van. vhol keress rá a community résznél -
Androidus #24242 Hú, eszembe jutott egy nagyon jó :))))) Ugye azt nem kéne, hogy bevonuljon 2-3 tehéncsorda Varrock főterére, poénból. Tehát valahogy ki kéne tiltani a teheneket a városból. Nos, arra gondoltam, hogy a kapuőrök lemészárolnák a közelbe merészkedő teheneket. Egy ütéssel képesek lennének leverni őket, és messziről is rájuk rajtolnának. Emiatt nehézkes lenne megakadályozni, hogy elfogyasszák az áthaladó csordát, mert a friss kapuőr, mielőtt még bárki rá tudna kattintani, már öli is a teheneket :) Na, milyen? :))) -
Androidus #24241 Hmmm... jogos. Sajnos az valószínűtlen, hogy a játékba visszalépve újból megkeresd a tehenedet, és fölvedd vele a kapcsolatot. Az sem hiszem, hogy működne (még ha le is tudják programozni), hogy kilépéskor automatikusan eladásnak venné, mert akkor meg mindenki ezt csinálná.
Azt hiszem, az összes, amit lehet tenni ezügyben, hogy a tehénke kibérelése ne kerüljön pénzbe. Így legalább _nem_veszít_ pénzt az, akinek gyönge a kapcsolata. De a hátrányokat teljesen kiiktatni nem lehet, szerintem ezt mindenki tudomásul veheti.
Például nem tudom, mi van akkor ha harcolsz egy erősebb ellenféllel, vesztésre állsz, éppen menekülőre fognád a dolgot, de ekkor megszakad a neted. Ugye kiépni nem lehet harc közben, tehát benn fog tartani, vagyis a rossz kapcsolat a cuccok elvesztését okozhatja, még olyan esetben is, amikor a menekülésre jó lehetőség volt, tehát igazából nem volt kockázatos a harc. (Például sárkányölés közben, aminek mindenki nekifog ugye, de senki se ússza meg kajálás nélkül.)
Ehhez képest én nem érzem olyan nagyon súlyos hátránynak, hogy elveszik a haszon. Az xp be fog jönni, mert a tehénke minden gyarapodásánál jóváírja a pontokat. Akinek meg gyönge a nete, az vigye vissza eladni gyakran. -
Az nem lehet, hogy ha kilépsz, eltűnik, mert néha kiesik, gyaran pedig muszály kilépni. Ez nem mehet a játék rovására. -
Androidus #24239 Hát igen, ettől tartok én is. Mindenesetre gondoltam egy olyan alternatív javaslatra, hogy az állattenyésztés merüljön ki az állatok bérhízlalásából. Odamész a boltba, kibéreled a tehenet, jön veled. Vagy nem jön, noszogatod, de ezt már kitárgyaltam. Ha eteted, gyorsabban gyarapszik, de egyébként is gyarapszik. A lényeg, hogy a kajája ne legyen stackable, és a tehén veszítse el a kapcsolatot, ha "nem figyelsz rá", vagyis mondjuk bemész a bankba abrakért. Ez azért kell, hogy le legyenek a bolt mellett ácsorgó pásztorok, akik folyamatosan csak etetnek. A lényeg, hogy a tehénke idővel gyarapszik, amit az "examine" pontosan megmond. Ha elveszíted a kapcsolatot vele (kikerül a képből), a gyarapodása nullázódik. Ha meguntad, visszaviszed, és eladod a felhízlalt jószágot, értelemszerűen a hízlalás fokával arányos pénzért. Ha kilépsz közben, vagy kiesel, elbúcsúzhatsz a tehenedtől. Ez így nem olyan izgalmas, de a feeling benne van ebben is. Képzeljétek el, hogy kint a mezőn ácsorognak a pásztorok, és beszélgetnek, a nyáj meg legelészik közben. Néha szaladás van, ha valamelyik tehénke el akar csámborogni. Szerintem jó színfolt lenne :)
Hmmm... végülis ez a két skill lehet egy skill is, most hogy így belegondolok. Sőőőőőt... -
Androidus #24238 :))) Mér, az jobb, hogy arra költöd a zsét, hogy ezüstből öntsél hasznavehetetlen csillagokat, amiket bagóért eladsz a boltban? :) Mindezt egy olyan skill fejlesztése érdekében, amit soha nem fogsz használni? :)
Én ezeket a skilleket abszolút nem olyannak szántam, hogy mindenki rácsobbanjon ezerrel. Naná, hogy vesződséges. A földművelés az. Viszont hozhat kellemes xp-t annak, aki erre hajt, és tekintve, hogy az alapanyagok tömegtermelésének beindulásával szerintem lendületet kapna a süti skill is, szép pénzeket lehetne keresni vele. De a legeslegeslegfontosabb előnye a földtúrásnak az én szememben az lenne, hogy egy nagyszerű alternatív tevékenységet nyújtana. Jönni-menni kell a földön, nem folyton ugyanazt csinálni, hanem váltogatva. Közben néha várni kell, és lehet beszélgetni. Elég kellemesen lehetne így tölteni az időt szerintem.
A most gyakorlatilag kihasználatlan földek pedig bennem azt a gaynút keltik, hogy a Jagex már tervezgetett ilyesmit, csak aztán mégse vágott bele.
Szerintem meg annak, aki játszik egy ideje, és már feszített mágus szerelésben, meg szakács szerelésben, nem kell nagyon magyarázni, hogy pásztorbottal a kézben 10 tehénnel vonulni végig a pályán mekkora poén :)))
Ha meg már a teheneknél tartunk, ha abból a tehénkéből hatszoros adag irha is kiesik, akkor jön az, hogy lendületet kaphatna a méltatlanul mellőzött bőrművesség. Elég lenne csak pár értékesebb bőrtárgyat behozni, hogy a népek ne csak a hóliszimbol szintjének eléréséig nyomassák a gagyi bőrcuccokat.
(Egyébként szerintem ugyanez a helyzet a fazekassággal, ahol lehetne akár kínai vázát is gyártani, 70-es craftinggal, 5 adag agyagból, de valamiért elhanyagolták ezt a jagexesek. De ezen a mezőgazdasággal most nem tudok segíteni.)
A szántóföld mennyiségével kapcsolatos érvelést pedig abbahagyom. VAN elég föld. Aki nem hiszi, járjon utána :) -
Ilyen biztos nincs, de küldhetsz a Jagex központi címére Andrew--nek címzett levelet. -
Androidus #24236 Szerinted van olyan, hogy [email protected]? :) -
küldd el endrúnek.
növénytermesztéssel már találkoztam a Dransikban, nagy lol :-D túl nagy vesződség, nem érné meg az időt. na meg túl kevés szántóföld van a gémben. az állattenyésztés meg szvsz végleg felesleges. ha arra költöd a zsét hogy egy tehénből 6 hús jöjjön ki, hááát :-/ csirkefarm rlz :-P -
Írj egy emilt nekik, ne az "üzenőfalon", hanem rendes E-mail.t -
De nem muszály leölni. Mondhatod, hogy gonosz, aki leöli. -
Ami a lap tetején vagy általában bal oldalon van. Ami fix, minden lapon ott van. -
De hát most is leölik a tehenet, oszt jól megeszik nem? -
Nem is tudom. -
Szerintem semmi képpen sem rakják be az állatgyilkolást. Nem szabad az állatokat megölni, illetve az embereknek nem kell megtudniuk, hogy az az álat amit esznek, azt megölték :))
Szóval ez ki van lőve, nem valósulhat meg.
Egyébként Görögország EU-s ország, és tilos otthon Deesno-t ölni, csak vágóhídon.
Szal én nem örülnék, ha állatgyilkolászás lenne, szerintem ilyet nem akarnak beadni az amerikaiaknak, azok nyagon életpártiak.Bush is béke dumát adja be. -
Androidus #24228 Szerintetek hol érdemes a javaslatot benyomni? Hol olvassák el leginkább? 400 karakterbe nem igazán fér bele, azt a retek szutyok scapeboard-ot meg útálom, hányok tőle. -
eddig én is tudom :-)
meg addig is hogy navigációs menü... -
éppen akkor mentem el :-/ -
Androidus #24225 Én nem vagyok ennyire pesszimista. Látom, hogy a legtöbb játékos még soha nem vett részt ilyen dolgok fejlesztésében, ezért nem tudja, hogy mik azok a szempontok, amiket muszáj figyelembe venni. Tele vannak az ötleteik már első ránézésre is megvalósíthatatlan részletekkel. Aztán csodálkoznak, hogy a Jagex "nem csinál semmit". Ugyanez a verzió akkor, amikor a javaslattevő abszolút nem gondolja végig, hogy a meglévő dolgok mennyire ki vannak egyensúlyozva, és az ő javaslata mi mindent borít fel.
Pedig én azt látom, hogy naponta vannak hírek a fejlesztgetésekről, van egy új térkép, új küldetések stb. Persze az egy dolog, hogy elsősorban a fizetősnek dolgoznak, de hát ez elég nyilvánvaló, ha belegondolunk.
Arra is gondoltam, hogy úgy kéne benyújtani ezt a javaslatot, hogy a fizetősöknek tartalmazzon előnyöket. Mint a pecázásnál a cápa mondjuk. Legyenek olyan növények, amiket csak a fizetősök termeszthetnek, és olyan állatok is. -
Jópofa, szerintem ezt így lehet javasolni, az állattenyésztést igazságszerint nem tartom jó ötletnek, de ez jópofa, küldd el a Jagexnek! -
Legegyszerübb lenne felhúzni egy lakótelepet pár betonkockával :)) -
Tetszik az ötlet, de sajna max akkor fog megvalósulni, ha írunk egy új játékot.
-
Androidus #24221 Nem hiszem, hogy egy görög kecskepásztor a vágóhídra viszi az állatot, ha húsra van szüksége. Különben meg a középkorban vagyunk :)
De most hogy mondod, az automata lőfegyvereket és a gépjárműveket is kifelejtettük belőle eddig :)))
Vagy szerinted ez az állatvédelmi buziság annyira terjed, hogy ellenszenves lesz az állatok leszúrása? -
Androidus #24220 Hoppá :) Hát én meg pont azt tartom a javsalat leggyengébb pontjának, hogy elsüti ezt a teleportálós ötletet, amit valhol látott, de valójában a problémát nerm oldja meg vele. Valójában tökmindegy, hogy a mostani térképtől keletre kezdődik egy lakópark szekció, ami tart, ameddig tart, vagy valahol a mostani térképtől távol van ugyanez. A probléma ugyanaz. Le kell kezelni azokat a dolgokat, hogy a teleporthoz közeli házhelyek drágák lesznek, a távoliak olcsók. Kérdés, hogy lehet-e választani. Ha nem, akkor azt, akié a közeli, széjjel fogják lopkodni, hogy elmeneküljön belőle. Ha igen, akkor még mindig nyitott, hogy a beinduló telekspekulációkat hogyan kezelik. Ha nem kezelik, akkor az oda fog vezetni, hogy gyakorlatilag azért adnak-vesznek majd karikat, mert egy jó házhelyük van, ami egy olyan vagyontárgy a játékban, ami pótolhatatlan. Ha megoldják az edás-vételt, az meg iszonyú bonyolult, szerintem. De a lényeg, hogy ezekről egy sort se ír a srác, csak olvasta valahol, hogy külön hely, beírta, és ezzel meg van oldva a dolog számára. Jelzem, hogy nincs.
De hogy ne a levegőbe beszéljek: képzelj el lakótornyokat. Simán elférnek a tájban, mert lakásfajtánként 1-1 tornyra van szükség, ugyanis minden szinten csak 1 lakás lenne. Van hozzá lift, amivel elmész a saját szintedre, miről nem tudni, hogy hányadik. Ha látogatóba akarsz menni, a nevet kell beírni. Így lehet korlátlanul sok ingatlan, kieshetnek, fogyhatnak stb., nem lesz gond. Nincs egy bejárható lakópark, igaz, de legalább nem okoz annyi problémát. Tulajdonképpen lehetne egy torony is, csak azért érdekes, hogy fajtánként különböző legyen, hogy a mostani térképen bejárható legyen a bemutató változata.
Nem olvastad, amit a területekről írtam? Elég hosszan kifejtettem :)
A növény és a táj megváltoztathatóságával belekérdeztél a dologba. Különösen a föld színéről gondolom, hogy gond lehet vele. Mindenesetre azért gondoltam erre, hogy látványos legyen a dolog. Mindenesetre a térképen közlekedve a talaj színét változtatja az engine a távolság függvényében. Hátha ez használható arra, hogy hasonló módon besötétítse/kivilágosítsa a megművelt kockát.
A növény változása szerintem egyszerűbb. Most is van olyan, amit meg tudunk változtatni. Ha ledobsz a földre valamit, az ott látszani fog neked, majd egy idő után másoknak is látszani fog, majd eltűnik. Ha a fát kivágod, megváltozik tőle a megjelenése, majd visszaváltozik idővel. A Hard rock színe is megváltozik, ha bányászod. Szerintem ettől nem feltétleül komolyabb, ha van egy olyan tárgytípus (az ültetett növény), ami először nem látszik a földön (ledobott tárgy), majd átmegy néhány alakon (fa), és az alak függvényében lehet vele ezt vagy azt tenni.
Végülis van egy primitív változatom, miszerint nincs felásás, és bármelyik kockára bárki ültethet, ledobja, felszedi, ennyi. Csak ez így sokkal egysíkúbb lenne. -
ami sosem lesz meg... -
Androidus #24218 Közben rájöttem, hogy a korlátozott kupacolhatóság nem jó ötlet. Félő, hogy nem tudná lekezelni jól az engine. Ezért most azt gondolom, hogy vagy ne legyen kupacolható egy termény mégse, vagy lehessen korlátlanul, vagy pedig legyen certelhető. Például:
Legyen mondjuk a fejlettebb típusú káposzta korlátlanul kupacolható. De természetesen továbbra is csak 1-et gyógyít minden adagja. Viszont egy kockában el lehet vinni korlátlan mennyiséget. Emiatt ebből lehet egy "alternatív energiaforrás" :) Önmagában nem lehet rá támaszkodni, mert egy örökkévalóság, mire felgyógyít egy jól besérült karit, viszont életet menthet. Még így is nagyon jó szerintem, ezért megnehezíteném a termelését. Például kerüljön mondjuk 10 aranyba egy mag, a növény teremjen max. 1 adagot, illetve összesen 2 darab magot adjon, ha megszedik. Kelljen hozzá igen magas szint, mondjuk 70. Természetesen ezek után adhat nagyon sok xp-t a termelése, a lényeg, hogy a földművesek lehetőleg aranyáron adják, és akkor nem borul fel a játék egyensúlya.
A kezdő termény lehetne a krumpli, ami egyben a saját magja is, és 2-5 gumót lehet fölszedni, a skill fejlettségétől függően, változóan. Gyorsan teremne, tehát kevés kockán el lehetne lenni vele. Nem lenne se certelhető, se kupacolható.
A búza a jelenlegi kalászt teremné, de az certelhető lenne. A magot a kalászból lehetne visszanyerni, kalászonként 10-et, erre lenne valahol cséplőgép rendszeresítve. A búzához 20-as szint kellene. Lassan teremne, szép nagy búzamezőt lehetne befogni, ha elférne a termény az inventory-ban, ehe :) Ezt ki lehetne úgy tökölni, hogy sehogyse legyen tökéletes, és a játékosra legyen bízva, hogy szaladgál certelni, vagy inkább megvárja, amíg termőre fordul a gabona. Esetleg lehetne azzal ökörködni, hogy ha megöntözi, akkor kirohad. (Átvált a leszüretelt kóró verzióra.)
A paradicsomhoz már 40-es szint kellene. Ebben az lehetne a poén, hogy a boltban 100 aranyba kerül egy mag, de ha megszedi, akkor tövenként 50 magot kap. -
Talán majd az uj 3d-s engine
-
magas nekem a ti társalgásotok... :)