RuneScape
  • Androidus
    Hoppá :) Hát én meg pont azt tartom a javsalat leggyengébb pontjának, hogy elsüti ezt a teleportálós ötletet, amit valhol látott, de valójában a problémát nerm oldja meg vele. Valójában tökmindegy, hogy a mostani térképtől keletre kezdődik egy lakópark szekció, ami tart, ameddig tart, vagy valahol a mostani térképtől távol van ugyanez. A probléma ugyanaz. Le kell kezelni azokat a dolgokat, hogy a teleporthoz közeli házhelyek drágák lesznek, a távoliak olcsók. Kérdés, hogy lehet-e választani. Ha nem, akkor azt, akié a közeli, széjjel fogják lopkodni, hogy elmeneküljön belőle. Ha igen, akkor még mindig nyitott, hogy a beinduló telekspekulációkat hogyan kezelik. Ha nem kezelik, akkor az oda fog vezetni, hogy gyakorlatilag azért adnak-vesznek majd karikat, mert egy jó házhelyük van, ami egy olyan vagyontárgy a játékban, ami pótolhatatlan. Ha megoldják az edás-vételt, az meg iszonyú bonyolult, szerintem. De a lényeg, hogy ezekről egy sort se ír a srác, csak olvasta valahol, hogy külön hely, beírta, és ezzel meg van oldva a dolog számára. Jelzem, hogy nincs.

De hogy ne a levegőbe beszéljek: képzelj el lakótornyokat. Simán elférnek a tájban, mert lakásfajtánként 1-1 tornyra van szükség, ugyanis minden szinten csak 1 lakás lenne. Van hozzá lift, amivel elmész a saját szintedre, miről nem tudni, hogy hányadik. Ha látogatóba akarsz menni, a nevet kell beírni. Így lehet korlátlanul sok ingatlan, kieshetnek, fogyhatnak stb., nem lesz gond. Nincs egy bejárható lakópark, igaz, de legalább nem okoz annyi problémát. Tulajdonképpen lehetne egy torony is, csak azért érdekes, hogy fajtánként különböző legyen, hogy a mostani térképen bejárható legyen a bemutató változata.

Nem olvastad, amit a területekről írtam? Elég hosszan kifejtettem :)

A növény és a táj megváltoztathatóságával belekérdeztél a dologba. Különösen a föld színéről gondolom, hogy gond lehet vele. Mindenesetre azért gondoltam erre, hogy látványos legyen a dolog. Mindenesetre a térképen közlekedve a talaj színét változtatja az engine a távolság függvényében. Hátha ez használható arra, hogy hasonló módon besötétítse/kivilágosítsa a megművelt kockát.

A növény változása szerintem egyszerűbb. Most is van olyan, amit meg tudunk változtatni. Ha ledobsz a földre valamit, az ott látszani fog neked, majd egy idő után másoknak is látszani fog, majd eltűnik. Ha a fát kivágod, megváltozik tőle a megjelenése, majd visszaváltozik idővel. A Hard rock színe is megváltozik, ha bányászod. Szerintem ettől nem feltétleül komolyabb, ha van egy olyan tárgytípus (az ültetett növény), ami először nem látszik a földön (ledobott tárgy), majd átmegy néhány alakon (fa), és az alak függvényében lehet vele ezt vagy azt tenni.

Végülis van egy primitív változatom, miszerint nincs felásás, és bármelyik kockára bárki ültethet, ledobja, felszedi, ennyi. Csak ez így sokkal egysíkúbb lenne.