289
Milyen (olcso de jo) hangkártyát érdemes ma venni?
-
METESTO #289 Max 10rongyot szánnék egy 5.1es hangkártyára(alaplapi7.1 az egy fos most hogy gépre is vettem 5.1es rendszert és nem két hangszoróval kell bohockodniaDDDD)szóval milyet érdemes venni? -
#288 Nna, a win7 miatt lehet, hogy kéne egy új.
Ha nem creative-ot veszek, az okozhat lassulást a játékokban az eax hiánya miatt? Egyábtalán win7 alatt van jelentősége? -
#287 up -
#286 Sziasztok!
Milyen 5.1-es usb hangkártyát tudtok ajánlani?
Laptophoz kellene,de Creative SB Audigy2 ZS notebook-ért nem akarok 20k-t kiadni.
Előre is köszi a válaszokat! -
#285 Értem, világos. Csak az a kérdés, hogy mennyi az annyi?
2.8 GHz-es Northwood, 512 MB Hynix DDR400, Radeon 9800 Pro 128 MB - ezt gondolom nem vágja hanyatt akármi. Ha elvesz a procitól 2-3%-ot, attól még nyugodtan futni fog minden akadásmentesen, nem?
Hallottam, hogy a HL2-nek valami baja van a hangokkal, belassul, FPS leesik, vagy mi. Ezen majd talán egy patch segít, de lehet, hogy egy erősebb hangkártya is? -
#284 játékra jobb a külön kártya az alaplapiak proci időt vesznek el, a 3d hanggeneráláshoz. ha csak filemtnézel és ahhoz kell 5.1 szerintem elég. -
#283 Ajánlanak nekem most egy Audigy 2-t. 12 kHUF-ért megéri, nem?
Most egy Abit IS7 alaplapom van, amin ez van:
- 6-Channel AC 97 CODEC on board
- Professional digital audio interface supports 24-bit S/P DIF optical In/Out
Tehát tudja a teljes 5.1-et, szóval elvileg megvan minden, kell nekem Audigy 2? -
#282 Arra elég az alaplapi!
Majd ha zenét írsz,meg stúdiód van akkor érdemes beruházni egy profibbra! -
#281 Feltámasztom a topicot!
Úgy tudom, hogy az ASUS P4S800-as alaplapon van integrált 5.1 hangkártya.
Szerintetek elég ez, vagy inkább vegyen az ember egy SB 5.1 Live!-ot? (Stalker, HL2, Doom III, mozizás célokra ;) -
#279 Live om van és az UT egyik MOD ja alatt csak a lövések hangjától ugy belassul a képernyő hogy akkor is 5-6 fps el megy 40 helyett ha csak a szűrke falat nézem:(... -
#278 Hali!
Úgy fél évvel ezelőtt én is e két kártya közt vívódtam, és átrágva magam sok teszten és specifikációkon, végülis a Philips Seismic Edge 5.1-et vettem meg. Nem bántam meg. Mondjuk 6 hangfalon nem teszteltem, mert nincs annyim, de 4-en próbáltam és minden téren szuperul teljesít: mp3, játék, film. Baj nem volt vele soha, nem akadozott eddig semmit, gyári drivel-el használom, nem is kell neki frissebb.
Amikor én álltam vásárlás előtt, haverok és mindenki más a Philips-et ajánlotta. Én akkor úgy olvastam asszem, hogy a Philips kevesebb procit használ, és nem is melegszik annyira, mint a Live. Hangzásilag nem tudok mit mondani,mert nem hallottam Live-ot, van aki erre esküszik, van aki arra.
Szóval szerintem simán vedd meg a Seismic-et, nem fogod megbánni, az tuti.
Üdv. -
#275 SB Live! megy tűzön-vízen át. Ez tutis. A Philips meg még hajszárítót is gyárt :)))) De ez nem indok ugye :) -
#272 uhhhh :) -
Propeller #265 Mejik volt az ? -
#264 dudu en a helyedbe az uj CHIP-ben bemutatott hangkartyat vennem -
#259 Jaja, megoldhato.
A mernokok abbol indultak ki, hogy az embernek is csak ket fule van, megis erzekeli a 3D-s hangokat. Erre alapozva fejlesztettek ki a "kethangszoros" 3D hangzast, amit elsosorban ful es fejhallgatokon alkalmaznak.
A Live!-nak pl van olyan beallitasa, hogy fejhallgato. Nem egy hatalmas termeben erzi magat az ember, de azert nem rossz. -
diegho #258 A diamond MX300 elméletileg 2 hangfallal visszaadta a 3d efektet, ez fülhallgatóval sokkal jobban érződik, az tuti, csak egy EAX vagy A3D szabványt támogató hang kell hozzá. -
diegho #256 Driver frissítés kell az SB-nek+új Bios+új VIA4in1 -
#254 No jó, csak 7 éves. :-) Egy 486-oshoz volt, olyan hosszú, hogy lazán végigéri az alaplapot. :-) -
harcu #253 Azért megnézem én azt a tízéves SB-16-ost. Akkor még a sima SoundBlasternek is örültek, és hol volt még az SB II. avagy a pro? -
#252 Miért ne vegyek? Ha kifejtenéd, megköszönöm. Ahogy szétnéztem, ez az egyik legjobban támogatott kártya, játékon és zenehallgatáson kívül nem használnám semmire. Elérkezettnek látom az időt, hogy a csaknem 10 éves SB16-ost nyugalmazzam. -
#251 Jaja, elég régi szabvány, menni fog, de szerintem ne vegyél Live!-ot...
by kbb -
nyunyu #250 Siman, hugomnak megy. (BH6+Live! oem)
a PCI 2.1 meg mar kb 6 eves szabvany, szoval illene mennie.
(Az mas kerdes, hogy Via maskepp ertelmezi a szabvanyt, mint a Creative...) -
#249 Hali!
Venni akarok egy SB Live! Playert, viszont a creative honlapján azt olvasom, hogy PCI 2.1 kell hozzá. Van valami különbség a sima PCI slot és a 2.1 között?
Abit BH6 1.0 alaplapom van, azzal vajon megy majd? -
diegho #248 Nagy szar, most nyírtam ki 12V-al aztán dobtam vissza a kerbe és hoztam egy SB128-at, ami nem nagy szám, de szerintem többet tud a réginél, a 4 hangfal nem érdekel.
Dig. kimenetet nem használtam, de szerintem vegyél valami másikat, csak a C-media chippet kerüld el, mert WinME,2000 utálja, a Win98 meg még csak-csak felismeri, de hangot nem nagyon tud kipréselni belőle. -
#245 Vegyél megint SB128-at, szinte biztos, hogy a réginél kevesebbet tud:-))) (ezt komolyan írtam, jó a káryesz, de a régi 4 hangfalat támogatott...) -
#244 Figyi, hogy hogy nyírd ki? Szerintem köss rá 220-at, aztán viszed villám miatt :D
Nem tudom, komolyan, hogy hogy nyírd ki.
7000 forintért lehet szerintem venni egy Diamond Monster Sound II MX300-at használtan, újonnan, raktárról, olyan 10 körül. HA veszel egy ilyet, akkor tényleg jó kártyát vettél.
by kbb -
diegho #243 A segítségeteket kérem. Vettem egy Leadtek4x hangkártyának látszó tárgyat, ami nem akar működni, ráadásul már érdekes torz hangokat ad ki a winamp alatt is. Frissen telepített rendszer csontra fagy a hang miatt. Driverfrissítés nincs. Arra gondoltam, hogy valahogy ki kellene nyírni és garanciába visszavetetem és kicserélem valami másra, de itt 2 kérdésem van.
1. Hogyan nyírjam ki? 4.5Voltos elemet kössek rá?
2. Milyen kártyát vegyek? Max 7000-et akarok kiadni rá, de nem kell hiperszuper hangkártya, néztem
Yamaha 724 chippeset
Genius Soundmaker Live4.1-et
Genius SoundM 128XG PCI Yamaha-t
Genius SoundM 64 PCI Aureal
vagy esetleg a jó, öreg SB128.
Ezek közül csak SB128-am volt vagy 2 évig, fasza volt, de SB-t nem akarok.
Köszike!
-
Propeller #242 Egyszerű de gyakori.
-
#241 Audiokábel IMHO lehet rajta. Havernál se az hallatszott át. Túl egyszerű hiba lenne... -
kowajano #240 láttam ma a Mistralba a philips acoustic edge 6 csatornás hangkártyáját elég huzos 42E ft áron . Ez drágább még a Videologicnál is. Volt egy butitott változat is az is 6 csatornás de hogy mi a kettö közt a különbség azt nemtom . Ez vmi 28 körül volt brutto. Egyébként tesztekbe elég jol szerepelt az acoustic edge -
#239 Nincs rajta audiokábel. -
Propeller #238 stamas : az egyik hangja árkategóriában finoman szólva átlagos, viszont jó a drivertámogatás, a másik meg a világ egyik legszebb hangú kártyája. Válassz.
Arnie : Az az alap, hogy a cédéről ne használj audiókábelt. Ugye nincs rajta ?
-
#237 Live! elterjedtebb, kevesebb vele a szivas, bar teny hogy a masikhoz meg nem volt szerencsem eloben... -
#235 Lehet, hogy a vinyokabel "athallatszik" a kartyaba. Havernak volt ilyen. Abit BH6 ill BE6-II es SB Live! volt ugyan, de nem hiszem, hogy akkora a fizikai elteres a PCI64 es a Live! kozott. Az a furcsa, hogy nalam ugyanezek a cuccok nem zajonganak at egymasnak. Bar nagyobb a haz, nem nyulik ki arra a kabel... -
#234 A SBLive! a legjobb. -
#233 nekem gravis pnp pro van meg mindig most hogy talaltam hozza win2k s driver asszemmeg marad is egy jodarabig, kb a köv alaplap csereig, mert sajnos elfelejtik az isa buszt, helyette mindenfele barom amr es egyebb marhasagokat raknak. -
#232 Nekem most SB PCI64-em van, ami anno a zajmentességéről volt híres, de az Altec Lansingomon vhogy mégis furcsa zajok szűrődnek. És nem az alteccel van a gond...
Azért gondoltam, hogy egy ilyen usb-s megoldás lehet csak üdvözítő. -
Propeller #231 Arnie : NEM oem Yamaha kártyák közül bármelyiket válaszhatod. Olcsók, gyönyörű hang(midin is), és totál zajmentesség.
Kiru: csak ki ne fogyjál az irqkból.
-
#230 Igen. Ha a BIOS-ban engedélyezve van az integrált AC97 (apból enable), utána a Vezérlőpult/Hangok és multimédia/Audo -ba tudod kíválasztani, hogy melyiket kívánod használni. Ha DOS -al bootolsz akkor viszont értelemszerűen az a hangeszköz fog működni ami az autoexec -be ill. config.sys -be be van írva.