1600
Optikai Egerek
  • atee
    Muanyagbol van!
    Sokkal konyedebben lagyabban megy rajta az eger mint a textil egerpadon!
    Jo kis szilikon ala es lenyegesen jobban hasznalhato fps jatekra!
    Hogy kopik az eger tole? Hat lehet, de nem olyan mertekben,hogy az zavaro lenne! Fel eve hasznalom es gyakorlatilag az eger alja meg nem kopott el! Meggyozni viszont engem se nagyon lehetett volna szavakkal! Ki kell probalni es meglatod milyen jo!
  • atee
    Itthon tudtommal sehol :(
    Meg senki nem latott benn akkora fantaziat,hogy itthon arulja!
    Rendelni lehet....sajnos a postakoltseg is rajon igy:(
    Erdemes tobben osszeallni es ugy megrendelni tobbet!
  • Borg
    Nálam ez nem hit kérdése. :)
  • atee
    hitetlen :)
  • Borg
    Ezen jól megy. -> minek jobbat, mást próbálgatni:)
  • atee
    Nekem is megfelelt a textil amig nem probaltam ki valami jobbat!
  • Borg
    Nekem meg egy A4Tech WOP35, egy gumirozott szürke egérpadon, és 2 éve tökéletesen megfelel még FPS játékhoz is.
  • tbundy
    nekem is MS 1,1a-m van, csak jókat tudok róla mondani én is. sima asztallapon használom pad nélkül
  • atee
    Nincs kedvem vegigolvasni ...:)
    Az en tapasztalatom, hogy az MS 1.1a egere nagyon jo kis eger!
    Hardcore jatekra is! Ar teljesitmeny viszonyban is kivallo!
    Es sokat dob rajta valami fasza egerpad! pl. Everglide
    Nekem ilyen Combom van es nagyon tuti!
  • Davidus
    Egér max irodában bír ki 5 évet. Lehet az logitech vagy mármi.
  • Eustace
    Hát azért, mert ha már 13 000 ft az egér, és a gyártó 5 évet ad rá, akkor igen is 5-öt kérek én is!
    Amúgy közben kiderült, hogy a Hertában van.
  • ollie
    Jézusom!
    Minek neked 5 év garancia? Valaki szerinted adna 5 év garanciát, amikor Magyarországon csak 1 év kötelező?
  • Eustace
    Hi!
    Hol lehet venni Budapesten Logitech MX500-as egeret 5 év garanciával? (Magicompban, Miklandban, Demostudioban sajnos nem)
  • Jacek
    milyen fps????Hz frissitese az egernek az a 200Hz:))
    Es nezz meg egy egeret PS2 porton 200Hz hogy mosog gameban:))
    Ja ne valami A4Techet:)
  • miatyánk
    Akkor meg minek fejlesztenek egyre gyorsabb optikai érzékelőket, hiszen 120, 200 Hz-hez bőven elég 800dpi. Az intellimouse optical 1.1 többek szerint gyorsabb, pontosabb mint a többi egér. Csakhogy ebben a kasztniban Microsoft® IntelliEye érzékelő van, ami a Ms szerint jelenleg a legyorsabb.
    Idéznék a promóból:
    "Más optikai egerek másodpercenként legfeljebb 2500 képet tudnak rögzíteni, míg a mi ÚJ saját fejlesztésű IntelliEye optikai érzékelőnk páratlan módon 6000 képet rögzít másodpercenként."
    "Jobb letapogatási sebesség Az optikai egeret használók egyik leggyakoribb panasza, hogy "elveszik" a mutató, ha gyorsan mozgatják a kezüket. A problémát az okozza, hogy a legtöbb egér legfeljebb 35 cm-es másodpercenkénti sebességgel mozgatható. Ám a használhatósági vizsgálatok tanúsága szerint a számítógépet használók akár 75 cm-es sebességgel is szokták mozgatni az egeret – ami sokkal gyorsabb a forgalomban lévő egerek által letapogathatónál. A Microsoft IntelliEye optikai technológiája jobb ennél. Lehetővé teszi, hogy az egér lépést tartson a kézmozgással, mivel akár 94 cm-es másodpercenkénti sebességű mozgást is le tud tapogatni."
    Persze a pontossághoz szükséges a jó ergonómia is. Azért az érdekelne, hogy Unreal alatt van e érezhető különbség a PS/2 és az USB között(természetesen a sebességre gondolok)?
  • Laalee
    velemenyem hogy marhasag, bebeszélés az egesz 120fps vagy 200 senki sem veszi eszre, a drotnelkuli eger meg nem jatekra van, igy oda bosegesen eleg a 60hz
  • miatyánk
    Egérbeszerzés előtt állok, úgyhogy egy kicsit körülnéztem a "piacon". Nekem a legfontosabb szempont a kényelem, mert hiába pontos, és gyors a pozícionálás ha az egér nem simul a kézbe, gyorsan fárasztóvá válhat az egerészés. Az internews.hu-n találtam egy érdekes cikket, amiből idéznék pár sort.

"Pár éve a soros csatolóval ellátott egerek voltak divatban, hiszen a régi AT-s alaplapokon nem igen lehetett PS2-es csatalkozót találni. A soros csatoló nagy hátránya, hogy az egér frissítése igen gyér. Egy átlagos egér 30-40 Hz-es frissítés (egy másodperc alatt a számítógép hányszor "néz ki" az egérre) mellett kommunikál a számítógéppel. A soros porton ezt az értéket nem igen lehet feljebb húzni. Ezzel szemben a PS2-es porton ez az érték akár 200 Hz is lehet, ami igencsak növeli egerünk használhatóságát."

"Alapvető törvény, hogy egy komoly játékos csak olyan egeret használjon, ami képes a 200 Hz-es frissítésre. (Fontos, hogy ha egy egér PS2-es porton van, attól még nem biztos, hogy képes lesz a 200 Hz-es frissítésre. Jelenleg létezik olyan egér, ami direkt a játékosok számára készült, és driverből képes erre a frissítési értékre.)"

"A modern egerek általában már képesek USB csatlakozón keresztül kapcsolódni a számítógéphez. Az USB legfőbb előnyét mindenki ismeri: rengeteg periféria aggatható a gépre a nélkül, hogy mindegyik külön megszakítási kérelemmel rendelkezne. (Ez a jelenlegi PC architektúra nagy hátránya.) Az USB csatlakozó hátránya, mivel nem tuningolható, így az áhított 200 Hz-es frissítés nem érhető el rajta keresztül."
    "Pár éve jelent meg a rádiótechnika az egérgyártásban"
    "Nem tagadom, tényleg van előnye az ilyen rugalmas kapcsolatnak, arról azonban bölcsen hallgatnak a reklámok, hogy a rádiós egér frissítése általában max 60Hz körül van"

A kérdésem: milyen összefüggés van a port frissítése, és az egér optikai letapogatójának a sebessége közt, vagyis érdemes e modjuk 2500dpis egeret usbre kötni? A rádiós kapcsolatról minden gyártó ódákat zeng, pedig lehet hogy a sebesség rovására megy. Mi erről a véleményetek?

Teljes cikk: http://www.internews.hu/print.phtml?page=cikk&id=127
  • miatyánk
    Egérbeszerzés előtt állok, úgyhogy egy kicsit körülnéztem a "piacon". Nekem a legfontosabb szempont a kényelem, mert hiába pontos, és gyors a pozícionálás ha az egér nem simul a kézbe, gyorsan fárasztóvá válhat az egerészés. Az internews.hu-n találtam egy érdekes cikket, amiből idéznék pár sort.

"Pár éve a soros csatolóval ellátott egerek voltak divatban, hiszen a régi AT-s alaplapokon nem igen lehetett PS2-es csatalkozót találni. A soros csatoló nagy hátránya, hogy az egér frissítése igen gyér. Egy átlagos egér 30-40 Hz-es frissítés (egy másodperc alatt a számítógép hányszor "néz ki" az egérre) mellett kommunikál a számítógéppel. A soros porton ezt az értéket nem igen lehet feljebb húzni. Ezzel szemben a PS2-es porton ez az érték akár 200 Hz is lehet, ami igencsak növeli egerünk használhatóságát."

"Alapvető törvény, hogy egy komoly játékos csak olyan egeret használjon, ami képes a 200 Hz-es frissítésre. (Fontos, hogy ha egy egér PS2-es porton van, attól még nem biztos, hogy képes lesz a 200 Hz-es frissítésre. Jelenleg létezik olyan egér, ami direkt a játékosok számára készült, és driverből képes erre a frissítési értékre.)"

"A modern egerek általában már képesek USB csatlakozón keresztül kapcsolódni a számítógéphez. Az USB legfőbb előnyét mindenki ismeri: rengeteg periféria aggatható a gépre a nélkül, hogy mindegyik külön megszakítási kérelemmel rendelkezne. (Ez a jelenlegi PC architektúra nagy hátránya.) Az USB csatlakozó hátránya, mivel nem tuningolható, így az áhított 200 Hz-es frissítés nem érhető el rajta keresztül."
    "Pár éve jelent meg a rádiótechnika az egérgyártásban"
    "Nem tagadom, tényleg van előnye az ilyen rugalmas kapcsolatnak, arról azonban bölcsen hallgatnak a reklámok, hogy a rádiós egér frissítése általában max 60Hz körül van"

A kérdésem: milyen összefüggés van a port frissítése, és az egér optikai letapogatójának a sebessége közt, vagyis érdemes e modjuk 2500dpis egeret usbre kötni? A rádiós kapcsolatról minden gyártó ódákat zeng, pedig lehet hogy a sebesség rovására megy. Mi erről a véleményetek?

Teljes cikk: http://www.internews.hu/print.phtml?page=cikk&id=127
  • miatyánk
    ...
  • Jacek
    oooo akkor nem lesz:DDDD 17 kinti arithhon akkor 20folott:)
  • Borg
    Ha 5000 alatt lesz bruttó, akkor veszek egy ilyent:)
  • Jacek
    ja ha valaki nem tudna ez a Razer Boomslang 2500 Terratec ujra kiadja:)
  • dikki*yysw
    Muha :DD
  • Jacek
    Prohardver

Az eszköz további előnye, hogy egyaránt használhatják a bal- és jobbkezesek, ráadásul felbontása nem kevesebb, mint 2500 dpi! Ez utóbbi egy jelentős előrelépés, hiszen a régebbi példányok felbontása "csak" 1000, illetve 2000 dpi volt. A Hardware-mag német internetes oldalon megjelent a termék néhány technikai jellemzője is. A számítástechnikai "rágcsáló" hatmillió műveletet hajt végre másodpercenként (6 MIPS), a scrollja 36 PPR-es. Az egérnek öt programozható gombja van és egy 2,5 méteres kábele, a csatolófelülete USB-s, de mellékelnek hozzá egy USB-PS/2 átalakítót is.
  • Jacek
    a kiraly visszater:))))))))

• Dikkma
    Régi NiP tagoknál: 5-ből 5-nél MS 1.1a, HeaTon is

FoP.da

Flavius
    Mainboard Shuttle AK32GT2/R
    CPU Athlon XP 2000+
    Video Card Abit Gef3 Ti200 64 MB DDR
    RAM 512 DDR(333)
    MonitoR 17" Siemens
    MousE Microsoft Intellimouse Optical 1.1

TeTRiS
    Mainboard Gigabyte KT400
    CPU AthloN XP 1800+
    Video Card Gef3 Ti200 128 DDR
    RAM 512 DDR(400)
    MonitoR 17" FlatroN

Ziti
    Mainboard EPOX 8KHA+
    CPU AthloN XP 1600+
    Video Card Gef2 Ti
    RAM 256 DDR
    MonitoR 17" Samsung 753 DFX

Phantom
    Mainboard MSI KT3 Ultra
    CPU AMD Athlon XP 2000+
    Video Card GeForce4 Ti 4600 Ultra
    RAM 256 DDR (333)
    MonitoR LG 775 Flatron 17"
    MousE Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 + func 1030

MorTe
    Mainboard Asus A7V 133
    CPU Tbird 1200 Mhz
    Video Card Asus V7700 32 DDR - Geforce 2 GTS
    RAM 256 MB
    MonitoR 19" Fujitsu Siemens
    MousE Logitech MX500

5-ből 3-nak 1.1a, 1 db 3.0, és egy mx500.

A régi fopnál 10 emberből 9-nek volt 1.1a, a mostani mx500-asnak volt akkor is dual opticalja.

Tikal: hát, kb. ugyanaz, szerintem. 1.1a újabb egér, de a szenzor gondolom ugyanaz.
  • oneal1
    typhoon optikai egerem van.
    4 gomb + a tekerő:)
    és nagyon pontos!!
    ismeri valakai?
  • Jacek
    hat en ugymond prof csbuzikkal beszeltem:))) akik azt mondtak hibazik neha, vett a srac 3.0 es megszunt:)
  • Tikal #511
    és MS explorer 3.0? akkor az is kira gondolom...
  • ubi
    csatlakozom Dikkma kijentéséhez!!! microsoft intellimouse optical 1.1a kurva jó egér!!! játékban halál pontos
  • Dikkma
    MS 1.1a nem hibázik semmit.
  • Jacek
    csatlakozom
  • Spenser
    MX500...
  • Crazyn
    Logitech rágcsálóból melyik a jobb? A Dual Optical, vagy az MX500?
  • Árnyvadász
    Ezt még nem tapasztaltam... Eddig hibátlanul működik, pedig használva van rendesen...

Viszont pont most olvastam, hogy új microsoft egér jelenik meg hamarosan. Olcsó lesz és nagyon tuti. Valami 3 optikás vagy mi a franc...
  • Jacek
    A4tech powa:)
  • ÁjjLe BoBBi
    az én optikaim egy foscsörlő:D
    néha fogja magát és kiakad vgay mit a faszt csinál....
  • Jacek
    hirtelen rantasnal megakad neha sajna ez van de kulomben jo
  • Árnyvadász
    Kb. három hónapja vettem egy Microsoft Intellmouse Optical 1.1 A jelzésű egeret. Abszolult ász. Halál pontos és akkor olcsó is volt:) 6000Ft, most ahogy nézem van már felment 10000Ft-ra... CHIP tesztben pontosságra verte az MX500-ast... Én csak azt tudom, hogy amióta ez van, álom az egérkezelés. Taktikai FPS-ben nagyon szuper, bár a "sima" játékoknál is sokkal jobb, mint a görgős.
  • gyraph
    A Logitech Cordless Mouseman Optical a drágábbik és jobb... ez az előbb kimaradt :)