Optikai Egerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ugyanolyan mint egy tiszta görgös egér, csak ez sosem csuszik meg. na meg allatul nez ki a sötetben ahogy vilagit :)
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Részemről Logitech Mousman-t használok, szerintem pengettyű... a trackball számomra megszokhatatlan... de lehet hogy rulla ha valaki meg tudja szokni... mittomén...
Nemtom. Miota 1.3 van, fel sem tettem az A4tech drivert, de azóta is Mouse5-ön van a voicecom...
Ja és a görgö-gomb pedig a kattintásos scrollt hozza elö (jobbrabalrafelle ikon)
Tévedés.
Az XP alapbol használja az ÖSSZES gombot rajta, csak épp nem te mondod meg mire. Pl a két szélsö gomb az explorerben a forward/back ... és játékokban is igy hozzátehetök akármihez.
Az XP alapbol használja az ÖSSZES gombot rajta, csak épp nem te mondod meg mire. Pl a két szélsö gomb az explorerben a forward/back ... és játékokban is igy hozzátehetök akármihez.
Ez is egy megoldás, csak akkor süthetem a plusz 3 gombot meg a két görgő közül az egyiket ugye. Akkor meg már minek vettem? :)
Én nem tettem fel XP alá az A4Tech drivert..igy is megy jól, a középsö gomb menü ugysem kell..
nem!!! :) én találkoztam még mechanikus egérrel. amúgy azoktat amikre te gondolsz 'optomechanikus'-nak hívják.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
CS 1.3ban már simán a controls menüben is hozzányomhatod a mouse3-4-5 gombokat bármely funkciohoz.
ezt írd már le részletesen, mit csináljak, ha 4. gombra reloadolni akarok.(kezdő vagyok CS-ben)
Akit idegesit a WOP35 görgöjének kattogása, annak mondom hogy ma siekeresen kiiktattam a dolgot, egyszerüen a két hátsó talp alól csavard ki a csavarokat, és elörefele huzd le a házat, majd a két görgöt kipattintva találsz alattuk 1-1 rugos pöcköt egy hüvelyben.
Ha ezeket kiveszed, és ujra összerakod az egeret, máris a jóöreg www-11 görgöfeelingjét kapod:))
Ha ezeket kiveszed, és ujra összerakod az egeret, máris a jóöreg www-11 görgöfeelingjét kapod:))
Nekem az nem tetszik, hogy WOP-35-on az oldalso ket plusz gomb csak win alatt megy. CounterStrike-ban jol jonne pedig :)
Az en egerem gorgoje nem mindig mukodik rendesen a jatekokban! valahol mindig valahol meg csak nagyon ritkan!! mi leheet a baj? felraktam a legujabb drivert hozza (intellipoint)
az egerem tipusa : Microsoft Optical
az egerem tipusa : Microsoft Optical
még mindig a trackball al egjobb az fps re meg mindenre!!!saba erröl csak annyit hoyg nekem logitech van lent lehet látni milyen!! nekem kb hetente kell ami kb 10 mp-s müvelet!!
hát nekem a remegést csak akkor csinálja ha már sok ideje nem nyúlok hozzá ,és ez egy célzós játékban ált. nem így van. Meg a legkisebb mozgásra is abbahagyja, meg így többet látsz a célkeresztben :).
a regi notebookon az volt elegsokat kellet hasznaljam, szal tapasztalat az van... most szerencsere mar joideje töcsped es a pointervezerlö a noten. ez sokkal jobb, de meg mindig az egeret preferalom, ha olyan helyen hasznalom a notet, ahol ezt lehet.
persze nekem is van ismerosom aki a trackball ra esküszik, semmi bajom vele nekem egyszerüen nem kenyelmes
dehat hogyisvanez? kinek a pap kinek a papné kb ugyanez a helyzet itt is :)
persze nekem is van ismerosom aki a trackball ra esküszik, semmi bajom vele nekem egyszerüen nem kenyelmes
dehat hogyisvanez? kinek a pap kinek a papné kb ugyanez a helyzet itt is :)
Azért gáz, mert célozni kell vele, zoomolva, fejre...
kosz biztos betesz neki de tisztán is csinálja, na.
kosz biztos betesz neki de tisztán is csinálja, na.
Üdv,
Na igen nem hijába hanyat egér, de azért ez erős túlzás, s az a legnagyobb porbléma, hogy ha nem tudod, legalább egy hétig használni, csak kipróbálod (max 1óra) nem fog tetszeni, egy hét után, ha már átáltál, más lesz a véleményed, s a logitech optikai elves trackball-jai nem rossz, s mivel optikai elven érzékel, az előny megvan.
Na igen nem hijába hanyat egér, de azért ez erős túlzás, s az a legnagyobb porbléma, hogy ha nem tudod, legalább egy hétig használni, csak kipróbálod (max 1óra) nem fog tetszeni, egy hét után, ha már átáltál, más lesz a véleményed, s a logitech optikai elves trackball-jai nem rossz, s mivel optikai elven érzékel, az előny megvan.
fordittsd hanyat az egered azt kitudod probalni a trackbalt :)
Én úgy tudom hogy akkor remeg a Wop35 ha kosz megy a led alá szóval koszos asztal suxx.
És ha áll az egér akkor miért baj, hogy 0,5 mm-t remeg hö? Nem tudom szerintem ez csak
kukacoskodás. Nem tudom elképzelni a trackball mûködését, de biztos nagyon jó, ki lehet valahol próbálni (valami könyvtár ahol azok vannak vagy ilyesmi)?
És ha áll az egér akkor miért baj, hogy 0,5 mm-t remeg hö? Nem tudom szerintem ez csak
kukacoskodás. Nem tudom elképzelni a trackball mûködését, de biztos nagyon jó, ki lehet valahol próbálni (valami könyvtár ahol azok vannak vagy ilyesmi)?
MOP35 méretei:
Mouse dimension: 102(L) x 55.6 (W) x 33.7(H) mm
Mouse weight: 0.09kg
WOP35:
Mouse dimension: 124.5(L) x 67.8 (W) x 39.5(H) mm
Mouse weight: 0.1kg
jóval keskenyebb, laposabb, és kicsit rövidebb... gyerekkézbe való. (ezt írják a site-on is)
Mouse dimension: 102(L) x 55.6 (W) x 33.7(H) mm
Mouse weight: 0.09kg
WOP35:
Mouse dimension: 124.5(L) x 67.8 (W) x 39.5(H) mm
Mouse weight: 0.1kg
jóval keskenyebb, laposabb, és kicsit rövidebb... gyerekkézbe való. (ezt írják a site-on is)
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
azt direkt kicsinek keszitik avval is reklamozzak.
Csak futólag láttam, lehet hogy kicsit kissebb!
hogylenne ugyanaz azt törpeknek talaltak ki kb 5 centi az egesz mop35...
Nekem is remeg a Wop35, de az Explorer is, szóval optikai egér suxx. Azért, mert ha nem sima felületről jön vissza a fény, akkor gebasz van vele, de nem vagyok fizikus, nekem lakkozott asztalon megy, csak ha nem mozgatom akkor van vele baj, különben a játék hevében sirály! Most van MOP-35 csak 1 scroll van rajta és ugyanaz, mint a WOP35, csak olcsóbb 700-800 al, és a csomagolás is más.
Nemtudom miért...sokaknak felfoghatatlan lesz de akik kiprobálták és hosszabb ideig használják a trackballockat azok sokkal jobban szeretik mint a sima egereket... sokkal kényelmesebb! sokkal finomabb,,midnenhez jobb!! incs hátránya!! nem kell huzogatni jobbra balra stb.. van egy haverom aki lefikázta mert neki a sima egér a best.... ö nem is hazsnálta soxor..de van mésik 2 akiknek rohadtul szar volt és furcsa de mexogták és ök is ilyet akarnak!!nincsen hátránya az egérnek tudom hogy sok mindnekinek beváltak a régi egerek... de aki szeret játszani vagy csak ujítani akar vagy rajzolnia kell akármit az vegyen ilyen egeret!!!:
3 gombos... a középsü gomb a scroll..cseresznyére nem simán forog a scroll hanem " akadozik":) nemtom máshogy irni... tehát ha egy kattanásig huzod a scrollt akkor pl a gamezban egy fegyvert cserél vagy ujratölt és nem kell ide oda görgetni hogy eltaláld azt a fegyvert....mindegy szerintem rohadt kényelems rohadt jo nekem ez jön be a legjobban!!!!(Tapasztalat)
Görgetés és nagyítás a Marble technológia által nyújtott lehetoségekkel
? Pontos, megbízható Marble® optikai technológia
? Könnyebb görgetés a Windows rendszerekben
? Hüvelykujjal muködtetheto gomb, kényelmesen kezelheto kivitelben
? PS/2 vagy USB portra is csatlakoztatható
? Öt év garancia
A hüvelykujjal muködtetheto Logitech TrackMan Marble Wheel hanyattegér valódi kényelmet kínál. Soros és PS/2 porthoz is csatlakoztatható, és ami a legfontosabb, a kiváló, szabadalmaztatott Marble érzékeléstechnológia alapján muködik. Az újszeru, harmadik egérgombként is használható görgetokerék gyors görgetést biztosít Windows® 98, Windows® 95 és Windows NT® 4.0 alkalmazásokban, illetve soros csatlakozást engedélyezo Macintosh® számítógépeken. A Marble optikai technológia rendkívül megbízható és pontos. Vége a kurzormozgató golyó rendszeres tisztításának. A Marble technológia és a jól megtervezett golyó segítségével a hanyattegér hüvelykujjal irányítható, a kurzor pontosan és gyorsan mozgatható. A gombokhoz egyéni, egy kattintással elérheto parancsokat (például dupla kattintást) rendelhet. Öt év garancia.
3 gombos... a középsü gomb a scroll..cseresznyére nem simán forog a scroll hanem " akadozik":) nemtom máshogy irni... tehát ha egy kattanásig huzod a scrollt akkor pl a gamezban egy fegyvert cserél vagy ujratölt és nem kell ide oda görgetni hogy eltaláld azt a fegyvert....mindegy szerintem rohadt kényelems rohadt jo nekem ez jön be a legjobban!!!!(Tapasztalat)
Görgetés és nagyítás a Marble technológia által nyújtott lehetoségekkel
? Pontos, megbízható Marble® optikai technológia
? Könnyebb görgetés a Windows rendszerekben
? Hüvelykujjal muködtetheto gomb, kényelmesen kezelheto kivitelben
? PS/2 vagy USB portra is csatlakoztatható
? Öt év garancia
A hüvelykujjal muködtetheto Logitech TrackMan Marble Wheel hanyattegér valódi kényelmet kínál. Soros és PS/2 porthoz is csatlakoztatható, és ami a legfontosabb, a kiváló, szabadalmaztatott Marble érzékeléstechnológia alapján muködik. Az újszeru, harmadik egérgombként is használható görgetokerék gyors görgetést biztosít Windows® 98, Windows® 95 és Windows NT® 4.0 alkalmazásokban, illetve soros csatlakozást engedélyezo Macintosh® számítógépeken. A Marble optikai technológia rendkívül megbízható és pontos. Vége a kurzormozgató golyó rendszeres tisztításának. A Marble technológia és a jól megtervezett golyó segítségével a hanyattegér hüvelykujjal irányítható, a kurzor pontosan és gyorsan mozgatható. A gombokhoz egyéni, egy kattintással elérheto parancsokat (például dupla kattintást) rendelhet. Öt év garancia.
Sztem meg nem jó. Remeg. Játék közben is sokszor csak úgy magától elkezd remegni, olyankor odébb kell lökni. Egérpadon ás anélkül is. Nem tudom, ez más optikai egereken is így van-e, ha igen akkor optikai egér suxx, ha nem, akkor wop35 suxx...
Aztán lehet csak én vagyok béna, de másik egéren is észrevettem már.
Remeg. Miért remeg egy egér?
Aztán lehet csak én vagyok béna, de másik egéren is észrevettem már.
Remeg. Miért remeg egy egér?
Én is vettem egy wop35-öt tök jó csak ajálnlani lehet bár az elsõ scroll (ami gomb is) kicsit furán pörög ,de meg lehet szokni. Ja 6300-ért vettem.
Mozes!
Az akkor van ha nedvesség (izzadtság) avagy szösz kerül a laser alá! Nekem is elöfordult már, de az alatta levö felület megtörölgetésével, és vagy a szösz eltávolitásával utána megint jo volt. (sajnos elég kis mennyiségtöl is bevibrál, de még igy sem zavaró) javaslom, ne használj egérpadot, vagy ha igen, akkor müanyag szöveteset.
Az akkor van ha nedvesség (izzadtság) avagy szösz kerül a laser alá! Nekem is elöfordult már, de az alatta levö felület megtörölgetésével, és vagy a szösz eltávolitásával utána megint jo volt. (sajnos elég kis mennyiségtöl is bevibrál, de még igy sem zavaró) javaslom, ne használj egérpadot, vagy ha igen, akkor müanyag szöveteset.
Ez egy érdekes kérdés, minden ilyen wop35nek kattog a görgöje, ez engem is idegesit néha, de szerintem biztosan kiküszöbölhetö, ha szétszedném az egeret. Azt hiszem ezt meg is fogom tenni, amig még van garanciám rá:)
Sziasztok!
Ma (pontosabban tegnap) vettem egy A4Tech WOP-35 tipusu egeret. Tokeletesen mukodik, csak a gorgo kattogasat furcsallom egy kicsit. Az eger honlapjan (http://www.a4tech.com.tw/a4techenglish/wop-35.htm, ill. itt a noiseless wheel-nel (http://www.a4tech.com.tw/a4techenglish/noiseless-wheel.htm)) azt irjak, hogy "the wheel provides quiet and comfortable operation". Ezt akkor most nem ertem. Pont olyan a gorgo, mint a jobb oldali kepen, de akkor miert kattog?
Ma (pontosabban tegnap) vettem egy A4Tech WOP-35 tipusu egeret. Tokeletesen mukodik, csak a gorgo kattogasat furcsallom egy kicsit. Az eger honlapjan (http://www.a4tech.com.tw/a4techenglish/wop-35.htm, ill. itt a noiseless wheel-nel (http://www.a4tech.com.tw/a4techenglish/noiseless-wheel.htm)) azt irjak, hogy "the wheel provides quiet and comfortable operation". Ezt akkor most nem ertem. Pont olyan a gorgo, mint a jobb oldali kepen, de akkor miert kattog?
hollattal te optikai MSt 5400 ert? azert kapsz egy intelimouset.
Megneztem ezt a wop35-ot. Tenyleg jo dolgokat irnak rola. Megfontolom, hogy eloben is utananezzek. Netmouse Pro-mat mar ugyis cserelni kellene...
Én meg vagyok elégedve a WOP-35ömmel, semmi probléma nincs vele. Nem értem mit vaker itt egykét ember a minöségröl, én még rossz A4teches egeret nemláttam, a www11 is király volt, és ez is az. Tény, hogy formai dizájnban a logitech és a M$ is messze elmarad mögötte!
Mondjuon valaki 1 indokot, hogy miért nem érdemesebb A4Techet venni, hanem a kib. drága Logitec meg M$-ot!
Mondjuon valaki 1 indokot, hogy miért nem érdemesebb A4Techet venni, hanem a kib. drága Logitec meg M$-ot!
Én veszek azt hiszem egy wopot, és nem gondolkodom rajta, mert meguntam ezt a táblázat-és grafikonnézegetõs, egészvárostbejáromháthaolcsóbbegyezressel vásárlást.
:|
:|
üdv,
Na igen az A4 tech WOP-35 nem rossdz azon az áron, de ha minden igaz befejezik a gyártását, úgy hogy ne sokat gondolkozz rajta.
Ami a logitechet illeti: Másban is megfizeted a márkanevet s minõséget, nem?
Na igen az A4 tech WOP-35 nem rossdz azon az áron, de ha minden igaz befejezik a gyártását, úgy hogy ne sokat gondolkozz rajta.
Ami a logitechet illeti: Másban is megfizeted a márkanevet s minõséget, nem?
2462. Semmi szükságem nem volt ujabb felinstallálására.
Nekem Microsoft Intellimouse Explorer van ajánlom mindenkinek. Igaz hogy kicsit húzós az ára de nekem eddig még semmi gondom nem volt vele. Se rezgés se semmi.