Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

XP/2000 betûjelek: control panel/administrative tools/computer management, ezen belül storage/disk management.
Képernyõ tulajdonságok / képernyõ védõ / energiaellátás / hibernálás

lwb
Hali! Segítségre lenne szükségem: egy haver felrakta az XP-t a gépére, aztán feltett egy 3.26-os Daemon Toolst mire a rendszer elkezdett fagyni, mindenféle hibaüzenetekkel együtt (can't detect SCSI drive) és persze nem látott semmilyen virtuális drive-ot. Elvileg ennek a verziónak kellene mennie XP alatt is.
Van valakinek valami jó ötlete? Netán megoldása a problémára?

Thx.

PetruZ
Igen, van, pl. pár program vacakol hun alatt, míg angollal csont nélkül fut (pl. OpenOffice-szal, Kerio-val voltak gondjaim magyar XP-n). Úgy olvastam, néhány egyenesen fel sem hajlandó települni hun-ra. 😊
NeoMaN
Hát-tal nem kezdünk mondatot!! Csak pofával elõre!!

NeoMaN
Hát ha telepítésnél nem adtál meg jelszót csak az OK-ra böktél akkor eleve nem kéri...
Amúgy hálózati tulajdonságoknál válaszd a : Bejelentkezés a windowsba-t, a Microfos network ügyfél helyett.....

NeoMaN
Hát a fordítás miatt lehetnek kompatibilitási problémák, de manapság azért már nem jellemzõ...

Maá: Valaki írja már le nekem PLZ, hogyan lehet megváltoztatni XP PROF alatt a meghajtók betüjelét. Most a primary master F:, meg ilyen hülyeségek. Prószáltam, de egyszerûen nem találom a beállítási lehetõséget sehol.

zaki
hát ez nem vmi nagy durranás, de azért kösz...

lck
Szerintetel angol és magyar XP között van vmi különbség? Gondolok arra hogy régebben az angol nyelvû Win ME-re azt mondták hogy jobb a magyarnál.
zaki
kösz, mindjárt +nézem mi is ez

Szóval neked küldtem. Ahhh. 😄

Levél ment! Küldtem utilt ami leszedi.

nemcsakfél! neked szólt a 3300-as, csak elfelejtettem választ nyomni 😄

zaki
emberek kellene egy kis segítség: szeretnék egy olyasmi órát, amit a desktopon lehet használni, és faszául néz ki... tudna valaki mondani vmi oldalt, ahonnan ilyesféle dolgokat lehet letölteni?

PResident Debil
Tud vki Elcon isdn modemhez drivert? Eddig a 98, 98se, linux simán felismerte és telepítette, XP alatt floppyról telepítve nem megy (miért is menne), alapból nem ismeri fel, neten eddig nem találtam.
tipus: Elcon nt1+2ab+v24
Sziasztok!
Tee, a szoftver bázison nem leltem rá a Messengerdisable nevû progira. Esetleg még tipp? Hogy tudok megszabadulni ettõl a tetves MSN Mess. 6-tól????? Megkeseríti az életem
Alexease
thx
Tökéletesen és gyorsan mukodik nálam.

Alexease
Probalta mar valaki a DirectX 9.0b-t? Tapasztalat? thx
PetruZ
Én nem tudom, ui. velem is megesett már ez egyszer és nem tudom az okát, nem találtam megoldást rá.
Blasta
Internetes rádióhallgatásra nagyon jó a winamp.
De ajánlom figyelmedbe a real one playert (lényegében a real player). Azzal tudsz keresni rádióadókat is, míg a 2-es winamp-al ez nem müxik. De a media player-nek is van rádiós lehetõsége, az is jó.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Köszi a helpet, megprószálom.
Sziasztok!
A messengert ezzel a progival lehet letörölni.Messengerdisable,letölthetõ a szoftverbázis oldalárol.A keresõbe ird be és ott van.
Srácok, az mitõl van, hogy idõnként egy-egy könyvtár úgy dönt, hogy õt többé nem nyithatom meg? Mindíg admin-ként lépek be, nem titkosítottam a könyvtárakat, nem zároltam semmit. Mindíg más winyákon fordul elõ, de volt hogy ismerõssel esett meg. Help! Ti biztos tudjátok.

precision
köszi!

Bazinga!

Örm
Néz meg ezt http://www.origo.hu/szoftverbazis/seged/rendszer/activesmart23.html

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Terra
Nem kell hozzá program !

A HKEY_LOCAL_MACHINE/SW/MS/WIN/CURRENTVER/UNINSTALL ágon megtalálod a telepített programokat és kiveheted õket a listából

Norton systemworks-ot nem akarom lekaparni, mert csak ez az egy dolog kellene belõle.
Egy olyan progi kellene a mi csak erre való és kicsi.

What I do, and what I listen.That defines me.

Örm
Norton Systemworks

Terra
Azt szeretném kérdezni, hogy XP alá nem tudtok valami vinyóellenõrzõ programot, mert a Scandisk nem találja meg a hibákat!

What I do, and what I listen.That defines me.

Örm
Milyen programmal lehet letörölni azokat a programokat amik már nincsenek a gépen de még benne vannak a telepített programok listájában?

precision

Mi lehet ez? Az internet explorer-em adja be ezt a hibaüzenetet majdnem minden weboldal megnyitásakor. Ezt pl., ennek az oldalnak (sg fórum) a megnyitásakor adta be...Mi lehet a probléma, és hogyan tudnám megszüntetni? Elõre is thx a segítséget...

Bazinga!

Sziasztok!
Egy kis segítség jól jönne! A meglévõ MSN messengerre rányomattam a 6.0 verziót. Fel is ült a gépre ugyan de halleluja mostmár két messengerem van (hogy a franc esne bele). Megpróbáltam letörölni a régebbi verziót, ezzel rendben is volnék (bár nem hiszem hogy maradéktalanul eltûnt), most viszont a Norton Internet Security buzerál miatta. Folyton bejelez, hogy az msn.msgr.exe megpróbál közlekedni a neten. 5let? Köszönöm!
2XP
HKLM\System\Controlset001\Services\Cdrom kulcsban az Autorun értékét állítsd 0-ra.

mikike
az automatikus lejátszást hogyan lehet kikapcsolni az összes meghajtóról?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Blasta
Hát ez fantasztik! :-DDDD
Újra villámgyors XP-m van!
Köszönöm szépen a segítséget!!! Nagyon hálás vagyok!

Mostmár csak ezt a task manager problémát kellene megoldani valahogy...:-))))

Blasta
Köszönöm szépen, utána nézek!
Ha bejön, örök hálám nektek!!!! :-)

GmorpH
Nekem is közel fél percet "gondolkozott" az XP-m mire lehetett használni, de a hálózati kártyának adtam egy fix IP címet, ahogy lentebb is írta valaki és azóta a jelenség megszûnt.
Részletes leírás az 5195-ös üzenetben itt:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9045980&w=1480

"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok õrült, vagy mindenki más?" A.E.

Blasta
Szerintem nézz hozzá a neten MS drivert.
Nekem Logitech egerem van, annak is a meghajtójában van acceleration.

Blasta
De azt honnan tudnám meg, hogy milyen service zárja be a task managert?

Sajnos nem tudok neked teszt ötletet mondani. De elképzelhetõ, hogy ez HW hiba. Az alaplapi idevezérlõvel lehet valami.
De ez nem biztos. Sajnos ilyen mélységig nem értek a dologhoz.

rage
Meg kellene nézni , milyen service-ek futnak, amik közül valami - lehet, hogy szándékosan - bezárja neked a Task managert

Ami az IDE vezérlõt illeti ,mit tegyek?
Hogy teszteljem , hogy jó-e?
Software, vagy hardware hiba ez?
Vagy mi a teendõ ilyenkor?

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Blasta
A 3252-re nem tud senki megoldást?????? :-)

Blasta
Dehát az IP címet a szolgáltatótól kapom, mert ADSL-em van....

Sajna nem értem. :-(

Blasta
Én ettõl függetlenül gyanakodnék az ide vezérlõre...

rage
Az XP ma úgy döntött , bekapcsolás után nem 30 másodperc alatt indul el, hanem mintegy 3 perc alatt.
Nézegetem az error logot, ezt találtam:
The device, \Device\Ide\IdePort0, did not respond within the timeout period.
Ez ott van vagy nyolcszor
Érdekes, most nézem, már régebben, pl június 14-i dátummal is látok ilyet
De akkor IdePort1 a hibás
Sõt, olyan is van, hogy a CD ROM😊
Aztán június 14-e óta mai napig semmi error

Ennek örömére a második vinyómat át is tette az XP PIO módba.
Amúgy , a WINXP rajta van egy hónapja, eddig semmi baja sem volt, a házhoz sem nyúlt a kutya sem.
Ja, s az évek óta rajta lévõ WIN98-nak sincs semmi baja, imént megnéztem. Minden DMA mûködik szépen
Emiatt a Hardware hibát kizárnám.
XP alatt eltávolítottam a Primary Channelt, restart után UDMA Mode 5 lett megint
Kérdés, hogy meddig...
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Segítsetek, ha tudtok, legyetek szívesek

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Blasta
Fix/dinamikus ip nem lényeg. Valami más lesz a gond, de nekem úgy tünik ez default az XP-ben...:-(

Blasta
Máshogy kezeli az XP a cd író drivereket!
Szerezz be egy relative új íróprogramot.

Sajnos nem tudom, melyik lenne jó a te íródhoz, nekem egy 12-szeres LG-m van, ehhez a Roxio Easy CD Platinum-ját használom, minden gond nélkül!

Egyebet nem tudok mondani...:-D

lck
Kerio Personal Firewall ( www.kerio.com )