Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
tudnátok ajánlani egy jó, ingyenes tûzfalat?
eddig az ATGuard-ot használtam, de az csak 98-on megy, most 98 és XP alatt is ugyanazt a túzfalat szeretném használni

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Blasta
Nálam is ugyan ez a helyzet.
Szintén 2 gépes hálózat, mindkét gép XP és nem is lassuak.
A bott piszokgyors, de miután megjelent az asztal és eltünik a homokóra, még csak olyan "félkész" a rendszerem. A hálózati kapcsolatokat nem is lehet kb. 1 percig megnyitni.

Tuti, hogy a hálózatkezeléstõl van, mert egyik ismerõsöm is ebben a cipõben jár.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Szasztok! Gondom van!
Azt figyeltem meg, hogy pár hete a feladatkezelõmet ha megnyitom, akkor egy-két másodpercig marad fenn, aztán eltünik.
Ugyanakkor a taskbar-ban megjelenik a kis zöld ikonja, de ha feléviszem az egeret rögtön eltünik.
Ha egymásután 20-szor nyomom meg a CTRL+ALT+DEl-t, akkor 20 kis ikon lesz a taskbar-ban, de mind eltünik ha feléviszem az egeret.

Ezálltal elég nehezen oldható meg egy-egy lefagyott program bezárása.

Volt valakinek hasonó már, esetleg tudtok megoldást erre?

Elõre is kösz!

Sziasztok!
Egy nagy problémám lenne, amire már régóta nem találok megoldást. Néha egy-egy program feltéte után (mindig más) az XP a következõ bejelentkezéskor percekre leáll és a Task Managerben a felhasználók kb. 2 percig nem jelennek meg. Ez alatt az idõ alatt egy halom dolog nem müxik (videovezérlõ, modem, programok telepitese, ...stb.). Mitõl lehet ez a probléma. Eddig csak az újratelepités segített, de ezt már unom. Nem hiszem, hogy nem lehet megoldani. Nagyon köszi a választ!
marsu
Sziasztok.

Nem tudja valaki, hogy honnan lehet leszedni programok magyar nyelvû leírását???
Pl: NeoBook 4-ét??
PetruZ
regedit
hklm = hkey_local_machine 😊

hippy:
Van ilyen progi Fat32-re, több is, az egyiket azt hiszem, HiddenFolder-nek, vagy MagicFolder-nek hívják (vagy valami ilyesmi).
Igazából nem a képzett behatolóktól tartok,csak többen is szokták használni a gépemet.Külön felhasználókat nincs kedvem beállítgatni,de nem szeretném ha minden cuccomat bárki megnyithatná.Lehet hogy egy rejtett mappa is elég lenne,de szeretnék biztosra menni.Mindenesetre köszi a választ😊

Tudna valaki mondani 1 jó progit amivel mappákat titkosíthatok?Az a gondom,hogy az XP-súgója szerint-csak NTFS formátumban tud titkosítani,az enyém pedig nem abban van.Elõre is köszi!

Ruffi
ja és ha ms-dosban formatálok akkor mit kell beirni lécci segitsetek

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Ruffi
Léccci segitsetek formatálni akarom a prticiot amin a WIndows xp van telepitve de akárhogy probálom bezárni a programokat mindig azt mondja hogy zárjam be a segédprogramokat a lemezkezelöket meg ami a lemezen fut de nem jo mit csináljak ha ms dosbol formatálok akkor ugy jo lesz???
AMugy azért formatálok mert ujrarakom a xp profot.
Lécci segitsetek kösz

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

PetruZ
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Cdrom
Az AutoRun kulcsot írd át 1-re (ha nincs, akkor hozd létre).
Köszi

\"The old man then prepares to die regretfully, that old man here is me.\"

PetruZ
Nem babráltad esetleg a Temporary Internet Files könyvtárakat, nem törölgettél belõlük kívülrõl? Egy próbát megér: Tools - Options - General fül, itt a Temp.Int. fájloknál a Delete Files gomb. Ez kitöröl mindent rendesen és eltávolítja a hivatkozásaikat is. A lapok következõ meglátogatásakor újra letöltõdnek a képek/flash-ek és rendesen a helyükre kerülnek.
Blasta
Ez tudtommal nem XP gond, hanem táp gond!
Próbálj meg egy másik tápot belerakni, szerintem ez megoldja a problémádat!
Aztán lehet, hogy nálam okosabb XP guruk tudnak valami megoldást, én csak egy szimpla HW technikus vagyok :-)

Srácok segítsetek! Hogyan tudom beállítani XP-ben hogy leállításnál magától lelõje a powert, mert így nyomva kell tartani a bekapcs gombot vagy tíz másodpercig. Ez azóta van hogy 98-ról áttértem XP-re, ja és egyébként professional. Elõre is köszönöm a segítséget

Blasta
Köszönöm szépen a segítséget!
:-)

Blasta
Nem kivánom hálózaton használni, csak a kollégám a cégnél megmutatta, hogyan lehet behatolni egy otthon tûzfal nélkül hagyott gépre!
És ezeket a megosztásokat mindenképp szerettem volna kikapcsolni!

A felhasználóban meg nincs hiba, csak nem ért még annyira az XP finomhangolásához, mint egyesek...

(ahogy a cégnél solgozó rendszergazdák se, szal....)

PetruZ
Állítsd le a 'Kiszolgáló' nevû service-t. Vigyázat, ezután minden más megosztásod meg fog szûnni és nem is fogsz tudni ilyesmit létrehozni!
Csacsis
A gond az XP!
Nekem is sok bajom volt vele hálózaton.
Azt javaslom cseréld le az xp-t ha hálón szeretnél csinálni valamit.

Blasta
Szasztok!
Egy kérdésem lenne.
WinXP Pro magyar corporate edition-t használok.

Hogyan lehet a C$, D$, ADMIN$ megosztásokat meszüntetni?
W2K alatt ezt simán meg lehet tenni. Itt miért nem?
Természetesen rendszergazda vagyok a saját gépemen stb stb....
ELõre is THX a válaszokért! :-)

Hixer
Hello!

Volna egy problémám, mégpedig a hálózattal kapcsolatban. Csillag-elrendezõdést akartam, van is egy switch a ház közepén. Három gép lenne összekötve, koax kábelekkel. Két gépen windows 98se, egyiken XP van, mindhárom gépbe hálókártya (2 Realtek és 1 KTI Fast ethernet 10/100 Mbps) a kártyák fel vannak ismerve, illesztõprogram van. Az XP-n indítottam el a hálózat beállítása varázslót, megi is csináltam, majd a többi gépen is ugyanezt. Az egyiken azt írta ki, nem találja a hálózati hardvert, pedig mindenhol, az eszközkezelõben is látszik. A másikon mûködött addig amíg ki nem kapcsoltam és reggelre, nyoma sem volt a hálózatnak. A P4-es gépen egy másik merevlemezen fenn van a 98SE és azalatt prímán mûködik mind a három gép (Itt is lefuttattam az XP-hálózat varázslót). Mi a probléma????? Kérlek válaszoljatok, és ne legyetek szûkszavúak, ha kell kezdem elõlrõl az egész hálózatot hardver installálással stb.

Hixer

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

PetruZ
A Device Manager-ben sem tudod átállítani az üzemmódot a diszk tulajdonságainál?
Srácok segítsetek! Hogyan tudom beállítani XP-ben hogy leállításnál magától lelõje a powert, mert így nyomva kell tartani a bekapcs gombot vagy tíz másodpercig. Ez azóta van hogy 98-ról áttértem XP-re, ja és egyébként professional. Elõre is köszönöm a segítséget!

PetruZ
Az, hogy a format legyalulta ugyan az XP-t (vagy valamilyen korábbi NT/2K verziót), de a bootszektort nem. A boot pedig keresné az XP saját töltõjét, az ntldr-t. Ha az XP teljes eltávolítása volt a cél, akkor a bootszektort is felül kell írni.
PetruZ
Minden ilyen méretbeli furcsaság esetén elõször futtass egy scandisk-et, hátha rossz fájlméret bejegyzések, elveszett fájltöredékek, vagy keresztlinkelések vannak valahol. Nálam volt olyan, hogy egy megszakadt letöltés fájlja 0 byte méretûnek mondta magát, de kiderült, hogy 56 mega volt, mivel nem volt rendesen lezárva.
Mhosah Myth
inkább holnap most elég fáradt vagyok és a tar.hu-t is regisztrálni kéne!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
mindjárt felrakok képeket

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
norton nincs fent és a lomtár ki van ürítve!

norton systemworks nincs fent véletlen? ott a norton protection hogy van beállítva?
vagy: lomtár? tudom evidens, de jól van ürítve?
Mhosah Myth
Abban kérnék segítséget hogy van a c meghajtóm amin 3gb területü!Az összes dolog ami rajta van 1,8 gb területet foglal és még van 580 mega szabad helyem!És nyomtalanul eltünt 800 mega hely!Mi lehet a gond?HELP ME!PLEASE!

milyen filerendszer? ha NTFS, esetleg érdemes kikapcsolni az indexelés.
swap file fix méretû? ha nem állítsd azt is fixre, és utána futtass egy töredezettségmentesítõt.
Megeteted az elején a hpt vezérlõdet az XP-vel? nyomj F6-ot, lemez be, stbstb...megtörtént?
youth
Töredezettségmentesítõt próbáltad már? lehet hogy össze-visszaság van és míg keresi a winyón a dolgokat addig eltellik ennyi idõ...
tipp...

Youth

batman
Segítség kéne!
Két vinyó van a gépben. Az egyik NTFS ezen van XP. A másik Fat32, és egyelõre nincs rajta oprendszer. Fel tudok tenni a fat32-sre egy ME-t anélkül, hogy formatálni kéne bármit is?

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Télleg senki??? Plíííz!
PetruZ
Akkor mindenképpen kell kerítened egy olyan CD-t, amirõl tudsz boot-olni.
piktor
Nincs még oprendszer rajta. És floppy meghajtó sincs. Win2000-bõl (egy asztali pcrõl) csináltam egy indítólemezt. Idáig jutottam. Írjam ezt ki cd-re? És hogyan töltsek fel egy alap dos-t parancssorig? Bocsánat a bénázásért! :-)

PetruZ
A laptopon van már vmilyen oprendszer? Ha igen, indítsd el onnan a telepítést. Ha nincs, akkor keríts egy akármilyen bootlemezt, vagy CD-t (pl. a W98-é tökéletesen alkalmas), tölts fel egy alap DOS-t parancssorig, CD támogatással és ennyi.
A nem autorun telepítéshez az i386/winnt.exe-t kell elindítani.
piktor
Külön Win2000 telepítõm van... de nem boot cd.
(szóvcal bénázok...) :-)

piktor
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni?
Egy laptopra szeretnék feltenni egy rendszert (lehetõleg Win2000-et), de nincs gyári boot cd-m. Mit tegyek?

PetruZ
Ez sztem nem az XP hibája, hanem vszleg nem takarodott ki rendesen a régi driver. Próbáld azt ki, hogy a vid.kártyát átállítod VGA-ra, a monitort pedig standard PnP-re és csinálsz egy reboot-ot. Újraindítás után, mikor kiszól, hogy új hardvert talált, add meg neki a driver elérési útját és telepítsd fel rendesen, majd állítsd be a monitort is (ld. alább). Egyébként nVidia kártyák esetén a gyári (a kártya gyártója szerinti) driver sokszor rosszabb, mint az általános Detonator, inkább azzal próbáld meg.
A csíkozás a hibás frissítési frekvencia beállításból is adódhat. Próbáld Safe módban indítani az XP-t, és állítsd át konkrét értékre, de ne az "optimal"-t és ne is az "adapter default"-ot válaszd (ezek a fel nem ismerhetõ monitorok esetén sok galibát okoznak). Ha a monitorodat nem ismeri fel az XP, próbálj a gyártó oldalán keresgélni, a nevesebbeknek mindnek van a különféle típusokhoz megfelelõ *.inf telepítõje.
Tudna nekem valaki adni egy xp prof. eredeti cd-keyt? Kellene nagyon service pack install miatt. elõre is köszi.
Xp és egy új videókártya

Egy pár nappal ezelõtt vásároltam egy GF4 Ti4800 kártyát. Boldogan vittem haza, hogy na majd most... Elõtte egy Riva vanta volt benne. Azzal ment úgy ahogy. Be tettem az újat feltelepítettem a gyári driver, és szarabb lett a képminõség. Nem nyugodtam bele. Levettem újra telepítettem. De jobb nem lett. A sokszori újra telepítés miatt eljutottam arra a szintre, hogy mostmár függõlegesen csíkok szaladgálnak, és olyan a kép ott, mint mikor nincs a tvben adás. Meg lehet ezt még valahogy hegeszteni, vagy telepítsem ez a nagyonjó xp újra fel?

Nyugalom a hosszú élet ritka!

Hi!

Sajnos ez nem oldotta meg a problémát :-(((

Egyéb ötlet?

wTommy
Köszönöm a válaszokat!

PetruZ
Letöltés után még telepítened kell, utána mûködik rendesen. Bár vannak, akik szidják, de nekem semmi bajom nincs vele.
PetruZ
XP-re mindenképpen sovány lesz, sztem felejtsd el. Dettó ugyanígy a W2K is éppencsak elférhet rajta. Számold azt is, hogy bizony az Office csomag is b*szott nagy...
Légyszives segitsetek!!

Ha a Microsoft oldaláról letöltöm a directx.9a telepítõjét és letöltöm a cuccot automatikusan fenn lesz?Ill. ez mûködni fog rendesen?

Köszönöm a válaszokat elõre is!

SaWo
Nyomass 98 2nd edition-t az legalább vmennyire fagyásmentes, és nem eszik meg két gigát.

fm
hell..
adott egy 1.7cerka 256 ddr-el,abit sa7,és nemtom milyen oprencert tegyek rája..ugyanis 2 GB-os WINYÓ van benne!! fater gépe,word,excel,meg outlook fog rajta futni csak! Lehetõségek:
-win98 ez sz@r,de keveset foglal(2-300Mb)
-XP ez tuti,de...(1-1,5Gb)
-win2000 v. ME nemtom, mennyit foglal?? jó erre a célra?

légyszi segítsetek,holnap reggelig kell összeraknom a gépet.új winyót nemtok venni...