25353
Whistler - Windows XP
  • gergely1991
    sajátgép kijelöl> helyimenü (jobb egérgomb)>tulajdonságok>automatikus frissítések fül
  • cvsnl
    Sziasztok!
    A frissítések mellőzése csak installáláskor lehetséges?
    Nekem eddig így volt beállítva, de vhogy nyomtam egy yes-t egy kérdésre, és most szeretne frissíteni. Én meg nem. Már úgy megszoktam a régit. :-))
  • gergely1991
    *Vistara win7-re is jó...
  • gergely1991
    igen tudok róla de xp-ben még van:)
    És mivel a winxp-re telepíttette a win7-et akkor elképzelhető volt hogy beírta volna magát boot.ini-be:)

Link Vistara win-re is jó...
  • BBencze
    win7-be már nincs boot.ini
  • gergely1991
    Érdekes itt nem látom (nincs is benne):S
    Amúgy általában itt vannak a bootolásal való dolgok...
  • lacko34
    Ez van a boot.ini-be mit kell törölni?

Köszi

;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
    ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
    ;
    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
  • gergely1991
    Driverfrissítés/javítás/újratelepítés vagy a vírus beleszól:S
  • gergely1991
    C:\boot.ini be kell egy bizonyos sort törölni:)
    azt ami a windows 7 szöveg van rajta.
    például:
    multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="windows 7 home...."
    Sajna nem tudom windows 7-ben hogy van ez beírva pontosan:S
  • lacko34
    Sziasztok
    Feltettem egy külön winyóra a win7-et az xp mellé.Miután eltávolítottam a winyót amin a win7 volt még mindig kérdezgeti indításkor melyik windowst indítsa.Mi a megoldás erre hogy ne kérdezősködjön?
    Laca
  • Zan
    Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van,hogy sem a dvd-íróm,sem a virtuális lemezmeghajtóm,sem a külső dvd-íróm nem működik az XP-vel itthon.Mindegyiket látja az eszközkezelőben,de nem tudja betölteni az illesztőprogramját...!Tuti,hogy szoftveres a probléma,mert a külső dvd-íróm más gépen megy,ezen nem.Ötlet? Ezt írja az eszközkezelőben,ha a tulajdonságokra nyomsz:

"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)"

Minden optikai meghajtónál ugyan ezt,a virtuálisaknál is.
  • Krszti1160
    Ez az, hogy amikor kiválasztom, és OK-t nyomom akkor úgy tesz mint ha elfogadná, aztán meg amikor újra meg nyitom a második választási lehetőség van kiválasztva, és nem tudom át váltani. És erre a problémára kérdeztem rá :)
  • kl24h
    Ha kiválasztod, hogy "Figyelem kívül hagyás-A Rendszer mindenképpen telepítse a szoftvert, és ne kérjen jóváhagyást", így nem megy?
  • Krszti1160
    IVT BlueSoleil 6.4 És nem engedi telepíteni :S
  • kl24h
    Ilyen hasonló problémám volt nekem is az ATI videokártya szoftverének telepítésével (kép), de ahhoz hogy rendesen feltelepedjen, akkor Continue Anyway-re clickkeltem.
    Milyen programról lenne szó?
  • Picar77
    mi a program neve ?
    hátha ugy okosabbak leszünk^^
  • Krszti1160
    Igen, xp-s a program, és már azelőtt is fent volt a gépen :)
    De amikor beteszem a cd-t, hogy telepítsem, elindítom a telepítést és a befejezésnél jön elő ez a hiba üzenet, és nem engedi telepíteni a programot :S
  • Zsolt01
    Jó helyre írtad, nyugi.

Azt hiszem arra felugró ablakod mondod, amire Én is gondolok.
    Telepítés indításánál Bejövő ablakba 2 választható gomb jelenik meg az alján, itt nyugodtan katt, hogy telepítsen, figyelmen kívül hagyni a ...
    Vagy:
    Ez a program már fent volt előző xp-den?
    Biztos, hogy XP-s ez a program?
  • Krszti1160
    Sziasztok. (Lehet nem ide kéne ezt írnom,de próba cseresznye...) Szóval újra lett telepítve az Xp-m... Fel akartam dobni egy progit a gépre és erre ki írta, hogy "A Telepítés alatt álló szoftver szoftver nem ment át a Windows Logo Tesztelésen, amely a Windows XP-vel való kompatibilitást vizsgálja. (Miért fontos ez a tesztelés?) Ez a szoftver nem lesz telepítve. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával."... Na ezt az üzenetet kapom. Kicsit bele néztem az illesztőprogram aláírási beállításaiba, és van 3db választási lehetőség.
    Az első: Figyelem kívül hagyás-A Rendszer mindenképpen telepítse a szoftvert, és ne kérjen jóváhagyást (Ez kellene...)
    Második: Figyelmeztetés - A Rendszer mindig kérdezzen rá, hogy mit akarok tenni (Ez van alapból beállítva.)
    Harmadik: Tiltás-..........
    Egyszóval amikor át akarok váltani az első választási lehetőségre és meg nyomom az OK-t akkor úgy tesz mint ha elmentette volna, de amikor megpróbálom telepíteni a progit akkor ugyan az a problém és az illesztőprogramnál a Második választási lehetőség van kijelölve... Szóval remélem érthető amire gondolok... (Ha nem ide kellet volna feltennem a kérdést szóljatok)
    Nem tudtok erre valami más megoldást? :/ Előre is Köszi, Üdv Kirsz :)
  • daeemoon
    "Ugye legális termékről van szó?"

Hátőőőő
  • gergely1991
    Omg az IE-ben annyi biztonsági rés = vírus tud bejutni a gépében hogy tágult pupillával csodálkozik hogy miért is rossz a gépe.
    A frissítéssel vagy várni kell vagy netről kell használni:/
    Ugye legális termékről van szó?
  • daeemoon
    A tulaj = a gép tulajdonosa nem fogad el más böngésző programot, a frissítés pedig CDről futott (legalábbis az SP3 frissítés), ami tuti vírusmentes, és annál volt kékhalál, mikor az próbálta telepíteni a dolgokat.
    Én telepítettem föl rá Firefoxot, az szépen ment is, még mielőtt véglegesen el'sztam.
  • gergely1991
    akkor vedd ki a lemezt....
  • Evin
    A Google csodákra képes egyébként:
    .Net 3.5sp1 hun
    Elvileg ennek elégnek kell lennie.A telepítés alatt élő internet kell hozzá.
    Van még a 4-es, de azt alig használja még vmi.
  • kl24h
    1boot HDD
    2boot CD/DVD
    3boot floppy (vagy ezt ki is lehet kapcsolni)
  • kl24h
    Szerintem beállítási probléma. Be kell állítani a BIOS-ban a boot-olási prioritásnál, ha jól emlékszem, hogy:
    1boot HHD
    2boot CD/DVD
    3boot floppy (vagy ezt ki is lehet kapcsolni)
  • Rotyoka
    Az miért van, hogy miután felraktam az Xp-t újraindul a gép, de nem hajlandó tovább lépni a "A cd-rom-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot" résznél. Itt áll a végtelenségik aranyosan villog az utolsó karakter és ennyi. Már az 5. fajta xp nél csinálja ezt, ellenben az Ubuntu simán felment rá.
  • kl24h
    Mint Boot CD lenne egy vírusellenőrző pl. a Kaspersky Rescue Disc 10, ami ha jól tudom Linux típusú vírusellenőrző, ami megtalálja a Windows féle vírusokat. Ott persze még vannak más féle ellenőrző dolgok. Hasznos lehet.
  • kl24h
    Ja és ameddig nem volt rákötve az internet, addig nem láttad a hibát, valószínűleg a vírus nem tudott csatlakozni az internetre és amikor internetet kötöttél rá, akkor még betöltött egy pár trójai programot, ami az általad említett hibákat okozza.
  • kl24h
    Én is frissítettem Windows-t, de soha nem volt ilyen gond. Az kell hogy menjen, tehát sikeres frissítés, stb. Az ilyen hasonló dolgokat és az ilyen viselkedéseket csak kártevő programok okozhatják.

Más böngészőt pedig sikeresen fel kellene lehessen telepíteni, semmi sem akadályozhatja meg. Én azt mondom, hogy egy vírus van a gépedben és az játszadozik veled.
  • daeemoon
    Sziasztok!

Adott a következő szituáció:
    Windows XP sp2, letöltöttem a frissítéseket, és sikeresen hazavágta az Internet Explorert, és néhány gépen lévő képet sem lehetett megnézni. Próbáltam mindenféle uninstallal, reinstallal, sehogy sem bírtam működőképessé tenni az IE-t. Más böngészőt a tulaj nem fogad el, úgyhogy az nem megoldás.

Azonban próbáltam SP3-ra frissíteni CD-ről, viszont mikor a telepítő újraindította gépet, és elindult a telepítő, néhány feltelepített cucc után kék halál, és újrakezdte a telepítést. És ezt csinálja a végtelenségig, és sehogy se sikerült rávennem, hogy ezt abbahagyja (telepítő CD-vel sem), vagy hogy egy korábbi konfigot visszaállítson. Tehát most ott vagyok, hogy van egy XP, ami mindig frissíteni akarja magát, de mindig kékhalálba torkollik.

Láttok rá valami megoldást a formázáson kívül? Hiren's Boot CD-ben nincs valami progi, amivel rendszervisszaállítási pontokat érvényesíteni tudnám? Mert Winfosból az sem sikerült. :/
  • R420
    Olyat tudnál linkelni?: D
  • Evin
    Nem lehet, hogy .Net kell hozzá?
  • Vladyslaus
    Sziasztok
    Köszi szépen sikerült:) Leformáztam, Ubuntu CD-ről memteszt is volt (Nemvolt bibi) és utána sikerült felpaszírozni a win-t:D
    Kellemes ünnepeket^^
  • R420
    Hiába,feltelepítem de a program még ettől nem fut régebben így csináltam azt hiszem.
  • Dj Faustus #23798
    Hivatalos weboldal
  • R420
    Sziasztok!
    Tudna valaki linkelni egy vcredist-et 32 bites az op.
    Előre is köszönöm!
  • gergely1991
    memória-ellenőrzésre ajánlom a memtest86-ost
    van például ubuntu live cd-n meg külön is persze:)
  • kl24h
    Azt ajánlom, hogy formázd le az egész hard-ot BIOS-ból (ne a Windows telepítő CD-vel), mert ha tényleg vírus van, akkor sikeres lehet. Persze a RAM memóriát is kell ellenőrizni, hogy jó-e vagy nem jó.
  • Vladyslaus
    Hello
    Kéne egy kis segítség, lehet h nem jó helyre írom, de remélem tudtok segíteni...A minap újra akartam húzni a windows-t, mert lassú volt stb. Be is bootolok a CD-ről, de amikor be kéne jönni a telepítő felhasználói felületére (Szóval amikor már nemscak azt irogatja lenn h ez meg az betöltése) akkor kapok egy kékhalált és kész (Stop:0x00000050,PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) Kigoogliztam, és valami féregvírusról irogat, meg h a RAM baja lehet..De hát vírus nemigen lhet hiszen leformáztam, a RAM-nak meg sztem nincs baja, mert most Ubunturól írok amit gond nélkül feltett...
    Előre is köszi hogyha tud ebben segíteni nekem valaki:)
    Ricsi