Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
mondom keresd meg mitöl fagy le a windows, ezt 1xü megcsinálni, egyesével vagy egyben mindent lecsatolsz az alaplapról

A 3D Markot azért kértem hogy teszteld le hogy lefagy e nálla a gép, ha a VGA hibás akkor egy léterheléstõl lefagy, ilyen 1xü

mikor is fagy le a gép?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Toto652
Sikerült a 3DMark teszt, azt írta végeredményként, hogy: 1236 3DMarks
A gépem tiszta mint a babapopsi 😄
Gondolod, hogy a videokártya az okozó?

Mostanában be lett rakva egy PCI-os Wi-fi antenna... nagy sokára sikerült belõni vele a netet, de az idõnként lefagyott és újraindult, azonnal.
Ezt megoldottuk... ez meg most egy új szemétség...

ESETLEG azért köcsögösködik, mert letiltottam az automatikus frissítéseket?
biomage
Próbáld meg megtisztítani a gépet, régen nálam is csinált ilyet piszkosan.
Ha ez sem segít akkor próbáld meg megkeresni mivel van a baj, például rakj be egy másik VGA vagy szed ki a kártyákat ami nem fontos a gép mûködéséhez, esetleg csak a fõ vinyo legyen bent, semmi más.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Toto652
Továbbra is fagyok... mik lehetnek az okai egy friss rendszer fagyásának?
CokeLair
Kössz a segítséget, <#worship> így már jó lett! <#eljen>

Toto652
Aztán exlorer vissza, és úgy scannow, gondolom...
De ezzel mit csinálunk tulajdonképpen, mert a múltkor sem oldott meg semmit o.O
gergely1991
explorer.exe-t kell kilõnöd de elõtte indítsd el a parancssort és úgy alkalmazd a #23463-as hsz utasítását.(esetleg addigra tiltsd le a neted)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
akkor esetleg állítsd át ideiglenesen rendszergazdai jogosultságra és úgy módosítod majd utána visszaállítod.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Toto652
Az a helyzet, hogy nem játszom... nincs is játék a gépemen 😄
Ez a rivaturner ismerõs... hazavágta a rendszeremet egyszer.. inkább kihagynám 😛

Miért jó, hogy ilyen erõs grafikájú cuccokat játszik le a 3DMark?
Van amelyik a 8 fps-t sem éri el... ha kivárom azt az x órát míg befejezi, utána kiír majd valami végeredményt?
CokeLair
Ha valaki tud segítsen!
Xp; korlátozott fiókban meg szeretném változtatni az energiasémát irodai asztali -ról hordozható/laptop-ra de megtagadja a hozzáférést,nem tudom alkalmazni..., viszont hiába állítom be rendszergazdai fiók alatt, azt nem lesz érvényes a többi fiókra!
???

biomage
ha megakarsz sok mindent tudni a vgadról, mármint hogy menyire meleg meg hogy menyire van leterhelve akkor próbáld ki a rivatuner, még ha játszol akkor is láthatod az adatokat.

Toto652
Még mielõtt ezt elindítanám, mondd meg légyszíves, hogy tudnám e hasznát venni az UBCD-nek? Egyáltalán hogy mûködik ez illetve, lehetséges e ,hogy a hûtõm rakoncátlankodik?
A CPU hûtõm kifogástalan tiszta, de a táp mellettivel mi a helyzet?
biomage
félre érted 😊
Asztal jobb egér klik tulajdonságok, beállítás fül, speciális, aszem nvidia fül, na ott vannak azok a beállítások.

Toto652
Nem enged beállítani, ez a képernyõ:

Minden driver az amit eredetileg hat éve kaptam a géphez. Nem teszek fel újat, mert az már új gépekhez van specifikálódva és ez instabillá válik tõlük.
Mindig így használtam és sosem csinálta ezt! O_O
gergely1991
jelentkezz be a webmail-en keresztül (böngézõben) és ott ellenõrizd õket.
Ha léteznek akkor töltsd le újra.(hátha a pop3 vagy az imap szerver volt rakoncátlan)
Esetleg ajánlanék egy ilyet

Alien
Sziasztok, nem hiszem, hogy konkrétan XP hiba lenne, de inkább ide írnék. Outlook Express-t használok és olyan hiba fordult elõ amivel az évek során még nem találkoztam. Elindítottam a programot, belépek az én fiókomhoz (freemail-es), szokásosan küldés - fogadás , ki is írja alul jobb alsó sarokban, hogy 2 új üzenet, de ez a kettõ üzenet egyszerûen meg se jelenik. Nem volt a beérkezettek között, mintha nem jött volna semmi. Erre tudtok valami megoldást, hogyan lehetne esetleg visszavarázsolni/láthatóvá tenni? Mert vártam volna egy levelet és lehet, hogy az egyikük az. Ilyen eddig nem fordult elõ, illetve talán tegnap is volt hasonló de akkor nem vártam különösebben fontosabb üzenetet így nem is nagyon figyeltem rá.

biomage
a 2003 használtad? az optimális rá, és ha nem lehet állítani semmit a 3d markban akkor állíts az nvidia beállításban antialiasing meg anisotropikot maxra.
Amugy ez a cput és vgat teszteli le, szal ha lefagy akkor valamelyikkel baj van vagy a driverel.

Toto652
A második teszt második animációjánál lefagytam.
Amúgy elég kemény grafikai témákat nyom az arcomba ehhez a gyenge géphez... mit tesztelne ez tulajdonképpen? o.O
Amúgy nem volt semmi beállítási lehetõség...
Toto652
Kipróbálom, bár azért ez a videókártyám, mert 4 éve ez volt a legjobb amelyikben van WDM... csak emiatt lett megvéve.
Mondjuk, ennek a gépnek mindig van valami kínja baja 😄
biomage
szóval a normálban semmi hiba, hm akkor nem azal van a gond, van másik videó kártyád?
Bár inkább egy erõsebb teszteken kéne átvinned a gépedet, egy 3d mark 2006 vagy 2003, ami jó lesik, és mindent maxra rakva, párszor végig tesztelni ha nem fagy le akkor gyere vissza 😊

Toto652
No, megcsinált egy Pass-t, és azt írta No error... aztán kezdte elölrõl.
Nem akartam megint 25 percet várni, úgyhogy Esc.

Ez csak tesztelt, nem javított semmit gondolom...
biomage
<#nyes>
nem így kell, fogod az isot megnyitod a cd vagy dvd író progival és kiírod lemezre
Ha Nerot használsz akkor megnyitod és Dao irásmódban felírod lemezre, nem Tao módba írd

Toto652
Az iso-t megnyitottam Daemonnal és a benne található BOOT mappában rejlõ két cuclit kiírtam egy RW-re.
Elsõre úgy éreztem ez lenne az egyéttermû. o.O
biomage
mivel írtad fel az isot? és hogy? valszeg rosszul írtad fel a lemezre 😊

Toto652
Komám, ez az égegyadta világon semmit se csinált 😄
Villogott egy kis kurzor bootoláskor azt csá...

A UBCD4Win-rõl halottam eddig, azzal meg lehet javítani az Xp-t csak kicsit körülményes az elkészítése... tegnap pl elkezdte duplikálni a C meghajtómat o.O
Igaz elsõre mintha sikerült volna a CD-re írandó mappát létrehozni, de az 720 Mega volt xD
biomage
az egy olyan memória teszt amit felírsz egy lemezre "képfájlos" és elindítod a lemezt bootként és elindít egy memória hiba keresést, szal ez a legjobb memo hiba keresõ, még a windows sem tud beleszólni, próbáld ki, ha nem talál hibát gyere vissza 😊

Memtest86+ iso ja és freeware

Toto652
Ezt a gép a hat éve alatt annyiban változott, hogy lett beletéve egy GeForce 6600 GT videokártya négy éve és + egy 512 GB DDR RAM szintén négy éve 😄

Nem ismerem a MEMtest86-ot... mi az? 😊
biomage
valami feltuningoltál?
Ismered a MEMtest86-ot?

Toto652
A számítógépemet újratelepítettem, mert már minden baja volt, ráadásul indokolatlanul le is fagyott, többnyire online video nézésnél.
Újratelepítés után minden rendbe jött, kivéve a fagyást, ráadásul újonnan néha összeomlik az "explorer.exe" és utána a "drwtsn32.exe" is.

Ez még nem is baj, de a fagyás mi a töktõl van egy vadiúj rendszeren?
Avirám van, azzal átpásztáztam a rendszert, úgyhogy nem vírus, pláne, hogy a még nem újratelepített rendszeren is tökéletesen ugyanez a jelenség volt. O__O"
biomage
mi a probléma? 😄

Toto652
Továbbra is fagy... mit lõjek ki a feladatkezelõben? o.O
gergely1991
csannow? LOL

Toto652
Okké! Rájöttem... elírtam! xD
Toto652
No, barátom, ezt kaptam:

Most akkor mi is történt? 😄 Ilyet még nem csináltam...
gergely1991
drwtsn32.exe egy hibakeresõ alkalmazás ami akkor fut le ha az adott progi (most pl.: explorer.exe) váratlanul leáll egy adott hiba következtében.
Ellenõrizd nem-e vírus támadja az explorer.exe-det pl.:Nod32 Avast,
Még olyan tehetsz hogy ezt kijavítod :

1.Jelenlegi windowsod telepítõ lemezét berakod
2.start>futtatás>cmd>majd beírod sfc/scannow

ha utána is lefagyna akkor a feladatkezelõben(crtl+alt+del) a folyamatoknál kilövõd,(elõtte elindítod a parancssort, lásd 2. utasítás)

Toto652
No... hála Istennek ismét fagyogatok és megtudtam, hogy ez mellett mik szoktak néha leállni:
"explorer.exe"" és utána közvetlen a "drwtsn32.exe"

Most épp az UBCD4Win-t próbálom kiírni és egy kicsit belenézni a rendszerbe... ért valaki hozzá?
Mihez ne piszkáljak? Totál hazavágni nem tudom vele ugye? 😄
Köszönöm a segítséget, közben csináltam egy-két dolgot, s egyelõre megoldódni látszik a probléma. Mivel a másik gépen is szakadozott,ami közvetlenõl a routerhez kapcsolódott vezetékkel, valószínûleg a T-s szolgáltató is ludas volt a dologban...

gergely1991
pentium II vagy I ?😄
Emlékeim szerint Pentium III-ba van már ilyen😄

Sziasztok!

Egy régi gépre kellene XP-t telepítenem, de a BIOS-ában nincs állítási lehetõség, hogy CD-rõl boot-oljon. Régi vasat még nem húztam újra, ezért nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt megcsinálni...

A segítséget elõre is köszi!

Toto652
Avirám van! 😊
Igazából újratelepítés után végigfuttattam... akkor nem volt semmi.
A miarák.exe nem tudom pontosan mi vlt, ezért írtam ezt, de ha megint elõferdül megmondom 😄
gergely1991
"nemtudomiarák.exe"
pontosan miaz?😄

gergely1991
látom ide is kiterjedett a dolog.
Ha ez többször is elõfordult akkor ez, vagy ez vagy ezzel nem ártana ellenõrizni.
Tipp:Ha netán vírusosként jelezne az Explorer.exe-re és nem tudja helyreállítani (csak törölni) akkor folyamatokból kilõni majd kézileg törölni aztán jelenlegi xp lemezét beteszed majd
futtatás >sfc/scannow parancs.

Toto652
Tudod mi a tuti? Hogy, most már elõfordul a "jó öreg" 'az eplorer.exe leáll' hibaüzenet is illetve a 'nemtudomiarák.exe leáll'
Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy frissen telepített rendszerrõl van szó!
Mi a tök baja van? Üssem? 😄
gergely1991
ha a modemmel se tudna kommunikálni akkor elõfordulhat

Microsoft Outlook 2000 ret használok! ráklikkelek fél óra múlva tölti be a progit vagy be sem tölti!
programok telepítésénél a windows összetevõknél újraraktam de nem jó!
másik programhiba hogy a NFS World játékot meg se nyitja valami EXE hibát ír! ezt is hiába raktam újra semmi!
Nem lehet valamilyen vírus a szakadozás oka?

Azt nem próbáltam még, hogy vezetékkel közvetlenül a modemhez csatlakozatva mit csinál, ha erre gondolsz.

gergely1991
router nélkül látná a kapcsolatot?

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tagokhoz:
Mi lehet az, ami XP-nél egy notebook esetében letiltja az internetkapcsolatot? A gép a routert látja, azzal van kapcsolat, csak a net kapcsolat szakadozik folyamatosan.
A win tûzfalat már kikapcsoltam, a vírusírtót (nod) ideiglenesen kidontam, de még mindig szakadozik.A hálózati kapcsolatoknl az ikon azt jelzi, hogy az internetkapcolat le van tiltva. Mi a fene tilthatja le?
Elõre is köszönöm a segítséget, az ötleteket!

Toto652
Értem... én a Firefox legújabb verzióját használom, nem beta: 3.6.8
Egy kiegészítõ fut, a Free Download Managernek a beépülõmodulja, viszont a bõvítmények között van olyan amit nem is ismerek és nem tudom mire jó, a képen pirossal jelöltem:

Egyébként max letiltani lehet itt, törölni hogy?