25353
Whistler - Windows XP
  • Zsolt01
    Na akkor lenne mégegy jó kis kérdésem, még mindig ennek az ismerősömnek a gépéről:
    Ez az integrált videokártya, VIA/S3G Unichrome Pro képes-e rá, hogy a Samsung monitor(képfrissítés)85 Hz-en mennyen ?
    (Monitor elvileg tudja ezt.)
    Eszközkezelőbe se a Monitor se a videokártya nincs. (Nincsenek feltelepítve.)
    Videokártyához találtam valamit Itt.
    Vagy ha esetleg valaki tud hozzá jobbat, ossza meg velem !
    Hogyha jól gondolom: Videokártyát normálisan fel tudom "tenni" akkor utána a monitor is menne már.
    De végülis az a nagy kérdés amit az elején kérdeztem, hogy integrált videokártya, VIA/S3G Unichrome Pro képes-e rá, hogy a Samsung monitor(képfrissítés)85 Hz-en mennyen ???
    Köszi !
  • Pókmalac
    .
  • Zsolt01
    Én nem írtam, hogy laptopról van szó! Igaz azt se, hogy nem arról. Mindegy. Azért köszi a Te hozzászólásodat is.
  • Zsolt01
    Hát köszönöm szépen a felvilágosítást !!!

Mindig tanul valamit az ember.
  • lck
    Igen az integrált videokártyának nincs saját memóriája, a normál ramot használja.
    Általában a gép BIOS-ában be lehet állítani hogy mennyit vegyen el belőle.
  • zserrbo
    Én se tudok másra gondolni. Bár még nem volt szerencsém megtapasztalni ilyet, így csak tipp. Esetleg laptop tulajoknál kellene körbekérdezni.
  • Zsolt01
    | #16066 -> ez télleg így lenne ?
    (Én még nem hallottam ilyenről,igaz ezekbe az integrált videokártyákba nem vagyok otthon.)
  • Zsolt01
    ASUS alaplap integrált videokártya: VIA/S3G Unichrome Pro
    Ez venné le a RAM-ot! Ugy hogy a Sajátgép/Tulajdonságokba 448-nak írja 512 helyett !!!
  • lck
    Gondolom alaplapi a vidokártya, az veszi el tőle a többit.
  • Zsolt01
    Sziasztok.
    (Lehet nem pont Xp-s kérdés,de...)
    Sajátgép/Tulajdonságokba 448-nak írja a RAM-ot.
    Everest: DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM, Fizikai memória Összes 447 MB

Akkor ez az 512-es ram hibás,nem! Mivel csak 447-8-nak látja !!!
    Lehet itt valami beállítás probléma ?
    Jó ez, ha így használja az ismerősöm, vagy cserélje ?
    (kb. 2 éves celeron 2800-as gép)

Köszi !
  • Kemuri
    Sziasztok
    Egy laptopra próbálom telepíteni az XP-t de nem ismeri fel a hdd-t a gép. A Win XP Winter edition-t használom van rajta sok okosság az oprendszer mellett. Többek között azért használom mert lehet rögtön bootolkor partition magicet futtatni és mivel az XP telepítő úgye nem látta a winyót gondoltam ez jó lesz. És jó is mert a Partition magicel meg is tudtam formázni de sem fat32ben sem ntfsben továbbra sem látja a hdd-t, pedig a bios is látja. Előzőleg Linpus Linux volt a gépen.
    Mit kéne kipróbálnom? Előre is thx
  • Edward75
    Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy amennyiben nem rendelkezem rendszergazdai jogokkal az XP-ben, ezt valahogy meg lehetne-e kerülni és
    tudok-e valamilyen módon programokat telepíteni ha az amúgy le van tiltva,
    a felhasználók számára.Köszönöm előre is a segítséget.
  • balcsi70
    Sziasztok.Egy olyan gondom van hogy ha létrejön egy Avi fájl a gépemen,(letöltöm) vagy csinálok mondjuk Ulead Gif Animator(avi-ba mentve) stb.és amikor bemegyek a mappába ahol meg akarom nyitni,feljön egy kis ablak: Adatvégrehajtás megakadályozása-Microsoft Windows.
    A számittogép védelme érdekében a Win bezárta ezt a programot. név:Windows intézö. gyártó:Microsoft Corporation.ja és akkor nem lehet mást csinálni csak bezárni.Eltünik minden a képernyöröl.Hol a francba lehet ezt kikapcsolni? Csak Avi file-nél csinálja.Kössz a segitséget.
  • peete
    Hello!
    AZ lenne a kérdésem h a következő hibát mivel tudnám orvosolni:

Még annyi hogy ezt csak az 1. gép írja ki. A 2. eltudja érni az 1. megosztott dolgait.
    Kössz előre is
  • Breki33
    mármint miben?

A Home Edition-t hivatalos oldalon írják
  • lck
    Ebben azt írják hogy nincs.
  • ollie
    Van benne.
  • Breki33
    mindkettő van

azt hiszem most a pro van fent
  • bajusza
    neked Home vagy Pro van?
  • Breki33
    nem azt mondtam, hogy nem látja

és a HOme EDitionra írtam a Profesional támogatja
  • bajusza
    Nekem XP Pro SP2 van, és látja a duplamagos procit.
  • Breki33
    tudtam
  • Breki33
    most tutam meg hogy a Home Edition-ban nincs több magos proci támogatás benne

kérdés az lenne, hogy sp2-ben van-e........
    olvasni erről ilyet is olyat is

pedig jó lenne tudni
  • zvaragabor
    Nem szóltam, azt is csak halkan. Rájöttem. :)
  • zvaragabor
    Hogyan tudom beállítani, hogy minden gyorsindító gomb látszódjon? Nem tetszik, hogy rá kell kattolnom a nyilacskákra, ha olyan programot akarok elindítani, ami abból nyílik.
  • zvaragabor
    Véletlenül nem az EICAR tesztfájlra, és a 68 karaktert tartalmazó karaktersorozatra gondolsz? Mert ez nem vírus, hanem közös megegyezés alapján minden antivírus felismeri, és riaszt rá, így lehet tesztelgetni a programot, DE ez a karaktersorozat NEM tartalmaz semmi féle kártékony kódot. Nem okoz semmi kárt, nem művel semmi féle vírusra hasonlító műveletet.
  • Dj Faustus #16047
    "a mai nap hallottam, hogy van vmi 90 számjegyű prím, ami .txt-be vagy más formában vírusként működik xp alatt. ez igaz vagy csak kacsa?"
    Egy 90 számjegyet tartalmazó szöveges állomány nem tartalmaz futtatható kódot, így nem tud káros kárt okozni.

Egy formában el tudom képzelni: ha egy hibás (vagy eleve károkozó) program a szövegállományt betöltve okoz kárt (hibás program esetén lefagyást, vagy biztonsági sérülékenységet; károkozó program esetén indítókódként szolgál). De ezt egy sima szövegfájl, aminek a tartalma ismert nem igazán tudna ilyen gondot okozni.
  • szekibácsi
    üdv!
    a mai nap hallottam, hogy van vmi 90 számjegyű prím, ami .txt-be vagy más formában vírusként működik xp alatt. ez igaz vagy csak kacsa?
    azért kérdezem mert az infótanárom mondta, és szeretném tudni
    köszi
  • agicska
    Jo, hogy megkerdeztem. Toroltem a magyart.
    Kosoznom az ujabb linket, sp2 van mar, de a tobbi kozt tudok `valogatni`.
  • aszizoli
    A magyart ne tedd rá mert mégjobban összekuszálod a rendszered.
    Ezen a linken találsz angol nyelvű rendszerhez frissítéseket. Viszont próbáld meg átnézni a rendszered, hogy mi az ami már esetleg telepítve van ezek közül. Ha az sp2 még nincs telepítve, akkor keress rá, hogy miket kell elötte elvégezni.
  • agicska
    koszi szepen. az en windowsom angol nyelvu. szerinted attol jo ez? ugy latom ami nyelvsemleges, az meg vistahoz van.
  • aszizoli
    Ime egy komplett frissítő csomag, de hogy minden gondodat megoldja, azt nem garantálom.
  • agicska
    Sziasztok!

Ugy gondolom katasztrofalis gond van az xp-mel, s az egesz rendszerrel ebbol kifolyolag.

Mar honapok ota tudom, hogy az IE nem mukodik megfeleloen, bizonyos gombok nem klikkelhetoek. Folyamatosan zavar, de masik bongeszok hasznalataval probalom karpotolni, csak nem mindenutt lehet.

Ahogy keresgelek a heten kideritettem, hogy az active x - szel van a problema. Azt vajon hogyan lehet helyrehozni?

Aztan mindig ahogy keresgelek, egyre `melyebbre` kerulok, legutobb - tegnap - kiderult,hogy a windows om nem tudja frissiteni magat :(
    Na ez az emiatt katasztrofalisnak neveztem az elejen a helyzetet.
    A Program Files ban a Windows Update mappa teljesen ures , a vezerlopultbol se indul frissites, es mivel az Internet explorer sem ok, a microsoftos oldalakat, ahonnan tudnek frissiteni teljesen uresen hagyva hozza be. Azaz nem hozza be, csak azt irja ra hogy DONE. Pedig ures az oldal...

Direkt linkrol nem lehetne valahogy leszedni a frissiteseket es egy update agent et? Velemeny?
    Vagy mit csinaljak? Segitsetek legy szives.
    Koszonom elore is!

• Narxis
    Clean My Registry, Registry Mechanic etc.
  • sgt anderson
    Helló mindenkinek!
    Valaki tudna ajánlani egy megbízható és jól működő Registry Cleanert?
  • Kaptár
    Formázáskor semmilyen adat nem marad meg,csak a partíció.
    Az xp-nél meg azért akadhat a video mert rossz a felrakott driver,
    a vistába már a driverek alapból benne vannak.
  • Balazs15
    szevasztok!
    nekem meg az a gondom hogy már rengetegszer ujra tettem az xp-t de állandoan beakadtak vagy begyorsultak a videok és a zenék..erre fogtam magam fel tettem a vistát és minden kurva jol müködik egyzserüen nem értem lehet hogy azért mert minden ujra tevéskor hiába formáztam le maradtak hibás xp fájlok??és mivel a vista más fájlokat használ ezzel sikerült elvileg teljesen leformáznom???mert szeretném az xp-t vissza rakni csak félek hogy megint minden kezdödik elölröl
  • aszizoli
    A Tweak UI-val könnyedén megoldhatod.
  • Newyorker
    A gond az, hogy nincs ott az automatikus lejátszás :(
  • Doomista
    Üdv!
    Valami súlyos hiba lépett fel a windows xp rendszeremben.
    Ma még rendesen ment a hang,zenét halgattam,dumáltam mikrofonon,aztán délutánfele kihuztam a mikrofont.Azután elmentem gamelni,és egyszerűen semmi hang....felmaxoltam a volumet,valami iszonyhalk hangot lehetet hallani,nyilván ment a játék zene valahogy ugy...ujraraktam a hangkártya szoftverét,mindenhol,a hangerőszabályozonál is maxon vlt minden,nemvolt sehol lenémitva semmi.Aztán igy probálgattam stb,felakartam lépni a hangerőszabályozora,és egy hibaüzenet jött ki:

Ezután már nem lehet elérni sehogysem a hangerőszabályozót O.o
    Rendszertisztitást is csináltam,és antivirus,spyware scannelést,irtás is...Nemcsak a gépen nemmegy a hang,hanem sehol sem...böngészöben benyomtam a youtube-t,és ottsem megy semmi klipp...sehol semmi hang.Jetaudioban is valamiért minden számot üresen végifut 2 másodpercig,aztán továbbmegy a következö számra...winampnál is.
    HELP ME !