182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#14865 -
#14864 Jah.Én is most olvastam.Jó lenne. -
#14863 Új időmérő: három verseny egy hétvégén?
nem is rossz ötlet -
Cat #14862 Meghosszabbítják hazánk Forma-1-es szerződését
A Hungaroringen 2011-ig biztosan lesznek Forma-1-es versenyek - jelentette be vasárnap Medgyessy Péter, miután tárgyalt Bernie Ecclestone-nal, a gyorsasági autóverseny-sorozat irányítójával. A kormányfő szerint az üzlettel mindkét fél jól jár.
A vasárnapi 19. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a helyszínen nézte végig Medgyessy Péter. A kormányfő a futam megkezdése előtt ellátogatott az első magyar Forma-1-es pilóta, a versenyen végül 15. helyen célba érő Baumgartner Zsolt istállójához, a Minardi-Cosworth csapathoz, valamint találkozott a sportágat irányító Bernie Ecclestone-nal is.
Az Ecclestone-nal folytatott tárgyalását követően, még a nagydíj rajtja előtt, a miniszterelnök bejelentette: megállapodtak a 2006-ban lejáró Forma-1-es szerződés 2011-ig való meghosszabbításáról. Ennek azért van különös jelentősége, mert a dohányreklámok Európában általánossá váló tilalma miatt a kontinens egyre több nagydíjának jövője válik bizonytalanná.
A kormányfő a szerződéshosszabbítás bejelentésekor azt mondta, nem volt nehéz a megállapodás, hiszen mind Ecclestone, mind hazánk jól jár anyagilag a verseny megrendezésével. A több hónapja tartó tárgyalásokat követő megegyezés értelmében a futamokat 2007 és 2011 között is változatlan feltételekkel bonyolítják le. A Magyar Nagydíj megrendezését az idén az állam 2,7 milliárd forinttal támogatta (ez az elmúlt három évben a legkisebb dotáció volt), ám a versenyre érkezők által jelentett adó- és egyéb bevételek bőven meghaladják ezt az összeget.
A miniszterelnök és Kovács László külügyminiszter, hazánk leendő EU-biztosa a versenyt a Hungaroringen tekintette meg. A futam végén a kormányfő adta a trófeát a győztesnek, a magyar pályán világbajnoki címet szerző Ferrari csapat pilótájának, Michael Schumachernek. A második és harmadik helyezett pilótáknak Kovács László és Ferjáncz Attila, a Magyar Autósport Szövetség elnöke nyújtotta át a serleget. -
#14861 Attól függ minden, hogy ki jön a Ferrarihoz és lesz-e verseny a csapaton belül. -
#14860 Be ne vedd már, hogy nem fejlesztenek! :) LOL!
-
#14859 Én ferrari drukker vagyok de sztem barichello nem lessz világbajnok. -
#14858 azért mert a pénz nem minden, ha minden évben más a tervező más a versenyző azzal nem lehet igazán fejlődni -
#14857 "Végül is előzött! Igaz, hogy lekörözésben, de az részletkérdés :DDD"
Igaz, mostmár tudom, milyen a box-beli lekörözés:-)
Tavaly sokkal szimpatikusabban versenyzett. Az azért elképesztő, hogy a Ferrari még hozzá sem nyúlt a motorhoz, nem változtatott az aerodinamikán, és így üti a többi - állandóan fejlesztő - csapatot. Meggyőződésem, hogy a 2004-es Ferrari minden változtatás nélkül 2005-ben is taccsravágja a többi csapatot, akik milliókat ölnek minden futamra.
Apropó, miért van az, hogy a legnagyobb költségvetésű csapat, a Toyota a fasorban sincs? Szerintem ezen Ralf és Trulli sem tus segíteni. -
#14856 Ha Sumi abba hagyja, egy darabig nem lesz "uralkodó" aki végigcsinálná azt, mint Ő (szerintem sosem lesz). Ha kiszáll, évekig az "ifjak" váltják egymást a dobogón + persze Barrichello. -
#14855 "tuti hogy mégegy ilyen tehetséges fickó, mint M.Schumi nem lesz a forma1-ben."
"Azért nem bánnám ha egyszer úgy nyerne, hogy meg is előz valakit a futam alatt"
Végül is előzött! Igaz, hogy lekörözésben, de az részletkérdés :DDD
Schumi -
#14854 Én csak 1* írtam be...
De úgyis felesleges volt:-)
Egy újabb izgalmas verseny...
Nem baj, attól még szép volt, tuti hogy mégegy ilyen tehetséges fickó, mint M.Schumi nem lesz a forma1-ben.
Azért nem bánnám ha egyszer úgy nyerne, hogy meg is előz valakit a futam alatt...
OFF: Tegnap még csak 2* írta ki. -
#14853 -
#14852 is -
Gabor_(HSF) #14851 Nem az EU-ban vagyunk, hanem a sz@rban................ -
#14850 már EU-ban vagyunk és tuti nem mentenek fel a 2 szép szemünkért a dohány reklám tilalom alól, és a nélkül már a kutyának nem lesz kedve ide jönni..... -
Gabor_(HSF) #14849 Jogunk az lesz,csak valyon pályánk is lesz-e addig -
#14848 szerintetek tényleg lesz jogunk 2011-ig futamot rendezni, vagy ez megint átb@szás? -
Gabor_(HSF) #14847 Miért is????? -
#14846 -
#14845 -
#14844 Megj.: -
#14843 Schumi
Ferrari
Bari -
#14842 Schumi
Ferrari
Bari -
#14841 Schumacher még szórakozni akar
menjen a francba ;) -
http://kep.tar.hu/daninokia/Hungaroring 2004 fotók -
-
#14838 Már a rajt után elvesztettem az esélyt -
#14837 Hát ja! Sokat dobnak, ha kicsúszásnál bejönne a Pace Car, és összeszedné a mezőnyt. Mondjuk 50 körön 50/15ön Pace lenne bent, az gáz lenne, de meg lehetne oldani, pl. egyszerűbb, gyorsabb pályák, sok körrel, vagy emelni a távot ... -
G_ArchAngel #14836 sorry, nem Erika volt, hanem Zsuzsi - majd teszek be fényképeket róla, ha az exbarátja ad:))) -
#14835 Ezeket az előzésmentes futamokat semelyik csatornán sem lehet élvezetesen megnézni. Egyedül az első két kör izgalmas. Az amerikai versenyeknek az tesz jót, hogy többször összerázzák a mezőnyt és újra kezdődhetnek az izgalmak. -
Gabor_(HSF) #14834 Hova vissza? -
#14833 Az egész retek nevetséges.. én nem is nézem mert ahogy először megláttam a szújó Gyulai kettőst inkább átmentem megnézni a németen:) de ott is dög unalom:) -
#14832 Hogy lehet Armstronghoz hasonlitani Shumachert?
A kerékpárok egyformák,és nem azon múlt a sikere.
Kicsit több szusz van a Tourban.Nem technikai sport.
Nevetséges az egész felvetés. -
cyrus #14831 "Jó messzire ellocsol Schumacher ..."
-
badoer #14830 nagy poén volt wéber.atadta a kormanyt? -
#14829 Money Kills F-1... Én ezt mondom.. Biztonságra hajtanak a befutás biztonságára így nem mernek kockáztatni a vezető pozícióért.. csak a szponzorok fizetnek és nem közvetlenül jön a versenyből a pénzdíj hanem csak közvetve a szponzorok által.. A Futamoknak pénzdíjasaknak kellene lenniük.... Mondjuk úgy, hogy az első helyezett kab 500 000-et... -
badoer #14828 ezek a komentarok az agyamra mennek palikal czolnerel és weberel egyitt -
#14827 bőszar futam volt .. -
Nyiri #14826 Sokan sumira fogjak hogy megoli a forma1-t :)
Most direkt megneztem a verseny, de a tobbiek meg egymast sem elozgetik, akkor meg miert pont sumi-t?
Ha sumi abbahagyja es akkor lesz masik aki uralkodni fog. Remelem azt is utalni fogjak azok, akik most frocsognek :)