182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Gabor_(HSF) #102783 "Talán ha Rosberg nem próbál elmenni hanem lefékez akkor elkerülhető lett volna, talán"
Ez ide szólt te PANCSER!
Ja és ha a játékról is beszélsz..Próbáld meg Monacot-Szingapurt-Suzukát,billel aztán ugass..Én játszom kormánnyal is,de az annyira könnyű,hogy nem kihívás -
Miután nekikúródott a falnak, teljsen visszafogott sebességel fék és kormánymozdulat nélkül visszacsorgott a pályára. A verseny alatt én is fogtam a fejem, hogy miért volt akkora fasz, hogy nem fordította el a kormányt, vagy lépett a fékre..
Persze az is lehet, hogy épp azt sem tudta hol van. :D -
IXEMGabeo #102781 majd meglássuk:) kaotikus futamra számítok Brazíliában:P -
n003 #102780 #102752 :)) -
Gabor_(HSF) #102779 Talán pont ezért van még esélye Vettelnek és Haminak,mert mind1mind1 alapon mehetnek..
Én azt mondom 4-k közül Webbernek van a legkisebb sansza -
"lehet jobb lett volna ha a fékre lép"
Olvasni tudsz? te még amatőr úr vezető sem lehetsz a billentyűddel... ott max nyomkodod a dolgokat fejveszettül, már ha ép nem a gép végzi el helyetted a melót:D -
Gabor_(HSF) #102777 Kibeszél itt fékezésről??
Csak az olyan amatőr úr vezetők mint te,használnak féket ilyen helyzetben,csúszós pályán...
Simán ki kellet volna engedni és poziciót veszteni,mint ahogy pl,Hami tette az első kanyarban -
Az mind1, ezek az emberek a testi épségüket és a csapattársaik munkáját sem kímélve képesek feltenni egy lapra a dolgokat... basszus azért ne feltételezzünk már ilyeneket róluk. -
Gabor_(HSF) #102775 Ha ezt Sumi csinálja,tuti eltiltják az utcsó 2 futamról..
Az én véleményem is az,hogy ez simán menthető lett volna,még a falhoz csapódás is,nem hogy a pályára való visszajövetel..
Sztem is volt benne némi rosszindulat
-
Vettel nem előtte volt jóval? -
Mármint mikor lépett volna a fékre? amikor telibekapta a falat, vagy azalatt a 1 sec alatt amikor lepattant onnan? mivel vizes volt a pálya és az gép is tehetetlenül "sodródott" nem sokat ért volna. -
Pont ez jutott eszembe a pontállást nézve:D -
lehet jobb lett volna ha a fékre lép ami kicsit ösztönös is ilyenkor, vagy akkor pont az ideális íven marad a roncs? vagy alonso kapja telibe? ezt nem fogjuk már megtudni. -
Vettelbe akart belemenni. -
Attól még a fék szerintem működött. -
ha figyelted eltört a bal felfüggesztése ami befordította a kereket, azért tért a pályára vissza olyan meredeken, ami Rosberget is meglepte, ennyi. Viszont hogy Hami mázlista azt én is mondtam, mert eszembe jutott, hogy éppen nemrég előzték le ;)
szerintem jó futam volt, nekem tetszett... -
beképzeled vagy rosszul látsz ott ilyen nincs a törmeléket szedte fel az egyik :). -
4:31-kor mit csinál a két pályamunkás a háttérben? Olyan mintha be akarna mosni az egyik a másiknak. -
IXEMGabeo #102765 

-
Webbernek nem Briatore a managere.?
-
IXEMGabeo #102763 nehogy kitaláljátok, hogy direkt hagyta magát megelőzetni Rosberggel, ha úgy van akkor ő az új Uri Geller xD
-
Hamilton nak pont jól jött 
-2 előle
-
Jól mondja Rosberg. 
Webber lehet azt hitte hogy még Hamilton van mögötte és őt akarta így kiütni :D -
IXEMGabeo #102760 hopácska...Rosberg érdekes nyilatkozata
tehát elkerülhető lett volna...nem tudom, sztem csak baleset, baleset, Alonso is telibe trafálhatta volna szóval olymind1 -
n003 #102759 hááát :D én idén Webbernek drukkolok hogy vb legyen de amikor élőben néztem azt ahogy gurul vissza a pályára nekem elsőre az ugrott be hogy direkt csinálta -
vinc3nt #102758 -
IXEMGabeo #102757 rosszindulatú vagy... -
Jójó így mindjárt más
Baleset volt, nem tehettek róla.
-
Na mindegy...nem akarok ezen lovagolni mert sok minden más is történt, de nekem ez nagyon bökte a szemem, hiába a törött kerék...rengetegszer látni hogy ütközés után a versenyző ösztönösen jól csinál mindent, jó irnyba áll a kerék, fékez még mindig hiába röpül...meg ilyenek, itt meg teljesen hülyén nézett ki hogy rákormányozta az autót a pályára, ahelyett hogy az ütközéstől (is) rátartotta volna az autót a falra...elvileg semmi nem szól az mellett hogy a kerék így álljon, ha ugyan abban az irányban tartja ahol még ellenkormányzott akkor is a falnak állna a kerék, és ha az ütközés irányát nézem akkor is a fal felé kellett volna álljon a kerék...szinte semmi logikus nem szól az mellett hogy áttekerje az ellenkező irányba mikor hátrafelé kezd el csúszni az autó....ez csak akkor életszerű ha még megmenthető a szitu..és főleg az autó, akkor kivezetik a lendülettel az autót a sóderből megmittomén, vissza a pályára...ha éppen nem jön senki, mert fejben azért képben van ki hol van hozzá képest.
Itt viszont nekem ez nagyon meglepő volt...mindennel ellentétes. -
Talán! lehet hogy akkor Webber az orra előtt suhan el, talán. Rosszul írtam. Nem lefékezni, hanem megfékezni... -
n003 #102753 egyébként az egész versenyből az tetszett a legjobban hogy Lajos mondogatja hogy 'menjünk már' azt amikor lehet menni szépen kifékezi őt Rosberg :D -
n003 #102752 "ötlet"? :O nekem úgy tűnik hogy az ütés kiforgatja a kezéből a kormányt mire megint megfogja már nincs mit kormányozni mert a bal törött a jobb meg lóg a levegőben :(( sajna ez van Webber elb*ta de arról hogy Rosberget is elkaszálta már nem tehetett ő ott már csak utas volt -
"Talán ha Rosberg nem próbál elmenni hanem lefékez akkor elkerülhető lett volna, talán."
Mert TALÁN az valós, hogy 200 km/h körüli sebességről hirtelen le tud fékezni akárki is... Egyetlen mód az volt, hogy megpróbálja kikerülni. Nem sikerült, ez benne van. Webber le is nyilatkozta, hogy sajnálja hogy tönkrevágta Rosberg versenyét. -
pedig rosz ötlet...és nem megszokott a szemnek egy profi versenyzőtől.
Ilyen akkor szokott előfordulni ha nem tudja hogy merre nem szabad sodródni.
A legalapabb probléma és veszélyforrás ha egy versenyző visszasodródik a versenypályára...hisz onnan ő és mindenki más újra veszélybe kerül.
Ez nekem annyira szokatlan volt hogy rém meglepődtem...egyáltalán nem tipikus. -
Esélye nem volt leragálni. Ellenkormányzott és úgy csapódott bele a falba, majd onnan azonnal vissza lendületből. Ideje nem volt kormányozni és lereagálni a helyzetet szvsz, hisz elvette a kezét amikor már mind1 volt, utána visszatette rá de már a kormány abban a szögbe volt és csatt azonnal. Talán ha Rosberg nem próbál elmenni hanem lefékez akkor elkerülhető lett volna, talán. -
hát ha Alonso, Massa, Hamilton vagy bárki csak ne webber befutó lesz, akkor összejöhet, de ha webber bejön 3. nak aminek lássuk be elég nagy a valószínűsége, akkor minden az utolsó futamra hárul. -
az interjúért fizet a retek klub a jósdáért meg kap..ilyen egyszerű.. -
Szerintem meg két hét múlva Interlagosban világbajnokot ünnepelünk! -
Webber-nél nem igazán vágtam le hogy miért állt a kereke úgy ahogy....értem hogy kitört a hátsó, és nem sok vizet zavart hogy ellentétesen forgatta a kereket mint logikus lett volna....de azért a szemem megbökte kicsit.
Elvileg ha így valaki falnak csapódik akkor olyan irányba fordítja a kereket, hogy a fel mellett álljon meg....még véletlenül se essen vissza a pályára.
Webber-nél meg ez mintha ....nem működött volna, úgy fordította a kormányt hogy visszakanyarodott a pályára...engem megzavart mert nem értem benne a logikát, talán, de csak talán ha a falra kormányozza a kereket akkor minden másként történik...főleg Rosberg szempontjából. -
WNW #102744 Ma pont az dolt el, hogy iden a hatralevo 2 futamon vagy Webbert nyomja a RB, vagy aligha lesz VB cim.. Vettel a kiesessel olyan hatranyt szedett ossze, hogy ahhoz mar galaktikus mak kene, hogy ezt behozza....