182278
  • TomSolberg
    nekem ez az egész rendszer nem tetszik!
    Én igazából 3d teknológiás mikro kamerákat alkalmaznék, és a gumikra szerelném fel, vagy a pilóta szemébe építeném be, így teljesen real-feelinget adna a dolog. Meg a motor belsejébe is szerelhetnének kamerákat!
    A forma 1 be 2000 köbcentiméteres turbómotorok kellenek 700 lóerő korlátozással, és 11000 rpm korlátozással. 15 colos felniket kell használni.
    A kasztnit mindenki szabadon fejlesztheti.
    Az üzemanyagot bárki szabadon módosíthatja.
    Egyelőre ennyi.
    A hungaroring meg unalmas pálya
  • desigo
    Massa villant most
    de mit csinált az előző futamokon?
  • kabel15
    16.30 kor az rtl en.
  • bakkerman
    hánytól lesz az időmérő?
    más: netem keresek már régóta HD F1-es futamokat,de csak SD-t találok...
  • kabel15
    Sziasztok. F1-live.hun hol tudom követni az eseményeket? A videót nézem de azt írták hogy lesz folyamatos információ. De azt nem találom.
  • Kit--Kat
    Pedig nem csak cikk volt, de a szabadedzéseken is beszéltek róla a BBC közvetítésében.
  • G_ArchAngel #103336
    Ott nem voltak sztartervezok, a pilotak sem voltak kiugroak, de allitolag a legnagyobb hatraltato tenyezo a japan mentalitas es vezetes volt, ami miatt meg volt kotve a kezuk, akarcsak improvizacio tekinteteben is a csapatvezetoknek. Volt sok penz, egy hi-tech kozpont, de nem olyan emberek voltak ott, akik felertek ehhez a technikai hatterhez...
  • Totti5
    Toyota, BMW, Honda... Rönónak jött ki a lépés 2 évig + volt egy Alonso is nekik, aztán kik? ok a Ferrari, de ők mióta itt vannak. Meki, RB meg nem gyári csapat.
  • bakkerman
    szerintem meg az F1 az a sport,ahol pénz= jó eredmény! leszerződtetnek egy kiváló mérnöki gárdát,két kiváló pilótát,kiváló tervezőket,fejlett létesítményekben dolgozhatnak stb...jó,a Toyota az egy elbaszott csapat volt,pedig pénz téren ők is ott voltak a toppon
  • Totti5
    Merci lasú autót épített, nem hiába szórakoztak a tenelytávval is év közben. Amúgy a Merci hiába Merci, az látszik hogy nincs a Forma 1ben még egy olyan csapat mint a Ferrari és a McLaren akik olyan tapasztalattal és mérnöki gárdával rendelkeznek hogy szinte minden évben esélyesek lehetnek bármire, ezt pénzel nem lehet megvenni... ezek kiváló szakemberek ott a háttérben egy jól működő csapatnál. Mercinek lesz a legnehezebb jövőre olyan autót építeni ami felveszi a versenyt ezzel a kettővel és a Red Bullal, mert biztos hogy jók lesznek, hisz nekik van a legjobb alapjuk, csak a csapatot kellene a fejekben összeszedni és tudni hogy mit akarnak.
  • Totti5
    Bár ilyeneket én nem olvastam hogy Kiminek köszöngeti meg, meg más pilótától sem ( lehet így van, majd adsz egy cikket gondolom ), az biztos hogy a mérnökök minden pályára belövik a kocsit az előző évek tapasztalataiból kiindulva, hogy legyen egy alap, aztán innen már az adott pilótán múlik és a mérnökein hogy az ő stílusához és az adott körülményekhez hogyan finomhangolják.
  • Kit--Kat
    Ebben egyetértek, hogy nem nagyon lehet megbízni a mai F1-es kommunikációban. De nem hinném, hogy Colajanni Kimit akarná magasztalni, amikor másfél évig azon dolgoztak minél jobban leépítsék és elküldhessék.

Ha ezt mondta Alonso, akkor ennek oka volt, pont ő nem szokott más pilótákat dicsérni. Fogadd ezt el, ha fáj is.
  • Gabor_(HSF)
    Semmit nem tudsz rólam,,csak éled kis életed kis szobádban a pc meg a gitárod előtt és azt dúdolgatod,gatyába szarva szép az élet..
  • WNW
    A szemelyeskedest inkabb mellozzuk.. Ha tartalma lenne a mondanivalodnak, akkor is hitelteleniti a stilus.. Nem sok ertelme van igy, es ez mindenkire vonatkozik..
    Amugy adatot nem dobnak ki, de ha valtozik a szabalyrendszer, csak egy reszet tudjak hasznalni, illetve megprobaljak szimulalni a valtozasokat a regihez viszonyitva.. Ehhez hasznalnak szelcsatornat, es szamitogepes rendszereket.. Aztan vagy bejonnek, vagy nem.. Termeszetesen minnel profibb szakembereik, es szamitogep rendszereik vannak, annal jobb lehet az eredmeny.. Es teszt van, csak nagyon korlatozott, illetve a verseny elotti pentekre koncentralodik.. Ez viszont nem leertekeli a jol tesztelo versenyzoket, hanem fel, mivel nagyon keves kilometer megtetelebol kell nekik hasznalhato visszajelzeseket adni.. Iden ugytunik az ideny kozbeni fejleszteseknel a legjobban a Ferrari, es a Red Bull teljesit... A McLarennek volt nehany jobb huzasa, de voltak mellefogasai is... A Williams, a Sauber, a Renault is szepen alkot csendben.. A Merci viszont nagyon gyengen muzsikalt.. Ami erdekes, hogy most kezdenek kicsit javulni, mikozben igazi fejlsztesuk mar nincs, csak elkezdet kiismerni, hogy ami rendelkezesukre all, azt hogy tudjak jol kihasznalni..
  • Gabor_(HSF)
    Nem csak a Gokart iskolám van! foglalkozom többel is,ha régebben figyeltél volna tudhatnád..
    Nem vagyok benne az F1-ben,mint ahogy hazánkban szinte senki..
    Azt sem állítom,hogy csak én értek,vagy mennyire értek hozzá,De a véleményem teljesen más,az észrevételeim és koránt sem eszem a sajtónyilatkozatokat,ami általában vagy ferdítés,vagy udvariasság,vagy hazugság és csak nagy ritkán fedi a valóságot..
    Amióta ennyire média koncentrált lett,nem is tehetnek mást..
  • Kit--Kat
    Na ez az... Nem bírod elviselni, ha nincs igazad kedves űber szakértő úr. De te bejáratos vagy, beszéld meg a a gokart ringen Fernivel, hogy te tudod, az nem úgy van, mert van 3 gokartod:)
  • Kit--Kat
    Gokart - Forma1? :DDDD
    Hú de sok f1-es szakértő lehetne így a világon :DD

Ez aranyos, te itt folyamatosan arcozol, hogy mennyire benne vagy, de érdekes mód aki tényleg benne van az F1-ben, homlokegyenest mást szokott mondani. Ez hogy van?
  • Gabor_(HSF)
    Sőt! én is Kiminek köszönhetek megannyi jó beállítást
  • Kit--Kat
    Megint te okokodod magad túl. Maga Alonso nyilatkozta többször, hogy Kiminek köszönhet több nagyon jó beállítást egyes futamokon.

Most akkor már Alonso is hülyébb nálad és megint te tudod a frankót egyedül?
  • Gabor_(HSF)
    Hát ha te mondod!!!
    Persze az ne zavarjon,hogy nekem ez szakmám és évek óta csinálom,ráadásul qrva jól!
    azért lökd bátran,ne ess kétségbe,ámulattal lesem minden szavad
  • G_ArchAngel #103322
    Semmi baj mutatvanyos, valoszinuleg 0rol kezdtek a 2009-es autokat, toroltek minden adatot, villantottak a mernokok szemebe a MiB sracok, mert minden ment a kontenerbe:)))
    Te komolyan egyre jobban alulteljesitesz:)))
    A vilagon mindenben igy van, ha valami korulmeny megvaltozik, akkor a multat, gyokereket, tapasztalatot, addig szerzett adatokat megsemmisitik es mindent elorol kezdenek:)))
    Szetkacagom az agyam, annyira butus vagy, de azert cuki, ahogy kaparsz:)))
    Miert van az, hogy a legjobb mernoki gardaval rendelkezo csapatoknak van kevesebb gondjuk szezonkezdetekkor? Cukipofa, ahhoz Alonsonak, Vettelnek cicafarknyi koze sincs a teszttilalom kezdete ota. Azokkal az autokkal Rosberg es Kubica es hozna ezt a teljesitmeny (vagy jobbat), csak nekik nincs olyan eros fejlesztogardajuk.
    Ha a pilotan akarmi is mulna az ev kezdetekor hasznalt autokon, akkor Barrichello alatt egy X-Wing lenne.

Evek ota nezed az F1-et, de mikor kezded el felfogni?
  • Gabor_(HSF)
    ad1..A 2007-es autók ugyan azok voltak,mint az 1 évvel korábbi.
    Ez volt az utolsó év,mikor az adatokat át lehetett menteni,ill 07 ről 08 ra..
    2009 és 2010 is olyan év,ahol megváltoztak a szabályok,ráadásul drasztikusan,minden addigi adat mehetett a konténerbe..
    Tehát a 2 utolsó évben nem beszélhetünk arról,hogy az előző évből egy másik pilóta beállításait használni lehessen..
    Max a motor és az áttétel..
    ad2..számítógépes fejlesztések vannak,ami egy irány valamerre,na meg szimulációs tesztek,ami valamit mutat.De hogy az valójában működik vagy sem,és ha nem,mitől igen,az csak az első tavaszi ÉLES teszteken derül ki..
    Ugye és itt már nem a tavalyi pilóta okoskodik..
    Ezt megcímeztem volna OKOSKÁNAK,de nem vita partner számomra...
  • G_ArchAngel #103320
  • Totti5
    Hamilton és a Meki megának köszönheti hogy bukták év végén... simán! nyernie kellett volna, de biztos pontokat buktak taktikai bakik miatt... Kimi ennek köszönhetően nyert, Hamilton ennek köszönhetően veszített. A Ferrari okosabb volt, meg is szerezték a címet.
  • Jacek
    :) öö arrol volt szo hogy, egyesek itt 1-2 masodpercrol beszeltek:)
  • Ulvar
    Miért? Nem azt "értékelik" a végén? :).
  • Jacek
    aham ertem:)
  • Ulvar
    verseny számít meg a qualy is náluk. Teszt semmit.
  • Jacek
    vissza terve a multkori beszelgetesre

22. Senna HRT-Cosworth 1:16.070 + 4.102
    23. Klien HRT-Cosworth 1:16.082 + 4.114

Eloszor megy interlagosban..
  • Ulvar
    Hát nem szeretnék vitába keveredni, de ez a mostani autó nem az év eleji. Az év elején még elment de az RBvel és később a Mclarennel sem volt partiba sőt....A Német nagydíjon mutatták meg igazán magukat a Ferkák és akkor bőven jöttek már fejlesztések amit biztosan nem Kimi szempontjai szerint állítottak, készítettek. Az alapját a dolgoknak meg lemásolták (legalább is rengetegen ezt mondták ami mondjuk szerintem félig meddig igaz csak). Tehát volt anno Kiminek is része a fejlesztésekben de nem hiszem hogy olyan mértékű. Persze ez csak személyes gondolat.

A tavalyi VB győztes verda alapját meg Bari meg Button rakta le, amivel idén semmit nem ért el a Mercedes. Ráadásul év elején a Ferkának a motorral volt a legnagyobb gondja.
  • G_ArchAngel #103312
    "Most, hogy a Ferrarihoz jött ismét versenyképes lett a csapat és úgy néz ki nem csaltak semmit el...annyi viszont tényleg fix, hogy tud hatni az emberekre, és eléggé agilis, de hogy túl van értékelve az biztos..."

2007/08-ban a Ferrari igencsak versenykepes volt, Schumacher-rel is volt rossz idoszakuk, Alonso semmit nem csinalt, mintahogy Kiminek sem volt sok koze a 2007-es autohoz. Egyszeruen lehetetlen, a munkaba lepesuk elott mar felevvel elobb elkezdtek a fejleszteseket. Ha Alonso bajnok lesz, akkor azt Kiminek koszonheti, mert Massa mar semmit nem tett ahhoz az autohoz. A ket statisztat meg ne is emlitsuk:)
    Eppigy Kimi autojanak alapjat MS-sel megszerzett adatbazisra epitettek. Persze tovabbfejodnek ev kozben, finomhangoljak, de nemhiaba nyert Alonso Ausztraliaban, egyszeruen Kimi beallitasait hasznalta, ahogy kesobb egy interjuban ezt be is vallatta.
  • IXEMGabeo
    "Lehetséges, hogy ezek véletlen dolgok, hogy éppen akkor raktak alá versenyképes autót, de akkor ellentmondanánk annak a 2 évnek amikor szenvedett..."

ezért volt furcsa, hogy pont ebben a 2 évben szenvedett...amúgy köszi a kiegészítést. Ha De La Rosa sokat segített neki ebben akkor Badoer is bőséggel benne volt a Ferrari sikerekben, csak a különbség az a Ferrari annyira erős volt a Schumis időkben csalás nélkül, hogy Badoerre szinte nem is volt szükség...persze a tesztek mindig jól jöttek. akartam már írni a Renault azt Briatore tette naggyá Trullival együtt, de aztán az olasz nem kellett pedig 2004-ben nem egyszer elverte Alonsot, ahogy összeveszett Flavioval az olasz, rögtön Alonso lett a kezdeményezett...az igaz, h 2003-ban elverte Alonso, Trullit, de abban az évben elég sok balszerencsés futama volt az olasznak, egyébként akkoriban Alonso nagy tehetségként indult és tetszett is, amit csinált...

Most, hogy a Ferrarihoz jött ismét versenyképes lett a csapat és úgy néz ki nem csaltak semmit el...annyi viszont tényleg fix, hogy tud hatni az emberekre, és eléggé agilis, de hogy túl van értékelve az biztos...
  • G_ArchAngel #103310
    2007-ben tenyleg Alonso tette versenykepesse, hiszen Pedro De La Rosa neki kuldte at emailen a Ferraritol Stephney-n, Coughlan-en keresztul megszerzett, kiprobalt adatokat...
    Amugy pont a McLaren az egyik leginkabb a tervezokre, technikusokra epito csapat, kevesbe a versenyzokre, ugyhogy amit Alonso hozzatett ahhoz az autohoz, az pont annyira volt eleg, hogy kapaszkodni tudjon es ne verje agyon egy zoldfulu:)
    A 2005-os Renault-hoz sem volt koze, ott voltak elotte/mellette a rutinos 'oregek', a srac siman egy szerencse-magnes...
    2008/09-ben ki is derult, hogy mennyire nem tud egy csapatot elorevinni, pedig igazan fenyesre volt nyalva:)

Raikkonen sem tudott csapatot elorevinni, persze legalabb oszinte es egyenes volt, de itt jon ki, hogy mennyire eros a Ferrari csalad, kepesek voltak Kimibol bajnokot csinalni, mert valami kellett ahhoz a 2. felevben mutatott teljesitmenyhez. Ugyanez Alonsora is igaz, a Biatore-fele Renault nagyon erosen tolta, a McLarent elarulta, a Ferrari csalad most moge allt, mint Kimi moge 2007-ben, Massa moge 2008-ban.
    Talan a 2009-es Kimi volt az, aki a Ferrarit ugy huzta, mint anno Schumacher, bar szerintem csak buszkesegbol, mert tudta, hogy mennie kell.
  • IXEMGabeo
    ja, de kettejük közül inkább Hamilton a szerencsésebb, amúgy Vettel mégjobb lesz a jövőben...Hamilton sokat javult fejben, de mindig bebizonyítja, hogy egy "hülyegyerek", mert gyermeteg hibái vannak általában...Vettelről is elmondható ez, főleg idén, dehogy elszállt volna az túlzás inkább nagyon nyomják őt is hátulról el lett kényesztetve picit csapaton belül, ami nem jó, ha nagyon hozzászokik, ráadásul a sok műszaki hiba miatt biztos h frusztrált...egyébként bírom, mert azért tényleg szupergyors, csak iszonyú peches is.
  • IXEMGabeo
    ezt mondjuk észrevettem akármelyik csapathoz ment az adott évben mindig hirtelen az az év versenyképes volt neki kivétel a 2008-09-es év, de az elsősorban a Renaultnak a hibája volt..abszolút nem lehetett avval mit kezdeni...

Renault csapat felépült 2 évig vb volt
    2007: Mclaren lett versenyképes előtte 2006-ban szenvedtek Kimiék...
    2010: 2009-es Ferrarihoz képest váratlan javulás, ahogy Alonso odament...

Lehetséges, hogy ezek véletlen dolgok, hogy éppen akkor raktak alá versenyképes autót, de akkor ellentmondanánk annak a 2 évnek amikor szenvedett...viszont tuti szerepe volt abban, hogy minden csapat ahova ment agilis volt és tudott rájuk hatni...az biztos h egyéniség, és még volt olyan HSZ-em ahol elismertem Alonsot, leírtam miben jó, sőt amit még nem tudsz én a kezdet kezdetén még bírtam is úgy 2005 Montreali futamig...onnantól nem bírom az ürgét, de nagyon nem...
  • Gabor_(HSF)
    Persze volt hátszele bőven,erősen vitatható is,de ettől függetlenül,tényleg extra klasszis a gyerek,akárcsak Vettel,csak fejben nem elég jók még..
  • Gabor_(HSF)
    Végre egyetértünk..hurrá
    bár az még hozzá tartozik,hogy Alfonz valóban nemigen mérhető Sumihoz,de viszont legalább annyira jó csapatépítő és ez nagyon fontos..
    Ide tartozik az is,hogy az én véleményem szerint anno ő vitt életet a Mekibe,amiért jogosan hisztizhetett..
  • IXEMGabeo
    Hamilton előzgetett sokat, de olyan hű, de nagy maradandóság nem jut eszembe róla...sőt nekem több hiba jut eszembe róla, mint jó momentum...most, hogy csendbe van, meg nincs ott a fater mellette hirtelen, de sokan megszerették...akármit csinál el van nézve neki, vagy, ha hibázik 3x csak buksi simogatást kap...ez 2010 Hamilton
  • IXEMGabeo
    ja és végezetül, Alonso hiába lesz 3x bajnok a nyomába sem érhet tudásban Schuminak...maximum amiben hasonlít rá az az agilitás, a motiváltság csapaton belül, mert azt nagyon tudja a spanyol...viszont nagy különbség míg Alonso temperamentummal csinálja ezt panaszokkal, siránkozásokkal Schumi higgadt empátiával tudta ugyanezt megtenni annyi éven át és sosem hallottál tőle egyetlen panaszt se...Schuminak egy vehemens incidense volt jogosan az a 98-as Belga nagydíj egyébként sosem volt arrogáns, ahogyan beállították...
  • Gabor_(HSF)
    Te még nem voltál itt,de lapozz vissza,miket írtam Alonsoról,vagy Hamiról..
    Alonsot,rohadt nagypofájú bunkónak tartottam,mikor még Sumival versenyzett,Hamit meg alapból,mert nigger..
    Aztán változtak a dolgok,mert olyasmit mutattak amit ritkán látni,így félre tettem a gyűlöletem és az eredményeik után ítélem őket,akár csak Sennát,pedig akkoriban keményen Prost fan voltam,ráadásul rasszista vagyok..