182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ez elég szánalmas összehasonlítás már nem azért.
A Ferrari az év elején motorproblémákkal küzdött engedélyt kellett kérnie az FIAtól hogy kicseréljenek minden motorban egy bizonyos alkatrészt. Az most felkészületlenség vagy pech hogy emiatt durrant el Alo Malájban? -
-
spiczi91 #103697 A galamb szarának a röppályája hogy jön egy csapat által épített motorhoz? 
-
Gabor_(HSF) #103696 Az,hogy sétálsz az utcán és a fejedre szarik egy galamb,az pech vagy felkészületlenség? -
spiczi91 #103695 Azt, hogy nem tudnak megcsinálni egy 3-4 futamnyi élettartamú motort, az pech vagy felkészületlenség? -
Gabor_(HSF) #103694 Totál marhaság amiről beszélsz!
Csak a legutóbbi eseményeket nézzük,(mivel erre még te is emlékezhetsz)
Ha Vettel nem robban fel Koreában,már rég nem arról beszélgetnénk ki lesz idén a vb..
Ez szerinted felkészületlenség??vagy hiba?
Neked is aztán komoly érveid vannak,mint pl. a "csak" -
spiczi91 #103693 De az miért szerencse, hogy egy csapat egy kiváló autót épít és teljesen megérdemelten megnyerik a világbajnokságot? Esetleg Schumacher szempontjából lehet pechnek nevezni, hogy hiába teljesített erőn felül egész évben, végül még ki is zárták. 94 miért szerencse VB? Végig gyorsabb volt Hillnél. Ha fordítva történik az a bizonyos dolog és Hill nyer, akkor meg azért nem lehet a szerencsére fogni, mert a Benettonnak rengeteg mocskos húzása volt. A szerencse rendszerint egy gyenge kifogás. -
Gabor_(HSF) #103692 Hát Vilnöv mindenképpen és még van jó néhány..
Persze idevehetném Sumi 94-et is,de neki is van még 3év,ahol meg csak egy kis szerencse hiányzott..
Ez igaz még 1-2 más pilótára is.. -
spiczi91 #103691 Ezt én nem nevezném szerencsének, ha ilyen hibát elkövet az ellenfél (olyan motort csinál ami nem bírja, boxban hiba történik), akkor az annyit jelent, hogy nem érdemes a címre. Ez nem szerencse, hanem felkészülés kérdése. Ha ilyesmi történik az egyikkel, akkor a másik jobban megérdemli, mert az egyik hibázott. -
Persze hogy nincs. Szerencse van, ha kiélezett a küzdelem, mert bármi benne lehet akár a pilóta hibázhat, akár a körülmények, akár a csapat, akár más pilóta tesz neki keresztbe, akár a technika stb stb.. Amikor valaki megnyerni a VBt 3 futammal a vége előtt ott erőből van, de amikor az utolsó futamon dől el és csak pár ponton múlik ott bárki nyer annak szerencséje van, és bárki veszít annak meg nem. -
spiczi91 #103689 Korrekció: 5 Ferrarival szerzett címéből. -
Nincs alul értékelve, csak lassabb volt egész évben mint Hamilton, arra meg nem lehet mit mondani hogy miközben Hami a poleért megy ( lehet nincs rá esélye, de megy ) addig Button ott matat hátul, és így versenyen sem lehet jó eredménnyel menni. Igaz még mindig jobb 2. számú pilóta mint Kova volt, aki aztán olyan gyengén ment hogy... Buttonnal azért megfogta a McLaren az isten lábát. Csöndes, de szerzi a pontokat, és az kell a konstruktőrihez amit Kova miatt buktak... és nem fényévekre van azért Hamiltontól így segíteni is tudja alkalmadtán, bár azért gyorsulhatna, mert önmagán alul teljesít idén. -
spiczi91 #103687 Ilyen, hogy mázli, nincs.
Akkor Villeneuve mázli VB, Schumacher 5 címéből 3 mázlis és ha jobban visszanéznénk, még több ilyet találnánk. Ez a mázlizás kb. egy olyan divat, mint a kiscsapatok szapulása, mondván nem részei az F1-nek. Az senkit nem zavar, hogy 15-20 évvel ezelőtt sokkal inkább meghatározók voltak az ilyen alakulatok, mint most. Egyszerűen 5 évvel a Minardi halála után ennyire elbutultak az emberek. A gyártók dollármilliói totál hazavágták ezt a sportot, 40 millióból nem lehet fenntartani egy csapatot, 15 éve ez a VB győzelemhez is elég lehetett, nemhogy a túléléshez. -
IXEMGabeo #103686 ha ahhoz nem adtam a fejem, hogy Alonsot éltessem, mert "önerőből" mázlimentesen legfőképp VB legyen, akkor inkább leszek ostoba 
-
spiczi91 #103685 Nem ismerlek, de pont elég hozzászólást olvastam, hogy levonjam a következtetést. Te meg a nicknevem olvastad, ezért lepöcsöztél. Nekem mindegy végülis. -
IXEMGabeo #103684 ha nem ismersz, akkor nincs jogod ostobának nevezni...mivel megtetted, ezért én meg pöcsnek neveztelek. Jó lenne, ha "abbafejeznénk"...még a végén megfertőzlek az ostobaságaimmal -
spiczi91 #103683 Ha egy ostoba balfasz akkor bizony beugatok. -
Gabor_(HSF) #103682 Ezen a szinten ez kevés (és nem csak nálam)
Persze hogy jó pilóta,szinte mind az,de ő is csak nagyon jó autóval tud nagyon jól menni..
Nem véletlenül vannak a sztárpilóták ott ahol vannak,vagy építik rájuk a jövőt,még ha ezt nem is közlik velünk..
Ezért kell nagyot villantani egy "szarral"..
Ha Hüki legutóbb behozza podiumra,már lehet lenne szerződése,pedig őt még jó néhány évvel ezelőtt láttuk gokartozni Ausztriában és már akkor sem volt akárki.. -
Gabor_(HSF) #103681 Most megint bele kell ugatnom,mert több helyen is vérzik a sok légből kapott állítás..
Kezdjük azzal,hogy visszakanyarodunk a 90'-es évek elejére,amiről itt mindenki ír mindent ami az eszébe jut..
Számomra már innentől nevetséges,mert az "itt lakók" 90 % vagy még nem is élt akkor,vagy pólyában ugrándozott a járókában és a legtöbb kapcsolat az F1-el, az a nagy zaj,ami a tv-ből áradt..
Miért is fontos ez?
Mert egészen más utólag visszanézni egy-egy kiragadott pillanatot,vagy elolvasni néhány cikket,(itt jegyzem meg,ettől sokan már azt hiszik mindent tudnak az akkori időkről)mint élőben végig izgulni az adott évet,mint ahogy ezt tesszük most is..
Azért sem lehet ítélkezni,mert ugye nem mindegy milyen szempont alapján keresünk rá a régi dolgokra..
Ha pl.utáljuk Sumit,akkor azt olvassuk el amit ellene írnak és ilyen videókat részesítünk előnyben.. és így tovább és így tovább..
De mit is akarok ebből kihozni?
Pl.azt milyen szempont alapján ítélhetünk meg és emelhetünk ki egy kimagasló teljesítményű pilótát a többiek közül,pedig hát ugye ők sem akárkik..
Kezdjük azzal Sumi egy Benetton Ford-al vb tudott lenni,ami kb akkora tett volt,mintha pl.Kimi 2001.ben a Sauberrel tette volna ezt..
Miért mondom ezt?
Az első évében (92')már futamot tudott nyerni és nem úgy,hogy a mezőny 90%-a kiesett,tette mindezt olyan "amatőrök mellett,mint Prost,Senna,Mansel és a többiek..
Erre most sokan megborzolják magukat,igen lehet,94-ben Hillel való ütközés is kellett ehez,de ez is csak azoknak megbotránykoztató,akik azt akarják hogy az legyen,mert hát ugye akkoriban,de még manapság is van dögivel ilyen "versenybaleset"
Az akkori hisztéria fő oka csak az volt,hogy egy kis német ficsur,avval a szar autóval csinálta..
És akkor miért Sumi,Vettel,Alonso? hogy csak a mostaniakról tegyek említést.
Egyszerű a válasz..Ők vívták meg sikeresen a szélmalom harcot.
Mert én továbbra is azt állítom!hogy egy autó nem a mérnők zseniktől lesz olyan ami,bár egyre több szerepük van ez kétségtelen..
De egy Benetton és Ferrari egy Sumi nélkül sosem lett volna az ami és ez igaz a Renaultra,Torro-ra RBR..
Olyasmi amit a tavalyi "Honda" csinált,hogy a semmiből így beletalált,az ritkább mint a fehér holló..
Igen és lehet nyugodtan támadni!,hogy ilyen meg olyan nagy szakértő úr,nem vagyok okosabb csak tapasztaltabb és nem azért,mert valószínű az itteniek közül én követem a legrégebb óta élőben az F1-et,vagy mert 15 évet versenyeztem,különböző szériákban,de még csak azért sem,mert itt egyetlen vagyok,aki már valódi Formula autót is vezetett.....
Ez persze nem jelenti azt,hogy csak nekem van igazam,vagy egyet kell érteni velem..
-
IXEMGabeo #103680 ja és még a drogbárók is majdnem elvitték:D -
ezt nagyon élvezném :D -
Igy van!! nem tudom mert kell fikkantani Buttont, mennyire is irtak le a szezon elejen? hogy majd Hami megalazza:))) Hamilton tobbszor esett ki sajat hibajabol, mig button kicsit szerencsetlen is volt...
pl agyhalott napkozis baratunk Vettel aki u-boot-ot jatszott Spaban es megtorpedozta Buttont ott egy masodik hely ment el. Lehetne ragozni... -
IXEMGabeo #103677 Mclarennél szépen hozta Button is a pontokat, őt is qvra alul értékeled, pedig jó pilóta...Massa nem nyert egy futamot se, Button azért nyert idén kettőt, és ha mázlija van ez a szám 3 is lehetett volna neki ez tény...Massanál abban bízok, jövőre a Pirellinél megújul ez az év elment...bár már a hírek szerint, lehet váltja Kubica, majd úgyis meglátjuk.
ami tény a Mclaren 2. lett a konstruktpri bajnokságban, a Ferrarit megelőzve, ha nem lesz galiba az utsó versenyen akkor a 2.sztem az nagy dicsőség annak fényében, hogy Alonso esetlegesen a Ferrarival vb lesz...Ferrarinak ugyan mind1 a pénz, tele vannak, de azért elég sok létől estek el ezáltal, hogy csak 3. ok lesznek valószínűleg, tehát ez mégsem olyan mind1 egy picit. Ahogy korábban említetted a 2 Mclarenes idén a legtöbbször jókor, jó helyen volt kihasználták a lehetőségeket...persze voltak esetek mikor egy bizonyos pilótát többször is megbüntethettek volna, nem tették, végeredményben olymind1. -
paj01 #103676 Előkerült, most egy érdekes latolgatás ami az utolsó körben történő red bull csere veszélyeit elemzi:D Ha vettel 1 webber 2 és alonso 3 akkor az utolso korben cserelnie kell a red bull nak ha vb t akarnak..no de mivan ha sárga zászló vagy safety car van az utolsó körben?:D akkor nem lehet előzni:) a ferrari meg simán eljátsza azt hogy massat leparkoltatja vhol a palya kozepen az utolsó körben:D nagy szívás lenne a red bull nak nézni ahogy bevonatoznak az sc mogott a ferrari meg keszeti a pezsgot:D -
Hamilton Alonsot is verte amikor debütált ráadásul ugyan azzal az autóval, Kova meg NEM VOLT NEKI ELLENFÉL, annyival jobb Hamilton minden tekintetben a finnél, soha az életbe nem lesz olyan jó Kova, egyszerűen nem olyan tehetségeses és gyors. Webber viszont van olyan gyors mint Vettel, aki nyilván harapósabb és ez ki is jön abban az 1-2 zizedben amin kvalin jobb, versenyen viszont ha sokkal jobb lenne akkor nem loholna mögötte Webber. Ez a kiegyensúlyozottság hiányzik a Ferrari és a McLarennél hiszen ott egy pilóta hozza a sikereket egész évben, az RBnél pedig mind a kettő. -
IXEMGabeo #103674 idén nálam Webber a jobb, mivel abszolút kiderült, és tény, hogy Vettelt tolják. Bírom még a Németet, csak túlértékelték tavaly óta...sok műszaki hibája volt az is tény, de ugyanennyiszer, ha higgadtabb maradt volna már simán vb lehetne. Tavaly is ott lett volna az esélye, bár Button nagyon okos volt, az inkább az ő vb címe volt, idén a szezon előtt bevallom őszintén Vettelre tettem volna. És azon is csodálkoztam a szezon előre haladtával mennyire buta megoldásai voltak, azt hittem benőtt a feje lágya, de nem, sőt a csapat még nyalja tőből a seggét, ami nem szimpatikus. Pont ezt nem bírtam Hamiltonnál se Ron Dennis esetében, bár az is igaz, h Kovalainen elmaradt még így is tőle...Ennek ellenére Vettel még mindig esélyes, ha nem most akkor sztem jövőre, vagy a későbbi években VB lesz! -
Hagyjuk már ezt a Vettel olyan überszupi király szöveget. Semmivel sem jobb mint a többiek. Csak a Red Bull rendesen alá dolgozik. Ennyi. -
WNW #103672 Kohh... Kohh... Iden egyertelmuen az RB a legjobb, ezen kar torpolni... -
G_ArchAngel #103671 Nem azt irtam, hogy gyors, hanem jobb auto.
Raikkonen bizonyara szivesen cserelt volna 2005-ben Alonsoval, pedig nagyon gyors autoja volt... -
IXEMGabeo #103670 persze, mert megbízhatatlanok voltak, viszont mindig a leggyorsabbak..
Williams, Mclaren és most Red Bull...mindegyikkel felért a csúcsra és mindegyik a leggyorsabb autó volt. -
G_ArchAngel #103669 Egyelore Newey autoi kozel sem halmoztak annyit VB cimet, mint a Ferrarik 2000-tol...
A masik az, hogy edzesen taroltak, de szinten semmi hasonlitasi alap. Lehet Vettel a Ferrarival is tarolt volna...
Ez kicsit olyan, hogy Te az mondod, hogy az alma finomabb, nekem a korte.
Ha en megkostolom mindkettot, akkor mar hitelesebb a velemeny, mert azonos volt az alany. -
Alonsonak nem kis esélye van azért,ha nem baromkodja el,akkor egy 4. hellyel is bajnok,ha Webber nem tud győzni,amire nagy esély van -
IXEMGabeo #103667 az kizárt dolog, hogy a Ferrari jobb...árulkodó, hogy a Red Bull edzésen tarolt mindig is és a legtöbb versenyen a leggyorsabbak voltak...Newey is megmondta, hogy az új szabályok nagyon kedveztek nekik, + ráadásul még az ürge is egy zseni -
Indul a matekóra, azaz ki mikor lehet világbajnok? -
G_ArchAngel #103665 Amig azonos pilota nem vezette a kulonbozo autokat, honnan tudjatok, hogy melyik a jobb?
Lehet a Ferrari sokkal jobb, csak Vettel es Webber tobbet tud kihozni az autojabol... -
IXEMGabeo #103664 és te 91-es születésű kis pöcs még bemersz ugatni az idősebbnek...óvodából se jöttél ki mikor én már az F1-et néztem... -
IXEMGabeo #103663 rendben térjünk vissza Abu Dzabira, már előszeretettel szeretnétek, ha bajnok lenne az "Istencsászár" nem tudom mire fel, végig sírta megint a szezont...
nem rég kitárgyaltuk Alonso miképp szerezte meg a vb címeit, és miket csinált 2007-ben, miképp menekítette ki magát a Pique esetből, ne kelljen már megint leírni mennyire gerincteken egy mocsodék a spanyol, ott van Archangel leírta a tényeket, vissza kell olvasni...ja és megint csak Schumacherrel jössz amikor feleennyi szemétséget nem csinált, mint a spanyol. Ráadásul Schumi nem is a hazudozásban tette mindezt, hanem a pályán csinált egy-két manővert, de akik nagyon utálják már kb 10-et is terjesztenek róla. Pont ilyenek vagytok ti is, Schumacher ellenesek Tottival és Spiczivel az élen. Ha én Alonsot és Hamiltont szidom és mindenben ellenük vagyok, akkor Totti abszolút Schumacher ellenes:D
-
spiczi91 #103662 Ostobaaaaaaaa...
Ennyi erővel Schumacher is egy lópikula kis valami, mert később nyerte a VB címeit, mint Prost Senna Ascari Fangio... és nehogy azzal gyere, hogy Senna kiváló sportemberi magatartásról tett bizonyságot, mert kikacaglak. Vezetni tudott, ez tény. Alonso is tud. -
Valós összehasonlítási alap
-
IXEMGabeo #103660 én meg sírva röhögök, hogyha egy Alonso beéri vb címek tekintetében Ayrton Sennát...lábujjáig sem ér fel és ezt úgy mondom, hogy nem láttam versenyezni...ja, mondjuk videokon éppen elég volt látni a tudását...