182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
inkább legyen ő,mint az RB,amint vége az arab nagydíjnak,és vagy Alonso,vagy Hamilton lett a VB,sírni fogok a kacagástól,hogy az RB két szék közül a földre pottyan :)) hiába a sok pole,hiába a legjobb autó,ha a vezérkaruk meg balfasz :)) -
Még több...mint mindig... -
Már nagyon elcsépelt és unalmas folyton ez a mázlistázást olvasni Alonsoval kapcsolatban... Minden F1 pilóta mázlista, tele vannak pénzzel, jó nők, gyors kocsik, mi kell még? :) -
A McLaren egész évben küzdött az autóval. Abból is amit ki lehetett hozni Hamilton megtette, de így év végére nagyon elfogytak és nem hiába menne HAmilton, de az autónak korláati vannak és emiatt is bosszankodik a versenyeken. Button pedig Massához hasonlóan eltünt a susnyásba, még ha versenyen valahogy előre is szokott jönni, de masszívan Hamilton mögött és messze nem azon a szinten autózik. Alonso és Hamilton is annak köszönhették, köszönheti az esélyüket a VB címre, mert amikor a technika jól ment azt azon nyomban kihasználták. RBnek ezt az évet simén kellett volna hozni annyira jó az autójuk, de ők még erre nem voltak felkészülve és sokat hibáztak taktikai szempontból is és a pilóták is, ennek köszönhette Alonso és Hamilton az esélyt, amivel Alonso szépen is él, de hát nem véletlen 2xes VB. -
IXEMGabeo #103655 Hockenheim óta Massát abszolút befogták, Alonsonak totál szabadtere nyílt...év elején nem volt annyival gyorsabb a spanyol, pedig nem volt rossz a Ferrari. év végére megint elkezdte ezt az alibizést, utazók a jó helyekre és a többiek meg szépen kiesnek ilyen olyan okok miatt...qva nagy mázlija van, nem mondom, hogy nincs tudás, de ezt a 2010-es címet nem érdemli meg. -
IXEMGabeo #103654 igen, nem valami ügyesen csinálta a Ferrari...ezen csodálkoztam, bár Domenicalinál semmi sem az:D, most is amatőr hibát csináltak Massa kerékcseréjénél...akkor foghatták volna a fejüket, ha Alonsoval játszák ezt el, nagyjából búcsuszhatott volna a vb címtől 1 fatális hiba miatt.
Ne aggódj a RB meg fogja oldani, sokkal ügyesebben, úgyis tudni fogják Alonso hányadik helyen lesz, Webber baromi jó helyzetben van, Vettel viszont a szerencsében bízhat, egyrészt a Ferrari még mindig a 2. legjobb autó a mezőnyben, másrészt a többiek év végére belazultak, Mclaren mégha be is furakszik akkor is elvileg az 5. hely jó neki Vettelék ellen, ha Webber nem nyer...Vettel döntése lesz, de én azt kétlem, hogy inkább Alonsonak adná oda a címet, ha érzi, hogy nem nyerheti meg. Az arra utalna, hogy Vettelben nincs is csapatszellem, holott azért nem lenne oka utálni Webbert, aki még számtalanszor dobta fel a hangulatot a paddockban vagy Monacoban a medencénél...különben is a RB titokban is tuti ráparancsolna, hogy azért Sebi gondolkozzál már mekkora PR érték lenne, ha sikerülne bármelyikőtöknek a vb cím, a kontruktőri trófea mellé... -
Jajj már. Szinte mindenkivel el lett ez játszva. MS akkor mi? :DDD a Ferrari nagyon jól tette azt amit, valszeg ők is érezték hogy Massa nincs jelen most 2010ben, és kár lenne eldobni a pontokat azért mert az egész évben volt egy jó futama a 18 rossz melelt... a gond az volt ahogy csinálták, vagyis a rádió. Ha nem mondanak olynaokat akkor nem lett volna gond, viszont most 100%osan kifizetődik a dolog és azok a pontok a Ferrarinak VB címet jelenthetnek amit még a hülye is tud hogy mekkora szó, főleg hogy a semmiből jöttek vissza és ez teljes mértékben Alonso kvalitásánák köszönhető aki 100%osan kihasználja az autó minden erejét, eközben Massa meg matat a középmezőnyben:( -
IXEMGabeo #103652 az hazudik, aki sportszerűnek nevezi annyi tény... -
madmanic #103651 maximálisan igaza van a cikkírónak..
többek közt ezért sem tartom csalonzót nemhogy világbajnoknak, még sportembernek sem..
függetléenül attól, hogy jó vagy rossz pilóta.. -
IXEMGabeo #103650 én csak annyit mondtam nekem a 2010-es szezon bejött utána jön a 2008-as mert ott végig kiélezett csata volt remek futamokkal, aztán azután jön a sorba az 1998-as szezon.az volt a gyerekkori fénypontom, de izgalmas volt a 2003-as is, 99-es, 2000-es évek főleg....tulajdonképpen abban egyetértünk, hogy a 2002-es a 2004-es és a 2009-es évek voltak az utóbbi idők leggyengébb szezonjai...a többi nézőpont kélrdése ilyen alapon a 2007-es évad is szar volt, mert Hamilton és Alonso szemétkedéseiből elegem volt már....csupa szubjektív vélemény -
lol en ezt elsore maskent olvastam:)
"A bajnoki csatában a vörös bikák üldözőbe veszik a vörös posztót, Fernando Alonsót."
"A bajnoki csatában a vörös bikák üldözőbe veszik a vörös prosztót, Fernando Alonsót.":D:D:D:D:D:D -
"100 ezer dollárt fizetett egy, a sportot megbecstelenítő manőverért"
Ez se nézett soha F1-et. -
G_ArchAngel #103647 Sajto -
Lehet hogy Maldonado van a háttérbe.
De egyébként az Abu Dhabis év végi teszten nem csak olyan pilóta vehet részt aki még nem tesztelt hivatalosan F1 autót? -
Honnan van erre a HRTnek pénze??? -
fúúú vazze megbolygatta 1 futam az évet, addig meg végig aludtam...az is azért mert esett és mindenki más taktikán volt + ott az FIA nem kicsit bojkottálta az évet, nem gyengén beleszólt az idióta szabály mizériával hogy minél izgibb legyen a vége. 1 futam alapján nem lehet ítélni egy egész évet. Ilyen alapon az összes tetves év jó....meg kiragadok egy két pillanatot az évből...hát akkor biztos felejthetetlen év lesz...Más tavaly itt akarta bemagyarázni hogy miért jó az év mennyire változatos hogy ez jó hogy taktika és semmi előzés a pályán...nem ellened irányul ez, csak azért gondoljunk már bele a 94es évbe hány esett miatt volt izgalmas fájdalmas drámai botránnyal teli sorolhatnám, de még az azelőtti jó pár évet, de hogy ne menjünk ennyire vissza ott van 2003 vagy 98 sorolhatnám. Aki azt mondja hogy ezek az évek rosszabbak vagy gyengébbek mint 2008-2009-2007 vagy az idei, annak állva fogok tapsolni azon filózva hogy a legendák most hogy foroghatnak a sírjaikban. -
IXEMGabeo #103643 2008-as év nálam a második legjobb, amit valaha láttam...elég csak az évadzáróra gondolni...nem tudom az neked miért nem jött be -
IXEMGabeo #103642 ugyanígy járhatott volna Hamilton is 2007-ben... -
IXEMGabeo #103641 nem láttam azokat az időket meg sem születtem szinte...abban biztos igazad van...én próbálom a 90-es évek végéhez hasonlítani a mai F1-et...ez alapján mondom -
"minek ide költségcsökkentés, ez nem arról szól"
ugye ugye? így is sok csapat küzd a fennmaradásért és hogy minimálisan versenyképes legyen... -
G_ArchAngel #103639 Hulkenberg karrierjenek vege:( -
Szerintem az például hiba volt, hogy nincs tankolás, mert a különböző súlyú autók legalább leelőzték egymást, és azzal is taktikáztak, de most mindenki dugig van, és kész.
A motorok leszabályozása egy érdekesebb kérdés, ennek csak akkor lenne értelme, ha visszatérnénk a 90es évekbe, amikor a 10-12 csapatnak volt 8-10 motorszállítója, és versenytényező volt a motor, mostmeg már annak is örülni kell, hogy lett egy negyedik szállító a ford visszatérésével. Már olyan sincs, mint anno hogy vki megpöckölte a gyári motort és hiába volt két honda motoros csapat teljesen másfajta volt a két motor, mert az egyik gyári volt, a másik a mugen által megpöckölt. Szóval ehhez az kellene, hogy visszajöjjön a BMW, Peugeot, Honda, Toyota, stb, mint motorszállító legalább. Mondjuk nem is értem hogy maradhatnak ki a komoly gyárak a versenyből, mert ez így sima ferrari meg merci reklám nem forma1. -
A csecsenek :). -
2005 - hülye gumi szabály miatt voltak átlagon aluliak a futamok, igaz ott volt egy két olyan verseny ahol szarrá izgultad magad (2005 San Marino, Európai nagydíj, stb...).
2006 az egy teljesen jó év volt. 2007 ott se voltak azért annyira rosszak. 2008 szar 2009 szarabb 2010 jobb de a hülye szabályok döntések és egyéb balhék miatt a nem egyértelmű szabályokkal szar, de legalább előzés van néha szárazon nagy nehezen de esős körülmények között többször próbálkoznak. Azért az durva volt idén hogy GLOCKot a VIRGINNEL Szingapúrban nem tudta megelőzni Sutil....tök mind1 milyen a körülmény 2-3 mp-vel gyorsabb volt az autója ha nem több és nem tudta megelőzni...tehát még mindig van valami gebasz az autókkal és nem a pilótákkal általában, bár a pilóták mentalitása ehhez igazodott az elmúlt években. De a jövő évben bízok amikor idén év elején azt mondta Todt hogy csökkentik a difi méretét! az már egy előre lépés. Csak azt akarom látni hogy húzza a szélárnyék a verdát ha mögötte van és ne csak így csalogassa. Az lenne még a jó ha motorokat nem korlátoznák se a gumit. Mit értek el vele? Semmit unalmas monoton pitelés ha száraz esőben meg mindegy és milyen jó hogy mindegy. Ha motorokat nem korlátoznák többet használhatnák és akkor talán láthatnánk még valamit. Hogy nem kell tankolni futam közben még azt mondom oké, de legyen kerék csere szabadon ne az legyen már hogy annyi a pit száraz körülmények között hogy bejövök valamikor keményért és akkor viszlát. Ahogy láttam most futamon tök mindegy volt mikor jössz mer mindegyik autón máshogy viselkedtek a gumik...na mind1...majd lesz valami -
Azért a 88-89-90-es futamokhoz képest ezek a mai futamok tényleg sima vonatozások, amin max aludni lehet a monoton zaj miatt. Persze azok az idők elmúltak, és ez van. AZ elmúlt pár évhez (3-5) képest viszont az idei kifejezetten jó volt. -
G_ArchAngel #103634 siman VB lehetne, ki az a hulye, aki nem engedne el?:) -
Putyin
-
IXEMGabeo #103632 97 óta nézem az F1-et...voltak jó és rossz futamok is azóta...nem értem miért nem lehet értékelni egy akciódús futamot és itt most nem a mairól van szó... -
Szerintem te még nem láttál jó F1-es futamot :). -
Akkor mégis KlIen:D -
Nem szoltam:Ð FAil -
IXEMGabeo #103628 haha evvel nem értek egyet
Ausztrália: halál izgalmas, akciódús futam 3x néztem meg újra, számomra az egyik fav futam volt, nem csalódtam
Malajzia: szenzációs időmérő, Mclaren, Ferrari balfaszkodás, Webber rafináció a végén, futamon előzgetések voltak pont azért, mert beragadtak hátul a "nagymenők"
Kína: tán a legtöbb előzéssel tarkított futam volt, SC-al tele, nagy eső volt minden...
Monaco: szokásos, marha ritka, ha vannak izgalmak, SC + már az utolsó kör miatt (Schumi manővere miatt is érdemes volt megnézni)
Montreal: szenzációs verseny volt, talán a legjobb szárazpályás verseny díja idén ez...nem csalódtam benne, ha nem láttad magadra vess. gumikopás idén itt mindennél nagyobb volt...
Istanbul: előzgetések, Red Bull kiütötte egymást, Mclaren csata, nekem tetszett az a futam is...
Valencia: remek futam volt, ahhoz képest, hogy a 2008-as és a 2009-es futam mennyire eseménytelen volt, SC- baleset, előzések, büntetések minden volt itt is
Hungaroring: boxutcai baleset, kavarodások, SC, Vettel butaság, Webber gyorsaság, Schumi-Barrichello incidens, Hungaroringnál nem megszokott előzgetések.
Spa: szokásos, egyszer esik, egyszer nem...balesetek, meggondolatlanságok voltak, és élvezetes futam e mellett. Mondjuk azt aláírom nem ez volt a legjobb Belga nagydíj
Monza: meglepően élvezets futam volt, Button-Alonso csata, előzgetések az élmezőnyben is, Hülkenberg, Webber vagy Vettel...
Japán: itt elsősorban Kobayashi miatt volt érdemes megnézni a futamot, de itt is voltak nem várt balesetek, előzések, taktikai küzdelmek...
Szingapúr: nagyon jó futam volt, ahhoz képes, hogy utca pálya, szintén sok előzés volt, Alonso-Vettel csata, baleset is volt, SC nem lehetett panasz a versenyre
Korea: tipikus esős futam volt, voltak, akik hibáztak, voltak akik nem, mondjuk nem volt kellemes annyi időn ár várakozni és látni a körözgetést a SC mögött, de ezután a futam sztem élvezetes lett...
Úgy gondolom ezek a versenyek, amiket leírtam kifejezetten élvezhetőek voltak... -
Én már évek óta csak azokat a futamokat nézem amelyeknél van esély némi izgalomra. Az ilyen bahrein meg kína stb-ket ki szoktam hagyni. De idény azok a pályák sem hozták a várt izgalmakat amiken amúgy tűrhető versenyek szoktak lenni. -
És ez a jellemző már nagyon-nagyon régóta!! Én ezért hagytam abba pár éve az F1 nézését! :) -
Szerintem elmondhatjuk hogy idén nem igazán volt jó verseny. A bajnokság kiélezettsége miatt néztük. De a versenyeken általában semmi nem történt. -
Akkor én tényleg rosszul kapcsolhattam oda... Régebben én sokkal jobban élveztem az F1-t. Nekem a mostani futamok kifejezetten unalmasak. :S -
paj01 #103623 nah akkor kicsit farasszuk magunkat:D
schiman -
IXEMGabeo #103622 akkor nem tudom milyen idényt néztél, vagy pont rosszkor kapcsolódtál be számomra az egyik legizgibb évad volt, és vagy 100x több előzés volt, mint tavaly erre sem lehet panasz...Brazíl pont nem volt idén izgalmas, Bahrein, Barcelona, Silverstone, Hockenheimring ezeken a futamokon valóban sem sok említésre méltó esemény történt, nem sok akció volt, de összességében a szezon többi pályáján mindig volt valami;) -
Gabor_(HSF) #103621 Az ilyesmi itt nem érdekes..
Kettő számít,Sumi milyen béna és Kimi milyen ügyes -
Hosszú idő után, mondom megnézek már egy futamot, mondom biztosan élet-halál harc lesz a pályán. Tévedtem... hihetetlen unalmas volt ez a futam (ahogy a legtöbb). :'(