182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Chris Lowe #133394 Ilyet nem mondtam. Ellenben egy profi csapatnak (amelyiknek a célja a vb cím) nem engedheti meg a fejben gyenge pilótát. Grojean idei teljesítménye alapján az, míg mondjuk kobayashi nem az ezt már többször bizonyította. Perez kapott tuti szerződést mert jó a hátteret, kobayashi idén pár ponttal maradt csak el a mexikóitól (egyébként az idei sauber Perezre lett hangolva, nem véletlenül, a telmex valszeg busásan tejelt) és ha a zárójeles részt figyelembe veszed akkor a lemaradás még inkább elenyésző. Kobayashinak támogatója nincs, elsősorban azért mert Japánban fizetős csati adja a futamokat, így kurva nehéz lesz találni támogatót. A lotus is két tűz között van, vagy marad bizonytalan grojean és mögötte a biztos total lové vagy hoznak egy jobb pilótát (jelen esetben a japcsi) és hátha összejön egy tuti autó és ezáltal a szponzorok is kopognak az ajtón. Nehéz kurvára a döntés mert persze Gro is elkaphatja a fonalat. Én nem adnék neki még egy évet és nemcsak azért mert fejben szerintem baromi gyenge hanem azért is, mert a többi pilóta már idén is "utazott" rá az utolsó futamokon. -
#133393 Még kinéz egy nagy névadó szponzor gigantikus éves pénzel. Tárgyalásban vannak, lehet már alá is írták a szerződést. -
#133392 6ponttal hozott többet Perez, ami kb. semmi...Egyedül a támogatoi miatt került a Mclarenhez...Koba mögött meg egyszerüen nincs egy nagy szponzor...ennyi a különbség közöttük. -
#133391 Kobayashi kicsit túl van lihegve. Ha bárki látná benne a kiugró tehetséget lenne helye / fogjuk őt még látni, de nem hiszem hogy így lenne... igazából azért közönségkedvenc mert semmi afférja nem volt, rossz szót nem mondott és volt pár emlékezetes megmozdulása, abban a csapatban ami szintén közönségkedvenc volt idén. Nem véletlen Perez kapott gyári szerződést.
Szóval azt mondod, hogy Grosjean teljesen esélytelen arra hogy az idei hibát kiküszöbölje?
-
Chris Lowe #133390 Ezek kifogások. Persze nagyobb a felhajtás, de erre nem szabad kenni a bukdácsolást. Meggyőződésem, hogy a lotus elkaphatta volna valamelyik nagycsapatot ha egy stabilabb pilótája lett volna. Így kaptak egy burn támogatót azt annyi egyenlőre. Ki tudja mi lett volna egy konstruktöri 3 hely esetén? Mindenesetre ennél biztos több. Itt meg ugye a pénz a legfontosabb, newey sem a red bull "fincsi" izéért van ott ahol...ha ezt az idei lotust tovább tuningolják simán lehet jövőre vb! Megbízható, hosszú távon gyors, egykörön kell javulni. Ki tudja lehet jövőre azért nem lesz bajnok, mert hiányzik a pénz. Ugye mostanában cikkeztek, hogy kicsit akadnak az utalások...ebben grojean idei kinlódása benne van. -
Chris Lowe #133389 Csak tudod vannak ott olyan pilóták is akiknek nem kell bizonyítani, mégsem kapnak ülést. Khm kobayashi...
Volt rá 20 futama... Oké gyorsnak gyors viszont a terhet nem bírja ez idén kiderült. -
#133388 -
Erre azt tudom mondani, mint korábban, másoknak nem kellenek ehhez évek. Grosjeanban csak az időmérős tempóa az ami a legjobbak közé predesztinálná, minden másban elmarad. Na meg, hogy túlkoros tavaly is, kis pisisek ellen csatázott vén rókaként. Kicsit olyan volt mint Talma, tisztelem, meg én is örültem nagyon a címének, de lássuk be, a 30-as évie felé léked felső tagozatos diákok ellen harcolt jószerével. És Grosjeannak van még egy gyengesége, a hibáit nem képes elismerni és maszatol. Bár később elismerte a nagyobbakat 1-2 futammal, de hát nehéz is lett volna egy Webberes kiforgatást másra kenni. 1 fokkal jobb ebben, mint Massa ő képes volt Hamilton hibájának pofátlankodni a Fuji kiforgatást később is. -
#133386 Felhívnám a figyelmeded én is hogy pont előbb iírtam be a bajnoki címet amit pont azért tettem, hogy lássuk be eddigi pályafutása során egyenautókkal csatázott és brillirozott nagyobb mezőnyökben mint az F1.
A lényeg hogy az F1 más. Itt nem elég csak a vezetésre koncentrálni, hanem az ember előtérben van, világsztár lesz, plána egy ilyen csapatnál egy ilyen csapattárs mellett. Itt nem elég hogy felklesz, megreggelizel és mész versenyezni... rengeteg a hivatalos protokoll a megfelelés mások felé. Nagy a nyomás a szponzorok a támogatók, az F1 vezetői és persze a csapat felől is. Kategóriákkal komolyabb a közöeg, a technika, a versenyek, a lebonyolítás maga az egész versenyzés mint amit előzőleg űzött a kis kategóriákban. Ehhez fejben is fel kell nőni és ott kell lenni, akármennyi versenyt ment már hiba nélkül előtte és akármennyi címet nyert. Itt 1-1 hiba miatt a média és az durkkerek szinte kinyírják a pilótát, és aki ezt nem tudja kezelni az egyre mélyebb gödörbe eshet. Persze nem mondom, hogy vele is ez történt... én nem tudom, csak ő maga.
A lényeg hogy F1 szinten ez volt az első éve, egy LOTUS csapatnál KIMI csapattársaként. Azt mindenki tudja róla hogy gyors mert szerzett dobogókat, volt sok erős futama, de volt sok hibája is. Ha fejben képes megnyugodni és a tél folyamán tapasztaltabban, higgadtan, erősebben elkezdeni a 2013as szezont, akkor az összes kételkedő nagyokat nézhet majd... ha meg nem akkor nem, jön más a helyére, de sokkal több van benne mint amit elért idén. -
#133385 Tessék, a gyengébb autóban eltöltött két éve:
2007
2008
Hamilton meg majd jövőre kiderül :)
Félreértés ne essék, nem kedvelem Vettelt (sőt), de nem is kérdőjelezem meg a tehetségét. Azért zsinórban három vb-cím engem meggyőzött. -
#133384 Brazilba se volt rossz.
Elismerem, hogy gyors, de azért én megnézném mit nyújtana egy olyan autóval mint a Lotus vagy Merci vagy akármelyik amelyik nem TOP autó.
Hamiltonra is kíváncsi vagyok. -
#133383 +1 -
#133382 Akkor is Newey lenne a "hibás", hogy olyan autót tervezett, amivel bármelyik pilóta nyerne még három kerékkel is ;)
Amúgy meg Vettel sem űrautóban kezdett emlékeim szerint, plusz az első vb címe is elég necces volt, azt a vb-t a mai önmaga már simán behúzná szerintem. -
#133381 Igen, Brazíiliában is kijött neki a lépés, csak, hogy a legutolsó futamhoz térjünk vissza. Ó ja mégsem... Komolyan Vettel akár 3 kerékkel is nyerhetne a boxból indulva 3 kör hátrányból, akkor se lenne elismerve...
Ez már így kezd nagyon unalmas lenni. -
Ebben aztán minden van -
#133379 Igen, van aki nem akkora őstehetség, hogy kapásból hibamentes és jó teljesítményre képes folyamatosan. De Grosjean kirívóan sok hibát vétett és olyan ordas nagyokat amik messze vannak majd bele jövöbe. És még egyszer felhívnám rá a figyelmed, hogy egy 26 éves versenyző a háta mögött több 1 üléses versennyel, mint amennyivel Stewart visszavonult 3x világbajnokként, már nem fog drámaian megváltozni, már egy komplett versenyzőnek kell lennie, csodák már nem történhetnek.
Ez a kategória Perez a zsenge korával, na ő még tuti sokat fejlődik. -
1:57hez lehet tekerni. Alex Premat nem kell bemutatni sztem senkinek. A hőség kinyírta majdhogynem...komolyan. Ausztráliában a hőség nyáron elviselhetetlen ilyen zárt kasztnis gépekkel tűzőnapon...hiába a cool suit, nem elég, de mi van ha még el is romlik...Szegény másnap se tudott rajthoz állni. -
#133377 Ez volt az első teljes éve ( előtte beugró volt 2szer pár futamra ). Egy Kimi mellett kellett bizonyítani egy jó csapatban.
Nem minden versenyző egyforma, neki lehet kell pár év, amíg Vettelnek meg nem kellett. A célja ugyan az mint másnak, és nincs kőbe vésve hogy most azonnal el kell érned, persze mindenkinek az a jó ha minél hamarabb megteszi, mert nem tanulni mennek az F1be, de 1-2 év simán bele kell hogy férjen,hogy valaki maximálisan kibontokoztathassa a tehetségét. -
#133376 "Grosjeannak az időmérőtempója megvan, a többi az már finoman szólva nem olyan meggyőző."
Mint Vettel, csak ő a legjobb autóban ült majd 3 évig így nem sokszor kellett a mezőny közepéből indulnia :D
Tudom Abu Dhabiba a pitből indult, de akkor kijött neki a lépés nagyon.
Más futamon nem igen láttam a top 5ön kívül. -
#133375 Grosjean 26 éve még zöldfülű? Vettel már 3x VB míg ennyi idősen. Ez elgondolkodtató ezek alapján. Láttam én mennyire komolyan ezek a bajnokságok, amikor Gorsjean túlkorosan a kis taknyosokat oktatta külsőíven 3-at előzött... Maradjunk annyiban, hogy mindemellett ott is tört zúzott párszor.
Szóval ez csak egy kifogás, hogy zölfülű, aki fél életét formautózással tölti és másodjára járja meg az f1-et az minden, csak nem zöldfülű. Lásd Hamilton 2007... Grosjeannak az időmérőtempója megvan, a többi az már finoman szólva nem olyan meggyőző. -
#133374 Ilyenkor elfelejtük hogy honnan jött?
Bajnoki címei...
GP2 Series
GP2 Asia Series
Auto GP
GP2 Asia Series
Formula Three Euroseries
French Formula Renault
Swiss Formula Renault 1.6
Gyors, jó pilóta a legjobbak közt lehet, de még zöldfülü, hibázott, elizgulta a dolgokat stb... jövőre remélhetőleg megkapja a hosszabbítást és bizonyíthat hogy azokat a hibákat nem követi el újra amit idén és tanult, fejlődött. -
#133373 Azért jót tettek neki, hogy nem mozgó autók, hanem fix falak voltak mellette. :D
Lehet rallyznia kéne, ott csak a sebesség számít, nem zavarják az ellenfelek. -
Chris Lowe #133372 Kell grojeannak a pozitív kritika, szegény úgy elbafta az évet... Még otthon franciáknál is kikezdték, ugye a total a támogatója aki ezerrel reklámozza a balesetmentes közlekedés. :-)
Koba csaja finom. Én oda tenném az x-et. -
#133371 Nyert! Fasza. -
#133370 Grosjean 2:0 Christensen -
#133369 Grosjean 1:0 Christensen -
#133368 Nagyon tolja neki :D -
#133367 A vegen meg Grosjean nyeri a versenyt. -
#133366 köszi! :) -
#133365 http://www.thefirstrow.eu/watch/159270/2/watch-race-of-champions-:-cup-of-nations-.html -
#133364 Hajrá Grozsan :) -
#133363 Egy stream-et tudnál adni? :) -
#133362 F1 Art on show in London
-
#133361 Közbeszólt az ABS. Azt mondta Whincup ez volt az 5. ilyen, hogy az elektronika miatt nem fékezett normálisan az autó. -
#133360 komoly volt :D -
#133359 Vadulnak a srácok.
Előbb egy KTMet küldtek át a bukótéren, aminek a futóműve, alja kapott rendesen, most meg Priól majdnem oldalba lőtte az ellenfelét + lebontotta a Lambó elejét meg a pályát. -
G_ArchAngel #133358 Van egy csaj, Vivian Sibold, aki nem szep, de kiadja Rosberg-gel es Hulkenberg-gel is :D
Lealltam, dolgoznom kell... -
#133357 Aztán ha mindet összeszedted mehet a top3-as szavazás :) -
G_ArchAngel #133356 Laura Jordan - DiResta
-
G_ArchAngel #133355 Gabriella Tarkany - Pastor baratnoje