182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
-
Minő borzalom egy kézzel fogták a kormányt mivel a másikkal váltottak. A minap mindenki rosszul volt amikor a pilóták eggyik kezükkel az F-csatornát üzemeltették. 
-
Sehol. Ilyeneket már nem is fogunk látni.... -
Hát ezeket már csak leshetjük. -
No igen, hol vannak már ilyenek?
Mindent eldöntő műszaki problémák?
21242424244x irányváltoztatás előzés előtt?
-
Nem a vonatozás most megy. 7-8 autó folyamatosan egymás mögött de előzni meg nem előznek. Akárhogy is amióta nézem a forma 1-et (az úgy kb 1990 óta van) mindegyiket megnéztem. Idén már kettőtől álltam fel és hagytam abba mert annyira unalmas és érdektelen volt. Persze tudom ez nézőpont kérdése. Kinek mi tetszik. Nekem ez az egész tendencia nem tetszik. De ez az én szubjektív véleményem. -
madmanic #125346 "Költségcsökkentésnak semmi köze ahhoz hogy mennyire kiszámítható egy évad. Most nincs domináns csapat és nagyon szoros a mezőny."
Hogyne lenne. A motorokat már nem lehet bütykölni, az aerodinamikának meg megvannak a korlátai. Szinte egyformák az autók, ezért érzed azt, hogy kiegyensúlyozott a mezőny.
"Ez akárhogy is nézem, nekünk nézőknek a legjobb dolog..."
Nem. Nem az. Ezzel megölik az F1 lényegét. Nincs fejlődés. Évekkel ezelőtt már leírtam, hogy nekem "kis csapat" nem létezik. Olyan csapat van,amelyik nem tud elég szponzort szerezni.
"tavaly meg az volt a gond hogy az RB szénné nyerte magát."
Nem. Az volt a gond, hogy szabálytalan autóval nyertek. ( tudom, tudom csak kiskapu, meg szar FIA szabály stb. attól még az orrkúp hajlott.. ) Idén is hetente tiltanak be szabálytalan RB alkatrészeket.. Van olyan hét, hogy kettőt..
A többi kretén szabállyal meg a maradék értelmét is elveszti a VERSENY, lásd gumik, a Q3 ban NEM JÖNNEK KI A VERSENYZŐK mert gumit spórolnak, ( adjunk a nézettségnek ) DRS, amit soha nem fogok megérteni, hogy autósportokat kedvelő ember hogy mondhatja, hogy emeli a színvonalat, ha egy 10-20 km/órával gyorsabb autó KIKERÜLI a lassabbat, ami ellen az elöl haladó nem védekezhet ( egyszeri irányváltás )..
Emlékezzünk néhány éve Sumák-Alonso csatájára, és sirassuk az F1 et...
-
madmanic #125345 ilyen diffúzorral csoda, hogy nem vizsgálja az FIA... -
http://www.f1hirek.hu/f1/20120618-f1-a-pirelli-schumachert-tippeli-gyoztesnek-valenciaban.html
-
A [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=962870403&no=125337]#125337[/URL]-nél alul van némi aero. :D -
Nincs mögötte reklám, nincs mögötte 500 tv csataorna.
Az egyen kategóriás versenyek mindig izgalmasabbak mint a csúcs prototípus szériák. Egyen autóban a pilóta a legnagyobb faktor + a mérnökei, tehát az emberi tényezők és nem a technika, vagyis nem elsősorban a technika, mert attól még széteshet bárki alatt. Akik eljutottak az F1be sokkal nagyobb csatákat vívtak mint az F1be valaha is fognak, ezért is vicces azt olvasni, hogy meg kell tanulnia előzni... már mindent tud, mert olyan helyről jönnek ahol daráló ment mindig. -
-
G_ArchAngel #125340 Miert hiszik sokan, hogy a Tokaji Aszu jobb, mint Jozsi bacsi pincejebol szarmazo?
Marketing. Megettuk, mert nekunk foztek.
Az emberek nem szeretnek gondolkozni, ha elejuk tesznek valamit es azt mondjak, hogy jo es nagyon draga, akkor azt kepesek ugy emlegetni, mint egy isteni adomanyt. -
-
ott még nem volt sok aero annyira -
-
akkor miértnem forma 2-t nézi a több millió ember?
Utolsó jó év szerintem 2006 volt talán. Pedig ott még volt aero rendesen. Aki meg volt annyira jó, az tudott előzni. (brazil futamon msc pl...) -
Szerintem egy F1-es vb címnél is többet ér ez a győzelem. -
Fisichella: A Le Mans-i siker többet ér az F1-es győzelmeimnél -
" A költségcsökkentésnek az lett az eredménye, hogy totál kiszámíthatatlan lett a mezőny, és a pályán azt látjuk, hogy folyamatosan megy a "vonatozás", mert műszakilag nincs már differencia az istállók között. Így viszont az egész kezd egy unalmas forma 2-re vagy forma 3-ra hasonlítani. Itt van a motor limit és az 1600-as turbó motorok dolog is."
Költségcsökkentésnak semmi köze ahhoz hogy mennyire kiszámítható egy évad. Most nincs domináns csapat és nagyon szoros a mezőny. Ez akárhogy is nézem, nekünk nézőknek a legjobb dolog... tavaly meg az volt a gond hogy az RB szénné nyerte magát.
Vonatozás a pályán??? arra gondolsz hogy 3-4 éve mi volt? valóban nagy vonatozás ment, mert a túlspilázott aero megoldáok miatt lehetetlen volt valaki mögött menni. Most lehet és vannak eszközök arra is hogy ha valaki valóban gyorsabb, akkor tudjon előzni is és ne vonatozás legyen belőle. ( s nem a DRS zónában előznek csak... ha olyan a pálya, akkor a más pontjain is ugyan annyi akció van ).
Forma 2 és a többi kisebb osztály minden csak nem unalmas.
Turbó motorokat várjuk meg milyen lesz. Más FIA szériákban bevált a motor. -
Off:
-
http://www.f1hirek.hu/f1/20120618-f1-oriasi-balesetben-szenvedett-gerincserulest-anthony-davidson.html
hatalmasat bukott, és csak 2 csigolyára repedt meg...hihetetlen. -
Azt kéne, amit tegnap vagy tegnapelőtt mondott valamelyik a le mans-i közvetítésen a delta wing-ről... felpakolni az egészet az internetre, aztán az dob be ötleteket, aki akar^^ -
Ez a költségcsökkentés leginkább nem a kiscsapatok miatt van, hanem mert hülye az FIA szemlélet. Csak a saját érdeküket nézik, nem a nézőkét. Rossz irányba próbálják terelni a dolgot.
Akkor is kurva sokat fognak beleölni az aerodinmaika fejlesztésbe, meg minden szar fejlesztésbe a nagy csapatok, ha próbálják őket korlátozni. A megoldás az lenne ha határozott kész szabálykönyvet hoznának, ami alapból segíti az előzést, mindenféle rendszer nélkül (KERS, DRS). Magyarul hogy leginkább motorerőből, és kevésbé aeroból oldják meg.
Csak közben az a probléma, hogy a világ teljesen más irányba halad. Minél több kilómétert, minél kisebb fogyasztással érjenek el az utcai autók, minél kevesebb káros kibocsátással, és ez rámegy szinte majdnem minden autósportra is, köztük az F1-re. (Hála az égnek máshol kicsit jobban gondolkodnak).
Az egész nagyon komplikált. Szinte meghatározhatatlan. -
Az a baj, hogy az egész szemlélet totálisan irreális és rossz. A forma 1 technikai sport ahol mindig is az tudott az élre kerülni akinek volt pénze megvalósítani, kivitelezni az újdonságokat. Ráadásul ettől volt szép is és izgalmas is. Eleve ott hibás a szemlélet, hogy úgy kezdik kezelni a forma 1-et mint valami karitatív szolgáltatást. Könyörgöm mit érdekel engem a kis csapat?? Akinek nincs pénze, hogy a forma 1-ben versenyezzen az ne jöjjön ide! Pont ez az egyik legnagyobb szemléletbeli hiba. A forma 1 soha nem erről szólt. Pont a kis csapatok miatti költségcsökkentéssel válik a széria "átlagossá" és unalmassá. Ma mit látunk? Gyakorlatilag az jobb istálló aki aerodinamikailag ki tud találni valami pluszt. A költségcsökkentésnek az lett az eredménye, hogy totál kiszámíthatatlan lett a mezőny, és a pályán azt látjuk, hogy folyamatosan megy a "vonatozás", mert műszakilag nincs már differencia az istállók között. Így viszont az egész kezd egy unalmas forma 2-re vagy forma 3-ra hasonlítani. Itt van a motor limit és az 1600-as turbó motorok dolog is. Szerintem hatalmas hiba volt ezt bevezetni. Nem értem és nem tudom sem felfogni sem elfogadni, hogy hogy lehet arra hivatkozni, hogy azért kell bevezetni mert spórolni kell. Könyörgöm ez technikai sport!! Ezzel is csak megölik az egész forma 1 szépségét. Én nem túrautó bajnokságot akarok nézni. -
Hogyan csökkenthetjük az F1 költségeit?
Nekem elegem van már ebből az állandó költségcsökkentésből. Az összes autó kinézetre szinte teljesen egyforma már. -
G_ArchAngel #125326 humiariban volt:) -
találtad vagy neked van ennyire pihent agyad? (: -
G_ArchAngel #125324 -
Aztán egy verseny és egy néző, ha éppen megszökik valaki az újjászervezett OPNIból ... -
Szerintem -
IXEMGabeo #125321 nem tudom, muter faszbukján találtam. Szoktak lenni mindig képek, ami érdekes azt belinkelem.
Múltkori reklám nagyon bejött, amiben Alonso és Bolt is együtt szerepelt -
Ez mi célból készült? -
Megerősödött amikor a Bugatti Veyronja kormányát tekergette
-
IXEMGabeo #125318
Buttonnak milyen bicepsze van
-
http://www.f1hirek.hu/f1/20120615-f1-duplajara-novelik-a-motorok-elettartamat.html
Még a végén már csak 1 pilóta / csapat lesz... -
Szujó Zoltán
Mekkora megtiszteltetes mar Mario Andretti napszemuvegeben tukrozodni!!
-
Pedig nincs igaza Alonso kiállásával kapcsolatban, részletekben, de nincs igaza.
Kezdve ott, hogy a Ferrari-nak igen is volt ideje gondolkozni, és reagálnia is lett volna.
Hamilton az 50. körben jött ki másodszor, Alonso pedig az 50. az 51. és az 52. körben is gyorsabb volt mint Grosjean, minimálisan, de gyorsabb, és megvolt köztük mindhárom körben a 16 és fél másodperces különbség.
Ráadásul Alonso sztem(!) nem azért lassult akkorát hirtelen az 53. körben mert kopni kezdett a gumija, volt még benne.
Azért lassult vissza mert már akkor spórolt, hisz utána még kontrolláltan 1:18.2-ket ment 5 körig.
Azaz sztem(!) volt még a gumiban, és sztem el is cseszték, amikor Hamilton kijött, Alonso kinyomta volna a szemét a gumiknak ami még benne van 1-2 körre, és ki jött volna a következő két kör valamelyikében, a McLaren-s 1.2 másodperces boxmunkás bukta (mert annyi volt) ajándék.
Hamilton mondjuk rögtön jó időket ment, de csak 6 tizeddel gyorsabbakat mint Alonso az 51. körben.
..kétesélyes lett volna a végéig, mindketten uaz sebességet futották a DRS zónában (270.6 és 270.4).
Szvsz rossz döntés volt, igazán Grosjean nem okozott nekik fejtőrést, inkább Vettel-től féltek.
De a Red Bull okosabb volt. -
Görbe tükör -
Ha a 30 órás tesztet kibírta gond nélkül az autójuk akkor reméljük,hogy a versenyen sem lesz műszaki gondjuk.