• madmanic
    "Költségcsökkentésnak semmi köze ahhoz hogy mennyire kiszámítható egy évad. Most nincs domináns csapat és nagyon szoros a mezőny."

Hogyne lenne. A motorokat már nem lehet bütykölni, az aerodinamikának meg megvannak a korlátai. Szinte egyformák az autók, ezért érzed azt, hogy kiegyensúlyozott a mezőny.

"Ez akárhogy is nézem, nekünk nézőknek a legjobb dolog..."

Nem. Nem az. Ezzel megölik az F1 lényegét. Nincs fejlődés. Évekkel ezelőtt már leírtam, hogy nekem "kis csapat" nem létezik. Olyan csapat van,amelyik nem tud elég szponzort szerezni.

"tavaly meg az volt a gond hogy az RB szénné nyerte magát."

Nem. Az volt a gond, hogy szabálytalan autóval nyertek. ( tudom, tudom csak kiskapu, meg szar FIA szabály stb. attól még az orrkúp hajlott.. ) Idén is hetente tiltanak be szabálytalan RB alkatrészeket.. Van olyan hét, hogy kettőt..

A többi kretén szabállyal meg a maradék értelmét is elveszti a VERSENY, lásd gumik, a Q3 ban NEM JÖNNEK KI A VERSENYZŐK mert gumit spórolnak, ( adjunk a nézettségnek ) DRS, amit soha nem fogok megérteni, hogy autósportokat kedvelő ember hogy mondhatja, hogy emeli a színvonalat, ha egy 10-20 km/órával gyorsabb autó KIKERÜLI a lassabbat, ami ellen az elöl haladó nem védekezhet ( egyszeri irányváltás )..

Emlékezzünk néhány éve Sumák-Alonso csatájára, és sirassuk az F1 et...