182278
  • szabii98

Alo is rajta volt az RB-n :D:D:D
  • HTS s3rg1nh00
    végre már,jól indul a hétfő reggel
  • G_ArchAngel #126235
    Legyen egy jo hir is...
  • bodajoci
  • Carlos
    Ez murva jó volt. :)
  • G_ArchAngel #126232
    Azt is erdemes figyelembe venni, hogy Grosjean ment neki DiResta autojanak, ezzel a skot versenyet rovidre is zarta. Lehet, ha nem serul meg, akkor ugyanugy buntetest kap, mint Maldonado.
  • szabii98

sry ha már volt! :D
  • Chris Lowe
    Ja és nem bukott fél percet csak annyit amíg a kocc után beért a boxba, asszem 6mp volt az a köre az elsőkhöz képest, ugyanannyi kerékcseréje volt mint a többieknek (átlag soft, hard, hard), az orrkúp csere meg kb. 3 mp. Ezeket hozta be légüres térben.
  • Chris Lowe
    Pedig jól írja a live timing alapján ezt lehet leszűrni, gro a kényszerü csere után futotta a jó köröket, míg rai beragadt. -- annyi a lotus vezetők védelmére, hogy nem látták mennyire lenne a soft gumi versenyképes mivel rai beragadt a vonatba -- plusz ami még kijön a live timing ből, hogy igazán a+10 körös hard gumi feküdt a lotusnak gro és rai is akkor futott legjobb köröket. Gro leelőzte a 3 kiscsapatot majd jöttek a kerékcserék a közepes ++nagycsapatoknál így eléjük került. Egyébként az is látszik a live timing ből, hogy a legvégén gro már nem bírta tartani a ritmust ergo 7-8 körrel a vége előtt használódott el ami nem csoda a kényszerü idő előtti csere miatt.
    Nem szabad a kommentárt hallgatni szanaszét dicsérték grojeant - mondjuk jó is volt - de ezekbe nem gondoltak bele mezei 'egyébiránt' dánieltől nem is várom, szegény olyan kevés mint okostelóban az aksi, de ott van wéber szakinak akinek látnia kellene...
    Szóval rai a végén egyértelmű volt, hogy egymás után futja a leggyorsabb köröket, az, hogy massát nem kapta el az viszont valahol csapathiba, ha 3 körrel elöbb cserél gumit az elején akkor meglett volna a negyedik hely, de mivel egész hétvégén esett nem voltak adatok ezért nem nagy hiba. Összegezve mindkettő maxon ment, hozta a köröket, de tény az már látszik, hogy gro is lazán tudja azt a szintet mint rai csak épp míg rai stabilan hozza a pontokat groval mindig történik valami. Viszont egy körön meg grojean a jobb ez idén látszik.
  • McCartman
    Esélyed sincs , hogy megértsd úgy tűnik:
    Ha ennyire jó taktika lenne otthagyni fél percet a boxban miért nem állt ki a mezőny rögtön a felvezető kör után?
    Érzed , hogy mennyire abszurd sületlenség ilyenekkel jönni?

Kimit direkt szivatta a csapat amiért nem hozták ki cserére a harmadik körben ugye?
  • Kit--Kat
    Talán megérted:
    Grosjean a gyors keménykeverékre váltással előnybe került a lágy gumikon futókkal szemben, mert egyértelműen a kemények voltak a jobbak, nem is kicsivel. Onnantól kezdve légüres térben ment, 3 kis csapaton kellett csak átverekednie magát amíg felért Raikkonen mögé a kerékcserék után (ugye Kimit a Schumi vonat körönként másodpercekkel lassította, míg Gro a friss keményeken az üres térben szárnyalt). A futam felétől gro közvetlenül Kimi mögött volt az elején 3 másdopercre, ami volt később 10 is, a végén a hibájával lett 6,8.

Azonos gumikon légüres térben valahogy nem jött át az-az őrült nagy gro tempókülönbség, valahogy csak nőtt a különbség közöttük és nem a futam végén, hanem a közepétől kezdve.

Gro jó volt, de az ütközéséből a lehető legjobban jött ki és a mezőny sem volt ma szoros, a Red Bull-Ferrari-Lotus csapatokon kívül a többiek ma nem játszottak. Ill. kíváncsi lettem volna Perezre.

Egyszer jó lenne normális taktika Kiminek, Vettellel együtt kellett volna kihozni, pláne úgy, hogy Gro miatt volt összehasonlítási alapjuk hogyan működik keményen a kocsi.

Normális box kiállást nem is merek remélni, megint megkapták a Ferraritól a 2 másodpercet így Massa box után 2,5-ről 5-re növelte az előnyét, bravó.

Jó volt látni Webbot győzni, Hamit nagyon sajnáltam, mert ez a McLaren ma botrány gyenge volt.
  • IXEMGabeo

Most Maldonado van műsoron, akit agyon kell szidni, tavaly Hamilton volt. Mondjuk a vicc az egészben az, hogy ez tényleg versenybaleset volt, viszont most eléggé rászálltak, mert 2-3 futam óta baleset résztvevője volt és főképp ő volt a hibás. Újabb öntörvényű pilóta, akit nem lehet megnevelni. Egy az egyben Montoyára hajaz, mindenesetre csak összeszedi magát előbb utóbb.

Perezt sokan úgy hívják, hogy az új Button. Idén nagyon megy neki a szekér, de azért még zöldfülü a kis mexikói. Mégiscsak a 2. szezonja viszont nagy tehetség úgy gondolom
  • Zomil
    Azért Perez elég szépen oda tudja magát rakni, most is sztem szépet ment volna. Maldonaldo meg nem lenne rossz, ha nem játszana kamikaze-t minden versenyen...Koba-val meg nem tudom mivan...simán van olyan jo pilota, mint Perez, de valahogy idén egyrész balszerencsésebb is, mint Perez másrészt meg valahogy nem jönnek össze a dolgok. Azért szurkolok hátha jövöre tovább sikerül fejlödni a csapatnak és jobban bele tudnak majd szolni a dolgokba, mert szerintem lenne lehetöség mind a 2 versenyzöben.
  • IXEMGabeo
    Váltsunk témát. Azt röhögöm fél órája, hogy idén Webber nyert 2 futamot és ennyi volt az összdobogója Így is a vb-ben 2. helyen áll, mert 8x szerzett pontot ebből van vagy 4-5 4. helye:D:D:D

Ennyit számít idén a stabilitás.
  • IXEMGabeo
    Azt a csapat szúrta el...Nem mázli kérdése volt.
  • McCartman
    De Kimi ment vele vagy 14 kört , azért nem mindegy ~10zel több vagy kevesebb kör van abban a kemény keverékben.
    Nem beszélve az orrkúp csere miatt elvesztegetett időről.
  • IXEMGabeo
    Utolsó sorok. Még a kormány szervóval is baj volt, ami kisebb vitát eredményezett csapaton belül. (Monacoban azért se ment neki), Ezeket is figyelembe vesszük még így is pontegyenlőség volt 2 futammal ezelőtt a 2 versenyző közt. Kimi kevesebbet hibázik ez tény, de Grosjean a balszerencsésebb kettejük közt 2 futam óta. Előtte pedig önhibájából esett ki. És legalább is én, nem szidtam még Kimit a visszatérése óta. Csak írtam, hogy meglátásom szerint a generátor hiba óta Grosjean a balszerencsésebb picit
  • G_ArchAngel #126220
    Grosjean pont olyan, mint Maldonado: gyors es pont. Ritkan, de kiesik a koncentraciobol, az ev elejetol mar fejlodott, de akkor is csoda volt, ha meglatta a kockas zaszlot.
    Ha jo lesz a Renault jovore, akkor nagyobb eselye lesz VB-t nyerni, mint a finnek, de egyelore meg nagyon zoldfulu.

A Raikkonen fele mazlikra azert kivancsi lennek, pl. Kina?
  • IXEMGabeo
    Elfelejted, hogy Raikkonennek több szempontból mázlija van a visszatérése óta, hadd ne írjam le újra...Viszont azt nem lehet kijelenteni, hogy egyértelműen jobb Grosjeannál. Én nem is utálom a finnt, csak nem volt a kedvencem sose, ennek ellenére lehet látni futamok óta, hogy a francia gyorsul egyre jobban...
  • G_ArchAngel #126218
    A Lotus-ok siman birtak volna vegig a tavot ket-ket kemeny szettel. A puha volt szivas, mert kotelezo volt. Kiminek is gyorsan lekaptak az autorol.
  • McCartman
    sal
  • McCartman
    Hogyne jelentett volna plusz kiállást , emiatt került rögtön félperces hátrányba ha neked esetleg nem tünt volna fel.
    Tulajdonképpen egy kiállás hozta le a futamot.
  • G_ArchAngel #126215
    Annyira jo, hogy Raikkonen ugyanazt kapja most a hater-ektol, mint anno MS, csak annyi a kulonbseg, hogy a finn a csapattarsa elott van a pontversenyben es gyakran latogatja a dobogot is.
    Ettol fuggetlenul ertem en, hogy azert is szar, mert van rajta sapka es azert is, ha nincs. Az, hogy letoljak, elkurjak a rajtjait, nem jo a KERS azt nem kell figyelembe venni, inkabb gyujtogessuk a kifogasokat, hogy miert nem Grosjean vezeti a VB-t.
  • b-type
    Leírom, ha gondolod :)
    26:26 volt a leggyorsabb köröket tekintve
    és Romain mindkét etapban jóval több kört is tett meg, az elsőben 7, a másodikban 8 körrel többet).
    Ennek volot köszönhető, hogy Kimi-nek volt gyorsabb köre, mindketten az 50. körben futották, és Grosjean-nak 2 tizeddel lassabb volt (1:34.661 vs. 1:34.884), viszont 8 körrel több volt a gumijában.
  • G_ArchAngel #126213
    Egymas utan futotta Kimi, Groesjean, Massa a leggyorsabb koroket a vegen, utana mar csak a finn, a masik ketto visszalassult.
  • G_ArchAngel #126212
    Pl. annyiban, hogy maris szaraz palyara valo beallitassal kapta az elso szarnyat, mig a tobbieknek maradt a szombati. Raadasul a mezony nem razodott szet, igy szepen elorebb ugrott, mikor a tobbiek is kimentek az elso kiallasra.
    Ha neked esetleg nem tunt fel, ez az eset nem jelentett plusz kiallast a francianak.

• IXEMGabeo
    Mindketten beragadtak azért, Grosjeant még 1-2 körig Schumi is feltartotta ugyanúgy, mint Rai-t. Elején rögtön behajtott a francia a bokszba az incidens miatt aztán a végére begyorsult és azért csak odaért Raikkonen mögé...Valószínű az a leggyorsabb kör Kimitől nagyon a végén jöhetett és nem láthattam, de teljesen mind1. Egymás mögött végeztek...
  • McCartman
    kikerült a forgalomból?!
    ja , csak az egész mezőnyön kellett átmennie a végéről.. omg.
  • McCartman
    lol
    mióta tesz jót valaki versenyének , hogy kényszerű cserére kényszerül és +20 mpet kap szárnycsere miatt?
  • IXEMGabeo
    Mondjuk az erőviszonyok kicsit így kirajzolódtak még akkor is, ha nem nagyon volt adatuk a mérnököknek. Erre jó volt a futam...

Ha így marad minden akkor Red Bull-Ferrari csata lesz a vb címért, plusz mínusz pálya és hőmérséklet függő, hogy a Lotus ill. a Merci-Mclaren-Merci párosok beleköpnek a levesükbe.

Talán 1-1 dobogót még elcsíphetnek a Sauberesek és a Williamses Maldonado, de ők egyértelműen gyengébb technikával rendelkeznek és ez most látszik, hogy kirajzolódott...
  • G_ArchAngel #126207
    Nem, nem volt gyorsabb. Valaki leirta a pontos szamokat motorsportal-on, de te is megszamolhatod a Live Timing archive-ban, Kimi tobb korben volt gyorsabb es a leggyorsabb kor is az ove volt.
  • G_ArchAngel #126206
    Aminek koszonhetoen jobban jott ki a taktika szamara, mivel kikerult a forgalombol.
  • Master91
    Nekem az volt a bajom, hogy esőre vártam és kurva izgalmas futamra gondoltam :D
    Ehelyett a nap is sütött szinte a rajtnál fail :D
  • IXEMGabeo
    Nekem bejött annak ellenére, hogy nem voltak ide-oda előzgetések. (Bár Silverstone-hoz képest sok volt alapjáraton), azért voltak szép akciók és az 1. hely is izomból dőlt el végülis, bár a DRS-el nem volt nehéz dolga Webbernek...Nem is azt mondtam, hogy minden idők legjobb futama volt, de nekem tetszett. Viszont ahhoz már hozzászoktam, hogy az SG teamnek ilyesmi már unalmas:D
  • IXEMGabeo
    Raikkonál egész futamon gyorsabb volt. Sőt továbbmegyek, ha nincs ez a sok saját hibájából származó, meg a generátoros hiba akkor simán Raikkonen előtt lenne a pontversenyben, de ezt tudom, hogy te megvétózod ezt a hsz-t. Pedig így lenne, de oké nincsen ha...
  • IXEMGabeo
    Valencia óta az. Ezen a futamon pedig a rajt után belekeveredett egy incidensbe saját hibáján kívül...
  • Ulvar
    ebbe a futamba semmi nem volt fasza...bealudtam 1 órát visszatekertem utólag mediaboxnak köszönhetően, 15 perc alatt végig néztem az 1 óra kimaradást.
  • madmanic
    a SHI meg felesleges bele.. értem.
  • G_ArchAngel #126199
    Grosjean amugy mikor volt balszerencses? Amikor tolta levezetokoron, mint egy idiota es sajat hibajabol megcsuszott?
    Vagy amikor a szerencsetlensegnek tuno szarny- es kerekcsere miatt legures terben tudott vagtazni es ezzel feljonni? Enelkul inkabb 7-8 lett volna...
  • Master91
    (Sumiék esőre készültek fel, ha szárazra készülnek lehet jobbak)