8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • BBird

Ezt tökre bírtam, bár akkoriban még túl fiatal voltam a vérbeli stratégiákhoz, s a felét nem értettem. Volt ez kb. a '80-as évek végén!? Fel is rakom majd valamikor.
    Ismerős még valakinek egyébként? :-)
  • BBird
    Én is új generáció vagyok, engem sem szeretsz? :-(((
    Nekem a Doom 3 már ezer éves, elavult grafika, stb... :-)
  • PiszkosFred
    Egyetertunk. ;]
  • BBird
    És akkor ezeket kirakod a hq-ra? :-D
  • sbob
    természetesen a listán változott 1-2 dolog azóta... pl. Elder Scrolls: Arena... de érdemes a cégeket megnézni, ők még árusítják ma is a régi játékaikat az oldalaikon...
  • sbob
    nos szerintem, akit érdekelt a téma annak ez a játék nem ismeretlen... akik viszont Winnel és Doom3-mal kezdték a pályafutásukat, azok nálam kimaradnak a "mindenkiből"... so sorry, de nem komálom az új generációt a neten... talán a rossz tapasztalatok miatt...
  • sbob
    7th Legion - Epic Classics
    Afterlife - Lucas Arts
    Ascendancy - Virgin Interactive
    Blake Stone - 3D Realms
    Caesar II & III - Sierra
    Carriers at War (all) - SSG
    Civilization - Crucial Store
    Civil War - Virgin Interactive
    Colonization - Crucial Store
    Command & Conquer (all) - Westwood
    Commander Keen (2,3,5) - 3D Realms
    Crystal Caves - 3D Realms
    Curse of Monkey Island - Lucas Arts
    Dark Forces - Lucas Arts
    Day of the Tentacle - Lucas Arts
    Death Rally - 3D Realms
    Doom - ID Software
    Doom II - ID Software
    Duke Nukem - 3D Realms
    Duke Nukem II - 3D Realms
    Duke Nukem 3D - 3D Realms
    Elder Scrolls (all) - Bethesda
    Electroman - Epic Classics
    Elvira (all) - Adventuresoft
    Epic Pinball - Epic Classics
    Extreme Pinball - Epic Classics
    Full Throttle - Lucas Arts
    Heartlight - Epic Classics
    Heretic - ID Software
    Heroes of Might and Magic (all) - 3DO
    Hexen - ID Software
    Hocus Pocus - 3D Realms
    Inca II - Crucial Store
    Indiana Jones and His Desktop Adventures - Lucas Arts
    Indiana Jones and the Fate of Atlantis - Lucas Arts
    Indiana Jones and the Last Crusade - Lucas Arts
    Jazz Jackrabbit - Epic Classics
    Jill of the Jungle (All) - Epic Classics
    Leisure Suit Larry (All) - Sierra
    Loom - Lucas Arts
    Lords of the Realm - Crucial Store
    Maniac Mansion - Lucas Arts
    Master of Orion II - Crucial Store
    Might & Magic (all except Swords of Xeen) - 3DO
    Monkey Island - Lucas Arts
    Monkey Island 2 - Lucas Arts
    Planet Strike (Blake Stone 2) - 3D Realms
    Quake - ID Software
    Radix: Beyond the Void - Epic Classics
    Raptor - 3D Realms
    Rebel Assault - Lucas Arts
    Rebel Assault 2 - Lucas Arts
    Redneck Rampage - Interplay
    Rise of the Triad - 3D Realms
    Sam & Max Hit the Road - Lucas Arts
    Screamer (All) - Virgin Interactive
    Seek & Destroy - Epic Classics
    Shadow Warrior - 3D Realms
    Sim City Enhanced - Virgin Interactive
    Simon the Sorcerer - Adventuresoft
    Simon the Sorcerer 2 - Adventuresoft
    Speedball 2 - Crucial Store
    Stargunner - 3D Realms
    Terminal Velocity - 3D Realms
    The Dig - Lucas Arts
    Theme Hospital - Electronic Arts
    The Secret of Monkey Island - Lucas Arts
    Tie Fighter - Lucas Arts
    Toonstruck - Virgin Interactive
    Ultimate Doom - ID Software
    Virtual Pool - Interplay
    Wacky Wheels - 3D Realms
    Warcraft 2 - Blizzard
    Warlords Deluxe - SSG
    Warlords 3 - SSG
    Wizardry (all) - Sir Tech
    Wolfenstein 3D - 3D Realms
    X-Wing - Lucas Arts
    Xenon 2 - Crucial Store
    Xenophage - 3D Realms
    Z - Virgin Interactive
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders - Lucas Arts

de a lista hiányos... 1 részt töröltem belőle, mert csak ezek érdekeltek anno engem... másrészt meg több játék nem szerepelt a listán... azért mert azokat akkor már nem árulták sehol, vagy felújítva árulják... pl. Frogger - Sierra, DigDug -Atari vagy ott a SideArms, amit anno a Capcom csinált, no ha jól emlékszem akkor a Capcom által kiadott játékok mind le vannak védetve a szövetségük által... aztán még ott vannak a nehezebb ügyek pl. First Star Software, ő magában harcol a szerzői jogokért... a Boulder Dash 1-2, és a Rockford is ide tartozik, bár azt a Mastertronic adta ki, csak a készítő a Peter Liepa volt...
    valójában ezek az ügyek teljesen átláthatalanok, még maguk az érintettek sem tudnak sokszor infot anno, 1000 éves sztori, de azért leírom... Gab barátom a Sierra-nál érdeklödőtt, hogy a Caesaron kívül van e másik játékuk amit fel lehet rakni... a válaszban közölték, hogy egy játékukat sem lehet feltenni! hát persze megint írt nekik az ügyben, hiszen akkor hazánkban is minden újság cd-jén szerepelt a játék... nagy nehezen sokadik mail váltásra kiderült, hogy a Caesart nem is ők csinálták...
  • ollie
    Ezt a listát megoszthatnád velünk...
  • PiszkosFred
    ...es azoknak sincs, akik fiatalok ahhoz, hogy esetleg hallottak volna a sorozatrol ;]
  • BBird
    Nana... aki keresi, annak nincs meg! :-P
  • sbob
    tudom, bocsika csak egybe írtam az üzit... nem volt kedvem sokat postolni...
    elhiszem, hogy meg van neked, de ilyennel kár felvágni emrt mindenkinek meg van az a játék! :P
  • Jóska Kapitány
    Köszi mindenkinek, sikerült.
  • BBird
    Ha odáig eljutsz, ahol a logoban le van írva egy pár szám és betű (kis és nagybetű fontos!), akkor csak alatta a megfelelő mezőbe ugyan azt be kell gépelni. Ezután enter és elvileg jön. De inkább IE-vel tölts, s nem letöltőmanagerrel. Az a biztos. :-)
  • Jóska Kapitány
    Köszönöm szépen.
  • BBird
    A Simon2-t nem én kerestem söboblij! :-) Nekem amúgy is megvan beeee :-))
  • sbob
    hopp elgépeltem bocsi:
    IDSA -> ISDA
  • sbob
    ehh... gondolhattam volna, hogy ezt fogod válaszolni...

A Simon 2 ne hiszem, hogy a HOTU-n fenn lenne... kb 2-3 éve szereztem az IDSA-tól egy kisebb listát azokról a játékokról melyeket nem szeretnének nálam nem eredetiben látni, persze nem kell nagy ész hozzá, csak meg kell nézni mely kiadók alkotják a szervezetet... a lényeg, hogy szerepelt rajta az említett kalandjáték is
    Simon the Sorcerer - Adventuresoft
    Simon the Sorcerer 2 - Adventuresoft

bár boltokban én nem láttam... de sok szerencsét hozzá!
  • PiszkosFred
    No akkor J. Kapitany, erre majd figyelj mert lehetnek gondok ha valami letöltésmenedzserrel több szálon kezdel bele... ;]
  • ollie
    Igen.
  • PiszkosFred
    Él még náluk a "csak egy szálon" töltés?
  • BBird
    LINK

Ha nem ismered az oldalt, remélem nem lesz túl bonyolúlt rájönnöd, hogy kell letölteni. :-)
  • Jóska Kapitány
    Szevasztok!

Anno még Amigára jött ki elöször a game, a neve Slam Tilt, a legjobb flipper game amit valaha is láttam. Később kijött pc-re is, ezt a verziót keresném.

Előre is köszi
  • BBird
    Törödj bele és kész! :-D Hihi...

Akee: Shogun-t a boltok polcairól tudod letölteni a kosaradba, egyre kedvezményesebb áron. :-)

jbworld: Simon 2-t nem olyan régen láttam vhol, csak már nem emlékszem merre. Ha the-underdogs.org -n nincs fenn, akkor hirtelen más lelőhelyet én sem tudok.
  • Akee
    hello!
    Segitsen valaki please!! A Shogun: Total War c. játékot honnan tudnám letölteni??
  • jbworld
    Hi!

Már 1000 helyen néztem hogy honnan lehetne leszedni a simon the sorcerer 2. részét, de sehol sem találom. Az első nagyon tetszett.

Előre is kösz.
  • sbob
    gratula...
  • MrTressy
    naja
  • Lysandus
    Az LHX-ben nekem az a rész tetszett nagyon amikor a küldik végén centre pontosan kiírta, hogy mennyibe kerül majd a gép kijavítása az adófizetőknek! Hát nem spóroltam a közpénzzel! Több is veszett Mohácsnál!
  • PiszkosFred
    Underdogs? Esetleg valami olyan bolt, ahol leertekelve meg kaphato par jatek 500-1000 ft magassagaban. Mas otletem nekem sincs, sorry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;]
  • ollie
    Fogalmam sincs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • szotyimutyi
    Sziasztok!!! Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy a post mortem c. játékot honnan szedhetném le (full verzió). (e-mailben, vagy valahogyan linkben)Sehol nem találom. E-mail: [email protected] Sürgős!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Előre is köszönöm.
    Szotyimutyi
  • sbob
    ehh... thnx, de:
    1., nem szeretem az ingyen reklámot...
    2., az oldalla még marha sokat kell dolgozni, hogy "isteni" legyen...
    3., nem szoktam az oldalam reklámozni a retrogameses tapasztalatok miatt, így megkímélem magam a kínos meglepetésektől... :\
  • BBird
    sbob! Isteni lett az új oldalad, csak úgy csillog-villog! :-)) Mikor frissítesz már, türelmetlenül várom! ;-))
  • BBird
    BMX Simulator - FREE!

Thx Codemaster! :-)
  • sbob
    Hali!

A DOSBox 0.60-assal sikerült már műkődésre bírnia valakinek anno. emlékszem, mert megnéztem a honlapon, mert nálam sem ment w98 alatt... de végül nekem jó volt a DOS-mód...
    Egyébként Terminatorból nekem a legjobban a Skynet jött be, single megfelelően félelmetes hangulatú, míg a multi a dzsip+repcsi használata miatt volt marha jó...
  • DonnieBrasco
    Hella.,

Tudtok olyan DOS emulátort, illetve olyen Terminator: Rampage verziót, amik szeretnek együtt működni windows2000 alatt is? Ifjúkorom egyik félelmetes emlékű (amúgy nem olyan nagy szám) játéka volt.. megsasolnám ma is!

DB
  • sbob
    a Carmenek nagyon jók voltak! én is rengeteget játszottam velük... :)
    nyomozós meg nálam inkább a Cruise for a Corpse nevezetű mű az alap... és a Police Questek is tetszettek...
    volt még 1 régebbi gamecske Murder, nemtom ki emlékszik még rá, rajtam kívül...
    meg a Les Manley második részében is kellett nyomozni... az is kellemes volt, csak sajna mam ár nem sokan ismerik az ilyen régi kalandjátékokat... pedig kezdetben PC-re 1 dolgot biztos tudott szerezni az ember: minőségi kalandjátékot...
  • Voltan
    A predatornál én is kifogytam a tudományból...
  • BBird
    Nálam nyomozós, szótárhasználós, etc. a Mean Streets volt. :-) De ezt már régebben említettem...
  • Gary
    Predator: dettó. Trainer nélkül nem sikerült eljutni a végére, "poke örökélet"-tel meg ugyan így berohant, leütött, kirobogott és kezdte újra a berohanást.

The Detective Game: Pár napja találtam hozzá teljes leírást angolul, benne volt a kód is ami széfet nyitotta, állítólag ez lett volna a másolásvédelem. Hirtelen nagy kedvem lett hozzá, nekikezdtem, de álmosodtam és kezdett dühíteni, hogy olyan lassan vánszorog a a főhős, VICE-ben rákapcsoltam a WARP-ot... Mire fölértem a szobámba már a jónép fele ki volt irtva :)

Volt egy másik nyomozós, a Murder on the Mississippi. Na én ezzel töltöttem el órákat, szótárazás, mászkálás, de megakadtam...

A legnagyobb szótárazós-lexikonos buli a Where in time is Carmen Sandiego? volt. Jó pár spirálfüzet lapot teleírtam, hogy melyik esetben hová kell menni, de csak nagyon ritkán ismétlődtek a kérdések. Ráadásul hibás törésem volt, mert mikor (az 50. esetben) elkaptam Carmen-t nem kerültem be a top-listába :(