72814
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Sose bírtam a szimpla slapstick komédiákat, ez még ráadásul teljesen céltalannak és erőltetettnek is tűnt, "muszáj" volt elkaszálni. :)
Az Ore No Imouto 3. viszont jó volt, látszik, hogy azért körbejárják ezt az otaku témát és most a fater volt a soros. :) Kíváncsi vagyok a folytatásra, úgyhogy erre (is) mindenképpen maradok.
-
Pedig teljesen bírható. :)
OP-ja is szerintem nagyon jó :) -
En altalaban megtartom a sorozatokat ameddig lattam oket, akkor is ha dobom -
Az idény első cancel-je nálam: Soredemo Machi Wa Mawatte Iru. A 2. részt a felénél abbahagytam, töröltem is mindet.
-
én se igazán értem mi a baj a chihiroval....szerintem jó munkákat csinálnak...szeretem a fordításaikat :D -
Erdekes ez a gyujtooldal vs kiadok oldalai. Nalam a MALon megvan hogy mit nezek es mit tervezek nezni es Toshon nezem, hogy megjelent e armi amit epp aktualisan nezek. Ha lejar egy szezon csak akkor kell egyeztesgessek a PTW listammal, mert azert azt kb tudom fejbol hogy miket nezek. A toshon meg latszik hogy kiktol mik jonnek ki, mindenfele spoilerek meg commentek nelkul, igy azt is latni, hogy hogy allnak vele azok a csapatok akikkel nem nezem az adott sorozatot. Ha valamelyik csapat gyanusan kesik a tobbihez kepest es persze pont az o verziojukat valasztom ki mindig nagy tehetseggel evad elejen, akkor szoktam csak elmenni az oldalukra (ha van) es megnzem van e hir rola. Ha kiderul hogy dobtak akkor MALon megnezem ki forditja meg es kb ennyi is az egesz.
Chihiroval amugy mi a baj? MAr persze azon kivul hogy mar nem is tudom hany hetes kesesben vannak a Sekirei Pure engagement befejezo reszevel? (Mondjuk tavolrol sem annyival mint amennyire Frostiek lemaradtak a winter sonataval es pont az allando keseseik miatt a K-on!!-t is Coalguyssal fejeztem be) Mondjuk pont ami a K-on!!-t illeti csak nekik volt 1080as verziojuk, bar gyanitom upscale verzio, alighanem nem blu rayrol dolgoztak..
(Sorry a kesei hozzabofogesert, 8-20 meloztam, most volt csak eselyem net ele kerulni) -
az animéből sok mindent kihagytak érdemes is végig olvasni -
akkor valoszinu mangazni is fogok. -
Úgy 3. évad, hogy csak az utolsó két rész készült el hozzá. A köztes rész pótolva már nem nagyon lesz, arra ott a manga... Elég sok dolog kimaradt.
-
School Rumbe nekem is tetszett... bár érdekes, hogy az egyetlen jelenet amire most emlékszem az a hullócsillagos. :D Megyek meg is nézem megint. -
olyan jó mint az első nem volt...legalábbis szerintem...:D -
masodik evad is rossz?
a harmadik evad 2 resz??? WTF az hogy lehed EVad? -
az első évad télleg fasza volt...de aztán valami borzalom ami utána jön...a 3. évadnak nevezett förmedvény..jájj...:D
de Kenji végig nagyon aggya :D -
School Rumble-t meg ma befejezem es kezdem is a masodik evadot. nagyon tetszik. reg nevettem ennyit. -
Az OreImo minden aminek a Nogizaka Harukának lennie kellett volna. -
szegény Kyou...nem elég hogy így is semmibe veszik...még tennie kellett a lapátra...:D amúgy jó volt ore no... -
Nem sok kedvem az ezredik oldalon regisztráláshoz - ez is hozzátartozik a dologhoz.
Így is 167 anime-sorozat vár megtekintésre - WII-katalógusom szerint, amiket az elmúlt 3 hónapban szereztem be -, azaz, sokkal több, mert az egyes folytatás-évadokat is egy főkönyvtárba pakoltam az első évaddal, előzményekkel.
Bőven van mit néznem, így már csak bizonyos, valóban érdeklődésemre számot tartó példányokra nézek rá - vagy megkezdett sorozatokra.
-
Az első felét nem értem, egyáltalán hol merül fel. :) Az én agyam lyukas, mint a szita, nem tudok több száz animét fejben tartani, ezért tartok mindent rendszerezetten az AniDB-n. Nem kell több száz értékelést átfutnom se és spoiler veszély sehol sincs, mert egy adott anime, vagy group főlapja (ami nem teljesen az, amit regisztráció nélkül lehet látni) mindent tartalmaz, amit látni akarok. Nem kell belemásznom semmilyen fórumba, topikba, kommentbox-ba, sehová. Minden ott van előttem, azonnal számszerű értékelésekkel együtt, rövid ismertetővel (ami általában az ANN-ről származik). Rögtön látom a release-eket is, hogy melyik group vette fel, milyen minőségben, felirattal, hogy mikor raktak ki új epizódot, stb. Minden egyéb rendszerezésre is tökéletesen alkalmas (felrakom mylist-re, kapcsolok rajta ezerféle notification-t, értékelem számszerűen ideiglenesen v. végleg, stb., de ezek egyike sem kötelező). Utána egy mozdulattal átléphetek a group oldalára és már helyben is vagyok.
Te valahogy... fordítva csinálod. :) Ha megismersz egyféle dolgot, akkor csak ahhoz vagy hajlandó ragaszkodni, más nem létezik. Általában ezzel semmi baj nincs, csak szűkíti a látókört (no offense). :)
/Téma részemről is lezárva.
-
A hozzáállásom abban gyökeredzik, hogy nem áll szándékomban több száz animét fejben tartani, és ebből adódóan mindegyikkel kapcsolatban híreket, értékeléseket - és ahogy írtad - hozzászólásokat átfutni, kihagyni, ne adj' isten elolvasni [spoiler warning]. :)
Így, első körben megnézem a már bejáratott releaser csapatok oldalát - mit adtak ki.
Másodkörben, ott, és az említett AA/AniDB/ANN oldalakon - ha van kedvem hozzá - beleolvasok, átfutom az ismertetőt, képekre, stílusra nézek.
Megtetszik?
Akkor az említett releaserektől beindítom a beszerző procedúrát.
Ha náluk olvastam róla - pl. hogy tervbe vették - és megtetszett [K-ON!!], akkor nem szerzem be mástól. Esetünkben most a TüskeA-ról [direkt] van szó...
-
Rosszul teszed, de te tudod. Nem értem, pl. mi szemét lehet az AniDB-n (ha kihagyod a fórumokat és a kommenteket, mert ott tényleg előfordul), hiszen teljesen naprakész, minden release-t rögtön feltüntetnek ott is és azonnal értesítést lehet kapni róluk (ha be van kapcsolva). A számszerű, konkrét értékelések és a hozzájuk fűzött megjegyzések meg segítenek kiválasztani azt a néhány group-ot, amivel utána megpróbálkozik az ember, hogy végül egynél maradjon az adott anime-vel végig, és utána azokat persze, hogy már lehet a saját oldalakon követni, nem kell mindig visszamászni az AniDB-re. Nekem is van egy jó pár group oldal bookmark-om, és azzal kezdem a napot, hogy FF-ben "open all in tabs", és átnézem, a követett cuccokból mi jött ki. De ettől még ha egy új anime feltűnik, mindig az AniDB-n kezdem a keresést és kivárok 1-2 részt, amikor már megjelennek az első értékelések is, és utána a kiválasztott group-ot követem tovább - amely group általában korábban már "bizonyított".
A K-ON mindkét évadán speciel a Frostii messze magasan a legjobban jegyzett, minden téren. :) És ha még megnézed a hozzájuk tartozó group aloldalt, minden munkájuk szinte kivétel nélkül 8+ feletti értékeléseket kapott - nem véletlenül, hiszen két korábbi quality releaser csapatból álltak össze.
Én nem rábeszélni akarlak, csak furcsállom a hozzáállást. :)
-
Úgy jött ide - és nem figyeltél, ezek szerint - hogy már az elején írtam:
"Ja, s hogy miért? K-ON!! és Index II hírek okán." -
kedvenc nem egyenlő kedvelt...
másik meg a hírek olvasása nemtom honnan jött a témába gyűjtő oldalak témájához...
részemről a téma /closed -
Sehol sem írtam, hogy a Chihiro a kedvenc subber team-em...
Azt írtam, hogy a megkedvelt releaserek oldalait olvasgatom.
-
kedvelt subberek > chihiro 
amúgy annyiban jó nézni ezeket hogy lehet előre tudni hogy késik vagy netán droppolják -
Mindezeket tudom.
Én szívesebben olvasom, nézem meg az általam megkedvelt releaserek oldalait, mint olvasok el más oldalak - számomra sokszor - érdektelen szemetét.
Szerk.: Kinézett film/sorozat esetében információt AA/AniDB-ről szerzek, nagy ritkán ANN-re ránézek. De híreket egyiken sem olvasok, mert nem érdekelnek.
-
a legtöbb subber csapat(köztük a chihiro is) egy bizonyos "gyüjtő" torrentoldalt használ munkáik közzétételére...
másik meg érdemes malon vagy anidbn nézni h kik subbolják az animét -
Amugy mi ez a megjlelölés, h v1/v2? azt értem, h uj verzio, de mi a különbség?A feliratot javitják?
Mert pl. a [Ryuumaru] féle Samurai Girls 2. része már a v2-nél tart :D -
Gyűjtő oldalakban nem bízom - ne kérdezd miért, egyedi beállítottság.
Szívesebben nézem meg a releaser-ek oldalait, vagy más témában a készítő(k)ét.
-
erre a célra vannak a gyűjtő oldalak :)
btw chiro helyett inkább utw akkor már -
Mivel én csak 2-3 oldalt olvasok, nem tudhatom, hogy a több tucat másik releaser team mit művel
-
K-ON!! miért? A két extra epizód miatt? A Frostii már rég megcsinálta mind a négyet, a szokásos kitűnő minőségben. :) Vagy másra gondoltál?
Egyéb:
- A The World God Only Knows 2. része k* nagy volt, főleg amikor a démoncsaj beadja a dumát a srác anyjának, hogy hogyan is van ez a hugica-téma. :D
- MM!: Első rész után még csak pislogtam, a másodikat már kikapcsolt aggyal néztem és tök szórakoztató volt így. :)
-
Index II 2. része is jó volt :)
Mondjuk fan-service-el nem sporoltak :D -
Chihiro oldalra nézzetek fel... 
Ja, s hogy miért? K-ON!! és Index II hírek okán.
-
Jó persze OP nekem is jobban tetszik, de ED is sztem nagyon jópofa, most mondanám azt, h cuki, de az meg olyan buzisan hangzik :D -
Vegul megneztem veluk a harmadik bakumant es jo volt. (persze szokas szerint megint tul rovid volt az epizod :D )
Kivancsi leszek melyik epizodban fogjak az elso kockat rajzolni... -
nem értem, nem értem, nem értem....a kurozukaban a 2. rész végén a kibaszott erdőben ébredt fel kuro, ahol történt vele ez-az...aztán a 3-4. részben meg olyan dolgokat mutatnak, amik valahogy ezzel nem jönnek össze...nem értem...kibaszottul nem értem....és idegesít....annyira hülye vagyok... -
TMD korrekt subokat gyárt, csak egy picit kevés sorozatot fejeztek eddig be, A-Destinyt meg nem ismerem. Bakumanból nekem is ez a release van meg, de még nem láttam. -
én is velük néztem meg az új részt...teljesen korrekt volt vele...
#36654: nekem az OP jobban tetszik...lassan jöhetne a teljes szám..:D a történetről sokmindent még nem lehet tudni...annyit, hogy Sanada által látott dolgok körül fog lenni a dolog...Jubeiről is annyit tudunk, hogy geci erős :D
szerintem is eredeti ötlet, mert én nem találta se mangat se VN-t sehol....:D -
Huhh jó volt a 2. rész is.
ED meg egyszerüen aranyos, nemtudok más szót rá :D
De amugy Jubei-röl, most igy Lucy ugrik meg az EL-böl...
A fekete pöttyök tényleg nem zavaróak, valóban passzolnak a képi világhoz. Bár nem tagadom, h örülnék neki, ha nem lennének. :D
A történet még mindig kicsit zavaros, de mondjuk ez a legtöbb anime 2-3. részéig igy van ugyhogy nem aggodok.
De a lényeg, h tetszik és elég érdekes is, az ábrázolása is számomra elég különleges, furcsa ez a sok fekete paca :D
Egyébként ez VN/manga feldolgozás vagy ez is ilyen ujjonnan kitalált mint az elözö szezonos Occult Academy? -
a TMD_A-destiny sub-rol tud barki barmit? Bakumant GG-vel kezdtem de ugy tunik otthagyta oket a forditoja :(