72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • [NST]Cifu
    Aldnoah Zero S2E01:

Spoilermentesen: Hát kérem csak megcsinálták, folytatták a "lezártan tökéletes" első évadot. Alapjában véve maradt minden a régiben, és ugyanakkor nem. A grafika maradt, az Ending zene számomra erős visszalépés (az aLIEz nekem nagyon bejövős szám volt az S1-nél), a történet pedig ha úgy vesszük, még annyira nem is reménytelen első látásra. Bár azért van egy kis Macross és Gundam utánérzésem, plusz még Space Battleship Yamato is akad, de sebaj, reméljük a legjobbakat...

El nem ment a kedvem tőle, de azért nem is kaparom a falat, hogy na, ebből mit hoznak most ki...

Spoileresen:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudták megcsinálni sajnos a tutit, mindenáron vissza kellett hozni a Asselyum-ot és Inaho-t is. Utóbbi fél-kíborg lett, a bal szeme robotszemként született újjá. Ami csak azért szép, mert az első évad végén ugye fejlövést kapott ahol átment a fején a lövedék. Szóval akkor az agyának egy szép darabkája is ment a levesbe, amire pedig visszacigölték a saját bázisra, meg minden, addigra tuti véglegesen elhal a megmaradt agyszövet is. Szóval ez így most egy picit pofon. Nagy pofon. Nem kellett volna.
    A hercegnő vonala egy fokkal jobban sikerült, ugyebár ő lebeg valami tartályban, de él. A mindenki által utált Slain mentette meg úgy, hogy alkut ajánlott Shazzbaum grófnak, és a hercegnő megmentéséért cserébe Shaazbaum is élhet tovább. Namost Slain-t lovaggá ütve most a Vers egyik legkomolyabb ütőkártyája lett, és Shaazbaum-al azon mesterkednek, hogy a Földet végleg meghódítsák, amihez egy másik hercegnőt használnak fel, aki felveszi Asseylum alakját...

Mi a gond az egésszel? Gundam Seed-érzésem van, mert az egymással vetélkedő szuper-gyerekek felállás ismerős eléggé onnan (az első évad közben mér reménykedtem, hogy egy oldalra áll Inaho és Slain). Az is erősen homlokráncolós számomra, hogy akkor elindítják az Aldnoah hajtóműves hadihajót a Terránok, de ez az egyetlen ütőképes fegyverük (hogy az elején hogy kerültek a Terran Cataprach-ok Föld-körüli pályára, azt nem magyarázzák meg, de nehéz is lenne). Egyetlen, ősi de, hipermodern hadihajó, szemben a sokkal erősebb ellenféllel. Macross, valaki? A hajó kinézetre meg Space Battleship Yamato, de ennek Space Battleship R-7-nek (vagy Space Battleship Szojuznak) lehetne nevezni, mert a hátsó része az R-7 rakétacsaládból származik. Nem picit fura, de rá se ránts.

Az AN első évadja nálam eléggé ütött, de keserű a szám széle, azzal, hogy mindkét fő karaktert visszahozták az életbe, negálták az első éved mindent vivő WTF-jét. Kár ezért a lépésért, nem erre kellett volna vinni tovább a történetet szerintem, vagy másképpen fogalmazva úgy sokkal ütősebb lehetne. Így meg él bennem a gyanú, hogy azt a fajta "hű vazzeg" érzésre itt már ne is számítsunk. Nagyon messziről se...

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.11. 23:51:46
  • [NST]Cifu
    Hát én azok közé tartozom, akik egy friss SAC-ot várnának inkább....
  • xblades
    Igen de ez nyilvánvaló hogy nem megszerettetni akarták velük az animét hanem felvenni az eltorzult arcukat egy megbotránkoztató vagy brutális anime jelenet láttán.
  • BEAST #66364
    Az újak már engem sem, nagyon gyenge utánzatok.
  • LasDen #66363
    engem valahogy nem érdekelnek a Gits cuccok oO
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem húzom a számat, és várok mindent, ami Ghost in the Shell, mert szeretem azt az univerzumot.
  • LasDen #66361
    eddig se néztem, most se fogom valószínűleg :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ghost in the Shell Arise - TV anime announced:

"Cyberpunk classic Ghost in the Shell is set to receive a new TV anime based on its rather controversial Arise series, sure to disappoint those looking for a fresh Stand Alone Complex."
  • [NST]Cifu
    Na várj, egy új filmet bejelentettek, ami nyáron érkezik, erről tudok. De TV sorozat is jön?

Azt mondjuk hálával fogadom, hogy ha nem akarják az Arise-vonalat tovább vinni...
  • IMYke2.0.0.0
    Új GitS TV sorozat bejelentve:
  • Nirz
    Igen elfelejtettem megemlíteni nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Érdekes hogy általában ha érdekes is vmi az általában pár rész után unalmassá válik, mit is értek ez alatt? Van egy jó kiinduló sztori az eleje pörgős stb aztán hirtelen az egész cselekmény megáll és az egész töménytelen ezerszer látott fillerbe fullad a szokásos szituációkkal a szokásos jellemmekkel és nagyon égő poénokkal(elsülyednék ha vki arra nyitna be miközben olyat nézek) aztán a végén jön vmi kamu probléma amit jó pár részen keresztül húznak de már úgyis eleve tudod a végigkimenetelt aztán utánézel hogy itt vmi nem stimmel. Jah hallod hogy nem is követi a mangát hanem vmi alternativ szarságot kreáltak és azért tűnt szarnak az egész

Valóban régen én is birtam ecchit de mostanság nagyon fárasztó tud lenni, bár akkor is szerintem to love ru darkness nem volt rossz mert ott már elég fun faktort adott a majdnem hentai jelleg,de ez egyáltalán nem jellemző úgy általában véve. Helyette egy kis semmi és az is jó részt fél évig cenzúrázottan eh...
  • IMYke2.0.0.0
    Néhány évvel és pár száz anime mű után nekem is az a véleményem, hogy "laza" - de épp ezért nem is ajánlanám anime-szűznek: csak jó pár anime után tűnik az könnyűnek.
  • DasIsFuck
    Nem olyan vészes az!:)
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, hogy csak csípni akartál egyet :)

Elfen Liedet kezdőnek semmiképp. Azért nem, mert az Elfen Liedhez hangulat kell, és nem árt azért pár animét és/vagy egész estés "komoly" japán animét látni, hogy az ember tisztában legyen valamelyest a szimbólumokkal, a japán megjelenítési, ábrázolási formátumokkal, és ne röhögje halálra magát bizonyos jeleneteken, mondván, hogy "de hát a Walt Disney-kben ezt jobban, másképp"...
  • Seth
    Nem gondoltam komolyan, de nyilván tudod.
  • IMYke2.0.0.0
    Kizárt, hogy az jó választás lett volna - ahhoz túlságosan is anime-stílusok zanzája.
    Helyette valami könnyedebb, humorosabb és kevésbé vagy egyáltalán nem hárem-ecchi-gore lazaság után bevezetni a többi jellemzőt egy 3. sorozattal.
  • Renjike
    Én még csak 1 sorozatot dobtam 4 rész megnézése után de az tényleg egy hulladék szerintem (Kampfer) . Illetve 1-1 sorozat volt még olyan, hogy egy része unalmas / újrafelhasznált volt viszont megnéztem őket és végül annyira nem is volt rossz.

Jelenleg Tokyo ESP megy nálam és meglepetésemre nagyon tetszik, a sok negatív kritika ellenére amit hallani róla.
  • armageddon666
    Szerintem meg nagyon jó választás. Nem mondom hogy könnyen emészthető, viszont jól bemutatja a két világot.
    Egyik részről komoly történet, dráma, gore.
    Másik részről csöcsök és elborult humor.
  • Seth
    Elfen Lied-del kellett volna kezdeni mi? Akkor tudnák mi a jó. :D
  • RelakS
    Hehe, Inuyashát most nézem újra, és olvasom hozzá a mangát.
    A fillerek időnként ki tudnak akasztani :D A Tessaiga ugye elutasít minden démont, ehhez képest Shippou úgy hadonászik vele, mintha mi sem lenne természetesebb (130. rész)
  • DasIsFuck
    Én Inuyashával kezdtem még az A+-on:D

Előtte volt persze pokémon,digimon..stb de ezekről akkoriban még nem tudtam tudatosan, hogy mit is nézek.

Amikor aztán lett netem, én is gyorsan elkezdtem falni és az Elfen lied elős között volt és persze nagy kedenc lett.
    Most már valszeg már nagyon nem lenne kedvenc.

Én iis így vagyok manapság már sok animével, főleg a nagyon buta shounen-ek tudnak nagyon hamar kiakasztani, mert szinte érdektelen a harc,érdekes történet,karakterek nem angyon van benne és általánosságba nem vezetnek sehova.
    Rengeteg ilyen ecchi is hasonló kategóriába esik már nálam, pedig régebben kedveltem..(bár nem tudom, de nekem az az érzésem a régebben nézett ecchi-k valamivel kevésbé voltak ilyen agyzsibbasztóak, pl a to-love ru már az első évadnál sem tetszett)

Akkoriban úgy voltam vele, hogy bármilyen sazr animét is nézek végignézem, hát manapság már sok animét igazából 1-2 rész után dobok ha csak lefáraszt, mondjuk még így is elég sok olyan animt láttam a közelmúltban is amik igazából 5-6 részig jók aztán utánna masszív unalom/lefárasztás.
  • Nirz
    Én már nem is tudom melyik volt előbb dragon ball vagy sailor moon amit először láttam a tvben persze akkoriban fogalmam sem volt hogy miaz hogy anime és teljesen feledésbe merült a dolog.
    Majd amikor meg értettem az első amit láttam Elfen Lied volt fura vissza gondolni hogy akkoriban mennyire tetszett de emlékszek tavaj újranézésre már nem is volt kedvem meg abszolút nem tetszett. Érdekes
    Bár igaz akkoriban volt jó minden mikor kezdte az ember majdnem minden bejött és újnak számított.
    Mostanság első rész nem fog meg már nem is érdekel esetleg végig tekerem ah tudom hogy mi lesz, vagy aj ne megint egy hárem de zaftos részek nélkül de láma poénokkal és láma hátártörténettel amit már ezerszer láttam és a nevetséges szituációkkal ami való életbe sose esik meg. Miért is nézem ezt?
  • Renjike
    Én Dragon Ballal kezdtem aztán Yu-gi-ohval a kölyökklubban . Aztán pedig Full Metal Alchemist az animaxon.
  • IMYke2.0.0.0
    Anime-szűzeknek rosszabbakat nem is mutathattak volna: "Americans Watch Anime For The First Time"
    “Shingeki no Kyojin”
    “Kill la Kill“,
  • BEAST #66343
    Nem csak ő említi, folyamatosan a "rip off" jelzőre ugrik. :)
  • BEAST #66342
    Tiramie a kedvenc! :D Persze azokra a részekre gondoltam amikor Sento leállítja őket. :D
  • LasDen #66341
    inkább Sento :D
  • Prof William
    Amit még maga a főhős is megemlít...

"Nem fogok együtt dolgozni egy két lábon járó szerzői jogsértéssel. "
  • BEAST #66339
    Ő kérlek szépen az édességek tündére. :D Amúgy tényleg nagy másolat. :)
  • biomage
    te az nem bonta a főszereplő mögött? :D
  • BEAST #66337
    Most értem az Amagi Brilliant Park végére és imádom. Főleg Moffle-t és kicsiny bandáját. :D A sorozat legjobb részei amikor valami rosszban sántikálnak. :)

Köszönöm, hogy korábban említettétek, különben teljesen kimaradt volna. :o
  • LasDen #66336
    neked is boldogat.

nekem egy 1,5 hónapos időszak volt, mikor nem volt netem. Konkrétan bele akartam halni :D A gépen lévő kb 10 részni animékből éltem meg akkor még volt Animax és éjszakánként néztam a Trigunt. Igazság szerint ha ott nem látom ma napig sem nézem meg szerintem :D Annyira sokszor néztem újra a gépen lévő Gintamákat akkoriban, hogy a DOES - Donten féle openinget kívülről fújtam meg fújom a mai napig :DD (ez valahol 2010 áprilisa lehetett)
  • IMYke2.0.0.0
    Első ~2 hónap maga volt a pokol: 7 éven át folyamatosan volt netem [koli és tanulmányok], és utána 3 évig nem.
    Aztán ~2 évig munkahelyen már tudtam fórumozni, de végül ide, határvidékre kellett visszaköltözzek, s míg a könyvtárban nem lett net, és hazaköltözést követő 1 éven belül elérhető nem lett rendesen, napi szinten számomra, addig nem voltam neten.
    Azóta (2009), mindig itt lógok ):
  • RelakS
    olvasni is rossz... kész apokalipszis
  • biomage
    nehezen bírtad?
  • IMYke2.0.0.0
    Neked is :)
    Én 3 évig voltam net nélkül...
  • biomage
    372 új üzi :D

Ez a 2 hónap net nélkül nem is volt olyan kemény :D

Na boldog újévet mindenkinek :)
  • LasDen #66330
  • Renjike
    Yenpress megvette a jogokat a Black Bullet mangához és light novelhez : az imáim beteljesültek ! :) - azért folytatás is jöhetne.
  • Renjike
    Igen de előbb befejezem még a Deadman Wonderlandet még 15 chapter . :)