72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • BEAST #66407
    Ezek szerint mégsem értetted. :D
  • LasDen #66406
    Shinmai Testament 2. rész

"Nem, nem, nem zavar, hogy megpróbáltátok átírni az emlékeimet és elzavarni a saját házamból, majd megptónáltatok megölni. Nem vagyok mérges. Sőt, én kérek bocsánatot, hogy nem hagytam."
    Ez az egész átokosdis felállás meg a régi csaj elmenne egy hentaiba is. Csak ott a srác már rég zászlóra tűzte volna mind a három csajt...mennyivel jobb lenne
  • BEAST #66405
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Remélem nézte még valaki az első páros játékát és a harmadik részben az ő szemszögéből látjuk majd. :D
  • LasDen #66404
    nem értem a problémát, nem volt ez rossz...
  • BEAST #66403
    Nekem a második rész fájt. :)
  • LasDen #66402
    bár még nem láttam a 2. részt, de nekem inkább az érdekes, mintsem izgalmas a véleményem...
  • BEAST #66401
    Ez a Death Parade eddig nagyon izgalmas...
  • LasDen #66400
    azaz. Machi és nem Mochi. Am csak manga van, nincs anime belőle..
  • xblades
    Ez mi és hol található, mert így nem találja a kereső?
    Csak egy mangára talált rá o helyet a val írva.
  • [NST]Cifu
    Sok-sok-sok évvel ezelőtt talán az RG Veda Anime-nál jegyeztem meg, hogy bakker, ekkora kardot megemelni se lehetne. Erre megszóllalt az egyik RPG mániákusunk - tudva levő, hogy a mágikus kardoknak nincs súlya!
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.16. 20:03:24
  • armageddon666
    Háááát a kutyadémon kecsesebben hadonászik vele. :D Lehet neki súlya.
  • Lelouch
    B@ssza meg, a Liar Game vége jó sz@r lett... Még van egy fejezet hátra, de ez már menthetetlen. Gyűlölöm, mikor egy remek mű ilyen csalódást keltő befejezést kap.
  • RelakS
    Hátha ma még nem volt :)

• armageddon666
    Az utolsón majdnem leestem a székemről. :D
  • LasDen #66393
    Otogi no Mochi no Rena

Ekkora baromságot :D Ha már obrderlin hentai volt, kicsit több csöcs villantást vártam, de elég kevés volt. Főleg azt tekintve, hogy ahogy haladt a sztori úgy emelkedett a megdöntött csajok száma. Vicces, hogy összehasonlítva az átlagos animékkel, ahol mindenki fél minden érintkezéstől, itt mindenki azonnal belement a tutiba gondolkodás nélkül :D Talán ezért volt érdekesebb.
    Amúgy a Sankarea és az Umisho mangakája írta ezt is....
    5/10
  • Lelouch
    Hatalmas.
  • LasDen #66391
    Cosplay máshogy :DD
  • efti
    Nade ez mar szinte masolat csak atszinezve. Annyira nem sertodok meg igy sem hogy dobjam, mert jo volt a penguindrum ha furcsa is, de azert mindenesetre tulzonak tunik az on-plagium
  • Lelouch
    Nem véletlen, Ikuhara áll mindkettő mögött.
  • efti
    Ez a yuri kuma arashi tiszta mawaru penguindrum
  • Prof William
    Szóval csinálja az AA?

Akkor ok. Előbb utóbb úgyis kijön. Kösz a gyors választ.
  • Lelouch
    "Rakuen Tsuihou: Expelled from Paradise filmet közösen viszi az AnimeAddicts és a Black Ryuu Team."

Szóval majd csak lesz... :D
  • Prof William
    Nem tudjátok hogy az Expelled from Paradise-hez készült magyar felirat?

Angolul már láttam, de a közös nézéshez jó lenne a magyar felirat.
  • LasDen #66384
    Death Parade

Na ez így elsőre elég érdekes volt. Ha ennyire epizódikus marad, akkor minden a karaktereken fog múlni. Az OP meglepett, hogy ennyire laza volt :D
  • BEAST #66383
    Nem tudom, számomra jobbnak tűnt, mint a többi friss szezonos. Ha ugyan ebben a kategóriában hasonlítjuk össze az animéket ott van az Absolute Duo, a Seiken Tsukai no World Break, a Juuou Mujin no Fafnir és a Shinmai Maou no Testament. Az első háromnem igazán tudott meggyőzni, úgy fejeztem be a kezdő részeket, hogy ha más nincs ezek is jók lesznek. A Testamentnél legalább várom a második részt. Ez nálam már jó kezdet. :D

Igazából ennél már csak az volt érdekesebb, amikor a Maria the Virgin Witch című remekmű első részében többször is "visszatekertem" egy részre, mert nem akartam hinni a fülemnek (szememnek), miszerint az egyik szereplő annyi katonát elégített ki orálisan, hogy szegény fájlalta az állkapcsát. Azt hiszem elértünk egy új mérföldkövet az animék történelmében.
  • LasDen #66382
    tény, a klasszikus trópok nem voltak annyira fárasztóak, de akkoris annyira átlagos első rész volt, hogy csak na :D
  • efti
    Hmmm... Kisse megneheziti a blogolast, hogy a wordpress app menu gombja a legutolso frissites ota nem csinal semmit :-P
  • BEAST #66380
    Szerintem nagyon jó első rész volt. :)
  • LasDen #66379
    Shinmai Maou valami Testament

Annyira nem volt szar. Átlagos varázslós szirszar, de nem olyan rossz...
  • efti
    Rolling Girls: egyenlore nem tudom hova tenni, moefighting-samurai flamenco? Se nem fogott meg, se nem taszit egy resz utan, majd meg meglatom
  • [NST]Cifu
    @Lasden: akkor lett vollna jó, ha totál őrületre veszik az egészet, és nem ilyen aranyos kislánykodósra. Akkora faszság, hogy ezt csak úgy lehetne jól előadni :D

Ja, amit még nem tudtam megérteni: miért kellett ezt az iskolás felhangot itt erőltetni?
    Bakker, háborúznak, akkor nem tanulnak már. Az Uppote!-ban ez elment ugye, mert ott még nem háborúba mentek, csak oda készültek. :)

@Beast: / Aldnoah Zero
    Oké, tudom, erőltetett gondolkodásmód, de hát Inaho nélkül sem kellene, hogy megálljon az élet. Pont ezért lett volna tökös megoldás, ha bevállalják nélküle a folytatást, és végiggörgetik a témát, hogy így képesek-e felvenni a harcot a marsiakkal, adaptálódni, fejlődni, veszélyes ellenfélenek megmaradni (azért csak van náluk most már Aldnoah drive...).

Slaine számomra csak az első évad utolsó részében vált ellenszenvessé, addig én egy igazi fekete péternek tartottam, aki a nehézségek ellenére is kitart az elvei mellett. Asselyum-hercegnő nála kb. olyasmi lehet, mint egy istennő, az egyetlen, akibe kapaszkodhat, és akiért bármit megtesz, és bármin átgázol, a motíváltságát így én alátámasztottnak érzem, azt is meg tudom érteni, hogy nem akarja másra ráhagyni a megmentését - ha belegondolsz, mivel pont a Vers-en belülről jöttek a meggyilkolására irányuló erőfeszítések, érthető, hogy nem bízott meg senkiben.

A Marsiaknál szerintem is kicsit elszálltak a készítők, mert alig-alig van szimpatikus karakter közöttük - de azért nem teljesen reménytelen mégsem a dolog, mert például Cruhteo gróf is pálfordulásba kezdett, mikor Slain megkínzásakor ráébredt, hogy mennyire vak volt. Tehát jelek vannak rá, hogy ott is törődnek azzal, hogy ne mindenki fekete-fehér legyen. Ezzel együtt igen, a Gundam-okban ennél sokkal kiegyensúlyozottabb a két fél, jellemzően mindegyik mögött van érthető motíváció, ami itt annyira nem jön ki...

A "szupergyógyulás" dolgot fel sem hoztam, ez már ott mókás, hogy az Aldnoah hajtóműveket csak az adott vérvonal indítja be. :)
  • BEAST #66376
    De mi értelme folytatni egy történetet, amiben a főszereplők már meghaltak? :) Az első évad egyértelműen arról szólt, hogy Inaho józan ésszel és tudással legyőzi a nagyképű, drága játékszeres marsiakat. Ha Inaho tényleg meghalt volna kb kukázhatták volna a sorozatot.
    Robin Hood sem szokott meghalni a sztori felénél, csak mert ott vannak még a sherwoodi társai, akik folytatnák a harcát. :D

Slaine egy abszolút ellenszenves karakter, egy terran aki marsiak között nevelkedett, sosem lesz ténylegesen egyenlő velük, de többre tartja magát a többi földinél. Bár mélyen legbelül mindenki másnál is, hiszen csak ő képes megmenteni a hercegnőt, senki más. Ilyen téren nagyon hasonlít a többi marsira. Egy ostoba gyerek drága kütyükkel. A lényeg, hogy én képtelen lettem volna elfogadni őt, mint pozitív főszereplőt a második évadban. Ettől függetlenül valószínűleg lesznek ők még egy oldalon. Ebben eltér a sorozat a Gundam SEED párhuzamtól, hiszen ott Athrun még ellenségként is szimpatikusabb volt. Sőt mindkét harcoló fél emberi, érzékeny oldalát is bemutatták a sorozatban. Itt a marsiakkal nem sokan szimpatizálnak, bár ki tudja mit hoznak még ki a második évadból.

Sajnos a többi terran pedig nagyjából a semmivel egyenlő Inaho nélkül, akármennyire nevetséges az egész. Láttam már sok mindent animekben. Már meg sem lepődöm az ilyen idegen hercegnő vérétől szupergyógyulás témákon. :D
  • LasDen #66375
    akkor lett vollna jó, ha totál őrületre veszik az egészet, és nem ilyen aranyos kislánykodósra. Akkora faszság, hogy ezt csak úgy lehetne jól előadni :D
  • [NST]Cifu
    Kantai Collection: Nem tudom mire számítottam, valahol reménykedtem, hogy egy Girls & Panzer utánérzés lesz, egy Girls & Battleship stílusban. A Girls & Panzer is vicc valahol, de legalább szórakoztató, és jól néz ki, a mókás háttértörténetet meg elnézi az ember cserébe. Persze gondoltam, hogy inkább az Uppote!-ra lesz hasonló... De nem. :)
    Ugyebár a Kantai Collection-t követi, úgyhogy megmaradt az ottani megjelenítés, ami... Furcsa. Mert hát a hajók "lányokként" vannak megjelenítve, de a vadászgépek már persze "valódi" vadászgépek. Amik a lányokról szállnak fel? Ja nem, nyilaként lövik ki, majd a nyilak alakulnak Zero-ká. Az ágyútornyok meg mindenfele lógnak, vagy épp marokra fogva lőnek velük... Őőőő...

Bocsánat, de ez nálam is kuka lett. :)

Aldnoah Zero:
    Én el tudtam volna képzelni egy ütős folytatást Slain és a maradék Terrán karakterek köré építve, ebben lehetett volna potenciál még, sőt, ha az Asselyum-hercegnő túlélést is még el tudnám fogadni, esetleg. De akkor is az Inaho szálat nem kellett volna folytatni, számomra ott a nagy törés a folytatásban... :(
  • efti
    Engem anno annyira megfogott mar az elso resz, hogy egy seggel vegig is neztem az egeszet. Tiszteletbol a DVDk is ott ulnek a polcon
  • IMYke2.0.0.0
    - a Lain sem gyerekmatiné, az biztos :)
  • efti
    Nekem az elso anime amit lattam es tudtam is hogy ez egy anime (MAL alapjan jopar gyerekkori sorozat is anime volt) az a gits volt VHSrol, de a meghatarozo anime elmeny csak egy-ket evvel kesobb a Serial Experiments Lain volt
  • BEAST #66370
    Kuka úgy ahogy van, a nevetséges kézi ágyúkkal. :DD
  • LasDen #66369
    Kantai Collection - ha csak a csata jelenetek mennének, ahogy lövöldözik a szörnyellákat, akkor az 10/10 lenne, annyira röhej az egész, de így kuka :D
  • BEAST #66368
    Ha nem hozták volna vissza a párocskát, akkor kb mehetett volna a levesbe az egész. Inaho közel nulla karakterfejlődést mutatott eddig és az egyetlen kulcs elem ami képes lett volna ezen változtatni az Asselyum hercegnő. Arról nem is beszélve, hogy Slaine mennyire ellenszenves karakter lett. Ezt csak megkoronázta az első évad zárójelenete.

Nekem is nagy Gundam SEED utánérzésem van, de engem nem zavar. Viszont ha ebből indulunk ki, akkor valószínűleg a nagy fordulópont az lesz, amikor Inaho megmenti a hercegnőjét és Slaine is ráeszmél, hogy az új hercegnőcske az ő jövője. .

Inaho agykárosodására én is kíváncsi lennék, de gondolom ezt lerendezik annyival, hogy Asselyum vére valamiféle változást okozott a testében, így csak a szemét bukta. Sajnos eddig is "robotfiú" volt, így a viselkedése és a beszéde nem árulta el mennyire kiborg. :D

Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.01.12. 00:08:15