72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
tényleg? na ez jo hir, mert azért nekem is vannak még ködös részek :D -
hát az eddigi 3 rész amit megnéztem elég rossz volt :( (vagy csak már elég volt a sorozatból) -
Prof William #16699 Ráadásul jön a Higurasi No naku Koro ni Kai vagyis a 2. szezon amiben még több dolog kerül ki... -
"A lényeg az hogy a sorozat felénél a büdzsé kicsit szűkös lett, aztán kitalálták hogy legyen valami jó zavaros pszichedelikus vacak belőle amit beszívva nagyon lehet élvezni."
Furcsa én teljesen józanul néztem végig és utánaolvasva a kurvára sokminden érthető. Ráadásul a teljes sorozat a 12-es résztől indul be igazán előjönnek a problémák és hogy ki mennyire pótolható vagy pótolhatatlan kinek milyen gyermekkori traumája van és hogy miilyen választási lehetőségekkel kell szembenézni mert az élet nem pöttyös lányregény.
"Egy-két reklámszöveg, például hogy a rendező depressziós volt; némi vallási vonatkozás amit százféleképpen lehet értelmezni; némi félbehagyott pszichoanalízis; erőltetett, hirtelen karakterfejlődés (van egy szó rá: "megőrülnek") és az ahhoz kapcsolódó mesterséges önmarcangolás, egy semmitmondó befejezés elvarratlan szálakkal, aztán bármit bele lehet magyarázni."
A rendező nem volt depressziós. Ő így látta akkoriban a világot. A sorozat gondolatébresztő. Van akihez eljut a gondolat van aki ül továbbra is a sötétben. Félbehagyott pszichoanalízis nincsen, csak a Human Instrumentality Project (az eredeti sorozat utsó 2 része) amelynek során az emberekben létrejövő belső változást követik nyomon shinji mentén. Hogy az életének tapasztalatai hogyan értek meg benne a sorozatban és az előzményekben történtek mit váltottak ki belőle és képes-e változtatásra. hirtelen karakterfejlődés sincsen. hisz a sorozatban az elejétől fogva mindenkiben van egy csomó elfojtott vágy és a teher alatt szétesnek. Gendo mindvégig ugyanaz a számító dög marad például. Asuka mindig is egy önző pubertásban lévő kis dög volt, annak jegyeiben evickél a teljes sorozat alatt (még amikor "megőrül" szerinted akkor is). Ayanami Rei pedig egy olyanvalaki akivel tipikusan nem törődnek otthon csak egy eszköz és a létezése nem létezése teljesen mellékes mindenki számára (kivéve Shinji). ÉS még sorolhatnánk az emberi archetípusokat amik beleillenek a sorozatba.
" Vallási szimbolizmus, hivatkozások; vallási magyarázatok. Ennél rosszabb nincs"
Ha az emberiség létezésének értelmét próbálod megmagyarázni egy rajzfilmsorozatban akkor igenis van értelme. ÉS nagyon jó alapokhoz nyúlt vissza Anno Hideaki mester hisz akkor a vallásokban kell keresni int az első ismert írott források a kiutat a civilizácionkhoz mint első ókori krónikáink. mind a buddhizmus mind a shintóizmus mind a kereszténység a zsidó vallás és még némi mohamedanizmus is van beleszőve a rendszerbe. Utána lehet ovasni, hogy mi hogyan és miért történik vallási vonalon a soorzatban és nem ráégetni, hogy szar.
"- Hülye belemagyarázkodás, elbaszott szimbolizmus, pl. hogy a központi gép 3 procija mit szimbolizál. jajh"
Gondolom akkor Star Treket sem nézel és semmilyen sci-fi-t...
"- Buzizás"
hol buziztak? Jaaaaa hogy a Shinji és Kaworu barátságára gondolsz? Az nem buzizás, hanem barátság hisz egy felfordult világban úgy néz ki, hogy egyedül Kaworu érti meg Shinji-t és Shinji-nek mégis meg kell ölnie.
"- Teljesen hülye főszereplő."
Azért megnéznélek téged, hogy ilyen szülőkkel ilyen történésekkel te mennyire lennél zombi. Én sem szeretem Shinji állandó nyávogását, de egy átlag 14 éves így viselkedne ebben a helyzetben. Ha nem rosszabbul mert talán még össze is szarná meg húgyozná magát az EVA-ban...
"- Inkonzisztens minőség. A sorozat jellegének hirtelen váltása"
Ezzel nem értem mire gondolsz. Szerintem a sorozat az elejétől haladva egyre jobb lett:) Persze aki akció anime-t várt az rossz lapra tett:) maradjon a DB Z-nél. -
NGE nel nekem szerelmi banataim voltak.. miutan meglestem a filmet nem tudtam mit tegyek... de ugy egy hettel kesebb be tudtam illeszkedni a civilizacioba:D -
Én Elfen Liedet néztem szar hangulatban, utána mégborúsabb lett, és aztán megnéztem NGEt xD szal az még 1 lapáttal volt O.o -
nekem baromira tetszett az NGE mert baromira szar kedvem volt akkor mikor neztem... szal nagy hatassal volt ram az egesz -
Nekem akkor is bejött az Evangelion -_- jó mondjuk Shinjinél unszimpatikusabb szereplővel még nemigen találkoztam O.o Ha rá vagy hangolódva akkor a pszihedelikus villózós rész is jó tud lenni anélkül is hogy bevagy szívva.
Death & Rebirth - szerintem fölösleges volt. (emlékeztetőnek a Death jó de a Rebirth 1 az 1ben az EoE eleje)
End of Evangelion - ez szerintem jó volt... a végével sem tudom mibajod... lehet azért mert befejezetlen? ha figyeltél végig akkor kitudsz valamit találni mi történhetett utána :D
amúgy én a pénzhiányról úgy olvastam hogy a végére fogyott el, de aztán megint pénzhez jutottak vagy mi és akkro gyártották le a felsoroltakat.
Nekem beött hogy ilyen kis extra lett... jó lett volna persze ha a főszereplő normális meg kiveszik az ilyen pszihós részeket, de akkor egy tucat akcióanime lett volna ...
Mély filozófiai tartalom: bármibe belelehet mesélni a mély filozófiai tartalmat...
Még valami: Miért van az hogy az ilyen agyonhypolt cuccoknál ilyen éles határ van az emberek között? (konkrét példa: eva, elfen lied) szal egyik tábor imádja, másik utálja... egy "normál" animénél meg jobban megvan azért osztva és átmenetesebb... -
Loál, énis egyböl elfenliedet ajánlottam volna :D
A higurashi no naku koro ni összefüggö történet, nézd végig és rájössz. Az más hogy oda kell rá figyelni és a végén derül ki minden ;)
(az elején emiatt kicsit furán álltam hozzá, de kétségkivül összefüggéstelenül is király kis anime) -
AranyKéz #16692 Hmmm... mintha több lett volna ebből a szövegből 
<< The first ten-something episode kicks ass. After that, it turns into a horrible, low-budget, low-quality pseudo-fraudian convulsion. It smells cheapness, especially the last few episodes, with several minutes of repeated 5-sec scenes and flashing texts, exaggerated "psychoanalysis", complete disregard of the characterization built up by the first half of the series, some half-assed religious explanation, idiotic religious references, etc.
The psychoanalysis SCREAMS that it is a forced thing to make the series look special. Its creator was allegedly depressed before/while making the series - this is the most miserable marketing attempt I've ever heard (but I must admit, it works).
Despite the low budget, they HAD money to make :
- Death & Rebirth (it sucks more than anything in this world)
- End of Evangelion (its ending sucks big time)
- Revival of Evangelion
- remastered series
- remastered End of Evangelion
- director's cut of episodes 21..24
Of course, why milk an overrated, hyped cow only once ? >>
Egy kis véleményt most is írtam:
A lényeg az hogy a sorozat felénél a büdzsé kicsit szűkös lett, aztán kitalálták hogy legyen valami jó zavaros pszichedelikus vacak belőle amit beszívva nagyon lehet élvezni. Egy-két reklámszöveg, például hogy a rendező depressziós volt; némi vallási vonatkozás amit százféleképpen lehet értelmezni; némi félbehagyott pszichoanalízis; erőltetett, hirtelen karakterfejlődés (van egy szó rá: "megőrülnek") és az ahhoz kapcsolódó mesterséges önmarcangolás, egy semmitmondó befejezés elvarratlan szálakkal, aztán bármit bele lehet magyarázni. A rajongók meg gondolkoznak a nagy semmin, azt örülnek. A karakterek tűrhetően ki vannak dolgozva a sorozat első felében (bár sztereotípia rulez), aztán jön a második fele, ami olyan konstruktív mint egy robbantás az újszülöttosztályon.
Pár dolgot nem szeretek az animékben (és egyéb filmekben):
- A valóságtól túlságosan elrugaszkodott magyarázatokat fizikára, tudományra, mágiára, számítástechnikára, satöbbire. Vagy tolják a pofámba, hogy "így van bazz és kész", vagy pedig dolgozzák ki rendesen, hogy ne tűnjön fel hogy valami nincs rendben.
- Vallási szimbolizmus, hivatkozások; vallási magyarázatok. Ennél rosszabb nincs.
- Erőltetett, hirtelen karakterfejlődés, OK NÉLKÜL. Folytonos karakterfejlődés kell amit a részletekben gazdag történet alakít. Ha a fejlődés meg problémákat, konfliktusokat okoz, azt ne a kaki evangelion pszichoanalízissel próbálják megcsinálni.
- Hülye belemagyarázkodás, elbaszott szimbolizmus, pl. hogy a központi gép 3 procija mit szimbolizál. jajh.
- Buzizás.
- Teljesen hülye főszereplő.
- Inkonzisztens minőség. A sorozat jellegének hirtelen váltása.
Persze az evangelionba minden amit utálok mesterien bele lett hányva.
Azt meg bírom hogy a rajongók papolnak a mély filozófiai tartalmáról, miközben szidják az intelligenciámat. De amikor rákérdezek hogy MI az a marha nagy tartalom, akkor
- hebeg-habog
- "ezt te nem értheted"
- "ezt te nem értheted, meg kell nézned / újra kell nézned"
-
ronesz #16691 higurashi no naku koro ni sztem ebbe a kategoriaba tartozik csak azzal vigyazz h 4-5 reszes chapterekre van osztva amik kozott nincs tul sok osszefugges ugyhogy nincs egy nagy atfogo sztorivonal de ettol fuggetlenul marha jo -
elfen lied-et lested mar? -
mit ajánlanátok..vmi komolyat szeretnék....vmi akciót krimit horrot vagy vmi iylesmit......a lényeg hogy ne legyen hosszabbb max 30 résznél....THx előre -
Ha angolul annyival jobban megy nyugodtan leírhatod. Lévén anyanyelvi szinten beszélem...
Egyébként meg ha 3-4 év múlva is ugyanilyen szar sorozatnak tartod akkor lehet hogy nem változtál semmit és ugyanolyan éretlen vagy?:) -
AranyKéz #16687 3-4 év múlva is szar sorozat marad.
Egyszer leírtam ide angolul az érvelésemet hogy miért is szar, majd lehet hogy lefordítom.
-
hát nem bűn ha valaki érzéketlen vagy nem elég felnőtt egy sorozathoz:)
Majd 3-4 év múlva nézd újra. -
AranyKéz #16685 Nem te. Én. 
Szívből gyűlölöm az Evangeliont.
-
?:d -
mert? nem bántom én
-
AranyKéz #16682 A sírodat ásod.
-
szerintem meg kötelező lenne megnézni mindenkinek^^ -
NGE 7. részében elolvastátok a cikket az Első és a Második becsapódásról?
A felújított változatban benne sincs, mert az eredeti japán képsoron csak végigpásztáz a kamera egy japán irományon :D -
AranyKéz #16679 http://www.youtube.com/watch?v=VY8L_apFieE
link a lustábbaknak -
AranyKéz #16678 http://www.youtube.com/watch?v=VY8L_apFieE
Itt az ominózus epizód az Azumanga Daioh-ból, ...valaki... feltöltötte. Szép kis fair use claim-et is írt hozzá.
-
Naruto: Fighting dreamers
Blech: Hana -
Huhh így nehezebb xD megnézem amiket eddig láttam, profi módon elemzem őket [nemis] és aztán megmondom melyik jött be legjobban ^^ bár én nemtok így választani melyik a legjobb soha xD valamiben az egyik mindig jobb mint a másik szal egyformán tetszik mind -.- kivéve ami nem tetszik ^^ -
Inkább aranyos^^
(amugy nem sok pozitivumot mondtam rola, max hogy nevetve néztem végig. A többi meg pont hogy negativum) -
Opening mint zene és videó együtt. -
AranyKéz #16673 Ne mondj pozitívat róla mert akkor túl magasak lesznek az elvárásai és csalódni fog :P
"Nagyon szar, de azért nézd meg, hátha neked jobban tetszik" vagy hasonló lenne a jó :)
Egyébként tényleg egy fos hülyeség.
-
Relativ. Nekem annyira nem jött be a néha tuleröltetett poénsorozat, de énis könnyezve nevetve néztem végig. Az elsö rész alapján leirnád, de hidd el: ne tedd. -
Prof William #16671 Én most a Potemayot nézem. Azeslő részt isítva röhögtem végig. Nagyonj elborult kis sorozat... A 2. rész kicsit veszített az erejéből de az is jó volt... Reméllem továbbra is ilyen jó lessz... -
azé kérdem mert ha nagyon beteg akkor lehet első résznél tovább nem jutok O.o de lehet egérné, akkor meg ráerőltetném magam hogy végigmenjen :D -
AranyKéz #16669 << Excel Sagat megéri akkro megnézni ? :D és tényleg ilyen fájdalmasan értelmetlen szörnyűség (pozitív értelemben(?)) ? :D >>
Nézd végig és megtudod :P
-
Excel Sagat megéri akkro megnézni ? :D és tényleg ilyen fájdalmasan értelmetlen szörnyűség (pozitív értelemben(?)) ? :D
Opening mint opening vagy az opening zenéje? ^^ -
Nem is tudom alkottak-e már az Excel Saganál borzasztobb animét.(pozitiv értelemben, persze) Egyszerüen annyira fáraszto, hogy utána képtelen vagy bármit csinálni, csak ülsz csorgo nyállal a monitor elött :D
Amugy Elfenlied és Air
-
Aki végignézi az Excel sagat annak a Dokuro chan meg se kottyan.
Ez a purupuru pururin valami kegyetlen, de nálam a Dokuro Chan OP-jeviszi a primet.
Tényleg eddig kinek mi(k) volt(ak) a kedven Openingje(i). -
Meghallgattam openingeket O.o
Hát ez a pipiru... jaijjjj O.o de nem csak ez a rész hanem az egész O.o gecc ... ez valami horror vagy pszichothriller vagy mi? O.o
NHKra is rákerestem jutubon de ebben nem találtam purupurut xD
aztán rákerestem hogy purupuru és :S ... megtaláltam -.- hágecc xD
Dokuro chanos 1 000 000 -szor rosszabb sztem xD hogy melyik megy jobban agyadra azt nem tudom xD -
Nemtok dönteni, hogy melyik dal megy jobban az agyamra:
Bokusatsu Tenshi Dokurao-chan: pipirupiru pirupirupiii
vagy
NHK ni Youkoso: purupuru pururin
Ha a másodikkal ég nem vagytok tisztában, most már én is csak ajánlani tudom az NHK-t. Hangulatos társadalmi dráma, mindenféle defektes emberről és valódinak tűnő problémákkal, az otthon kuksolótól az otakuig. -
Ehh :D nemtom milyenaz de ez most konkrétan nem jött be :D -
Mi az? Nem szereted a Girl Power-t?:)