FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
"A lényeg az hogy a sorozat felénél a büdzsé kicsit szűkös lett, aztán kitalálták hogy legyen valami jó zavaros pszichedelikus vacak belőle amit beszívva nagyon lehet élvezni."
Furcsa én teljesen józanul néztem végig és utánaolvasva a kurvára sokminden érthető. Ráadásul a teljes sorozat a 12-es résztől indul be igazán előjönnek a problémák és hogy ki mennyire pótolható vagy pótolhatatlan kinek milyen gyermekkori traumája van és hogy miilyen választási lehetőségekkel kell szembenézni mert az élet nem pöttyös lányregény.
"Egy-két reklámszöveg, például hogy a rendező depressziós volt; némi vallási vonatkozás amit százféleképpen lehet értelmezni; némi félbehagyott pszichoanalízis; erőltetett, hirtelen karakterfejlődés (van egy szó rá: "megőrülnek") és az ahhoz kapcsolódó mesterséges önmarcangolás, egy semmitmondó befejezés elvarratlan szálakkal, aztán bármit bele lehet magyarázni."
A rendező nem volt depressziós. Ő így látta akkoriban a világot. A sorozat gondolatébresztő. Van akihez eljut a gondolat van aki ül továbbra is a sötétben. Félbehagyott pszichoanalízis nincsen, csak a Human Instrumentality Project (az eredeti sorozat utsó 2 része) amelynek során az emberekben létrejövő belső változást követik nyomon shinji mentén. Hogy az életének tapasztalatai hogyan értek meg benne a sorozatban és az előzményekben történtek mit váltottak ki belőle és képes-e változtatásra. hirtelen karakterfejlődés sincsen. hisz a sorozatban az elejétől fogva mindenkiben van egy csomó elfojtott vágy és a teher alatt szétesnek. Gendo mindvégig ugyanaz a számító dög marad például. Asuka mindig is egy önző pubertásban lévő kis dög volt, annak jegyeiben evickél a teljes sorozat alatt (még amikor "megőrül" szerinted akkor is). Ayanami Rei pedig egy olyanvalaki akivel tipikusan nem törődnek otthon csak egy eszköz és a létezése nem létezése teljesen mellékes mindenki számára (kivéve Shinji). ÉS még sorolhatnánk az emberi archetípusokat amik beleillenek a sorozatba.
" Vallási szimbolizmus, hivatkozások; vallási magyarázatok. Ennél rosszabb nincs"
Ha az emberiség létezésének értelmét próbálod megmagyarázni egy rajzfilmsorozatban akkor igenis van értelme. ÉS nagyon jó alapokhoz nyúlt vissza Anno Hideaki mester hisz akkor a vallásokban kell keresni int az első ismert írott források a kiutat a civilizácionkhoz mint első ókori krónikáink. mind a buddhizmus mind a shintóizmus mind a kereszténység a zsidó vallás és még némi mohamedanizmus is van beleszőve a rendszerbe. Utána lehet ovasni, hogy mi hogyan és miért történik vallási vonalon a soorzatban és nem ráégetni, hogy szar.
"- Hülye belemagyarázkodás, elbaszott szimbolizmus, pl. hogy a központi gép 3 procija mit szimbolizál. jajh"
Gondolom akkor Star Treket sem nézel és semmilyen sci-fi-t...
"- Buzizás"
hol buziztak? Jaaaaa hogy a Shinji és Kaworu barátságára gondolsz? Az nem buzizás, hanem barátság hisz egy felfordult világban úgy néz ki, hogy egyedül Kaworu érti meg Shinji-t és Shinji-nek mégis meg kell ölnie.
"- Teljesen hülye főszereplő."
Azért megnéznélek téged, hogy ilyen szülőkkel ilyen történésekkel te mennyire lennél zombi. Én sem szeretem Shinji állandó nyávogását, de egy átlag 14 éves így viselkedne ebben a helyzetben. Ha nem rosszabbul mert talán még össze is szarná meg húgyozná magát az EVA-ban...
"- Inkonzisztens minőség. A sorozat jellegének hirtelen váltása"
Ezzel nem értem mire gondolsz. Szerintem a sorozat az elejétől haladva egyre jobb lett:) Persze aki akció anime-t várt az rossz lapra tett:) maradjon a DB Z-nél.