72814
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Prof William #23179 Egy régi jó kis FPS játék jutott az eszembe. :) Vajon melyik? :) -
nagyon jonak nez ki. -
Érdekes lehet.
Sorry ha volt egyszer régen,én most láttam először.:O
orosz anime,japán animációval. -
faláb #23176 Méz és Lóhere: Takemoto -
Nuki #23175 Köszi :) Bleachet nézegettem, már meg is van :D
[apro]akinek van még más tippje, az még leírhatja. -
faláb #23174 Előd Botond, Koji volt a Digimon Frontierban, meg a Kaleido Starban volt Yuri. Bleachben meg Keigo, ennyi jutott az eszembe hirtelen. -
Nuki #23173 Segítsetek már, az új Naruto hangját (ami most ment az animaxon) hol hallhattuk!
(pl. Matsuda magyar hangja a Death Note-ból?) -
Chaos Head 7-8 gyengébb volt mint az eddigiek :S jóval... meg így be is értem most, úgyhogy elkezdtem nézni Kannagit is ^^ ez viszont nagyon jóó :D a rendező elvileg a Lucky Star első 4 részét rendezte, aztán kirúgták mert "nem nőtt fel még a rendezői munkához" ... nekem nem volt bajom azzal a 4 résszel :\ bár a többihez képest gyenge volt... Kannagi viszont jó :D nagyon :D -
OVA kurvajó :D csak hiányzik a sorozat zenéje :C (am 1-az-1-ben megegyezik a mangával az OVA)
Chaos Headet nézem most... egész jó O.o valahogy nagyon nyomasztó... azt mondják Higurashi és NHK keveréke... végülis kicsit tényleg... csak ez nem olyan félelmetes vagy brutális hanem inkább nyomasztó... de nagyon... minden rész végére olyan fura érzésem van :S
szal jó! ^^ -
Cat 02 #23170 Zenéje jó ^.^
Meg haver agyondícsérte az ova-t, majd azt is meg kéne néznem. -
Csak a Hellsing se nem fordulatos ,se nem kiemelkedő -
Cat 02 #23168 Én utánuk a Hellsing-et néztem. Annyi közös van a 3-ban h mind "anti-hero". -
Rundstedt17 #23167 hát igen.nem szólhat mindegyik arról hogy egy okos tehetséges átlag ember megakarja változtatni a világot:D..... -
Rundstedt17 #23166 szerintem nem -
bxs #23165 Köszi szépen a tippet. Akkor megnézem merrefele tudnám megszerezni. Biztos ez is jó lesz. :) -
szerintem is :D -
Code Geass nekem a kedvenc animém. A Death Note meg a 2. kedvencem.
Nagyon jó mind a kettő. Az a baj, hogy nem ismerek több ilyen animét. :( -
Cat 02 #23162 Code Geass xP Sztem jobb is mint Death Note. -
Prof William #23161 Én is a Code Geasst ajánlom...
A főhős nagyon hasonlít Lightre csak neki Death Note helyett egy hadserege van. Nagyon jó anime és bővelkedik a " Just as planned " jelentekben. :) -
Code Geass
-
bxs #23159 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég fejeztem be a Death Note c. animét mely egyben életem első animéja is volt (Dragon Ball sorozatot leszámítva). Röviden és tömören mondva nagyon tetszett és hiányzik.
Arra szeretnélek titeket kérni, hogyha tudtok ajánljatok valami a Death Note-hoz hasonló csavaros, fordulatos animét, mivel nagyon nem vagyok ismerős a műfajban.
Előre is köszi a segítséget. -
A 3. rész végén bombáznak, a Degeneration asszem 7 évvel azután játszódik -
mozi 1-2-t láttam... illetve van egy Sven Co-op nevű HL1 mód, annak a ResidentEvil pályáján játszottam és wikipédián most átolvasgattam a storykat, és ez a pálya tulképp olyan mint Resident Evil 1 játék :D
szal van egy Leon meg egy Claire akik elmenekültek Racoon Cityből, és akkor jön a Degeneration? ^^
2 vagy a 3 végén bombázzák le a várost? O.o (mert olvastam valami ilyesmiről is) -
Én láttam. Ez egy pöttyet Resident Evilebb volt a Resident Evil filmnél XD Hozta a papírformát,totál kiszámítható az egész film, de szórakoztató és ennyi elég is. A grafikára itt-ott rágyúrhattak volna,mert eléggé ingadozó.Leon nagyon macsó cingár lett ,Claire-nek meg egy földgömb van a szeme helyén, de szép XD Szóval nekem tetszett, szerintem egy RE fan sem panaszkodhat majd
Előismeret nem árt az előzmények végett(van 1-2 flashback amit a játékot ismerők rögtön felismernek ^^),de lényegében anélkül is tökéletesen érthető. Amit tudni kell az végülis annyi, hogy Leon és Claire a játék 2. részében együtt menekültek ki Racoon Cityből,ahol ugye az Umbrella Corp. kísérleteinek hála elszabadult a T-Virus és így zombi lett mindenkiből,majd a várost lebombázták. A mozifilm 2. részéből ismerős lehet a szitu,csak más szereplőkkel -
Resident Evil: Degeneration
látta már valaki?
milyen? illetve történetéhez kell valami előismeret? (emiatt nem vágtam bele pl. FFACbe :S) -
faláb #23154 Én KMPlayert használtam. Talán próbáld ki azzal. -
gomplayer -
faláb #23152 Milyen lejátszóval nézed? -
hát nekem rosz az order 3-as, meg az első bss-anon, meg stb... ráadásul össze vissza van :| -
faláb #23150 Én is a gőzösön lévő verziót néztem, és jó volt hozzá a felirat. -
:D Jófej csaj. Ami furcsa hogy a második évadra valamitől majd 2x akkora melle lesz, biztos a HD teszi:D Meg a nyusziruha^^ Én C.C.-t birtam még, főleg a "men sleeps on the floor" dumája miatt:D
Ill kedvenc jelenet:Ez xD -
[TV-JAPAN] Tengen Toppa Gurren-Lagann RAW (BS-J 1280x720 DivX651 No-Clock)
ehhez van felirat AA-n. a kérdésem az lenne, hogy gőzösön van olyan ami passzol hozzá? vagy muszáj lekaparnom torrentről? :/
feltéve ha egyáltalán fenn van vhol... :s -
The Twelve Kingdoms-t nézem most, nagyon tetszik, fasza kis fantasy, csak egy baj van, h van pár dolog amit nem nagyon értek, mert a magyar felirat elég gyatra, néha jó, néha csúszik, így angollal nézem, angolul meg nemnagyoktok szal nem mindent értek meg:D
Nemtom látta e valaki ezt az animét, remélem igen, szóval:
Most akkor hogy van ez a 12 királyság? kik a vezetők meg kik a szolgálójuk meg hogyan születnek ők? van ezekre külön-külön vmi speckó kifejezés amit nem bírok megjegyezni:D:D egy kis összegzést a lényegről írhatna az aki már látta, arigatou^^ -
Nuki #23146 Szívtelen sátánra gondol Piccolo helyett szerintem. :P
Kellenek ilyen hangzatos nevek, máskülönben nem adható el semmi :P
Például a Slayers-t is "Slayers, a kis boszorkány" néven futtatták, ami teljesen odaszült dolog. Szükséges hogy eladd a terméked :P -
Nuki #23145 Szerintem pedig igenis fílinges és illik ahhoz a világhoz. Na. :D
(tényleg, a star trekben is volt még 1-2 epizód is, tng-ben és voyagerben is ha jól emlékszem, ahol az EGÉSZ legénységnek más hangja volt, na azon szörnyűlködtem igazán)
Elmondanám neked, hogy jános, akit előszeretettel fikáznak, volt Xellos hangja is a Slayersben, ott érdekes, nem emeltek ellene kifogást. Orihime hangja volt Buena-lány a Mucha luchában (cartoon network), ott is baromi jó volt, én fogtam a hasam egy párszor :)
(csak hogy egy-két példát mondjak)
Egyszerűen mindenki csak azért mondja hogy szar, mert a japánhoz vannak hozzászokva ennyi (ja és olyan tömeghisztivé vált mint az "utáljuk az emo-sokat" c. néphozzáállás itthon) . A japánok 110%-osan beleadnak mindent, mert ott a kultúra szerves része. Itthon még annyira nem ismertek ezek, ahhoz képest pedig igenis jók. -
Songoku Szon Gokú helyett? :D Mert a Sasomaru (Szessómaru) meg a Jaken-mester (Dzsaken) jobb? XD -
dragon ballban ferdítették legdurvábban a neveket :D.. -
sinigámi sztem jól hangzik
zanpaktó már kevésbé... de lélekölőnél jobb...
de mondjuk a Hollow - Lidérc az szánalmas... náluk is angol... nálunk miért lett akkor lefordítva?
bizony... magyar nyivákolás... mert OLYAN HANGOKAT VÁLASZTANAK...
Wilson az a rákdoki? :S mert most ami megy TVben azt nem nézem mert későn van... majd leszedem egyben az évadot... sztem jó az új hang is :D kicsit tök más, de nem rossz egyáltalán...
Csillagkapuban (meg Star Trek Next Generation, és azzal a gárdával a moviek... 2 külön szinkron O.o na az szar volt nagyon :\)
szinkronszínész választás kb úgy lehet sztem hogy:
"Hallod Béla, kéne ehhez a Desz Nóthoz szinkron. Tök híres meg izé."
"Hú Józsi, akkor ahhoz kell valami nagy név!"
"Mit szólsz Jánoshoz... Ő tök faszagyerek és sokan ismerik! És most nincs is munkája!"
"Akkor az jó lesz!"
aztán János elfogadja mert épp nincs más meló, de kurvára nincs kedve egy gyerekmeséhez szinkront csinálni és csinál egy harmadrangú szereplést...
kb. így tudnám elképzelni :D
esetleg még úgy hogy eléjük nyomnak egy szöveget, tarkóhoz pisztolyt azt kényszerítik őket hogy felolvassák xD
De youtuben van egy Johhny Young Bosch (asszem így írják) interjú. Eureka7 szinkront csinál... rendesen előtte lejátsszák neki az eredeti részletet, aztán meg ő mondja fel, ha elszúrja akkor újra... Na most a csávó amúgy nem rossz... Devil May Cry 4-ben fasza Nero hangja :D de az animében valahogy annyira hülyén mondta a szöveget :\ túlzottan eltorzított hanggal vagy nemtom... természetellenes :D -
Nuki #23141 A háttérzene hangere ténylege figyelemre méltó, ezért tényleg kár. -
Nuki #23140 Tegyük föl nem ismered az eredetit, akkor mégis honnan a francból szülje az ember mi az a zánpáktó (ami valljuk be, két magyar szó között szerintem igen rosszul hangzik), az is hogy sinigámi.
Ezt a témát kibeszéltük, és csak azt tehetjük hogy elfogadjuk ami van, és állást foglalunk. Nekem tetszik, és kész.
Nyivákolás: ha a magyar nyivákolás akkor a japán mi? Aki azt mondja a magyarra hogy nyávogás, az mennyen el fülészetre. Semmivel se rosszabb mint egy filmben.
Azt hiszem a Dr. House magyar szinkronhangja téma az egységes: a magyar hangok tényleg olyan cinikusak ami a karakterhez illik, sőt, még jobban is. A régi főleg, de hát történt ez meg az. Engem egyedül mégis az zavar, hogy ha szinkron-színészt váltogatnak (a haláltól eltekintve) ( pl. Wilson-ét). Ez engem még a csillagkapuban is érzékenyen érintett.
Sajnos ez nem így megy, hogy a Retekklubb színvonalas színészekkel megcsináltat egy sorozatot, és csak úgy odaadja másnak. Még pénzért sem. Így, hogy az A+ korszaknak vége (ami tényleg az RTL-é volt ha jól tudom), az animax már az AXN-ék kezében van, ez pedig nemzetközi cég, így már mások szólnak bele.
Őszintén megmondom nem tudom hogy van a szinkronszínész választása folyamat, de majd valakitől megkérdezem aki ilyenben dolgozik.