1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
  • dtk1985
    semmi?
  • dtk1985
    Hi!
    Kb. 1 hónappal ezelőtt írtam ide hogy állandóan lefagy a gépem TV-nézés közben ha adásokat kapcsolgatok vagy átváltok teljes képernyőre. Pheel akkor segített és meg is oldódott a probléma(IRQ üközés). A kártyákat ilyen sorrendbe raktam az alaplapba:
    0.AGP
    1.ures
    2.LAN
    3.ures
    4.Audigy
    5.TVtuner
    6.ures
    Az 1/5 és 2/6 PCI-nek ugyanaz az IRQ-ja. Tehát ilyen kártyasorrendel királyul működött. A minap újrainstalláltam az XP-t és megin előjött a probléma. Addig gond nélkül megy a TV amíg nincs hangkártya a gépben. Próbáltam az alaplapra integralt AC97-et is de azzal is fagy. Már nagyon ideges vagyok. Segítsen valaki!!!
  • chbs
    Lentebb leírt problémámra talált valaki megoldást?
  • chbs
    Rosszul írtam! Gigabyte 8IE533
  • chbs
    Amero!
    Én is pontossan így jártam! Eddig egy Gigabyte BX2000-es alaplapban (PIII 750 proci) volt a PCTV PRO kártyám, PCTV5.1-es szoftverrel tökéletesen ment sztereóban, hiba nélkül. Pár nappal ezelött alaplapot váltottam. Gigabyte IE533 (PIV 2,4 gHz). A PCTV5.1 szoftver gond nélkül felment, ám amikor elindítottam nekem is csak RAVE-ként, monó módban ismerte fel, az audió ablakban eltünt a sztereó beállítási lehetőség, és a csatorna nevét kijelző ablakban sincs indikátor.
    Feltehetőleg az alaplappal veszik össze, én is nagyon keresem a megoldást.

Üdv! CHBS
  • Pheel
    Esetleg frissebb driver, ilyesmi. Én nem tudok mire gondolni :-(
  • Pheel
    Honnan tudjam miért használja? Én írtam talán? Láttam, hogy elindul és hogy akkor megy el a hang, mikor elindul. A többi részletkérdés. De ha nem hiszed, nem kell elhinni. Mindenkinek megoldotta ezt a problémáját eddig, neked meg nem fogja és kész. Ez itt nem a templom és én sem vagyok Isten.
  • cse978
    nem cheat hanem chat bocsi
  • cse978
    phel és amero!!!

A messenger miért használná a movie makert????

Egyáltalán egy "video szerkező" programnak mi köze egy "cheat"-lő szoftverhez?????

• cse978
    Nos beszéltem egy két rendszergazdival MS Server-oprend. végzett szakikat és azt mondták hogy a tunerkártyához és a hanghoz semmi köze nincs sem a messengerhez sem az outlookhoz, főleg nem a movie makerhez.
  • cse978
    Alex:

Hallotál olyanról hogy : WINDOWS FILE PROTECTION???

Vissza fogja tenni a messengert figyeld meg!!!
  • Alexease
    En sem vagyok olyan HULYE... Nem hasznalok Messenger es a startup-ba se raktam bele.
  • Munch
    Nekem helyből nem volt ilyen bajom... mondjuk olyan hülye se vagyok, hogy a messengert használjam meg még startup-ba berakjam...
  • Alexease
    Pheel és Amero KOSZI!!!
    Most mar muxik.

Akit erdekel: a ../Program Files/Messenger konyvtarat kell el-archivalni. DE elotte a Task Manager-bol a MSMSGS.EXE-t ki kell loni - mert amig fut addig nem engedi torolni.
    Nekem muxik, remelem masnak is osszejon, akinek hasonlo a problemaja.
  • cse978
    Kedves Pheel és Amero!

Akkor már csak egy-két kérdés van:
    1. Active Movie Makert hogyan tudom eltávolítani?
    2. A prog. files dirembe ezek vannak: messenger, msn messenger
    valószinű azért mert 5.0-s messengert használok és szeretnék továbbra is HASZNÁLNI
    3. Vagyis akkor mit csináljak???
  • Pheel
    Erről beszéltem...
  • Pheel
    Már leírtam egyszer, hogy az Active Movie Maker indulása veszi el a hangot. Az meg elindul minden szentszarral együtt. Pl Messenger, az meg Outlook-kal.
  • cse978
    Alexeae!

Ugyan ez nálam is csk HUN op. rendszer.

Múlt héten volt 3 óra mig folyamatosan volt hang, hogy miért passz!

Vagyis nemtom továbbra se.
    Amiket próbáltam: driver csere, PCI slotokba átrakdosás, más tuner progik (borg, DSCaler)

Egyenlőre semmi, de ha te addig rájössz írj: [email protected]

köszi
  • Alexease
    Pinnacle (Miro) PCTV Pro/ Win. XP Eng. Prof.
    Ha valaki ra jott mar, hogy miert kapcsolgatja ki a hangot a kartya, az szoljon legyszi.
  • inaki ramirez 1
    HI
    kaptam egy tuner kártyát a tipusa PixelView PlayTV pro
    kártyával nem is lenne semmi baj csak a progijával PixelView Stationnal,eebe kérném a segitségeteket...
    szóóval pld ul nem tudom elraktározni az az adásokat se a tv-n se a radio-n.amit szerváltam leirást,szerinte elég csak ha fole viszem a kurzort és az egér jobb gomb klikelése után be irhatom a csatorna/tv/radio/nevét.nna ez nálam nem mukodik,sőt tul.képpen azt se értem hogy mire jo amikor 16 kis képernyő jelenik meg...ugyanazt mutatva.....
    sőőőt.-)a teletextje se világos elottem ha ki van irva hogy a (pld):sport az 500.oldalon van,de én a 100-ik oldalon vagyok ,hogy jutok oda kattintcsak a menuben lévő nyillal 400szor????
    meg jo lenne valami hotkey bill kiosztás is ,pld mivel kell capture -t csinálni...
    na ien leirást merre találok.........

koszi elore is a segitséget

ui:nincs táviraányitom hozzá....

• Munch
    Mértne tudna?
    PCTV Pro vesz 700* valamennyi-be.
  • RelakS
    Legújabb detonator + ne overlay, hanem primari mód.

Mellesleg mostanában vettem 1 ASUS alaplapot, és azóta a tunerkártyához kapott progi nem tudja a csatornákat kezelni. Auto felismerés nincs, amikor meg a mentett csatikat bemásolom a registrybe, akkor meg nincs csatornaváltás. Miro Studio PCTV, még valahogy 99-ből
  • Munch
    98... mit vársz? Szedjed le, rakj fel xp-t. DirectX-ed rendbe van?
  • Munch
    Jaja! Csak nem biztos hogy egészen érdemes egy plusz tizest rákölteni... Mivel a Magyarországi vételi lehetőségek minősége szerintem rohadt gyenge. :(((((((
  • Spenser
    Ez nagyon jó cuccos régen valahol ovastam róla...
    Ha neked nem elég egy Pinacle PCTV PRO akkor szerintem uttánna ez a legjobb választás...
  • Munch
    Rakd másik pci slot-ba a tv kártyát, vagy a hangkártyát. Ha ez sem segít, akkor erősebb procit, meg ramot. :)
  • dtk1985
    Miert van az hogyha a hangkartyat belerakom a gepbe akkor fagy a tv pl. teljes kepernyore valtaskor. Ha kiveszem a hangkartyat nincs semmi gond. ATV2000-el nezek tv-t de a kartyahoz kapott progi is ezt csinalja csak nem olyan gyakran. Mi lehet a gond, mar 2 hangkartyaval is probaltam. Az elozo tvtunerem is ezt csinalta. ???
  • Munch
    De annyiért biztos jó.
  • Munch
    Egy kicsit bővebben is írhatnál róla...
  • RelakSfromhome
    Nem lehet, hogy a pofa tvkártyája támogatja a fullos digizést videóba?
  • RelakS
    TV-zéshez ajánlom a DScalert! Van benne egy egész jó deinterlace szűrő, és a legtöbb winfossal, meg tvkártyával müxik. Én speciel kb 1 hónapja használom, de az eredeti progit már nem annyira akarom feltenni. Hátránya, hogy fogja a procit, meg néha 3-4 perc alatt tönkremegy a kép, de ez 500mhz felett 33 csatornából 1-re érvényes.
    Ja, és a beépített TXT a betűtípustól eltekintve teljesen azonos a tv-n megszokottal (na meg nincs benne a szgépen felesleges expand, meg megjegyzi az összes, az adott csatorna által sugárzott oldalt, tehát 1 reklámblokk végigbámulása után gyakorlatilag nem találsz olyan oldalt, amire várnod kell)
  • Munch
    milyen ötlet? Vegyél egy 3 gigás procit! :D De minek neked akkora felbontás??
  • Pheel
    Drivert hirtelen nem tudok, de 5.10-es PCTV Vision-t használok.
  • Pheel
    Nimo miatt simán :)

Ace Mega Codec Pack-ot használj! Nekem azzal megy.
  • Munch
    2.50-es verzió. Ez volt hozzá. Codec? Na lehet hogy azzal lesz a baj... Nimo miatt parázna?
  • Pheel
    Codec-et cserélnék így első nekifutásra. Aztán driver-t. Melyik van fent?
  • Munch
    Én is a Pinnacle PCTV Pro-t ajánlom!
    Stereo TV+Radio+Tavvezérlő, meg egy szép nagy doboz, amihez adnak valami fifa játékot :DDD
    De most van vele egy kis problémám... ha sima VCD-be akarok rögzíteni, akkor csak a felét akarja felvenni. Ugrál, mintha gyors keresésbe nézném. Egy órás film fél órás... pheel, nem tudod mi a probléma? WMV, Divx, meg a többi felvétel is megy, csak pont a vcd parázik valamiért...
  • Pheel
    Néhányat lehet használni gép nélkül is, de ilyenkor jellemzően csak 60Hz-en hajtja meg a monitort, ami elég kellemetlen, szóval nem ajánlom őket.

A külsők legnagyobb hátránya, hogy a kapcsoló sáv (pl USB sávszélesség) elég alacsony, így csak kisebb felbontásban tudsz rögzíteni, ami nem éppen előny.

Ha valami mono, akkor abból nem lesz stereo, bármit csinálhatsz vele. Maximum 2 illetve több hangfalon jön ugyanaz a mono hang.

FM tuner nélkül már nem érdemes tunert venni, mert kicsi a különbség. A stereo tunerek sem veszélyesen drágák.

2 típust ajánlok:
    Hauppauge WinTV PCI
    Pinnacle PCTV Pro (nekem ez van)
    Mindkettő szuperál Live-val XP alatt elég jól, de ahhoz hozzá kell szokni, hogy macerásabb egy tuner, mint egy TV. Többet kell vele szórakozni, mire élvezhető lesz az eredmény.

Na ennyi.
  • Munch
    ja.
  • Pheel
    Ez mekkora sutyerákság! :) Van egy XBox-od, de nincs hozzá TV-d. Igen dzsentri hozzáállás