1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
  • Crazyn

a Pinnacle honlapjáról letölthető legújjabb progi van felrakva.
  • Munch
    Rakd fel a legújabb divx codecet, akkor szerepelni fog a listában... HBO-t sehogy nem hozod be, max ha kipróbálod win2000 alatt a dekódoló valamit (amiről fogalmam sincs hogy hogy működik), azzal talán bejön...
    Amúgy kéne szerepelnie wmv-nek, meg még egy pár dolognak amibe rögzíthetsz... valami nem stimmel nálad akkor :)
  • Crazyn
    Tudna valaki segíteni a #584-esssel kapcsolatban? Főleg a második kérdésre kéne megoldás.
    Köszi
  • Crazyn
    Ez már megoldódott
  • Crazyn
    Van 1 nagy problémám. Miután elindítom a PCTV Vision-t, nincsen képe, csak az aktuális adó hangja jön be. A Kép helyén feketeség. Ez mitől van
  • Crazyn
    Hali!
    Most szereztem egy Pinnacle PCTv tv-tunert, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet behozni rajta az HBO-t? Nincs előfizetve.
    A másik kérdésem az az, hogy hogyan lehet pl div-x-szel vagy egyéb codeccel felvenni videót? Nálam csak 2 opció van MPEG 1 AVI és míro XL.
  • zakika
    csatlakozom az elottem szolohoz...
    szeretnek az unokaocsemnek karacsonyra venni egy TV tuner kartyat, csak nem tudom melyik jo es ne legyen tul draga...

amit neztem:
    Asus TV/FM tuner Philips 7134 chip

AVerTV Studio 303, TV tuner/Video rekordér AVI, MPEG I/II + FM rádio, PAL D/K B/G, stereo, teletext, DO, Time shifting, Real time recording, Scheduler recording, káble, SW, manuál, Windows XP

Flyvideo 3000 W/FM/RC, Phillips 7134 Capture/TV/FM PCI tuner stereo, AVI, MPEG-I, PAL B/G D/K, Time shift, Teletext, kompozit + S-video, editácia videa, DO, SW, Windows XP

van valakinek tapasztalata veluk, vagy ajanlani tud valaki valami hasonlot, radioval...
  • dtk1985
    Hello
    Egyik haverom akar venni egy tvtunert. Melyiket ajanljatok a ketoo kozul: LifeView Fly TV Prime 34 vagy MSI TV@nywhere Master?
  • FtranX
    Ami a monitorodon látható, az a TV-den is látható lesz. Az más kérdés, hogy a TV alacsony felbontása miatt az apróbb részletek kivehetetlenek lesznek. Azt, hogy melyiknek a legjobb a TV-kimenete nem tudom.
  • steweee
    igazából a dirX 9-en problémázok. most egy 19"monitorom van, de karácsonyra meglepem magamat egy nagy, 70-80 cm-es tévével(vmi jobb minőségű, de azért nem hi-tech).és azon fogok ezentúl játszani.úgyhogy arra vagyok leginkább kíváncsi, hogy a dirX 9-es effektek azon láthatóak lesznek e, meg hogy a kárgyák közül melyiknek szebb a képe tv-n.
  • FtranX
    Én Radeon 9500 vagy 9600-at vennék (esetleg pro-t). A Gef4Ti4200 sem rossz, viszont az csak Dx8-as kártya és csak 500 Ft-tal olcsóbb mint a Radeonok.
    Az GeF FX5200 ugyan Dx9-es kártya, de sebessége édes kevés a DX 9-hez effektjeihez.

Ez ugyan csak egy dx8-as teszt, de valamennyire tükrözi a kártyák sebességét. (nVidia féle csalás elleni script-tel)

Haveromnak Abit Radeon 9600-a van és nagyon meg van vele elégedve.
  • steweee
    videokártyát akarok venni, de bizonytalan vagyok melyiket érdemes.35.000Ft-ig gondolkodom, ki mit venne a helyemben az alábbiak közül:
    gef FX 5600 128MB DDR - 32.500
    gef 4Ti 4200 128MB DDR - 34.500
    ati radeon 9500 128MB DDR - 35.000
    ati radeon 9600 128MB DDR - 35.000
    eddig nvidia kártyáim voltak, problémamentesek, ezért arra húz a szívem , de állítólag már az atival sincs gond az újabb játékokkal, habár valakinek igen. ezek közül azok már dirX9-esek, úgyhogy inkább az lenne a jó, csak félek hogy nem fog menni vele néhány játék pl:gta VC, max payne 1-2. és a gef FX 5200 tényleg nagyon vacak? mennyivel gyengébb mint az 5600? mert árban nagyon sok a különbség! 17.500, vagyis 15.000 olcsóbb.melyiknek milyen a képe a tévén?van lényeges különbség?
  • FtranX
    Talán próbáld meg egy másik hangkártyával.
  • zzzolika
    Sziasztok!

Lenne 1 nagy problémám: 3 féle tv-kártyát próbáltam(pinnacle,terratec,pixel-view). Mindnél kb. 2 perc után elmegy a hang. 2 féleképpen csatlakoztatom a tv kártyát(line-in, aux) , de hiába!!! Monon csatornaváltáskor visszajön a hang újabb 2 percre, stereon csak ki-be kapcsolásra jön vissza. Még ha új windowst is teszek, akkor sem működik. Alaplap: asus a7n8x deluxe.
    Segítsetek mit tegyek!!! Előre is köszi
  • FtranX
    Igen, amit a TV-n még jó minőségűnek látszik, az a monitoron tiszta szemcse. Nekem nagyon sok kínlódással sikerült a számítógépbe bemenő kábel csatlakozásait úgy megcsinálni, hogy elfogadható minőségű legyen a kép.
  • FtranX
    Meg a sima PCTV nem sztereó.
  • O0D:
    kössz.
    A nem pro mennyiben tér el? Azt tudom hogy azon nincs FM..
  • FtranX
    Studio PCTV Pro:
    Tuner típusa: analóg
    Interface: belső/PCI
    HF Tuner: Temic
    Video D/A Chip: Connexant 878
    S-video bemenet: van
    Composite bemenet: van
    Távirányító: van
    Audio IN/OUT: van/van
    TV Out: nincs
    DVB: nincs (ezt nemtom mi)
    Stereo/Dual Cannel/Surround: igen/igen/nem
    VPS signal: igen
    Képarányok 4:3/16:9: igen/igen
    Állítható méretü ablak: igen
    Automatikus csatorna keresés: van
    Csatorna előnézet: van (16 db)
    Teletext: van
    AM/FM rádió: van
    Felvétel avi/mpeg1: van/nincs
  • O0D:
    a 8mbps en 8 MegaByte/Sec et értesz?
    mpeg-1 milyen paraméterekkel?
  • O0D:
    RGB rulez :DDDDDDD
    YUV ban gondoltam.. Azt mondják hogy azt jobb használni, bár én nem tapasztalam különbséget.

!!!!!!!!!Pinnacle PCTV ról mondjatok már pár tech. adatot.
  • FtranX
    Nálam Full PAL (768x576), 24 bit RGB, 25 FPS, tömörítetlen avi(2) = 1800 MB/perc. :-))
  • O0D:
    Jaja. tomoritetlen Avi 2GB 4 perc. ( ha 2 gb utan uj fajlt nyit meg auto a felvevo prg akkor azt a par secet dobja el ... ) ey csak akkor ha normal avit hasznalsz * pl. Vitrual Dub tud Avi2 ot, ami hosszabb lehet )
  • FtranX
    Ha egyenesen mpeg2-be kódolja (szoftveresen) a felvett anyagot, akkor nagyon könnyen dobálhatja frame-eket. Még akkor is, ha a processzor nincs 100% leterhelve. Nekem is hiába tud a procim (P4 [email protected], 512 RD) sokkal sokkal 30 fps felett DivX-be tömörteni, ha realtime tömörítéssel veszek fel úgy dobálja a frameket, hogy csak na (proci végig 50% alatt). A problémát itt az FSB korlátai jelentik. Megoldás: tömörítetlen avi-ba kell felveni.
  • lacibacsi
    Sziasztok!

Kinek van Terratec Cinergy TV600 TV/Rádió tuner kártyája?

Esetleg bőveb információt mondanátok róla?

Ilyenekre gondolok: gépigény, minőség, kezelhetőség.

Minden infót előre is köszönök!

lacibacsi
  • O0D:
    Milyen prgkel próbáltál felvenni?
    VirtualDub? ( bár ez nem a leggyorsabb )
    UleadMediaStudio ? ( nekem ez a legszimpatikusabb és saját ((lsx)) mpeg kódolót használhatsz vele )
    Premiere ? ( ez inkább csak vágásra, felvételre szar )
    próbáld végig ezeket..

(( 450MHz vel már majdnem győzi a 704*576 ot, sztem nem a proci a hibás (( persze nem bazi nagy XP vel, tisztított 98al ))
  • O0D:
    Vincseszteredel is lehet gond, vmi DMA beállítás, vagy alaplapi busz driver.
    Felvétel közben nézted a processzor terheltséget? Memória foglaltság..
    Milyen codec-el / felvevő programmal próbáltad?
    Sajnos a kártyát nem ismerem, de hardveres MPEG-2 kódolásra képes?
    -------------------------

más. Pinnacle PCTV nek milyen a képe? Digitalizálni milyen felbontásokban tud? Sajna a honlapjukon elég "reklám centrikusak".
    TV / videó kimenete van??
    ( a mostanimnak pl. overlayben láthatóan szebb a képe, mint previewban, és így digizés minősége 1 el rosszabb fokozatról indul )
  • chbs
    Hello mindenkinek!

Ajánlom figyelmetekbe a ChrisTV V3.50 Professional programot. Egyszerűen zseniális. Egy-két ici-pici hibája még van, de azért szuper! Majdnem minden TV kártyához használható!
    TV, Rádió, Teletext, Távirányító!

www.chris-tv.com

Használjátok egészséggel!
  • sohrking
    Nemtom, tudjátok e, de a Miro PCTV-ket (tapasztalat) megöli az ACEMP codecpack
  • Rabby
    Szevasztok!

Nekem s Pinaccle PCTV PRO kártyám vna egy idelye, agondjaim a következők (ja az alaplapom MSI KT4 ULTRA):
    - fellvételnél a hang zúg, de veszettül
    - a driver csak rave(azaz nem teljes)verziójú(5.5),honnan lehetne +szerezni a teljes verziót,hogy ne csak kétféleképpen, ráadásul "rossz" minőségben tudjak felvenni!!!???

A segítséget előre is köszi!
  • gyraph
    Még nem vettem meg, ...dehát mind a kettő PCTV PRO, épp ezért nem tudom, hogy melyiket válasszam.???
  • Munch
    Na nemtom mi mellett döntöttél, nekem PCTV Pro van, és marha jó.
  • gyraph
    Senki? Holnap lehet hogy megyek vásárolni, ezért türelmetlenkedek...
  • gyraph
    Elírtam...tehát:
    Pinnacle miroVIDEO PCTV pro 25.600-
    Pinnacle systemstudio PCTV pro 21.000-
  • gyraph
    Hi All!
    TV tunerkártya vásárlás elött állok éppen...
    -Pinnacle miroVIDEO PCTV pro 25.600-
    -Pinnacle SystemVIDEO PCTV pro 21.000-
    Melyiket szeressem? Tudja valaki mi a különbség a két zsuga között? Pinnacle oldalán nem igazán találtam infot az elsőről(miro). Persze, ha tudtok ajánlani ebben az árkategóriában más kártyát (jobbat), szívessen veszem! Köszi!
  • Pheel
    Én nem bántam meg, de lejjebb is dicsértem, szóval nem mérvadó :)
  • fifi99
    Sziasztok!
    A Winfast tv kártyámnak egyes adóknál nincsen hangja.
    Tudna ajánlani valaki valamit?
  • direwolf
    nem koax kell, RCA, vagy svideo, és az 5 méter még elmegy.
    de ez nem ebbe a topicba való, itt TV kártyákról van szó...
  • direwolf
    Csatlakozom előttem szólóhoz, a Philips csipes kártyák képe eléri a TV-két. Mivel nem 8bites színtérleképezést használ, hanem 9-et, és a képjavító áramkörei is kifinomultabbak, a minősége valamivel jobb a Brooktree csipeknél.
    Az a nagy helyzet, hogy a felbontás csak egy dolog, a végső kép megjelenését még befolyásolja sok tényező ezen kívül. Ilyen pl. az utánvilágítási idő, ami tv-ken jóval hosszabb, mint a monitoron a kisebb frissítési idő, és a váltottsoros (interlace) képalkotás miatt. Ennek az az eredménye, hogy az interlace kép a monitoron "pixelesebb", viszont valamivel elvileg élesebb (gyakorlatilag nem így van, mivel a tuner csip próbálja mindenféle okos áramkörökkel eltűntetni a pixelesedést, ami valamelyest elmosódást eredményez.
    Egyébként a PAL adás képpontjai 768x576 környékén vannak. Azért csak a környékén, mert a sorok száma adott, de az oszlopok analóg adás révén nem definiálhatók, csak a képarányból származtatva)
    Nem beszéltem még a képpontméretről, a képfrissítés eltéréséből adódó torzításról (köz9smert nevén vsync) és még sok dologról, de ez a fórum nem is erről szól.
    Remélem azért segítettem valamit...
  • KillYou
    Mivel maga a tv adás kisebb felbontású. Nézted már a Terratec Cinergy kártyákat. Ha extra jó minöségü kábelt dugsz belé akkor enészen jó minöségü képet kapsz a monitoron.
  • KillYou
    Ha véltelenül kellene valakinek Terratec Cinergy 400 vagy 600 kártya nekem van 1-1 darab bontatlan.
    Szerintem az egyik legjóbb minőség.
    Számlával 2 éves garanciával.
    A 400-as 17200+áfa=21500 a 600 meg 25200+áfa=31500.