208
Windows 98 Hun Special Edition
  • zoliii
    Én most oldottam meg.
    Futjisu Siemens Amilo L7310W
  • C0mputers
    tehát jelenleg ME van a gépen, de kéne egy partícionálás és egy Win 98 telepítés a másik partícióra, de akár leformázhatom az egészet (nem tudom hogy), és újból elkezdhetem feltenni mindkét rendszert
  • C0mputers
    elment = felment :D
  • C0mputers
    hello
    fel akarok tenni egy vinyóra két partícióra Windowst, az egyik partícóra Win 98 SE-t, a másikra Windows ME-t.
    nem igazán sikerült eddig, elment a Win ME, a 98 boot CD-ről sem partícionálni nem lehet, sem formázni, gondolom itt mind a partícionálást, mint a formázást DOS alól kéne csinálni, de oda belépni se tudok.
    Egy pontos leírás kéne, hogyan tudom feltenni 2 partícióra a 98-at és az ME-t.
    köszi
  • Dj Faustus #202
    "Üdv! Valaki tudna egy linket adni ahonnan leszedhetem a windows 98-at, vagy 2000-et magyarul?"
    A Windows 98 és a 2000 kereskedelmi termék (bár igaz, elavult), letölteni csak illegálisan lehet - szóval irány a fájlmegosztó hálózatok világa: Torrent, DC++, eMule, Rapidshare, data.hu, Megaupload, Hotfile,... Itt ne kunyerálj warezért.
  • Survivorguy
    Üdv! Valaki tudna egy linket adni ahonnan leszedhetem a windows 98-at, vagy 2000-et magyarul? Köszi...
  • nyako18
    köszi a segítséget!!
  • Dj Faustus #199
    1. A Windows 98 terméktámogatása már rég lejárt.
    2. Viszont ennek ellenére kereskedelmi szoftver, tehát legálisan és ingyenesen nem tölthető le. Ha ennek ellenére le akarod tölteni irány (mivel ez nem warez fórum) a fájlmegosztó hálózatok világa - Bittorrent, eMule, DC++
    3. Ha alternatíva kell (régi gépre operációs rendszer) - ott van például a Linux, melyből vannak kis erőforrásigényű disztribúciók - például a Damn Small Linux, Puppy Linux, Xubuntu, Slax
  • nyako18
    sziasztok!
    windows 98 oprációs rendszerre lenne szügségem!
    tudnátok nekem valami linket adni?
    segítségeteket előre is köszönöm!
  • vbvpc
    Például: Nekem régen egy Athernlon vagy milyen internet csatolóm volt, és azzal csak KB. 1 MB/S el ment. Kaptam egy másik csatolót, amivel már akár 5 MB/S el is ment!
  • vbvpc
    Jól mondta a "faszi" kevés neki a Windows 98 Se. Én 11 vagyok de már gépet is tudok osszerakni, szoval én tudom a választ.( XD ). Na szóval próbáljátok meg nagyobb OS-al vagy RAM ot rakjatok bele 512mb- ig. Az is befolyásolhatja a sebbeséget, hogy milyen a csatoló vagy talán a 98-as nem zudja magából kihozni a max. ot a neten..... Internetbeállításokban is meg lehet nézni!
  • tutam
    Sziasztok!

Segítséget kérnék profi/félprofi Windowsban és internetbeállításban jártasoktól!

Van egy nem mai céges gépünk, WIN98SE rendszer, 256MB ram, 1,4Ghz P4 prcival, UPC Fibernet 30-as kábelnet csomaggal, 30Mbit letöltési sebességgel - elvileg.
    A gond csak az, hogy az internetem sebessége meg se közelíti ezt a teljesítményt. Olyannyira nem, hogy már kihívtam az upc-s szerelőket is, és a látogatás eredménye az volt, hogy túl régi a rendszer, örüljek annak a 2-3 Mbit/sec teljesítménynek is. A faszi rádugta a saját laptopjukat a modememre és neki jött simán a 30 Mbit/sec, tehát nálam, az én gépemben van valami gubanc. Eddig eljutottam.

A www.sebessegmero.hu oldalon lévő teszteket szoktam futtatni. A tesztek 1-3Mbit-es sebességeket mutatnak, de legtöbbször a legkisebb értékeket. Letöltöttem a netről Internet optimalizáló progikat, lefuttattam mindet, de ugye mind ugyanazt csinálja. A legnormálisabbnak az TCP Optimizer nevű program tűnt, ami mindent a lehető legjobbra lőtt be. Ennek eredményeként a Speedtest már 11- max 15 Mbit/sec közötti értékeket mutat letöltésnél, feltöltésnél 2Mbit-et (utóbbi megfelel a csomagban garantált minimum értéknek). De ez a max, a 30 a fasorban sincs. Viszont a többi teszt továbbra is csak 1-3Mbit-es sebességet jelez. Ha letöltök valamit, azok is max olyan 300K körüli értékekkel jönnek, ami megfelel a 3Mbit-es érték környékének.
    Az optimalizáló progi lefuttatása óta egyébként érezhető a net gyorsulása, dehát így egy sokkal kisebb csomag is elég lenne. (ráadásul most lett aláírva még 1 év a fibernet 30-as csomaggal)

Kérdés:
    1. Tényleg nem lehet WIN98SE-n ennél többet kihozni?
    2. Van valakinek ilyen rendszern tapasztalata?
    3. Mi a fészkes fenét állítsak még, hogy jó legyen? Megvolt már a modem újra indítás is, stb. Nem tudom elhinni, hogy WIN98SE-n nem lehet gyorsan netezni.

Minden tanácsot-segítséget szívesen veszek és előre is köszönök!!!
  • vbvpc
    Szia Donát!
    Ezt ezert éve írtad:
    Szia Csaba!
    Ezt írtad régebben:

Nem lehet, hogy a memória kevés a 98Se/2000-nek? Ezeknek több memória kell, a sima 98-nak meg elég a 64 Mb. Bár emiatt nem kéne lefagynia, mert ismerősöm gépe egy 700-as celeron volt 64 mega rammal, és csak annyi baja volt (98Se oprendszerrel futott), hogy 20 percig töltött mindent.
    Nem ír ki semmit sem, mikor megfagy? Egyszerűen befagy a kép, és ennyi?

Az ismerősömnek a szervergépén Win98SE van 64MB RAM-mal, és csak néha (1-2 hónap) van "kék halál". A sima Win98 32 MB RAM-mal is elmegy.

Donát

Hát nekem a legelső gépem Win98 SE volt 16MB rammal futott!
    csövi.
    Dominik
  • Doom 4
    Ok köszi akkor kipróbálom.
  • Banyapapa
    Floppyrol se engedi bootolni a gépet?
    Régen nekemis csak arrol indult el a 98 lemeze,ha fel akartam rakni, aztán ott mehetett a format c:,és setup.exe inditás.
    itt van pár winhez

floppym nincs,igy nem tudtam elinditani hogy kiprobáljam.
  • norbi0325
    Sziasztok égen földön nem tok letölteni win98-hun-t ...esetleg itt valakinek lenne ??
  • Doom 4
    Hello! Van 1 számítógép amire xp van rakva de apa ragaszkodik hozzá hogy töröljem le és rakjam fel a 98 at. Namármost nem tudom azt megcsinálni BIOSban hogy ne a vinyorol hanem a cd ről bootoljon. Ehez kérnék egy kis segitséget. Ha meg az xp elinult és ugy akarom a setupot elinditani akkor meg azt irja hogy Inditsam DOS ban a gépet. vagy valami ilyesmit.
  • Evin
    Ugyanott van még W7-ben is: Vezérlőpult->Területi beállítások. Ott mindent be lehet lőni (pénznem, dátum stb.), még a billentyűzete is
  • tajthy95
    Haveromnak Win98-a van, és a billentyűzete át lett állítva Angolra (nem ő állította át, szerinte legalábbis)! Visszaállítani nem tudja, mert a tálcán nem jelenik meg az a Nyelvi eszköztár vagy mi! Eléggé zavar mindenkit, hogy nincs ékezete, én megpróbáltam rávezetni, hogy kb. hol lehet, de nekem Vistám van, és az ugye teljesen más, nem találta! A Win98-hoz nem értek, szal segítséget szeretnék kérni, hogy ott hogy működik, hogy lehet visszatenni a tálcára, hogy átállíthassa!

Ui: Ez nem csak olyan kitalált duma, hogy barátomnak van 98-a, hogy én ne tűnjek ilyen elavult gyökérnek, hanem télleg haveromé szar! :D

Köszönöm a segítséget!
  • vbvpc
    Cs. Akármien hülyeségnek hangzik de én szeretem a Windows 98-at és még rendelkezem is vele Virtual PC-n...
    Am nekem nem olvassa fel az usb-t xD
    Ja és akinek kell a Windows 3.11, 95, 98 VHD-je az szoljon!
    ITT A FÓRUMON!
  • landsofl
    Hellosztok! Ha még aktuális: a windows 98-hoz - vagy csak a 2. kiadáshoz - az USB driver neve. nusb33e. Ezt kell keresni és letölteni. Persze vannak azon az oldalon korábbi változatai is. Egyébként magyar torrentoldalakon, például a bladesideon mostanában ma vagy a napokban fent lesz egy win98 SE magyar.
    De! Nem érdemes a nettel meg a programokkal szenvedni benne. A Win9x-eknek még az volt a bajuk, hogy alapból nem ismerték fel se az usb- , se a más drivereket. Külön fel kellett telepíteni hozzájuk vagy fileból, vagy mappából. Ez az xpvel, illetve előtte a 2000-rel oldódott meg.
  • underground2
    A G-Force 7600 GS-hez van Windows 98 driver?
  • Voldi
    Megcsináltam a netet rajta, viszont a megjelenítés nem volt egy tökély, mivel a videókártya drivere nem volt felrakva. A netről telepítettem, de semmilyen monitorbeállítást nem fogadott el a gép, csak az eredeti 640-es felbontást a 16 színnel, aztán inkább a Cancel-re kattintottam. Másik driverrel próbálkoztam, na ott egyszerűen a windows nem indult el, csak pislogott rám a monitor. . . Safe módban újraindítok, letörlöm a drivert, elsőre ez még meghozta az eredményét, de a következő drivernél is ez a hiba volt, és ott már hiába töröltem, nem indult el a windows normál módban, ezért az egyik fájlt töröltem, amit a driverfájlként írt. Lomtárba került, és aztán a következő indításkor se lemezzel, se sehogy nem indult már be a windows.
    Említhetném még a sok-sok fagyást is... ilyen rendszert kiadni..
  • Dj Faustus #183
    Görgess lejjebb. Ott van a 0.98b stabil verzió.
    De kipróbálhatod a bétát is, ha van annyi kísérletező kedved.
  • Voldi
    Kösz. De mindegyik béta. Vagy ez nem számít?
  • Dj Faustus #181
    Windows 98-hoz külön PPPOE-t létrehozó program kell.
    Például ez.

Másrészt a hálózati kártyát mindenképpen fel kell telepíteni (ha nem lenne) - anélkül nincs net.
  • Voldi
    Elég furcsa dolog ez a 98SE. Az Internet Explorer fel se fogja, hogy van olyan, hogy ADSL. Szóval a gépen minden azt hiszi, hogy csak modem, vagy ISDN létezik. Az igaz, hogy a hálózati eszközt nem ismerte fel, és még fel sincs telepítve, de nem tudom, az okozza-e a bajt, mivel sehol sem látok olyan lehetőséget, hogy pppoe kapcsolat létesítése..
  • Doom 4
    Hali Én felszeretném rakni az XP mellé a 98 hogy tudjak egy régi de nagyon gevess játékkal játszani. Need For Speed 4 a játék neve. Na most ahoz hogy a 98 menjen milyen videó kártya kell ami kompatibilis? GF 4XXX jó hozzá ?
  • donatmarko
    Ja, Csaba!

A régi HP OmniBook xe2 is 64MB SDRAM-mal van.
  • donatmarko
    Szia Csaba!
    Ezt írtad régebben:

Nem lehet, hogy a memória kevés a 98Se/2000-nek? Ezeknek több memória kell, a sima 98-nak meg elég a 64 Mb. Bár emiatt nem kéne lefagynia, mert ismerősöm gépe egy 700-as celeron volt 64 mega rammal, és csak annyi baja volt (98Se oprendszerrel futott), hogy 20 percig töltött mindent.
    Nem ír ki semmit sem, mikor megfagy? Egyszerűen befagy a kép, és ennyi?

Az ismerősömnek a szervergépén Win98SE van 64MB RAM-mal, és csak néha (1-2 hónap) van "kék halál". A sima Win98 32 MB RAM-mal is elmegy.

Donát
  • donatmarko
    Szia Elmör!

Milyen pendrive-otok van???
    Nekem a Kingston DataTravelerekhez van driverem Win98SE alá!
    A www.donatmarko.extra.hu/dti.exe file az, töltsd le, installáld a "haver" gépére, és jó lesz!

Donát
  • donatmarko
    Hello JetiRulez!

Az XP NTFS filerendszert használ, a Win98 pedig FAT32-t. Az XP látja a Win98-at, de a Win98 nem látja az XP-t.

Donát
  • donatmarko
    Szia W726!

Az Axelero-tól kapott CD-n keress olyan file-t, hogy TarcsazoVarazslo.exe, vagy KapcsolatVarazslo.EXE. Itt futtasd le úgy, hogy a kapcsolat típusa ADSL. Írd be felh.nevedet, jelszavadat. Felteszi a WinDSL programot, és kész. Az asztalon lesz olyan ikon, hogy Axelero netkapcsolat, vagy vmi ilyen, ezzel csatlakozz fel a netre.

Donát
  • lck
    Ez kell neked hozzá.
  • Banyapapa
    ADSL tuti megy 98 alatt,nekem is ment.
    Csak valamit fel kellet telepitenem hozzá,de kaptam axelerotol egy leemzt,és azon rajta volt a cucc (plussz XP-mhez képest,98ban egy telefonszámot is be kellet irnom)
  • W726
    Valaki nem tudja hogy kell az ien netet beállítani WIN98alatt.

Kapcsolodás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével
    Ez egy DSL- vagy kábelmodemet használó nagy sebességű kapcsolat.
    Elképzelhető, hogy az internetszolgáltató PPPoE néven hivatkozik rá.

Aszt mondja haverom, hogy ilyen 98 alatt nincs... de amit az internetszolgáltató adott, tájékoztató, azon minimum szükségletek között ott van a Win98 is, szóval (szerintem) valahogy lehet.
  • JetiRulez
    sztem nem lesz szükségem 5gigánál nagyobb területre és majd kiderül telepítés után, hogy jó-e az 1giga ram.
  • Banyapapa
    512 simán,vinyos dolgot nemtom,nem emléxem nekem mekkora volt bennt (20-as tuti)
  • JetiRulez
    UP!
  • JetiRulez
    Lenne még 1 kérdésem. Időközben az 512megából 1giga ram lett. Ezzel még elfutna a windóz? És elfelejtettem, hogy 30 vagy 40giga lehet a winyó max mérete?
    Thx szépen.