208
Windows 98 Hun Special Edition
  • KO
    Akkor PartitionMagic-el formázd le a merevlemezt FAT32-re!
    Utána mehet a telepítő CD.
  • maka2
    de hát az a baj hogy beírom hogy format c: és azt írja ki hogy nem támogatott formátum van a meghajtón, formázás megszakítva...
  • KO
    a 98 SE bootol a telepítő CD-ről is, és formázhatod vele a merevlemezt.
  • maka2
    Helo

Elkezdem bootolni flopyról a windows-t , mert újraakarom rakni úgy hogy mindent letörlök a winyoról.Na most beírom hogy Fdiks és azt írja ki hogy nincsenek merevlemezek, de pedig vannak minden jól van bedugva és ha azt írom hogy c: akkor nem ír ki hibát sőt d: nál sem szóval minden van.

Mit tegyek??!!
  • Dark Angel 666
    Csak akkor a FAT vagy a FAT32-t kezeli a Windows 98
  • JetiRulez
    Helló!
    Ha 1 merevlemezre telepítem a 98-at az XP mellé 2 külön partícióra, akkor a 98 látni fogja az XP partícióját?
    Kösz.
  • Tomicsek
    Szívesen máskor is.
  • Elmör
    Sziasztok!

win98 van haver gépén és nem "látja" a pendrive-ot. Már kerestem neki drivert, de hiába. :-( Ha tudtok valamit légyszi írjatok!
  • Tomicsek
    http://freepctech.com/pc/002/files010.shtml
  • sirdond
    hi
    egy régi gépre szeretnék win98-at telepíteni. vki tudna adni egy linket hogy honnan tudom letölteni a telepítő floppí fáljait? előre is kösz.
  • hmhm
    msconfig-al nézd meg milyen indulási fájlok vannak beállítva, ami nem kell ,azt szedd ki, hátha a dll ek benne vannak. vagy drivereket telepítsd újra..

powertoy nevű MS es progival tudod letiltani a bejelentkező képernyőt ( vagyis automatikus bejelentkezést megadni ), de hogyha nincs hálózat, akkor alapból nem is kínálja fel.
  • TomBond
    Sziasztok!
    Nem tudom, hogy tudtok-e nekem segíteni!A problémám: újratelepítés volt egy gépen, felnyomtuk a win98 Se-t.Betöltődés közben mindig kiír 3 hiányzó fájlt: vnetsup.vxd, vredir.vxd, dfs.vxd és csak gombnyomásra engedi tovább, valamint a windows indulásánál egy hibaüzenet panellel nyit az msnp32.dll dinamikus csatolású könyvtárat hiányolja! Netezni nem használjuk a gépet csak gagyi játékokat futtatunk rajta, de nagyon idegesítő a dolog.
    Hogyan lehet kikapcsolni a "bejelentkező képernyő"-t ahol be kéne adni a jelszót (merthogy az nincs és fölösleges).
    Köszi
  • Csaba
    Mármint, hogy kevés a memória benne.
  • QPR
    De mivel tudnám letesztelni?
  • Csaba
    Én továbbra is a memóriára gyanakszom.
  • QPR
    Igen, abszolute semmi gond, már jó párszor végigjátszottam...
    Mi lehet a gond?
  • Csaba
    És ha visszarakod a sima 98-at, akkor megint megy a gép faszán?
  • QPR
    Egyszerüen befagy, és a ctrl+alt+del sem segít...
  • Csaba
    Nem lehet, hogy a memória kevés a 98Se/2000-nek? Ezeknek több memória kell, a sima 98-nak meg elég a 64 Mb. Bár emiatt nem kéne lefagynia, mert ismerősöm gépe egy 700-as celeron volt 64 mega rammal, és csak annyi baja volt (98Se oprendszerrel futott), hogy 20 percig töltött mindent.
    Nem ír ki semmit sem, mikor megfagy? Egyszerűen befagy a kép, és ennyi?
  • QPR
    Probléma:
    van egy gép, Pentium II, 64MB RAM,
    szépen megy rajta a Windows 98, de ha felteszem helyette a WIN98SE-t, max 20 percig bírja lefagyás nélkül. Próbáltam többször is, frissitve, ujraformázva, nem segít.
    A napokban mivel a gépen e-banking kellene, rátettem a Win 2000-t, ahol mindent szépen felinstaláltam, de ott is jelentkezik a fagyás 10-20 percenként.
    Hardver hiba lehet?
    Ha a win98-t inditom, semmi gáz. De az e-bankingnek minimum win98 se kell.
    Megoldás: ?????
  • Tomszy
    Azt szeretném megkérdezni, hogyha hubon keresztül szeretnék netezni 98-on, azt hogy lehet beállítani, mert sehogy nem tudtam interneten létrehozni. Köszi
    Ha valaki tudja irjon, vagy címem: [email protected]
  • Emmegki
    Miért nem? fel lehet rakni.
  • zulizka
    ha otthoni, és nem akarod a netre rakni, akkor apache. Ha nagyon igénytelen vagy(nem kell cgi) akkor tiny webserver. Vagy lehet microsoft iis.
    Amúgy én LAMP(linux-apache-mysql-php) párti vagyok.
  • Zsolo007
    Senkinek semmi ötlet?
  • Zsolo007
    Nem mondod? Adsz rá pénzt?

Az eredeti kérdés továbbra is áll...
  • Tee
    jobban jársz egy routerrel.
  • Zsolo007
    Mit gondoltok lehet ebből az OPrendszerből netkiszolgálót varázsolni? :)
    Persze csak ilyen kicsi otthonira gondoltam, egy viszonylag gyenge P1es gépre...

És ha igen akkor hogyan/mivel?
  • nagykispeter
    Alcoholt biztos nem tudod felrakni 98-ra
  • GyaxyBoy
    Van egy újjabb gondom!
    Egy régi gépbe beraktam egy NVIDIA driverü VGAt és azt írja ki a DRIVER feltelepítése után, hogy RUNDLL32 Error. Az eszköz nem tudja használni a c:.dll fájlt! A Fájl létezik a VGA jó, mert garis és a boltban cserélgettük, egyik új VGA val sem ment! Oprendszer 98. Win 2000 prof nál, kékhalál az indulásnál! XPvel megy! De mivel P2 így azt nem nagyon akarom hassználni!
  • GyaxyBoy
    Akkor rakjak 3.4x alattiakat? Azt ennie kell?
  • via_mala
    Úgy emléxem, hogy a Daemon Tools nálam is szarakodott a 3.4x-es verzió felett WinME alatt, amióta WinXP van, azóta simán megy a (3.47).
  • GyaxyBoy
    Sziasztok!
    Van egy gondom! Az Alcohol 120% ot vagy Deamon Tools-t hogyan lehet feltelepíteni Win 98 alá?
    Deamon nál Fatal error a hiba üzenet! (A fájl sérülésmentes, mert uan arról CD ről másik gépre simán felment!)
    Az Alcohol pedig keresi az MSCDEX ez! Azt tudoim, hogy a DOSos CD felismerő az a prg, de csak van vmi megoldás! Nem?
    PLS HELP!
  • OPM
    nem tudjátok, win 98-ra lehet leszedni ilyen témákat?
    nem ikonváltoztatásra gondolok, hanem az asztal szerkezetére, szineire, felépítésére. mert már eléggé meguntam azokat, amik a megjelenítés menüpont alatt vannak alapból benne :(
  • Banyapapa
    Köszi mindenkinek, kiprobáltam csontüres gépen.
    felaraktam a win98se-t és elsö indulás után is nagyon nagy volt a szorás, semmi progi nem ment még (2 és 30 % között ugrált).
    Valszeg xp lészen ha ez a bibi:/
  • nemcsakfeel
  • nemcsakfeel
    " net,irc,dc++, ennyi " pontosan ez az.
    a word is manapság P4 es gépeket kíván, mert nem bírják a nyomik optimalizálni a kódot, és minden csicsere szart beleraknak. ugyan ez van a net böngészőkkel is.. teleszemetelik a memóriát. nem bírják normális módon kezelni dinamikusan a memóriát, memória csorgást én is tapasztaltam.
    XP alatt ez kevésbé jellemző.
  • CoolStuff
    Az aida össze-vissza írkál mindent, nem véletlen kapott új nevet, és motort...
  • rushman
    érdekes lehet megnézni, milyen folyamatok futnak ezalatt az oprendszeren
  • Banyapapa
    Igaz utána az AIDA32 progival is megnézetm, de az eredmény ugyanaz,:|
  • Banyapapa
    Lenne egy kis gondocskám, plussz nem tudom melyik szobába kénne irnom, de ilyen ökörség miatt nem nyitok ujat:P
    Na szal......
    Lenni egy vadiuj gép, összerakva (plussz egy régi 20as vinyo bele),WIN98 SE fel stbstb......... és, tegnap csak felraktam a winram turbo-t és az jelezte hogy a processzor kihasználtság 1 és 45 % között ugrál, 30-50 perc után meg majdnem 80% ( Chaintek alaplap+AMD2400+ a gép és 512 MB ram)és ment a net,irc,dc++, ennyi.
    Elöször azt hittem hogy tul van melegedve ( igaz a hömérsékletét nemtom megnézni), és kiprobáltam 8 ora pihike után, de ugyanaz: egyböl ugrál 1-30-40-%-ra.
    Valakinek ötlete?? :)