1055
Bethesda új open world játéka
  • MerlinW
    Persze, hogy jól fogyott, mekkora hype marketing meg egy órás showcase videókat tolt a Beth? :) Boldog boldogtalan vakon megvette, előrendelte:) Ennek semmi köze a játék minőségéhez.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2024.01.07. 16:38:31
  • PiszkosFred
    Ez a magam hulyesege, teljesen laikus modon megkozelitve, de ha gamepassos vagy a 60 euros steames achieket lehet venni lapul, akkor en inkabb a Steamet valasztanam. Miert?

Lehet hulyeseg, de ha a 60 eurot fizeto jatekosok 10%-a nem szallt fel a hajojaval, vagyis nem teljesitette a tutorialt, akkor velhetoen az ingyenes "letoltom es megnezem" verzioval ez a szam meg rosszabb (ez esetben nagyobb), meg hamarabb dobtak be a kulcsot ott. Bar a modok, illetve azok hianya miatt lehet az a pontosabb. A fene tudja. Talan van egy olyan hatso hajtoero a steames jatekosoknal, hogy ha mar fizettem erte, megyek tovabb, megnezem hova lyukad ki az egesz, mig a GP siman uninstall es next game.

Mindenesetre baromi jol fogyott a jatek, a megjelenes elott a konzol eladasok szamait is felhuzta, igy orul a mikrofos az egesznek. Persze, lehetne nagyobb siker is, foleg szakmai szempontbol, de hat ez van, par ev majd lesz belole valami. Addig meg akinek tetszik, elvan vele par havonta, akinek meg nem, annyi mas jo jatekbol valaszthat, nagyon kiraly ev lett a 2023-as.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.06. 19:11:22
  • Alanw
    Egy aproság a Steam achics dologhoz...a legnagyobb SF playerbase valoszinű Xboxon van mivel ott gamepassban "ingyen" tolhatod...
    Na onnan néznék meg egy kimutatást hogy ki meddig jutotott...
  • lwb
    A Starfiled-utálat szerintem két forrásból fakad:

1. korábbi játékokhoz mért elvárások
    2. túlhypeolás

A 2.-ról nem mondok sokat, aki még 2023-ban is képes volt megenni a Bethesda hype-ot a "just works" meg minden után, az meg is érdemli.
    Az első a fontosabb. Nem fair részben a 13 éve csiszolt Skyrimhez hasonlítani, mert a skyrim megjelenéskor messze nem az a játék volt, amivel ma játszunk. A starfield is fejlődni fog még sokat. Ráadásul a modokról se feledkezzünk meg: ki játszik ma alap skyrimet? Senki. Pár év és starfield sem az a játék lesz, amit ma végigvittünk. Ez a jó a bethesda játékokban: amit kapunk az csak egy alap, amire lehet építeni. A starfield is sokat fog fejlődni. Az igaz, hogy most jelenleg 40-50 óra élményt tud adni a játék úgy, hogy ne kelljen procgen izével szenvednünk. Szerintem ez azért nem rossz dolog, a legtöbb SP játék ennyit sem ad a pénzünkért. Akinek meg a skyrim ezer órája hiányzik, az várjon egy picit még, mert idén jönnek a hivatalos peccsek, a kieg és a moddolás is.

Nekem bejött a játék, mondjuk én a Skyrimet se úgy játszottam, hogy egy karaktert vittem 3000 órán át, hanem hogy ha végigvittem a nekem tetsző guildek meg a főszál történetét, akkor pár hónap pihi után új karakterrel előről minden. A fallout 4 dettó.
  • Ssenkradlive
    ..."Nem azzal van a baj, hogy valakinek más a véleménye, hanem amikor azt hiszed, hogy a véleményed egyet jelent az igazsággal"...

Hát igen, ezen a fennti általad írt idézeten van mit elgondolkodni...
    Persze nem neked, csak bárki másnak...XD
    Azt egyébként észrevetted, hogy ugyanezt írtam én is ?
    És azt, hogy úgy győzködsz engem hogy a játékról én közben nem is mondtam véleményt ?
    Odáig el sem jutottunk, még csak nem is ismered...

Az pedig hogy te szimpla játékosként mint bárki más, mitől érzed magad felhatalmazva hogy -sokadjára is általad kiemelve- "tényközlőként" jelenj itt meg ne egyszerű véleményformálóként, már ne is beszéljünk...XD

Nem "karaktergyilkossági kísérlet" ez ember, csak az önkritika hiányára utalás.

Ja, inkább hagyjuk ezt...XD
  • Norbertboy
    Én a Fallout 76-al ezer órát játszottam és őszinte nem értem mi a nyavajgás tárgya. Kevés az a játék ahol akár 500 óra felett van játékidő bárkinek is.
    Első körben közel kétszáz órám van a Starfield-ben és az sem olyan rossz.

A modolás valóban nagyon jó dolog a Cities Skylineshoz is van több ezer mod. Ezért rossz játék lenne? Távolról sem.
  • Encore
    Bethesda már 2002 óta mod barát játékokat csinál, egyszerűen azért, mert mindenkinek nem lehet megfelelni. Így mindenki a saját ízlésére szabhatja a játékot. Skyrimet minden alkalommal teljesen átfaragtam és minden végigjátszás teljesen más élmény volt így. A mod nem azért van, hogy befejezzenek egy játékot, hanem, hogy meghosszabbítsa az életét.

Sosem értettem, hogy lehet beletenni 100+ órát valamibe, amit nem élvezel. Ez inkább kínzás.
    Azért 1000 órát egy játéktól elvárni elég sok, de szíved joga.

Régen (ezredforduló eleje) volt egy olyan "ökölszabály" gamerek között, hogy ahány órányi élvezetet okozott a játék (nem kellett, hogy végigjátszás legyen), annyi ezer forintot ér meg. Tehát egy akkor 10000 forintos game, legalább 10 órányi élményt adjon. Manapság is SZERINTEM ha egy 25000 forintos game, tud adni 25 órányi kellemes élményt (akár többször végigjátszva), az már megérte.
  • Encore
    Valós tényközlésre azért van szükség, mert a másik oldal tényként kezelt olyasmiket, amik nem azok. Pl.: a modderek elhagyják, senki sem játszik vele, stb.
    Mi mással lehet ezt cáfolni, ha nem a kőkemény számokkal?

A hozzászólásod pedig szimpla karaktergyilkossági kísérlet, semmi másról nem szól, csak arról, hogy valami küldetést teljesítő vak rajongó vagyok. Holott ez akkor lenne igaz, ha isteníteném a játékot, de semmi ilyet nem tettem.

Nem azzal van a baj, hogy valakinek más a véleménye, hanem amikor azt hiszed, hogy a véleményed egyet jelent az igazsággal és ezért a tényeket sem vagy hajlandó elfogadni. XY szerint unalmas a játék és a kedvenc youtuberei is ezt mondták, tehát mindenki szerint az és senki sem játszik vele. Ezt megcáfolandó hozom a számokat, ami nem támasztja ezt alá, sőt cáfolja. Akkor biztos elfogult vagyok.

Én itt kiszálltam a veled való kommunikácóból, mert csak vesztegetem az időm.
  • nibron
    úgy vagyok vele, hogy egy játék számomra akkor jó, ha rendszeresen előveszem. a steam-en láthatjuk, hogy mennyit játszottunk egy-egy játékkal. a saját értékelésem szerint akkor jó egy játék, ha az 1000 órát átléptem. nekem van már pár ilyen. a jobbakban már 6000 óra felett járok. ebben a játékban ~110 órám van. számomra ez édeskevés, bőven az alsó negyedben van. a hányinger kerülget ha eszembe jut, hogy játszani kellene vele. pedig ez a stílus fekszik nekem a legjobban, de sajnos alapból el van qrva az egész. merlinw írta, hogy játszol, megunod, törlöd. azért lássuk be, hogy egy jó játéknak nem ez a sorsa kábé 100 óra játékidővel.
    modokról: érdekesek a modok, némelyiket érdemes megnézni. de. ha egy játékot modolni kell ahhoz, hogy "játszható" legyen, akkor azt már megette a fene. a legtöbb órákkal rendelkező játékaim egyike sincs modolva, mert szükségtelen.
    statisztikákat, számokat alapból szarom le, mert tanultam marketinget, meg könyvelést is, tudom nagyon jól mennyit lehet kozmetikázni a számokkal. csak abból indulnék ki, hogy ez a játékstílus nálam a favorit, mégsem tudok több időt beletolni. akkor mit várjunk el attól akinek nem ez a kedvenc stílusa? józan paraszti ésszel akkor nem is lehet olyan jó. maximum alapos kozmetikával.
  • Ssenkradlive
    ..."Természetesen tetszik a játék, ez sosem volt kérdés. Amiatt hozom a tényeket folyamatosan, mert kell valaki, aki balance-ot visz ebbe a butaság halmazba, amit az influencerek és a haterek összehordanak."...

Na ennyi a lényeg, ezt írtam alább, egyszerübb ezt kimondani.

Te egy rajongó vagy.

Most már csak elvonatkoztatni kellene tudni saját "igazságodtól", "tények hozása" helyett saját véleményről kellene beszélni, amit nem tartasz felljebbvalónak másénál...

Na ez az ami neked itt nem sikerül, és ezért beszélünk el egymás mellett feleslegesen... :)

A legárulkodóbb része a kommentednek pont az, ami ezeket mutatja, hogy ezt te valamiféle "küldetésnek" érzed,a "butság" és a "haterek" ellen, mert a te "igazságod" természetesen ezek felett áll...

Szerintem meg csak írtam egy ellenvetést a véleményedre, ( ami így ahogyan ismételgeted, egyre inkább egy kinyilatkoztatásnak tűnik... ) és azóta csak beszélgetünk.

De én sem meggyőzni nem akarlak az én véleményem helyességéről, sem feljebbvalónak nem tartom az enyémet sem a tiednél, sem senki másénál.

És szerintem ez a különbség egy témát szimplán véleményező, meg egy "küldetést teljesítő" rajongó között, úgyhogy nem igazán van értelme ennek, és abban mondjuk igazad van hogy pl. itt az sg-n -főleg a mostani állapotát nézve- nincs sok értelme "pár év múlva megbeszéljük"-ről beszélni, mivel könnyen lehet hogy nem lesz hol, ezért szerintem ezt nyugodtan ennyiben is hagyhatjuk. :)

• Encore
    Wow, tehát ami hivatalos infó az szerinted megkérdőjelezhető, de neked belsős infóid vannak a modder közösségből, amit viszont el kéne hinnem?

Legalább nézted volna meg a linket, akkor nem írtad volna azt a csacskaságot, hogy
    "Az eddig elkészült mod-ok döntő része szimpla mininalista textúra és UI- gányolás"

Ráadásul azt is tudod, hogy a creation kit még csak ezután jön ki.

Természetesen tetszik a játék, ez sosem volt kérdés. Amiatt hozom a tényeket folyamatosan, mert kell valaki, aki balance-ot visz ebbe a butaság halmazba, amit az influencerek és a haterek összehordanak.

Maradjunk annyiban, hogy "itt tali" 3-4 év múlva. Mondjuk pár hete már írtam pont itt, hogy ezeket a köröket én meg leróttam 2011-ben (skyrim vs minden más), 2006-ban (Obli), 2002-ben. És mikor eltelt az a pár év, addigra vagy a jómadár nem volt sehol, vagy a platform szűnt meg alattunk.

• Ssenkradlive
    A számokat most mondom sokadjára udvariasan, hogy sokféleképpen lehet értelmezni, itt is írtak/tunk pár példát,a Bethesda is ismerten nagy "mágus" ebben, mégegyszer akkor : Majd az idő eldönti. :)

A modokkal viszont erőlködhedsz még egy kicsit, mint írtam itt már egyszer : modokat irok több mint 10-éve a TWWH 1-2-höz, F3-4-NV-hez, Witcher 3-hoz, kb 200-kisebb nagyobbat eddig.

Van "belsős" infóm is úgymond. ;)
    Az aktivitás köszönőviszonyban sincs a F3-4-NV-megjelenésekor tapasztaltakhoz képest, a legjobb modderek nagy része konkrétan lesz@rja a SF-et, és a F4-projektjein dolgozik tovább, mintha mi sem történt volna.
    Az eddig elkészült mod-ok döntő része szimpla mininalista textúra és UI- gányolás, a mod-olás nem itt kezdődik, de te ezt biztosan jobban tudod akkor...XD

Mondom, térjünk majd erre vissza pár év múlva, ha más lesz a helyzet, itt leszek elnézést kérni... ;)

De nem egyszerűbb lenne azt mondani, hogy neked jobban bejön mint az átlagnak ?
    Kérdem barátian. Nincs ezzel semmi gond. :)
  • Encore
    3-4 éves sztori, de már nem emlékszem melyik játékkal történt, hogy twitteren egy fazon kísérletezett ezzel, hogy valami hülyeséget állított és elérte hogy terndingbe kerüljön a hír (azt hiszem, botokat használt) és onnantól kb minden nagyobb média portál felkapta a fake infót és lehozta, mintha igaz lenne.

A világ híreinek egy része szintén így keletkezik. Brutális, ami most megy hála az úgynevezett közösségi médiának.
  • PiszkosFred
    Csak egy modder, azt hiszem talan a Skyrim Together keszitoje nyomott egy kommentet, hogy unalmas a Starfield es nem fog belerakni multit, nem fejleszti tovabb a Starfield multi modot - na ezt a kommentet latta meg valaki a gamernek nevezett, de a kacsamagazin szintjet alulrol sem surolo kotaku szintu pocegodorben, majd azt atvette mindenki, mert manapsag mar random twitter bejegyzesekbol es reddites posztokbol informalodik a magyar es nemzetkozi sajto.

Csak egy apro pelda, egy modder konkretan szerkeszto nelkul csinalt egy felig kesz MECHet iranyito modot is, ami azert nem kis dolog, mondom, CK nelkul. Pont ma lattam a posztot es a videot rola faszbukon.

A Starfield jovoje 50-50%-ban a Bethesdan es a moddereken mulik, utobbiak miatt NEM aggodnek :)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.04. 16:39:18
  • Encore
    Nem én gondolom, hanem a számok.
    De ha már felhoztad az állítólagos modder aktivitást (amit egy hónapja egy modder kezdett terjeszteni twitteren, miszerint a modderek ott hagyják a játékot - és ezt felkapta mindenki, aki félinfókban utazik), megnéztem most a nexust és mit látok?

Majdnem tized annyi mod van már most Starfiledhez 3-4 hónap alatt, mint amennyi kijött Skyrimre 13 év alatt. Nincs itt semmiféle mérsékelt modder aktivitás. Sőt a creation kit csak most fog kijönni hozzá idén, akkor lesz csak dömping.

SF modok
    Skyrim
  • PiszkosFred
    En mindig a steam achiekat szoktam nezni. :) Az alapjan sokan otthagytak az elso 1-2 honapban a jatekot, vagy veglegesen kukazva, vagy varakozo allaspontra helyezkedve. Erzi a Bethesda is, hogy szep-szep a release szamai, repkednek a milliok meg a rekordok, de valahol megis csak kamu az a mosoly a vezetok arcain amikor a sok millios jatekosbazisrol meg ilyen-olyan futottak meg kategoriaju dijakrol beszelnek. Ezert is nyomtak be gyorsan az unnepi szezonba a nyilatkozatot, hogy nyugi, kvazi mint egy live service eseteben, ugy fogjuk updatelni a jatekot, kb. masfel havonta friss kontenttel, QoL jellegu ficsorok (vagy nexusora felrakott modok) beepitesevel, stb...

Ami az achiek szamat illeti:

A jatekosok 10%-a nem jutott el odaig steamen, hogy a tutorial vegen felszalljon a Frontierrel.

Na, de 90%-bol, vagyis azokbol akik tovabb jatszottak mint egy ora, csak 80% szallt le Atlantison es csatlakozott a Constellationhoz, vagyis a main story masodik kuldeteset a teljes Steames jatekosok 20% kihagyta. Oke, Bethesda jatekrol beszelunk, a main storyt sokszor el sem kezded, de itt azert elegge locked content van a csatlakozasig, utana nyilik ki a vilag.

Lvl5-ot 75% erte el, lvl10-et csak 60%, a lvl25-ot pedig csak 40%, 50-et pedig 15%.

Es nagyjabol ez utobbi szam lathato ott is, ahol "aki legalabb egyszer vegigjatszotta a jatekot" achievet nezzuk, ugyanis a Giant Leap achiet steamen csak a jatekosok 18%-a erte el.

A %-ok biztos, hogy itt-ott pontositasra szorulnanak, ha a tenyleges adatot akarnak nezni, mert itt is jelen van a szokasos Bethesda faszsag, miszerint modokat hasznalva leall az achie kovetes, emiatt az alacsonyabb %-ok valoszinuleg emelkednenek, ha nem is nagyon, de par szazalekot biztosan - ugyanis tendencia, hogy aki nem adja fel az elso orakban a jatekot, az elobb utobb megismeri a jatek hianyossagait (van boven mibol valogatni) es mivel ott maradt a monitor elott, igy elkezd toldozni, foldozni, modolni.

Tovabbra is latom a jatekban a fantaziat, de alapveto rendszereket kellene atdolgozniuk, ahhoz meg kell 1-2 ev/kiegeszito. Egyetlen dolog miatt haragszom csupan: a csapat fele ott maradt a Starfieldet javitani/tovabbfejleszteni, es ennek a TES VI megjelenese lat(hat)ja a karat (Fallout 5 igy mar eselytelen, hogy az Obsidian nelkul, csak Bethesda fejlesztessel 2030 elott befusson). Eddig mindig ment a csorda a kovetkezo projektre es csak par fejleszto es egy maintenance crew maradt az aktualis projekten, most viszont a banda fele ottmaradt, es azok hianyoz(hat)nak odaat.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.04. 15:05:09
  • MerlinW
    534 millió óra az annyit jelent, hogy átlagban minden játékos végigjátszotta egyszer. Ez nem jelenti azt, hogy jó a játék. Én is végigjátszottam sok szar játékot. Többek közt a Starfield-et is. Letudtam, töröltem.

Félreértés ne essék, a Stafield nem szar játék. Viszont nem is jó annyira, hogy a többség egy végigjátszás után valaha is foglalkozzon vele. Ez egyébként a DLC eladások számai alapján ki fog derülni.

BG3-at meg hasonlítani a Starfield-hez olyan mint ha a sakkhoz hasonlítanád.
    Kb a vásárlók 10%-a játszotta végig (nem azért mert rossz, hanem mert végtelenül komplex a casual rétegnek), így ebben a tekintetben, számok terén köröket ver a SF-re.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2024.01.04. 14:24:00
  • MerlinW
    "Az éterbe "üvölteni" kétféle gamertipus szokott. A hater, meg a fanboy. Ez a kettő együtt is egy csaknem elhanyagolható kisebbség."

Ahogy az "igényes" játékos is az. Az hogy sokan játszanak vele csendben, nem jelenti azt, hogy a játék jó. Addig amíg többen játszanak az aktuális COD, FIFA, NFL, Diablo és egyéb pénznyomtató szarokkal, mint egy Alan Wake-el, BG3-al, Dark Souls-al, vagy sok lélekkel teli jó indie játékkal, addig ezt fogja tolni a piac.
  • Ssenkradlive
    Ahogyan gondolod.

Bár sem a közbeszéd, a megjelenést követően több hónappal kijött igazi -nem "promóciós célú" tesztek, sem a modder közösség mérsékelt aktivitása, sem a hazai és külföldi gamerfórumok pangása (itt az sg-t természetesen nem beleszámitva, ez nem csak ebben, minden más témában is halott. ) nem ezt mutatja számomra, de legyen neked igazad.

Mint mondtam pár év, és úgyis kiderül mennyire időtálló a játék. Addig csak vélemények vannak, meg egyedi értelmezések ;)
  • Encore
    1.) Minden infó hivatalos forrásból van
    2.) Steam csak azt méri, hogy steam-en kik játszanak, ha konzolon is kint van egy game, akkor a steam kb semmit nem jelent, mert csak töredék értéket látsz. XBOX ugyan nem mér sehogy (vagyis számunkra nem látható), de az év végi legjátszottabb listájába nem kerül fel valami, amit két hét után letesznek az emberek.

3.) Akkor egy összehasonlítás (nem jobb egyik a másiknál, nem azért hozom ezt most fel) hivatalos adatok alapján (és adok linket is lejjebb):
    BG3 total playtime, amit a játékosok eltöltöttek benne: 51 662 év (több, mint 452 millió óra).
    Starfield total playtime: 61 052 év (több, mint 534 millió óra)

Annyit jelent ez az infó, amit lentebb is írtam, a kisebbség hangoskodik csak.

Linkek:
    BG3
    SF
  • Ssenkradlive
    Az éterbe "üvölteni" kétféle gamertipus szokott. A hater, meg a fanboy. Ez a kettő együtt is egy csaknem elhanyagolható kisebbség.

A nagy többség meg megítélte a Starfield-et, és ki - ki pont annyit foglalkozott vele, amennyit az érdemelt.

A kapott pontszámai pontosan ezt is tükrözik, amik helytállóságát itt is, és minden más játéknál csak a fennti két típus szokott megkérdőjelezni...

Az is mind igaz amit leírtál,( a twitteres bejegyzést kivéve, azért azt elhinni, hivatalos és független megerősítés nélkül kissé részrehajló vagy naív dolog, hogy finoman fogalmazzak...XD) -fura is lenne ha nem így lenne a Bethesda-nál ráfordított kampánymennyiség fényében- meg az is igaz, hogy már második hónapja többen játszanak a Fallout 4-el, mint a Starfield-el, a Steamcharts-szerint...

A jövöbeni frissítésekről, mod-olásról már alább írtam, de ez jelenleg mindössze szubjektív véleményezes kérdése, a következő 2-3-évben majd kiderül mi lesz.

Jelenleg viszont úgy néz ki, hogy a csendes többséget kifejezetten érdekelte a game, főleg a beharangozásának fényében, "mosolyogva" játszott vele, majd keresett mást... ;)

• Ssenkradlive
    Az éterbe "üvölteni" kétféle gamertipus szokott. A hater, meg a fanboy. Ez a kettő együtt is egy csaknem elhanyagolható kisebbség.

A nagy többség meg megítélte a Starfield-et, és ki - ki pont annyit foglalkozott vele, amennyit az érdemelt.

A kapott pontszámai pontosan ezt is tükrözik.

Az is mind igaz amit leírtál,( a twitteres bejegyzést kivéve, azért azt elhinni, hivatalos és független megerősítés nélkül kissé részrehajló vagy naív dolog, hogy finoman fogalmazzak...XD) -fura is lenne ha nem így lenne a Bethesda-nál ráfordított kampánymennyiség fényében- meg az is igaz, hogy már második hónapja többen játszanak a Fallout 4-el, mint a Starfield-el, a Steamcharts-szerint...

A jövöbeni frissítésekről, mod-olásról már alább írtam, de ez jelenleg mindössze szubjektív véleményezes kérdése, a következő 2-3-évben majd kiderül mi lesz.

Jelenleg viszont úgy néz ki, hogy a csendes többséget kifejezetten érdekelte a game, főleg a beharangozásának fényében, "mosolyogva" játszott vele, majd keresett mást... ;)

• Encore
    Pár érdekesség év végéről és év elejéről. Azért osztom meg, mert még sosem láttam olyat, hogy ekkora utálat hullám ellenére egy játék száraz tényekkel, finoman szólva elhiteltelenítse a mű-gyűlölködőket.
    Nem szúrok be linkeket, lehet guglizni nyugodtan.

1.)
    2023 legjobban fogyó játékainak (minden kliens, digitális és lemezes együtt) húszas listáján a 10.-ik a Starfield. Olyanok előzik meg, mint pl.: COD, vagy a meglepetés sláger a Hogwarts Legacy.

2.) A steam is nyilvánosságra hozta, hogy a 2023-as évben mely játékok generálták a legtöbb bevételt. A TOP 12-ben ott van a Starfield. Itt nincs pontos sorrend, mert nem akartak ennyi infót se megadni, ezért ha megnézitek a listát, írják is, hogy a 12 legjobbat véletlenszerűen sorolták fel.

3.) A Steam éves szavazásán megkapta a leginnovatívabb játékmenet díját a közönség szavazás alapján.

4.) Twitteren (X-en) bejelentették, hogy átlépték a 13Millió játékost (ebben van gamepass is). Egy másik tweet szerint ennek többsége értékesítés.

5.) Szintén twitteren megosztottak egy statisztikát, miszerint az átlag játékidő 40 óra. Akinek ehhez nincs támpontja, annak mondom, hogy ez piszok soknak számít. Eleve aki játékot vesz, annak csak egy kisebb rétege játszik pár óránál többet. Ez a negyven egy átlagolt szám, annak pedig nagy.

6.) Februárban jön a DLC és onnantól kezdve hat hetente terveznek valamit kiadni hozzá. Todd azt nyilatkoztak, hogy öt éven keresztül terveznek kontentet tolni a játékhoz.

Ezek alapján megerősítést nyert bennem, hogy megint a kisebbség üvölti az éterbe, hogy unalmas a játék. A csendes többség pedig mosolyogva játszik.

• coolpet
    Nem kell refund, ingyé volt a próba :)
  • MerlinW
  • Encore
    Ha az első két óra unalmas volt, akkor miért érdeklődsz még mindig a játék iránt? Refund és engedd el. :D
  • Ssenkradlive
    "Fans can expect new features such as city maps, new ways to travel, ship customization options, difficulty options, and the game's first story expansion, Shattered Space."

Na most kb. ebből az utolsó kieg. tűnik nagyobb dolognak, a többi szerintem parasztvakítás, a térkép meg egyenesen röhejes, már az alapjátékban megjelenéskor ott kellett volna lennie, sokmindenen kívül ebből is látszott hogy "mr 16 times the detail" úréknál b@sztak előtesztelni, mielőtt kiadták a játékot.

Persze jó bethesda szokású kommunikációként a fennt idézett 2024-es roadmap-nak alig nevezhető izét "jelentős életminősegjavító fejlesztések"-nek hívják azt értem, de ezt annak, vagy ahogyan te írtad : "érdemi változásoknak" nevezni szerintem költői túlzás...XD

Meg őszintén szólva a Fo76 meg ez a "játék" után én még ezt sem hiszem el nekik, csak ha látom hogy kész van.

Érdemi változásokat itt szerintem csak max. a modderek sokéves munkája hoz majd egyszer, amennyiben rászánják az időt és készülnek komolyabb overhaul-ok is, de persze a remény hal meg utoljára...XD

• Norbertboy
    Jövőre lesznek érdemi változások
  • coolpet
    Sziasztok!

Változott a játék a kiadás óta?
    Még mindig bazi erős vas kell alá?
    Illetve a játékmechanikán történt változás? Eléggé unalmas volt az a 2 óra amit kipróbáltam.
  • lwb
    Új patch sajnos javította a "companion aszteroida" bugot, ami pedig a legvicesebb és egyben legjobb bug volt eddig a játékban. :) Nekem is volt egy kis aszteroida csapattársam, ami minden repülésnél elkísérte a hajómat :D Kezdtem már megszeretni.

Remélem modderek visszateszik :)
  • lwb
    Mondjuk ez inkább sg, mint starfield. Az egész fórum döglődik már egy jó ideje.
    A játékba új életet majd a creation kit kiadása fog lehelni.
  • lwb
    .
  • Ssenkradlive
    Az is top 10-es nálam, túltárgyaltuk, de mielőtt még tovább vinném én is félre ezt a fórumot, milyen ironikus már hogy ezt itt tárgyaljuk ki -az egyik olyan game topikjában, ami egyébkent a megjelenése előtt a készítői által reklámozva mindent kellett volna hogy vigyen, azután most meg konkrétan 12hsz.-t kell visszatekerni itt is, hogy egyáltalán említve legyen...XD

És máshol ugyanezt tapasztalom.

Idén szerintem ez a Starfield az : "AAA - játékipar állatorvosi lova" kategóriában aratott fölényes győzelmet...XD
  • lwb
    Nekem a CP2077 :PL/v2.0/2.1 az év játéka, pedig 3 éves játék :D De idénre lett olyan, hogy eléri azt a szintet, amit ígértek és szebb, jobb mindennél, ami kijött a kategóriában.
  • lwb
    .
  • Ssenkradlive
    Amivel tökéletesen egyet is értek, és maximálisan meg is érdemli a BG3, hogy az legyen. Egyébként meg sajnos csak egy üdítő kivétel az előző évek "GOTY"-hoz képest.

Én alább csak a személyes preferenciáimról beszéltem. Meg van egy rohadtul egyszerű, de minden mást, stílust, tálalást, játékidőt, költségvetést stb, stb. felülíró szempontom ami alapján döntök : Melyikkel szórakoztam a legjobban játék közben ?

Nekem ez idén a Remnant volt, és a BG "csak" a második, ennyi. :)
  • lwb
    Hát, idén úgy tűnik a BG3 lesz a GOTY szinte mindenhol és az azért nem AAA, inkább csak AA.
  • MerlinW
    .
  • Ssenkradlive
    Miért lenne ez "durva"???

Nekem is legalább az elmúlt 7-8-évben már biztos hogy ilyen game-ek az év játékai, a "nagy AAA"-k közül meg egyre kevesebb fér be egyáltlán a top 10-be... :)
    Idén van kivétel, hogy nálam a Remnant II-lett a top, az már majdnem három A-s.. .XD

Én nem is értem azt, hogy az indie piac évek óta tartó ilyen szintű kínálata mellett, a többség nem is tud másban, csak "top" gamek-ben gondolkodni ha a GOTY-ról van szó...

Kreativitásban, művészi kivitelezésben, világepítesben, történetnesélésben már évtizede veri az indie az AAA-t, az egyetlen amiben az vezet az a grafika....

És egyébként is a Dave The Driver tényleg nagyon jó játek lett. :)
  • Jóózsf István #933
    Beszállok én is egy "külső" témával: Ebből kiindulva, akár jó is lehet!