156
Half-Life Alyx
-
#76 Hát, ez egy elmélet egyelőre csak, de szerintem igen. Szerintem az agy csak jeleket vesz, nem tud különbséget tenni játék és valós mérgezés között. Nem tudom, de így gondolom, ez az én nem reprezentatív, féltudományos álláspontom. Egyelőre még nem próbáltam szándékosan megmérgezni magam, hogy teszteljem is és ezt nem is ajánlom senkinek.
Vannak olyan tudósok, akik osztják ezt és -természetesen- vannak olyanok, akik vitatják. -
Evoluti0N #75 Érdekel. Erről nem hallottam. Amúgy úgyis tele van offolva a topic. Konkrétan 4 hozzászólás van a játékról olyanoktól, akik játszották, a többi vita meg, h miért VR, meg jöjjön nem VR. :D
Szóval bocs, ha félreértelmezem, de azt mondod, h ha valaki hozzászokik a VR-hoz, annak az lehet a mellékhatása, h a szervezete nem reagál időben mérgezésre, ha megmérgezik vagy megmérgezi magát véletlenül?
Szerk: 7 hozzászólás. Nem 4. A 75-ből. Ez valami rekord lehet.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 13:24:22 -
#74 Na, ez itt off, de ha érdekel, akkor menjünk bele. Elvileg az egészséges szervezet egészséges válaszreakciója egy mérgezéses tünetre az, hogy émelyegni kezd, ha a belső fül és a szem nincs összhangban, ellentétes jeleket küld az agynak. Mert ezt valóban okozhatja rosszullét, mérgezés is. Az agy nem arra van felkészülve, hogy te VR-ban lövöd a headcrab-eket, hanem hogy valamit ettél, ittál és ezért szédülsz, tehát küldi az üzenetet lefelé, beindul az öklendezés és hányni kezdesz, hogy kiürítsd magadból azt, amit ehettél ihattál. Ez - az elmélet szerint- a VR sickness.
Akinél nem indul be ez a reakció, annál sem azért van, mert az agyad tudja, hogy te most csak VR-ban játszol. Az agyad ugyanúgy csak a két ellentmondó jelet kapja, de nem adja ugyanazt az egészséges reakciót. Ez VR játék közben előny, más esetben (rendes mérgezésnél pl., amire ez a válaszreakció is kialakult eredetileg) már nem annyira. Erre gondoltam. -
Evoluti0N #73 Egy szóval se mondtam, h nem létezik VR mozgási betegség. Azt mondom, h az ember szervezet (tény, h nem mindenkinek) egy idő után hozzászokik és a mozgási betegség nem jön elő, vagy max nagyon hosszú játék után.
Azt se értem még mindig, h mi az, h "...a lényeg az, hogy VR-ral senki nem tud 6-8 órát játszani egyfolytában. Aki mégis, annak komoly bajok lehetnek az egészségével..." Milyen bajok? -
Ssenkradlive #72 Ahogy a hozzászólásaidból veszem, 4-5-év múlva majd azokat fikázod, amikor mi ideírjuk az élményeinket...XD
Nem baj majd én "bétatesztelek" helyetted, kurva jó ám. XD
Részemről "trolletetés" off.
Majd ha te kisírtad magad itt, és megint a játékról lesz szó, jövök. :) -
#71 "sületlenségeket"
"Another trigger of virtual reality sickness is when there is disparity in apparent motion between the visual and vestibular stimuli. This disparity occurs if there is a disagreement between what the stimuli from the eyes and inner ear are sending to the brain. This is a fundamental cause of both simulator and motion sickness as well. In virtual reality, the eyes transmit that the person is running and jumping through a dimension, however, the ears transmit that no movement is occurring and that the body is sitting still. Since there is this discord between the eyes and the ears, a form of motion sickness can occur."
(Kolasinski, E. M. "Simulator sickness in virtual environments (ARI 1027)". www.dtic.mil. U.S. Army Research Institute for the Behavioral and Social Sciences. Retrieved 22 July 2014)
Egyébként még folynak a kutatások, de sokan a tengeribetegséggel hozzák össze és a szervezet öngyógyító mechanizmusával. Az sem bizonyított egyébként, hogy ez tanulható, gyakorolható. Ebben is folynak a kutatások. Én ezt az elméletet osztom.
"Olyan érzésem van, h itt olyanok osztják az észt, akiknek soha nem volt VR headsetje és azt se tudják, h miről beszélnek."
Day 0 vásárló vagyok Oculus Riftből, enyém lehetett az elsők között az országban, mert Amazonon kellett rendeljem Amerikából. Ez már a végleges változat, nem a devkit. És szintén akkor vettem az első HTC Vive-ot, amikor még az országban sehol nem volt. De van PSVR-om is. Előbbihez van spéci touch controllerem és két állványom is.
Újabbakat már nem vettem meg. -
#70 "Persze, ezt honnan is tudnád." Hát a tech infokból ember... tudod amikor a temelem a pc-n látom a grafikai különbséget szóval tudom hogy ha eddig valami 900p volt akkor az 1080-ba nem lesz dosos játékból Crysis 3
Szóval majd 4K-nál beszállok addig nem érdekel a dolog.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.27. 13:08:41 -
Evoluti0N #69 Ne beszéljünk sületlenségeket. Szervezettől függ, hogy ki mennyire hajlamos a mozgásbetegségre és az is, hogy mennyi időt kell használnia rendszeresen a VR-t, h hozzászokjon. Nekem is az elején voltak gondjaim, de most már gond nélkül tudok játszani órákat is. Amúgy meg ki az , aki folyamatosan játszik VR-ban, akár 6-8 órát anélkül, hogy szünetet tartana inni, enni, pisilni, akármi. A másik meg mi az, h "komoly bajok lehetnek az egészségével? Milyen bajok? Konkrét példa, bizonyíték nélkül ez csak levegőbe beszélés. Olyan érzésem van, h itt olyanok osztják az észt, akiknek soha nem volt VR headsetje és azt se tudják, h miről beszélnek. -
Evoluti0N #68 Ok. Szóval a modern, high-end VR headsetek kimaradtak. Szóval ott tartunk, h úgy beszélsz az egészről, h fingod sincs róla, egy olyan játéksorozat topicjában, amit nem szeretsz.
Szerk: A PSVR-t max azok ajnározzák, akiknek nincs összehasonlítási alapja. Meg abban az a jó, h nem kell mellé egy erősebb gép. Elég hozzá akár egy alap PS4 és biztos lehetsz abban, h minden elfut jól rajta. Már rég túlléptünk az Oculus CV1, első gen HTC Vive szinten. Persze, ezt honnan is tudnád.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 13:03:27 -
#66 PS VR meg a tököm tudja már mi volt kiállítva az áruházban talán valami HTC már nem emlékszem nem fogott meg a grafika De a PS VR-ből kiindulva hogy sokan azt úgy ajnározták miközben egy ocsmány szar moslék hogy beleborzongok az hogy fogyhatott több millió példányban... -
#65 A VR-ral nem a felbontás meg a vezeték a gond. Hanem az ember a gond. A saját szervezeted. A szemed úgy érzékeli, hogy mozogsz, közben a belső fül meg úgy, hogy egyhelyben állsz, ezért az agyad ellentmondó jelzéseket kap, amiből az jön le neki, hogy megmérgeztek - és már indul is a rosszullét, hányinger, rókázás, fejfájás.
Ezen a 8K felbontás és a 240 fps sem fog változtatni semmit. Ez a VR nagy dilemmája. Próbálkoznak, de a lényeg az, hogy VR-ral senki nem tud 6-8 órát játszani egyfolytában. Aki mégis, annak komoly bajok lehetnek az egészségével, szóval nagyon büszke ne legyen rá. Ez a VR problémája és nem látok rá nagyon megoldást. -
Evoluti0N #64 Melyik VR headset volt a legutóbbi, amit próbáltál? -
#63 Felőlem...Majd amikor 4K 90/120Fps lesz vezeték nélkül szóljatok. -
Evoluti0N #62 Melyik VR headset volt a legutóbbi, amit próbáltál? Próbáltad egyáltalán bármelyiket is? Az újabb generációs headsetek mérföldekkel előrébb vannak az elsőktől, képminőséget is illetően. -
#61 A jelenlegiekre inkább ne azokat bétateszteljétek ti...Nekem majd értelmes VR szemcsi kell 4-5 év talán...Legalábbis bizom benne hogy még megélem amikor létrehoznak egyet -
Ssenkradlive #60 Komolyan ember, te troll vagy.
Amit itt művelsz...
Szeretnéd ha összedobnánk neked egy VR-szettre, és akkor abbahagyod ezt a gáz hisztit ? XD -
Evoluti0N #59 Ennyi. A Valve jól tudja, hogy nem fogja halálra keresni magukat a játékon. Nem is ez a cél. Az se, h 10 millió ember játssza. Nem fognak tönkre menni emiatt, annyi pénzük van. Önmaguk tökön lövése lenne, ha kiadnának nem VR verziót. Főleg utólag. Ezzel csak azt az üzenetet közölnék, h nem hisznek a VR jövőjében. -
#58 Ez a játék azért készült, hogy eladják a Valve Index VR headsetet. Árukapcsolás: csináltak egy jó VR hardware-t, de nem volt nagyon rá játék, ami kihasználná vagy ami eladná. Hát csináltak egy játékot hozzá. Hardware-nél kisebb eladási számok is jók. Itt most nem az eladott darabszám számít annyira, azt a valve is tudja, hogy a VR niche market. -
Evoluti0N #57 Leestem a székről.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 12:37:17 -
#56 Nem. Mert a Half Life összest végigvittem és sok mást is amit szar.. szóval nálam ez nem akadály -
Evoluti0N #55 Neked. NEKED nem tök mindegy? -
#54 Nem én vagyok az egyszemélyes játékipar....
HalF Life 2 Owners: 10,000,000 - 20,000,000 szóval nem nem mindegy nekik... -
Evoluti0N #53 Ha nem szereted a Half Life játékokat és szerinted túl vannak hypeolva, akkor meg neked nem baromira mindegy, h mire jön és min játszható? -
#52 Pedig sokban utólag teszik bele a sima verziót.. mivel úgy jobban fogy mint only VR-el..
"Unalmas, vontatott, kihívásmentes FPS." Welcome to Half Life széria....tehát csak azt kapnánk amit eddig
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.27. 12:17:01 -
Evoluti0N #51 Sima játékokból szoktak inkább VR verziók készülni és nem fordítva.
Szerk: Az nem jött át neked, h VR nélkül elveszne a játékból mindaz, ami miatt jó és csak egy sokadik FPS lenne. Unalmas, vontatott, kihívásmentes FPS.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 12:05:39 -
#50 Átjött, csak te nem érted hogy mindent meg lehet oldani. Nem egy VR game van sima verzióban pedig azok is VR-re épülnek.. és nem varázslat.. -
Evoluti0N #49 Látom, h nem jött át, amit írtam. -
#48 Ez a kamu része amit a fejlesztők is nyivákolnak... beetted te is látom. Nem mellesleg nem véletlenül jön alapból sok game úgy hogy non vr verziója is van, és vagy később jön hozzá...kevés a piac 0.5%-a VR eladásilag is és bevételileg is...
#45: "Nyomj E-t, h odavonzz valamit, nyomj E-t, hogy felvedd, nyomj R-t" Igen amióta fps létezik mindben ezt kell csinálni és lám kajáljuk őket egytől egyik..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.27. 07:10:23 -
Evoluti0N #47 Azért, mert a játékmenet nagy része a VR kontrollerekre épül. Alapjaiban kéne megváltoztatni ahhoz, h egérrel és billentyűzettel működjön. Nézz már meg pár játékmenet videót és mondd már, h ez miként működne jól egér billel.
Szerk: A másik meg, h leírtad százszor máshol, h nem szereted a Half Life játékokat és túl vannak hypeolva. Akkor meg neked nem baromira mindegy, h mikor jön és mire jön és min játszható?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 00:47:43 -
Ssenkradlive #46 Ne haragudj, de a stílusod miatt muszáj...
Azért nem "tudták" megcsinálni a "síma" verziót még, mert nem is akarták. Ez egy hangsújozottan VR-címnek készült játék. Hadd legyen már egy-két cím VR-prioritásnak a finoman szólva sem telített piacon, "hagyományos" fps-ből van "hétezernyolcszázhuszonhat", esetleg válogathatsz azokból.
Egyébként én meg azt nem értem miért "vered magad" ennyire ezért a játékért, amikor ez csak VR-ban számít A+-os game-nek, monitor előtt játszva találsz tucatnyi jobbat.
Mindjárt ott van pl. a Black Mesa, ha szigorúan a"témánál akarsz maradni"...
Kicsit inkább azt érzem, hogy "savanyú a szőlő", vegyél te is a "szarjaikból" azt' élvezheted a játékot teljes valójában... -
Evoluti0N #45 Egér+bill verzióval csak egy középkategóriás, ikszedik FPS lesz. Az egész játék arra van felépítve, h VR-ban játssza az ember.
A játék azzal kezdődik, h megkapod a gravity kesztyűket, kapsz egy pisztolyt, majd megtanít a használatára. Ez VR-ban különböző mozdulatokat jelent. Nem VR-ban így nézne ki. Nyomj E-t, h odavonzz valamit, nyomj E-t, hogy felvedd, nyomj R-t, h újratöltsd a fegyvert. Míg VR-ban ez érdekes, ahol a kezeidet a valóságban mozgatod, addig bill egér verzióban elveszik az egésznek a varázsa. Semmi baj ilyen dolgokkal egy hagyományos FPS-ben és azoknak is megvan a helye, de ez egyszerűen nem ültethető át érdekesre egy hagyományos FPS-be. Később pl találsz egy vödröt, ami tele van kacattal. Megfogod, kiborítod a tartalmát, majd kutakodsz a kacatok között hasznos lootért. Bill egér - nyomj E-t. Túl kevés az ellenség és túl sok a keresgélős, lassan körbenézős üresjárat bill egérhez. Túlságosan kevés lenne a kihívás bill egérrel. Szarul lehetne a mozgásérzékelős kontrollerekről átültetni az arra tervezett fejtörőket.
Röviden: Remélem, h készül bill egér verzió és alig várom, h mindenki arról beszéljen, aki úgy játssza, h mekkora szar a játék és értetlenkednek, h a VR verziót miért szereti mindenki ennyire. Talán egyesek még azt is elkezdik magyarázni, h azért szeretik, mert ezzel csak igazolni próbálják a VR vásárlást. Szóval vicces lesz. -
Kissssss0 #44 csak idő kérdése mikor lesz egér+bill verzió. -
#43 Sosem értettem miért nem tudják egyszerre megcsinálni sima /vr verziót.. Tökéletesen megértem hogy a szarjaikat akarják eladni vele. De ha sima fps lenne akkor meg a játékot is el tudnák adni plusszba..Vagy akkor mondják meg az elején 1 év múlva jön a non vr verzió. És aki a vr-re veri ugyanúgy tolhatja.. akinek meg fps kell később az is... -
#42 https://clips.twitch.tv/HappyCloudyCurryAMPEnergyCherry
Lassacskán csak lehetesz már egér+bill-el is játszani. -
Evoluti0N #41 Na eddig röviden. Másfél órát volt eddig időm játszani. Imádom :D -
Evoluti0N #40 Improved turning options in Preferences:
- Added "Continuous Turn", and associated turning speed options.
Na végre. Akkor reggel most már el is kezdem.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.25. 03:18:34 -
#39 Na ma már csak 2 órát játszottam, mert miután összefutottam a 3. fegyvertuningolóval, megcsináltam a 20 töltényes pity putyot, leszedtem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és már megint folytatódott a szörnyes sötétben rohangálós/ijesztgetős rész. Egyből beugrott az igazi klasszikus HALF life, ahol már szintén ezzel volt tele a hócipőm, hogy folyamatosan, zombikat és hasonló szarokat kellett naphosszat gyilkolászni, mire volt egy izgalmas, katonás/commandós emberes rész, ahol végre nem fostam össze magam. Erre most kb 10 perc után folytatódott. Kicsit kezdek besokalni ettől. Az Chapter one-ba és kettőbe legalább ezt sikerült egy értelmes szintre hozni, erre most visszaestünk az eredeti szintre. Nekem ez így kezd nem bejövős lenni. Persze biztos végig tolom majd, de ezt valahogy mindig rühelltem a klasszikus szériákban is...5 tetves katonát
Ja igen, megnéztem a egyenként kitárazott lövedékeket nem lehet berakni a hátizsákba, hogy esetleg ott automatikusan egy tárrá alakul ha elég lőszert teszek be egyenként...
Viszont a kiegészítő tár menti az ilyen lehetőségeket, mert ha az alsó kiürül, tdsz cserélni és a maradék a plusz tárban megmarad. Viszont ha fullra ürül, két tárat is kell cserélni, mert az első automatikusan betárazódik az új tárhelyre
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.03.24. 21:53:46 -
priluki #38 na röviden tömören nekem eddig ez a legjobb vr játék ami kijött .. nagyon szép, jól van optimalizálva ,full full HL hangulat.. már dk2 -em is volt szóval régóta a pályán vagyok úgymond, egyépként htc-vel nyomom. -
Ssenkradlive #37 Nekem a reflex sight bejött. Nem csak egy "pontot" rak középre, hanem kiemeli az enemiket, sárgán "világítanak" a célzókörben, sötétebb helyeken, és távolabbra lőve lőszerkímélő.
Sújfeleslegem csak annyi van, amennyire egy 40-es gyerekes apukának lehet... XD
Viccen kívül : Van ugyan egy minimális túlsúlyom, de magánházban lakom kerttel, focizom, stb. tehát a testmozgással nincs problémám. :) Egészségi gondjaim sincsenek, izzadós sem vagyok, viszont amióta megvan a VR-szemüveg azóta nekem ez a probléma fennál.
Este szoktam játszani, miután minden dolog kész, és a gyerek is alszik, de pl. azt már tudom hogy ha utána hajat mosok, még vagy egy órát várnom kell hogy játszhassak akármilyen alaposan szárítom, mert azonnal párásodik a lencse...
Az inkább igaz rám hogy beleélem magam a játékokba és "izgulósabb" fajta vagyok, lehet ezért, meg nálam 21,5-fokos a lakás hőmérséklet, de a lényegen nem változtat, hogy játék után a szivacsokat leszedve külön szárítom öket...XD -
Evoluti0N #36 ÁááÁÁÁáá! Nem bírom tovább. Elkezdem minimális fokú snap turnnel. Aztán max végigjátszom majd megint, amikor kijavítják. :D