Half-Life Alyx
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HalF Life 2 Owners: 10,000,000 - 20,000,000 szóval nem nem mindegy nekik...
Next PC upgrade: 2022
"Unalmas, vontatott, kihívásmentes FPS." Welcome to Half Life széria....tehát csak azt kapnánk amit eddig
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.27. 12:17:01
Szerk: Az nem jött át neked, h VR nélkül elveszne a játékból mindaz, ami miatt jó és csak egy sokadik FPS lenne. Unalmas, vontatott, kihívásmentes FPS.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 12:05:39
#45: "Nyomj E-t, h odavonzz valamit, nyomj E-t, hogy felvedd, nyomj R-t" Igen amióta fps létezik mindben ezt kell csinálni és lám kajáljuk őket egytől egyik..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.27. 07:10:23
Szerk: A másik meg, h leírtad százszor máshol, h nem szereted a Half Life játékokat és túl vannak hypeolva. Akkor meg neked nem baromira mindegy, h mikor jön és mire jön és min játszható?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 00:47:43
Azért nem "tudták" megcsinálni a "síma" verziót még, mert nem is akarták. Ez egy hangsújozottan VR-címnek készült játék. Hadd legyen már egy-két cím VR-prioritásnak a finoman szólva sem telített piacon, "hagyományos" fps-ből van "hétezernyolcszázhuszonhat", esetleg válogathatsz azokból.
Egyébként én meg azt nem értem miért "vered magad" ennyire ezért a játékért, amikor ez csak VR-ban számít A+-os game-nek, monitor előtt játszva találsz tucatnyi jobbat.
Mindjárt ott van pl. a Black Mesa, ha szigorúan a"témánál akarsz maradni"...
Kicsit inkább azt érzem, hogy "savanyú a szőlő", vegyél te is a "szarjaikból" azt' élvezheted a játékot teljes valójában...
A játék azzal kezdődik, h megkapod a gravity kesztyűket, kapsz egy pisztolyt, majd megtanít a használatára. Ez VR-ban különböző mozdulatokat jelent. Nem VR-ban így nézne ki. Nyomj E-t, h odavonzz valamit, nyomj E-t, hogy felvedd, nyomj R-t, h újratöltsd a fegyvert. Míg VR-ban ez érdekes, ahol a kezeidet a valóságban mozgatod, addig bill egér verzióban elveszik az egésznek a varázsa. Semmi baj ilyen dolgokkal egy hagyományos FPS-ben és azoknak is megvan a helye, de ez egyszerűen nem ültethető át érdekesre egy hagyományos FPS-be. Később pl találsz egy vödröt, ami tele van kacattal. Megfogod, kiborítod a tartalmát, majd kutakodsz a kacatok között hasznos lootért. Bill egér - nyomj E-t. Túl kevés az ellenség és túl sok a keresgélős, lassan körbenézős üresjárat bill egérhez. Túlságosan kevés lenne a kihívás bill egérrel. Szarul lehetne a mozgásérzékelős kontrollerekről átültetni az arra tervezett fejtörőket.
Röviden: Remélem, h készül bill egér verzió és alig várom, h mindenki arról beszéljen, aki úgy játssza, h mekkora szar a játék és értetlenkednek, h a VR verziót miért szereti mindenki ennyire. Talán egyesek még azt is elkezdik magyarázni, h azért szeretik, mert ezzel csak igazolni próbálják a VR vásárlást. Szóval vicces lesz.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Lassacskán csak lehetesz már egér+bill-el is játszani.
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
- Added "Continuous Turn", and associated turning speed options.
Na végre. Akkor reggel most már el is kezdem.<#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.25. 03:18:34
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ja igen, megnéztem a egyenként kitárazott lövedékeket nem lehet berakni a hátizsákba, hogy esetleg ott automatikusan egy tárrá alakul ha elég lőszert teszek be egyenként...
Viszont a kiegészítő tár menti az ilyen lehetőségeket, mert ha az alsó kiürül, tdsz cserélni és a maradék a plusz tárban megmarad. Viszont ha fullra ürül, két tárat is kell cserélni, mert az első automatikusan betárazódik az új tárhelyre
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.03.24. 21:53:46
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Sújfeleslegem csak annyi van, amennyire egy 40-es gyerekes apukának lehet... XD
Viccen kívül : Van ugyan egy minimális túlsúlyom, de magánházban lakom kerttel, focizom, stb. tehát a testmozgással nincs problémám. 😊 Egészségi gondjaim sincsenek, izzadós sem vagyok, viszont amióta megvan a VR-szemüveg azóta nekem ez a probléma fennál.
Este szoktam játszani, miután minden dolog kész, és a gyerek is alszik, de pl. azt már tudom hogy ha utána hajat mosok, még vagy egy órát várnom kell hogy játszhassak akármilyen alaposan szárítom, mert azonnal párásodik a lencse...
Az inkább igaz rám hogy beleélem magam a játékokba és "izgulósabb" fajta vagyok, lehet ezért, meg nálam 21,5-fokos a lakás hőmérséklet, de a lényegen nem változtat, hogy játék után a szivacsokat leszedve külön szárítom öket...XD
Én nem izzadok arc tájékon. Néha melegem van, de akkor leveszem a felsőt. Ha ilyen gondom van, nekem inkább párásodik a lencse, minthogy izzadjak. Egyébként nekem is riftS van. BTW nem iszol kevés folyadékot? súlyfelesleged nincs? Keringési zavarok, vesebetegség? Esetleg nem 20-21 fok a szobahőmérséklet?
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Semmi "korszakalkotót" nem látok benne, "csupán" egy nagyon igényesen felépített játék VR vonalon, és legyün őszinték már ennek is örülni kell...
Teljesen visszaadja a HL hangulatot, engem nem zavar a kevesebb interakció a tárgyakkal, így is lehet egy csomót kutakodni, javaslom nézz szét jobban mert a fegyver modoláshoz rengeteg "szirszart" rejtettek el mindenhol, én a metróba már huszon-valamennyivel érkeztem, rá is pakoltam a pisztolyra a reflex sight-ot. 😊
A "meele" nekem is hiányzik, nem is értem miért nincs benne, főleg az "ős" HL-ek crowbar-jának fényében...
Technikailag is teljesen rendben van a game, stabil, hibamentes, és simán fut max.-on.
Nekem a játék hossza fogja eldönteni hogy mennyire tetszik, ha legalább 20-25-órás élményt ad, és tartja a kezdés színvonalát akkor elégedett leszek. Tele van már a tököm a VR-ek Vader Immortal szerű "minijátékaival", remélem ez nem lesz rövid.
Amúgy a most megjelent Black Mesa kilométerekkel veri, ez egy VR-játék máshogyan nem is érdemes játszani, mert ez még mindíg elmarad a mostani "top" játékok mögött technikailag, "simán" monitor előtt játszva.
Aki úgy játssza ezt, az persze hogy fanyalog.
Egyébként én Oculus Rift-s-el nyomom, és problémám ezzel is, hogy néhány óra után csuromvizesre izzadom a szivacsot körben. Baromira zavaró, meg félek is hogy a nedvességtől elbaszódik, ezért fél óránként "törlös szünetet" tartok. XD
Neked erre van valami trükköd, megoldásod ?
Kicsit vegyesek az érzéseim, de összeségében jók. Negatív élmények is a Fallout 4VR és Doom VFR alapján vannak.
Grafika szép vannak olyan helyek és megoldások, hogy ájultam el milyen szép. Kreatív volt a látvány tervező. HL hangulat tökéletesen megvan. Parás részek olyan parásak, hogy szerintem a Doom VFR-bn nem paráztam sokszor ennyit, mint itt. Normálon játszom, nem lövöldözök össze vissza, fejlövés ahol lehet, de helyenként már így is kevés a skulló. A Tárazás elég pöcsölős, de stílusos. Mondjuk pont kurva para mikor gyorsan kéne tárazni, aztán kapkodsz össze vissza, meg elejted a tárat, de egyébként pont ezért nagyon király, mert szerintem ezt simán eljátszanám a valóságban is. Ha valakinek mond valamit, átjutottam az alagút rendszeren, ott hagytam abba, ahol újra a felszínen vagyok. Szegény kukacokat, meg próbálom nem gyilkolni, mert cukik, így vigyázok a seggemre ahol lehet. Fegyver modokat még nem használtam mert nincs hozzá elég "szirszar" legalábbis a modok fele/ háromnegyede szerintem egyáltalán nem hasznos.
Nem tudom hogy az miért jó, ha kitárazom a pisztolyt is egyesével, mert újratölteni full tárra csak úgy tudsz, ha kilövöd vagy csöre töltéssel kiűríted a tárat. Egyiknek sincs értelme, bár azt nem próbáltam hogy az egyenként kiszedett golyókat vissza tudom e tenni a zsákba. Ha igen, akkor nincsen felesleges lőszerpazarlás és tudsz egy egy helyszín között teli tárral közlekedni, ami egyelőre nem lenne hátrány. Sztori eddig elég lapos egyébként.
Na és akkor ami nagyon nem tetszik, hogy ez egy állítólagos VR játék, ennek ellenére alig van benne kifejezetten lehetőség. Meg lehet fogdosni a kis vackokat, de pld a spray nem fúj semmit. A zárt üvegekből nem folyik semmi ha széttöröm. A fegyverrel nem nagyon lehet ütni, hiába ez szerintem adott lenne egy VR játékba.Ha ütöttem is, olyan kicsi sebzése volt, hogy gyakorlatilag meghaltam, mielőtt két golyó után még hülyére pofoztam volna a kis fejre ugrós gecit. Pedig a 3.-ra meg szoktak halni és nem sebeznek nagyot. Rengeteg a felesleges szemét, amit felvenni feltudsz, nehéz dolgok, amiket csak két kézzel tudsz megemelni, de ha hozzávágod valamihez, akkor az meg se rezdül tőle. A Fallout 4 VR-ba sokkal több interakció van a környezettel, mint itt, pedig ez elvileg erre készült, az meg csak egy RPG elemekkel spékelt FPS, ami át lett ültetve VR-ra. Ha nem VR szemmel nézem a játékmenetet, akkor kurva unalmas lenne ezt a játékot játszani egérrel és billentyűzettel.
Ja ha már performance teszt, akkor nekem Ultrán akadás mentesen megy, szóval jól van optimalizálva. Azért Fallout4-et sikerül néha néha kicsit beakasztani egy rövid időre.
Na hát meglátjuk még mi lesz később.
Ja igen, irányítás. Szerintem teljesen ugyan az, mint a Fallout 4-ben, nekem tökéletesen megfelel így. Nem kell ehhez patch
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.03.23. 23:08:12
A másik, ha már a bugokról volt szó valamelyik nap: Úgy tűnik, hogy a smooth turn opció nem működik és a snap marad akkor is, ha azt kikapcsolja az ember. Ok, be lehet állítani, h csak 10 fokonként forduljon, de az még mindig nem smooth. Szerintem várok egy patchre. A lassabb folyású, puzzle játékokban még elvagyok a snap turnnel, ha nincs más opció, de akció és FPS játékokban utálom. Ráadásul úgy tűnik, h itt lenne smooth, csak jelenleg nem működik.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.23. 18:40:19
Egyébként innen hányan rendelték elő? Volt valami jó sale, amikor olcsóbban beszerezhető lett volna?
Akkor reggel nekiállok előtölteni. 😊
Másrészt, véleményem szerint ez egy VR-ra írt játék lesz, ami sok szempontból kihazsnálja majd ennek lehetőségeit.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2019.11.25. 14:38:15
Csak nem értem ha magyarázkodnak miért nem mondják meg egyenesen el akarjuk adni a VR szarunkat . ****nak kell hazudozni? Azt hiszik hülyék az emberek?
Half-Life: Alyx – Egyszerűen nem működne egérrel és billentyűzettel