880
Destiny 2
  • Daermon
    Aki akar felvehet friendbe egyébként. Bár teszem hozzá, hogy csak egy casual vagyok :)
    Ha Clan is kell beinvellek szívesen, de mivel ismerősök elvileg nem nagyon jönnek vissza, így egyedül vagyok. Úgyhogy ezt tessék figyelembe venni klán szempontból: Hungarian Black Army
  • Sunrider924
    Hunter nem konnyu, a legnagyobb mobilitassal rendelkezik meg sok gamebreaking exotic-al cserebe glasscannon, ha nem tudod felvenni a ritmust hogy allandoan slide meg dodge akkor nem lesz sok sikerelmenyed vele, ugyanakkor a top pvp jatekosok keves kiveteltol eltekintve mind hunteren toljak, nem veletlenul (mondjuk Little/LiL Sonic az mindegy mivel tolja az megeszik mindenkit reggelire 1 vs 3 is akar, streamelte is sokszor)
    Warlock azt szereti mindenki mert ha mas nem akkor a Well az buffol/healel/mos/foz/takarit/satobbi....
    Titan azt meg mindenki szereti mert Barricade meg Shield/hammer/shouldercharge.
    Szerintem huzzal fel mindegyikbol egyet es jatszodj veluk, ha megunod az aktualis maint akkor legalabb lesz mas mivel kikapcsolodj.
  • Scooter
    Akkor ez tök fasza! Kipróbálom, köszi.
  • Sunrider924
    En pc-n hasznalom es pontosan ugy mukodik, ahogy irtad, ki be huzogatok dolgokat a karihoz amivel eppen jatszok, nem logolgatok mas karira meg nem megyek towerbe ha postat akarok nezni vagy vaultba atrakni akarmit hanem kitabolok es azonnal kesz. Nekem a browserbe van mindig amikor jatszok es mivel rendszeresen frissiti magat ezert csak nagy ritkan fordul elo hogy le van maradva es en kell kezileg kerjem a frissitest, cucc a Destinyben nem veszlodik el, ha nem szeded fel amikor kiesik a mobbol akkor maris megy utanad postaval....

Pontositok, on the fly, tehat insta kozepen is mukodik ha athuzol egy cuccot a vaultbol a karihoz instant beadja a karinak, egyetlen kivetel a 100k NF az kezdeskor lockolja a felszerelest ott ez a dolog nem mukodik, de a 100k nightfall az egy nagyon specifikus dolog, jatekosok nagy resze nem is csinalja mert nem matchmaker-es hanem premade-es, discordon szedik ossze hozza az embereket, (kicsit) maceras....
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2019.10.08. 11:10:58
  • Scooter
    Aztán ez, hogy működik? PC-s vagy mobil APP? Menet közben, hogy pakolod a karakter alá? Kilépsz ALT-TAB-al és berakod, aztán menet közben megjelenik F1-re a karakternél, hogy hozzáadtad? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de fölöslegesen nincs kedvem vele bajlódni, ha nem tudom, hogy van-e értelme. Persze értelme van, csak, hogy hogy működik?
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2019.10.08. 11:00:22
  • Daermon
    Amúgy mobilra érdemes letölteni a Where is Xur? nevű appot. Péntek 19:00-tól megtudod nézni, hogy hol van helyileg és miket árul (Xur hetente megjelenő, már említett Exotic árus, mindig más bolygón).
    Illetve a Destiny 2 Companion app is lehet hasznos.
  • Daermon
    Jogos! :D Csak néha elfelejtem, hogy nekem egyértelmű már, másnak nem :)
  • Sunrider924
    "Kedvencet meg majd érdemes Masterworkre fejleszteni."

Akkor mar mond vegig hogy miert: a masterworked fegyver multikillre orb of lightot ad igy lehet hipp hopp supert feltolteni majd eltolni. Instazasnal nagyon nem mindegy. Masterworked armor meg extra resistet ad az adott slot/armor fuggvenyeben ez meg azert jo mert akkor nem tortenik olyan hogy betolod a supert es elso utesre agyoncsap a boss elemi sebzese. Masterwork jo dolog de draga, kezdo jatekosnak nem prio, inkabb tavlatokban majd, amikor mar tudja milyen fegyver combo-t hasznal es milyen buildet es ahoz megvan minden es akkor go masterwork. Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2019.10.08. 10:14:42
  • Sunrider924
    Igen a fegyo perk a lenyeg, de az exotic az mindig a lila folott van, az olyat tud ami gamechanger, szoval minden exoticot meg kell szerezni hogy tudjal buildeket probalgatni, pve/pvp. Minden penteken erkezik egy Xur nevu rejtelyes alak aki exoticot arul legendary shardert cserebe, erdemes bezsakolni tole mindent, prioritas sorrendbe. Plusz az exotic kuldiket is erdemes mindet vegigcsinalni. En anno a Rat King-el kezdtem, marhara "elveztem" de ezt nem fogom elspoilerezni.

Ami a forge-ot illeti ott nagyon kellemes a pulse rifle, a handcannon es a machinegun, ezeket porgessed amig normalis /hasznalhato perkest kapsz es amit hosszutavra tervezel azt a cuccot lockold hogy veletlenul ne tudd betorni.

Ha ugyanabbol a cuccbol van kisebb es magasabb szintu akkor a magasabb felhasznalhato infuse-ra azaz a kisebb szintube olvasztod es felhuzod a kicsit a nagy szintjere INGYEN(a glimmer az nem szamit, farmolhato, de nem ker enhancement core-t, vagy mostmar module-t). Ez akkor erdekes ha megkerult az a fegyo/armor amin a szamodra kivanatos perkek vannak es esik egy magasabb szintu varians es akkor hipp hopp felrantod.

Mire kellene rafekudnod? Guglira. Komolyan. A jatek tartalom a Frosaken-el nagyon megugrott, amihez az Anual pass csak meg rapakolt aztan most a Shadowmoon, hat elso nap azt ereztem hogy belefulok a sok kuldibe, azt se tudtam mit prioritizaljak/merre pedig van vagy 800 oram mar a jatekban, vegigjatszottam a teljes year2-ot.... Kerdesed van akkor google a baratod es amint eleget "tanultal" a jatekrol mar el tudod donteni hogy pontosan mit is akarsz pvp vagy pve es milyen cuccot akarsz farmolni hozza, milyen builden milyen classal/subclassal stb. kerdezhetsz itt forumon is de a gugli tobbet tud , szerintem.
  • Daermon
    Exoticok vagy quest vagy rng (tehát eshet is), az igazán jók persze ritkábban.
    Forge: szerintem az egyik legjobb DLC volt. Egyrészt ellehet vele lenni (én szeretem). Kérdés, hogy van DLC-d vagy sima New Light? Mert az ingyenesben nem eshet Forge Exotic.
    Lilákat craftolhatsz, amik alapból is jó kis fegyverek, de 2 nagyon kiemelkedik: a kinetic Pulse Rifle: Blast Furnace, az egyik legjobb a játékban, sőt! A másik pedig a Machinegun: a Hammerhead, ami az egyik legjobb power weapon.
    Szóval: igen, érdemes forgeolni, ha nincs jó fegyvered. Viszont érdemes addig csinálni míg Rampage perket nem dob, az PVE az egyik legjobb, de PvP-ben is jó. Ez szinte minden fegyóra érdemes, és a forge is kiváltható persze, mert sok jó fegyver van.
    Kedvencet meg majd érdemes Masterworkre fejleszteni.
  • Sunrider924
    Yupp. On the fly. Szep is lenne h 3 karinal mindig szarakodni kellene a Towerbe utazassal amikor az a zona amugy is borzasztoan lagos/kidobal random....
  • lammaer
    Hát én a rare cuccokat szinte mindig ledarálom, esetleg ha éppen dobódik egy szintemhez képest magas statú azt megtartom egy darabig (pl most 905 vagyok, ha esik egy 908-as akkor az ideiglenesn megmarad, esetleg infusionra a kedvenc fegyveremhez)

De pl most 900+osként minden rare cuccot ledaráltam, remélem nem volt hiba :D

Csak a lilákat szoktam betenni vaultba, bár ott is ha van már egy magasabb power level ugyanabból akkor a kisebbet ledarálom (ez sejtem hogy nem túl okos mert nézni kéne a modokat, mert ha jól értem az számít igazán)
    -----------

Más: könnyen megszerezhető értelmes Exotic fegyverről tudtok? Eddig egy Riskrunnert sikerült szerezni, a villámozó üzemmódja igen kellemes tud lenni...

Kutakodtam a neten, vki írta hogy a Bad Juju még relative könnyen megszerezhető és jó PVE cucc, el is kezdtem a questet nade amikor szebesültem a 18 tribute megszerzésével - az egy élet munkájának látszik :D

Szóval inkább megcsináltam az első Forgeos fegyverem (Hammerhead machine gun), és nekiálltam egy másodiknak - itt annyi lenne a kérdésem, hogy van értelme a forgeval tökölni? Mert ugye ez is "csak" lila cuccokat dob, mint ami random esik mindefelé, nem?

Igazság nem tudom mire kéne ráfeküdni aminek értelme is van, túl sok a lehetőség...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.10.08. 09:44:32
  • lammaer
    Az most komoly hogy ezzel a DIM-el úgy lehet ki-be pakolni a vaultba, tárgyakat darálni, hogy nem is vagyok ingame illetve a vault közelében?
  • Sunrider924
    Akkor sugok: destinyitemmanager. On the fly.
  • Scooter
    Tegnap megtaláltam a Vault-ot. Végre nem kell beáldozni a cuccokat.
  • Maala
    En szedegettem folyamatosan Vaultba Legendary es felfele, majd season pass 20 utan szanaltam, hogy csak a legjobb maradjon, az extra legendary shardert per item.
  • Nomad90Hun
    Nah látóhatáron a 900-as Power level nekem is. A hunterrel kísérletezgettem és maradok azon, a Nightstalker kegyetlenül elkapott, azon belül is a Way of the pathfinder ág jött be. Most már majd csak fegyvereket stb kell szedegetni ha meglesz végre a 900-as szint. Lassan irány a hold.
  • Scooter
    Az tényleg szép. Le a kalappal. Annyit nem hittem volna.
  • Maala
    500-as a tarhely, boven eleg akar 3 karinak is.
  • Daermon
    Garden of Salvation world first
    Én csak beletekergettem, de jól tolták.
  • Daermon
    Nem Shaxx tárol, csak arra mész utba esik: egy jó nagy fal, rajta pár monitor, Vault a neve. Fejből nem tudom mennyi a tárhely, de sok.
  • Scooter
    Köszi! Gondoltam, hogy valami csókánál lehet tárolni. Néha sajnálok beolvasztani 800-900-as fegyvereket. Mennyi a tárhely nála? Ahogy láttam képeken 200db.
  • Daermon
    Remélem a clan név bugot is javítják majd már, mert bár egyedül maradtam (kis baráti csapat voltunk, de a többiek inkább WoW meg egyébb), de zavaró, hogy rosszúl írja ki. :D
    Azért lassan alakul a karakter :)
  • Daermon
    Towerben van bank (Vault).
    Ahol megérkezel jobb kéz felöl, ahogy mész Shaxxhoz a Curcibles palihoz.
    Nekem nagy kedvenceim kineticben a Hand Cannon és a Pulse Rifle.
    Energyben meg Shotgun vagy Sniper álltalában, esetleg íj.
    Power slotban meg fixen Machinegun van.
    Persze majd főleg max power levelen :) addig változik, mert nem mindig upgradelem a kedvenceimet, hogy maradjon modul fejleszteni.

• Scooter
    Én rühellem az ilyen egylövéses hand gun-okat. Oké, hogy jók tudnak lenni, de nem szeretem őket. Bár az exotic cuccokat nem dobom el. Jobban szeretem a gyorslövőket meg a fúziós, pulzus fegyvereket.
    Egy kérdés: a megszerzett cuccokat nincs lehetőség valahol tárolni? Erre még nem jöttem rá. Nem olyan régen tolom. F-betűvel be szoktam őket beolvasztani.
  • Daermon
    Kár, hogy a régi itemekre nem működik az Armor 2.0. Gondoltam a Hunterem szép Black Armorys szettben fog nyomulni, de újra ki kell farmolni igy. Bár már csak a sisak és köpeny hiányzik.
    Meg, ha lesz időm befejezni majd a Holdat, neki állok a Wayfarer titlet kiszedni (már “csak” a 3 itemes collection hiányzik).
  • Nomad90Hun
    Nah jó akármennyire is erőltettem magam, hogy hunterezzek, a warlock-al fele annyi befektetett energiából stb megoldom ugyanazt, csak példa a hunterrel magasabb gearrel, és elvileg jobb fegyverekkel 1x meghaltam és 2x majdnem 1 adventure-ön, míg ugyanezen az adventure-ön a warlockal szinte kacsavadászat volt, még csak halál közelébe se kerültem. Szóval marad a warlock.
  • Maala
    Sőt, két ugyanolyan random Legendaryn nem csak a Perkek térhetnek el, hanem a modok sem fixek, a 2 magazin mod pl. lehetett volna teljesen más is, így elérve a különböző handling értéket a te példádon. :-o
  • Daermon
    Valamennyi igen. De ha nem huzod a powered, nem kapsz jobb itemeket. Egy 360as player elöbb lelő, PvE-ben nem tudsz menni 1-2 helyre, ha alacsonyabb a powered (pl az új raid 940 minimum)
  • lammaer
    van szignifikáns különbség mondjuk a 900 és a 910 közt?
    Vagy ez tényleg annyi difi amennyinek látszik? :D
  • Daermon
    900 a soft cap. Innen lassan cél a 960.
  • lammaer
    Na, közbben kikupáltam magam, wikik meg guideok alapján.

Szóval ha jól értem: a Destiny 2 wiki alapján az impact az valójában tényleg a fegyver sebzése. Viszont, a fegyver power értéke meg összehasonlításra kerül a célpontok védelmi értékével, és ha kisebb akkor a sebzés csökken.
    Igy lényegében az impact + a fegyver power level és a célpont defense level aránya adja ki a végén azt hogy mennyi lesz a tényleges sebzés.

Időközben elértem a 900as szintet fegyverk és védelem területén (kitapasztaltam az infusiont, igya kék "darálék" fegyverek segitségével szépen 900ra húztam a kedvenc lila fegyóimat illetve az egy darab exoticot is ami esett). Mostmár csak egyesével megy fel a oot minősége, pl esett már 902, 904 de nagyobb nem, szóval olyan érzésem van mintha ez a 900 valami cap (limit lenne) lenne

Na most az krdés hogy arányaiban az hogy 900 vagy 905 számit e bármit, vagy innentől kezdve már a spéci fegyók gyűjtögése, a spéci modok meg a különféle extra perkek gyűjtögetése lesz a fontos, nem a power level hajhászás...
  • Nomad90Hun
    Nah season-ből kiszedtem az Eriana's Wov hand gun-t, hát a red legion-ös phalanx-okat 1 lövéssel szedem ki mert pajzs/páncél átlövés van rajta. Ami nem gyenge.

@lammaer
    Amúgy igen power lvl ami számít, mert ha azt nem növeled nem fognak jobb cuccok esni. Lehet pl. olyan item, ami a stat-ban kicsit rosszabb mint ami rajtad van, meg exotic, helyett pl. csak rare, de ha magasabb a power lvl-je akkor jönni fognak jobb cuccok, meg a másik, hogy gear-ben szerintem fegyverre amit mondtak, amivel jól érzed magad, viszont armor statokat tekintve nézd meg melyik az a stat ami neked fekszik és az kicsivel legyen erősebb a többinél, de legyen mindenből.

Én végül is kikötöttem a hunter mellett, bár van egy warlockom is amit majd húzogatok, egyelőre a subclass amit nem tudok eldönteni melyik legyen, most épp nightstalker van berakva way of the pathfinder-el, és a smoke bomb elég komoly buffot ad ahogy elnézem, mert mentem 2 menetet arms deal strike-on másodikon már az volt berakva, végső bossfight elején eldobtam a füstgranyót, beleállt mindenki, és a boss konkrétan addig nem élt, hogy az első pajzsos toronyba fel tudjon menni, mondjuk kapott ott mindent.
    Elsőben meg vagy 5 percig szívtunk vele.
    Am Arcstrider is tetszik marhára, illetve a nightstalker gránátjaiból a tapadós jó helyre dobva csúnyán le tudja aprítani a bossokat meg a wave-eket.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2019.10.06. 11:50:47
  • Daermon
    A Powert figyeld.
    Utána meg a perkek és statok. Illetve neked mivel jó lőni.
  • lammaer
    A fene.. akkor a sebzést magát egyik stat sem jelzi, azt bámulni kell ingame, hogy mekkora számok röpködnek?
  • otto13
    nagyon köszi. :)
  • Maala
    Pont esett egy, úgyhogy meg tudom mutatni. Ez az a nézet, amikor jobb klikkel kattintasz a fegyverre. A Weapon perkeknél balról a 2.-at (scope) és a 3.-at (tár) változtathatod, amitől változnak a fegyver tulajdonságai is.

Impact a hátralökés mértéke sebzéskor, nem a sebzés maga.
  • Maala
    Tab, és bal oldalt a gombot nyomva tartod, amihez az van írva, hogy "Summon".
  • otto13
    Hi !
    egy kis segítség kéne , hogy lehetne lehívni vehicle? Látom másoknál , hogy meg jelenik a semmiből , csak úgy rá ugranak . Sokszor jól jönne.
    Utoljára szerkesztette: otto13, 2019.10.05. 15:40:02
  • lammaer
    Köszi a válaszokat.

@Malaa: nem teljesen vágom... a damage az az "impact" stat nem? Ha azonos, akkor miért lenne erősebb a 874es mert 2 lőszerrel több fér a tárba? :D

@Nomad: nyilván izlések és pofonok. Nekem jobban bejönek a kisebb tűzgyorsaságú de nagyobbat sebző fegyverek, nem szeretek "tunkolni" az SMGkkel. DE szituációfüggő, amikor szűk helyeken megy valami instance harcakkor én is vmi automata fegyvert viszek azt spammolom a lőszert, de pl az open world részeken jobban bejön a kicsit lassabb, távolról szedegetős játékmód.
    De egyelőre még próbálgatom mi merre meddig.
    A kérdés lényege nem a fegyvertipusra vonatkozott, szimplán szeretném megérteni hogy tudom eldönteni melyik fegyver a jobb, és pont ebből volt az inventoryban kettő ugyanolyan....