152
-
Oliwaw #72 Miért is olyan jó a népességnövekedés ?, mik az előnyei ? (mármint a hátrányaival szemben) (az ember nem a szaporodás visszaesése miatt fog kihalni)
Akinek van munkája sokoszorosát keresi az alapjuttatásnak, tehát bármennyi gyereket vállalhat.
Nemrég volt egy cikk, hogy az automatizálás, robotizálás,csökkenti a munkahelyek számát, ez a megoldás valamelyest ezt is kezeli.
És nem gondolom, hogy egyik percről a másikra kellene bevezetni.
-
#71 Nagyon nem értek egyet. A nők nagy része nem karrierista csak éppen nem akarnak szegénységbe gyereket szülni a felelősebbek, ezért születik kevesebb vagy semmi, mert mire megtermtődik az egzisztencia, a nők bőven túl vannak a 3. ikszen. A férfiaknál is mire felmerül a komoly egzisztencia összehozása 30 táján vannak.
Gazdasági és társadalmi okai vannak ennek és nem azért, mert sok nő hirtelen abban találja meg értelmét, hogy "munkahelyen húzza az evezőlapátot"... -
Caro #70 A gyerekvállalás visszaesésével a fejekben van a probléma: a nők karriert akarnak, ehhez meg úgy gondolják hogy a gyerek útban van.
És azért jópár munkáltató hozzáállása miatt nem is alaptalanul. Abból a kultúrkörből kellene kitörni, hogy a karrier csak egy jól menőnek nevezett helyen vastagon megfizetett állás lehet (amiért cserébe persze a beledet is ki kell dolgozni).
Én amúgy hosszú távon nem tartok a negatív trendtől. A családi minták azért csak érvényesülnek előbb-utóbb, és végül azok maradnak fenn, akik több gyereket vállalnak. Ez evolúció, az élet nem hagyja magát kihalni :) -
Archenemy #69 Sajna én is csak egy fórumhozzászólásban olvastam, tisztában vagyok vele hogy pletyi, csak annyira tök logikusan hangzott hogy megjegyeztem :D -
#68 Nekem nem kell magyaráznod az overpop mítoszt... -
gforce9 #67 "....csomó ország (Nigériát említették) masszívan túlbecsüli a...."
Erről nem hallottam még, érdekes valami linket tudnál adni, tényleg érdekel. -
Archenemy #66 Ezzel én tuti nem fogok vitázni mert egyetértek, de én pont a gyerekvállalást nehezítő lépéseket bíráltam.
Az igaz azonban, ahogy írták, hogy a gyerekvállalás támogatását sem lehet idiótán csinálni, mert akkor ezzel egy olyan réteg jár jól, amelyik réteg bár inkább kevesebben lenne (szociális rétegre gondolok, nem bőrszínre).
-
Archenemy #65 "még a viszonylag alacsonyabban iskolázott, de még fejlődő országban"
Ja de az engem annyira nem érint, hogy Indiában vagy Szíriában mennyi gyereket vállalnak. Csak azon szoktam időnként felbaszni magam, hogy "jaj de hát úgyis túlszaporodunk", ami egyrészt nem igaz, másrészt nem egyenlő módon, mert ha a 3. világbeli szegény tanulatlan népesség növekszik, abból nem lesz se űrhajó, se ingyen sör, és ezen pláne nem segítünk azzal, hogy jó akkor a képzett fehér európaiak inkább ne csináljanak gyereket mert túl sokan leszünk.
A "túl sokan leszünk" meg eleve egy hibás koncepció. A Föld nem egy nagy szelet torta, hogy minél kevesebben vagyunk, annál több jut mindenkinek, mivel a jólétünk alapja az, hogy sokan vagyunk, ezért specializálódunk, és egymásnak szolgáltatásokat végzünk és árukat állítunk elő. Nyilván lehet extrém sokan lenni, de messze nem vagyunk ott.
https://overpopulationisamyth.com/
Ha már a lapszéli jegyzeteknél tartunk, olvastam valahol, hogy egy csomó ország (Nigériát említették) masszívan túlbecsüli a saját populációját, mert az alapján kap támogatást. Ez nem kapcsolódik semmihez, csak érdekesség. -
#64 Szerintem meg javítaná. Ugyan is az a gond, hogy migráns (bármikor is ért be ugye az országba ;) eleve sok gyerekes családban, viszonylag alacsony életminőségben nőtt fel. Asszonnyal gyereket elkezdik potyogtatni az életminőség továbbra is sztenderd alacsony nincs különbség, ha még bevállal 3-4 gyerkőcöt, a szoci háló védi ezerrel.
Középosztálybeli egyke megszokta a nagyképernyőst, a szélessávot, a külföldi nyaralást minden évben, dolgozik is mint a güzü rendesen, hogy fenntartsa, ehhez gyerek bejön, simám életminőség visszaesés több évig, nem csak mert éjszaka bömböl az az átok kisszentem.
Ezen a képleten kéne javítani. Ha asszony + gyerek is kapja a magáét akkor is ha otthon van, már jobb a leányzó fekvése, már is kisebb, vagy egyáltalán nincs életminőség visszaesés. Lehet hogy szemüveges doktornéból nem lesz fapicsa 40 éves korára, hanem 20 évesen bevállal 1-2 gyereket. Ja és ha a szomszédka is bevállalta, összejárnak, leveszik egymás válláról a terhet, nem esik ki a melóbol egyik sem, mert lesz idejük szinten tartani magukat szakmailag esetleg.
Szerintem van ebben ráció! -
Archenemy #63 "se gyerektartás, se nyugdíj stb"
arról meg nem is beszélve, hogy a nyugdíj megvonása viszont gyereknövelő tényező, pl. régen egy jó indok volt, hogy "azért vannak gyerekeim, hogy eltartsanak öregkoromban", ma ugye ez nyilván nem játszik. Ennek a fényében viszont pláne érthetetlenek a motivációid, most a sok gyerek az üdvös szerinted, vagy a kevés? -
#62 Pusztán lapszéli jegyzetnek szántam. Egyébként ez a trend azért érdekes, mert máshol még a viszonylag alacsonyabban iskolázott, de még fejlődő országban is csökken a gyerekvállalás. Nálunk egy jól körülhatárolható csoportnál meg szociális okok miatt nem hiába lett úgy átalakítva a rendszer, hogy elsősorban (?) - legalábbis ezt állítják róla - a dolgozó embert támogatják adókedvezménnyel. -
Archenemy #61 Értem, de ez nem ok arra, hogy az 1.3-as rekord alacsony rátát tovább rontsuk pár okos elgondolással. -
#60 Valójában az egész világon zuhan a gyerekvállalási kedv, ahol a jólét picit is nő és elérhető a családtervezés. Ezzel a tendenciával a világ 80%-án 2 alatti termékenységi ráta lesz 50 éven belül. -
Archenemy #59 Ennek valóban nincs értelme, csak akkor nem fűnyíróelven kell csökkenteni az általános igen alacsony gyerekvállalási kedvet, ahogy javasolva volt. -
gforce9 #58 Sokkal hamarabb ki kellene emelni a gyereket a családból sok esetben, de van hogy be sem engedik a családvédelmist a rendőr vagy be tud menni vagy nem vagy épp az a jogszabály szemlélet van, hogy mindenképp a családban tartsák a ygereket. De nem vagyok szakember a kérdésben. Pontosan nem fogom tudni leírni.
szerk: ami így eszembe jutott: nagy gond, hogy nincs elég nevelőszülő sem szóval hová tenni a gyereket se tudják. Az intézményi körülmények meg ugye nem a legjobbak a szellemi fejlődést nézve a legtöbb esetben.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.01.24. 12:37:42 -
gforce9 #57 Nem, annak nincs értelme, hogy gyerekeket amiatt hozzanak világra, hogy megéljenek a segélyekből és családi pótlékból. Ennek semmi értelme, ez nem működőképes társadalmi alap.
szerk: és ez full bőrszínfüggetlen (bár ugye van ahol ez jellemző trend)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.01.24. 12:35:06 -
Irasidus #56 Egész pontosan, mire gondolsz? -
Archenemy #55 Ja értem, tehát a gondolatmenet a következő: inkább mind kihalunk a faszba, csak nehogy a cigányok elszaporodjanak.
Én asszem ezzel sem értek egyet. -
gforce9 #54 Szerintem pontosan tudod mire gondolt. Na annak a túlbúrjánzása valós tény és ráadásul csak a pénzt viszi. -
Archenemy #53 "(pl. se gyerektartás, se nyugdíj stb ( pl. csökkenthetné a túlburjánzó gyerekvállalási hajlandóságot ) )"
1.3 a magyar reprodukciós ráta! A népesség szinten tartásához 2.1 kell! Szerinted ez túlburjánzás? -
Archenemy #52 "Lenne egy alap haz modell (1 szoba, konyha furdo WC, tehat tenyleg alap) Ha tobb szobat akarsz, mert gyereked van? Fizess! "
Jaja, az lenne ám a király, az eddig is rekord alacsony gyerekvállalási hajlandóságot még jobban kinyírni.
Azzal meg senki ne jöjjön, hogy "de túlszaporodunk", mert egyrészt nem igaz hogy "túl", másrészt attól hogy Pakisztánban vagy Nigériában népességrobbanás van, attól még Európa pont éppen kihal. -
gforce9 #51 A jelenlegi gyermekvédelmi törvények elavultak, hiányosak és a végrehajthatóságuk eléggé korlátozott. Elég nagy reformra volna szükség. Onnan tudom, hogy az egyik cimborám családvédelemnél dolgozik és rengetegszer mesél arról, hogy elviekben tudja mit kellene tenni, de vagy a törvény hiányos vagy az intézmény jogosulságrendszere vagy épp a hatóságé. -
Archenemy #50 "Én, mint bolond? Bakker! Ez tiszta középkor! Amikor Kolumbuszt körberöhögték páran azért, mert a Földet kereknek merte gondolni, ami aztán be is jött, mert (majdnem) Indiába jutott el."
Egyrészt gömbölyű, másrészt a középkorban nem volt kérdés a Föld gömb alakja. Igen, a papok is tudták, nem, nem tanították másként. Az a mítosz, hogy "a középkorban azt hitték, lapos a Föld", egy 19. századi vallásellenes propaganda.
https://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth -
Irasidus #49 Ha valaki nem foglakozik a gyerekével, vagy elhanyagolja, az most is jogellenes. Nem új törvény kell, hanem a régieket be kellene tartani, tartatni! -
#48 A gyerekek meg éhenhalnának!? :D
Ezt a részét persze át kéne gondolni. Én a gyermekvédelmi oldalát fejleszteném, ha a kedves szülő csak azért baxik, mert a farkából megél, a srácok meg az utcán tevékenykednek, akkor szépen elveszik tőlük. Csinálnék valami ilyen bűncselekményt is, hogy nyereségvágyból elkövetett gyermeknemzés, vagy akármi. Apu anyu mehet böribe, gyerkőcök meg nevelőszülőz (nem a rokonokhoz!), vagy intézetbe. -
Ferrer #47 Valaki erősítsen meg benne, hogy ez csak egy poén, és valójában nincsen ekkora elmeroggyantság, mint amit ezek az oldalak képviselnek. Az oldal a Frontpage-es időkre emlékeztet, a tartalmához meg hozzá se szólok. De az vicc, hogy mindig a legnagyobb magyarok azok, akiknek csapnivaló a helyesírásuk -
Oliwaw #46 Én bevezetném. Minden 18.-dik életévét betöltött állampolgár kapna egy bizonyos összeget haláláig, de semmilyen más járandóságot.
(pl. se gyerektartás, se nyugdíj stb ( pl. csökkenthetné a túlburjánzó gyerekvállalási hajlandóságot ) )
Így a munkavállalási motiváció is megmaradna. -
#45 Úgy látom az SG egy új csörgősipkás bohóccal gyarapodott... -
Skylake #44 Így van! -
Skylake #43 Pontosan ezt szoktam e témakörben leírni, amit írtál, további következményekként. De mivel ezt a témát az SG jóvoltából annyiszor megrágtuk, most feltettem a pocakos, korlátolt, szivarozó, bunkó kaptialista cilinderét, és leírtam a problémát az ő szempontjából. -
esztyopa #42 "Nagyon sokan meglepődnének, ha tudnák, hogy a magyar állam mennyi pénzt mennyi rengeteg jogcímen fizet az állampolgároknak"
Viszont nem sokan lepődnének meg,ha megtudnák,hogy ebből - érdemben- CSAK a spanok részesülnek,és akkor is meglepődnének,ha tudnák,hogy az adókkal,és klfl.*sarcokkal*mennyi pénzt vonnak el,és annak oroszlánrésze pár ember bankszámláján*landol*
/Mert a *májerek*milliárdjaikat NEM az utcán találták,és nem *megkeresték*,hanem...ügyesen...elvették !/
Gondoljátok,hogy ezután ezt*szétosztják* ?
SOHA ! -
HUIrnok #41 A szeretett hivatkozás, mint a "politikai korrektség" itt nem létezik? :)
Nem is gondoltam volna... Tehát a két csúnya szóért és a nyers tapasztalatom leírásáért én kitiltandó vagyok? Enyje!
A fórum tudtommal azért létezik, hogy mindenki kifejezhesse normális keretek között a véleményét, amit magam is alkalmazok... De látom azt is, hogy nem tudsz, de nem is mersz semmit sem kezdeni azzal, amit én itt leírtam. Legyen az érv vagy egy kisebb kapcsolódó.
Igen! Van olyan dolog még, hogy a kivétel erősítheti még a szabályt, amit én észleltem most, mert a fórumnak van ilyen varázsa. Amit én magamra vonatkoztatva alkalmazok is, de nem úgy kezelik már páran itt a dolgot, mint egy igazi fórumot, hanem csak egy névmögöttiséget.
Elbeszélünk egymás mellett rendesen, de ezért én itt befejeztem a cikk alatti tevékenységem. Nem akarom a klaviatúrámat tovább nyüstölni.
Tisztelettel: HUIrnok -
paby88 #40 ez itt is működik a munkások adójából segélyezik az otthon lezselőket -
Irasidus #39 Nem kell mindent kipróbálnom, hogy tudjam valamiről, hogy rossz, vagy nem akarom. A többi meg süket marketing duma, amit lehet, hogy valaki bevesz, de ahhoz nagyon, de nagyon naivnak kell lenni. Jobb helyeken kitiltanának a fórumról ezért, de ez csak az sg... Amit csinálsz, az nem újdonság, és nem te találtad ki, csalásnak hívják, mivel ezzel csak pénzt és az adatait szeded ki a másik emberből, másra nem jó. És eddig csak össze-vissza hadoválsz mint a mestered, érvként semmit sem hoztál fel, csak szapulod naivan a rendszert (mert nem érted), Kolombuszról hadoválsz marhaságokat, és hozzá hasonlítod magadat - amitől nem lesz igazad.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.01.23. 20:04:29 -
HUIrnok #38 Szóval ezt gondolod a rendszerről, természetesen kipróbálása nélkül, hogy hülyeség? Hát... Ez eléggé zavaros hozzáállás.
Inkább nem az a a bolond, aki most a 3-27 féle adónemen keresztül is, ha kidolgozza a belét is, csak 80-100.000 Ft között keres minden hónapban? Még, ha túlórázik is, akkor picivel többet...? Szerintem nagyon eltévedttél ecsém, jobban járnál, ha újraolvasnád, amit kiírtam.
Sőt! Felteszek neked egy személyes kérdést...
Van rokonod, aki valamilyen segítségre szorul? Mert nekem van két nagybátyjám, meg sok olyan Magyar rokonom is még, akinek szoktam segítséget adni erőmhöz mérten csezd meg! Ennek kéne pedig elterjednie, amivel már magam is foglalkozni kezdtem. Nempedig ennek az otrombaságnak, amit az olyanok irogálnak, akik azt gondolják, hogy végigfutottak valamin, mertcsak alapon aztán elkönyvelik általában szarnak azt, amit láthatnak... Azért szar, mert egy Magyar találta ki? Fasza lenne, ha Német, Orosz, EU-s vagy USA-beli találja ki?
Bolond e az, aki valami értelmes dolgot kitalál, aztán a nemzettársait is segíteni akarva? Az erejének és idejének egy részében, mert nem egy megátalkodott geci... Megosztja az általa elért eredményeket és a módszert... Magam az ilyen embereket tisztelem és sajnos megtudnám még számolni mind a két kezemen, hogy mennyivel sikerült találkoznom közülük. Az életem során...
Vagy te a kivételesen jól élő réteghez tartozól, akik ráálltak a (duzzadó) nyugdíjas és (gyarapodó) újgazdag rétegre és onnan csalják ki a pénzüket mondvacsinált megoldásokkal? Plusz: Tesz nagyívben az államadósságra is, ami már ígyis kifizethetetlen? Addig meg a körülötte élőkre is úgy néz, hogy mindegy alapon ki van/lesz mellette? Nézz utána! Ne pedig támadd azokat, akik másképpen képzelik el egy nemzet életét is... Szarkavarás és mocsok nélkül.
Még mielőtt a rendszerbe be is szálltam volna. Elolvastam alaposan a tartalom tekintetében mindent!
Nincs olyan benne, ami bevételcsorbító ... Az egészet kereken megkapom. Késlekedés nélkül!
Ezért én kipróbáltam... Tetszik!
Na jó! Mostmár elmondtam minden egyes dolgot, amit én érvként is felsorolhatok. -
Irasidus #37 Igazad van, lehet nem voltam világos, tőle indult ez a hülyeség, attól még, hogy átnevezed, és elhatárolódsz tőle, egy egykutya, és köztörvényes bűncselekmény amit műveltek. És lehet újdonság lesz, de Te nem vagy Kolumbusz és amit csinálsz az nem felfedezés! Tudod, én nem röhögök rajtad, hanem sajnállak! Azt is jó ha tudod, hogy akit körberöhögnek, az nem azt jelenti, hogy ő Kolumbuszhoz hasonlatos... A csalást a törvény bünteti, és a narcisztikus személyiségzavart meg kezelni kell.
Mellesleg Kolumbusz idejében tudták, hogy Föld gömb alakú, és nem lapos... ez egy urbanlegend, ami nem csoda tőled. Ennyi.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.01.23. 19:35:56 -
HUIrnok #36 Elolvastad egyáltalán az írásomat? Tanuld meg értelmezni, amit írtam!
Nem tudok azonosulni a BJ-s brigáddal. Írtam korábban! Csak a Te kedvedért másoltam ki, haver!
Én a Korona Tanács (Szabó Atilla vezette) szekciójához tartozom, akik szakítottak a BJ féle ideákkal, amit magam is üdvözöltem, amikor még olvastam ezzel kapcsolatban a szükséges információkat... A többi már csak porhintés...
Én, mint bolond? Bakker! Ez tiszta középkor! Amikor Kolumbuszt körberöhögték páran azért, mert a Földet kereknek merte gondolni, ami aztán be is jött, mert (majdnem) Indiába jutott el.
Aminek már láthatjuk a mostani kivirágzását. Annak lenyesendő vadhajtásaival egyetemben.
Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2017.01.23. 19:25:31 -
Irasidus #35 Nem az az ijesztő, hogy van egy bolond aki magát a világ urának kiáltottak ki magát, hanem, hogy vannak követői mint te. -
#34 Ha ezt Markszengelszleninsz megérhette volna! Majdha a bőség kosarából mindenki egyformán vehet, ugye!?
XD
Amúgy valami hasonlót Pápua-újgíneában a trobriandi nép már megvalósított az ajándékozó kultúrájukkal. Szal, amikor nem hiány gazdaság van, hanem az a szűk keresztmetszet, a növekedés motorja, hogy fogyasszunk, akkor egy másik rendszert kell kitalálni. Mert igen, amikor eljön a robotizálás, akkor tényleg tömegesen fognak az emberek utcára kerülni, azonban ha ezáltal csökken a fizetőképes kereslet, akkor egy negatív spirálba lép a gazdaság, a népesség, a kultúra.
Nem kell feltalálni a spanyolviaszt, erről már a 60-as, 70-es években írtak eleget s sci-fi írók, más kérdés, hogy a politikai, gazdasági elit a mai napig húzta a régi rendszert a hiánygazdaságot és az embereket mindenféle himihumi marketing, logisztikai, anyámtuggya milyen pozíciókba erőltetik, amik persze egyre inkább tök értelmetlenné válnak a mai netes kereskedelemre épülő gazdaságban. De legalább a hippik nem őrjöngtek addig sem az utcán, yuppikat csináltak belőlük.
Szal elérkezett az igazság pillanata.
Amúgy, ha békénhagyják a nyugati társadalmakat és nem izgatják állandóan idegen kultúrájú migránsokkal, akkor ebből tök jó dolgok kijöhetnek. Pl az emberek olyan közösségi munkát végeznek, amiért senki nem fizet, és még is működik a gazdaság, űberezés, meg átmegyek a szomszédhoz segíteni a kiskertjében, holnap meg ő jön át meg ilyenek. Ha verekedés van, az emberek nem elfordulnak, hanem közbeavatkoznak, meg egyéb rideg dolgok. Fukuyamának volt erről egy jó könyve.
Persze ha ráül egy rahedli kultúridegen ingyenélő, akkor nem fog összejönni.
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.01.23. 19:10:37 -
HUIrnok #33 Magam a másik részlegéhez tartozom, amit a BJ és a (pénzes) haverjai hála az égnek! Nem tudtak ellopni...
Ezaz igazi weboldala annak a részlegnek, ahová én is tartozom.
www.apostolimagyarkiralysag.info <--- Ez a Koronatanács oldala... Az ügyet itt is taglalják. Az ő szemszögüket is olvasgasd el. Ne csak egy darab hivatalos oldalt nézz át, ami általános gondolkodás és szinte utánajárás nélkül átveszi a különböző cikkeket. Kinek inge... Ne vegye magára!
A másik weboldal, amit én linkeltem még az első írásomban, az is az általam támogatott csoport tagjaié. Vagyis a Korona Tanácsé...
A BJ-vel nem tudok már egyáltalán azonosulni, aki pénzt akar harácsolni. Még amikor elkezdtem kapni a virtuális pénz havi részletét a 2013-as regisztrációmat követően. Mai napig 29345 STK-m van. Azt is úgy kaptam meg, hogy egy Ft-ot nem kértek érte cserébe. Nem is akarnak...
A Magyar igazolványt is, ami a visszahonosítás jelképességét akarja kifejezni, 2015-ben szereztem be... Mert érdekelni kezdett a koncepciója ennek, aztán akit érdekel, annak megmutatom...
10.000+ fő van jelen a rendszerben, akik gyarapítani próbálják a maguk módján a kínálatot is. A régi ELO-s angolomat is (próbaképpen) 50+11 (postaköltség) STK-ért adtam el. Meg is kaptam még aznap a kért pénzt. Még a postaköltséget is megkaptam a vásárlómtól, amitől meg is hökkenttem kissé.
De hát egyszeri módiban nem volt gond. Sikeresen megérkezett a csomag is.
Szóval van ám itt lehetőség, csak a fölösleges sárkavarást kéne befejezni, aztán tisztességes módon megegyezni.
Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2017.01.23. 19:02:58