174
-
#14 "Könnyen előfordulhat, hogy az Univerzummal kapcsolatos tudásunk hiányos, de az is lehet, hogy a Világegyetem megtréfál bennünket."
Ennyi. :-D -
Irasidus #13 A kijelentések - akárki szájából - csak kijelentések, és nem tudományos eredmények, tények. Nyilván kellet valamit nyilatkozni az a újságírónak és ezt mondta. Nagy ügy. -
gforce9 #12 Akkoriban nem azt mondták, hogy nincs mit felfedezni. Hanem mielőtt az elektrodinamika bejött volna a képbe, a mechanikáról amiről úgy gondolták, hogy maga a fizika, úgy gondolták, hogy lezárt terület. Lényegében 1-2 apróságtól eltekintve mindent elírt a megfigyelt világból. Persze nyilván volt 1-2 idióta aki ezt általánosította, de az most is van. -
lammaer #11 "Alex Filippenko, a UC Berkeley professzora szerint könnyen előfordulhat, hogy az Univerzummal kapcsolatos tudásunk hiányos"
Miért feltételes mód? Teljesen egyértelmű hogy az univerzumról a tudásunk hiányos... nehogy már még mindig ott tartsanak a tudósok mint 2-3 évszázadal ezelőtt, amikor kijelentették hogy már nincs mit felfedezni... -
Prof William #10 Gyanús is volt hogy ma is tovább tartott amíg beértem a melóba... Most már tudom hogy miért... -
#9 Jajj, ne-máá.
Itt van a suliból a matekpélda: Egy bicikli "A" pontból indul a 14miliárd fényévre levő "B" pontba 150km/óra sebességgel, majd 450'000 évvel később utána indul egy autó 330'000km/óra sebességgel.
1/ mikor éri utól? -
VolJin #8 450 ezer év alatt akkorát tágult az Univerzum, hogy az akkor elindult fotonnak 13 milliárd évbe telt megtenni a közben az orra előtt táguló utat.
Mintha mi állnánk a mozgólépcső alján, az a másik galaxis utazott volna a lépcsőn felfelé, és a kis fotonja egyszer csak elkezdett felénk szaladni, de a mozgólépcső közben meg folyamatosan vitte felfelé, és szegénykének 13 milliárd évbe tellett, míg leküzdötte magát a lépcső aljára hozzánk. -
VolJin #7 Távolságarányos a tágulás mértéke. Azaz, ami messzebb van, az gyorsabban távolodik. Ebből adódik, hogy a távolság függvénye, hogy két pont között nagyobb-e a fénysebességnél. Illetve idő kérdése, hogy mikor lesz/lett akkora az univerzum, hogy legyen benne ekkora távolság. Ilyenkor két pont megszűnik létezni egymás számára a téren keresztül mert egy foton, vagy bármilyen kölcsönhatás sem tud hatást gyakorolni többé a másikra, mert a hatás lassabban jutna el oda, mint ahogy nő a távolság. -
Amergin #6 Úton! -
#5 Csak azt mondja már meg valaki, ha gyorsulva tágul a világegyetem, de még mindíg lassabban tágul, mint ahogyan a fény mozog, akkor az a fény, ami az ősrobbanás után 450'000 évvel indult el, fénysebességgel, hol volt eddig, hogy csak mos ért ide, és a tudósok meg tudták figyelni? -
#4 De ez csak helyi specialitás, nem vonatkozik az egész univerzumra. Ráadásul, ennek másik speciális oka a kontinensek vándorlása. -
Ravendark #3 Nem, nem úgy volt eddig se. -
#2 Ez igaz, ma már több mint 4 óra amíg az ember lejut Kanizsára vonattal. 15 évvel ezelőtt akár 3 óra alatt is megvolt.
XD -
#1 eddig nem úgy volt, hogy fénysebességgel tágul? ha gyorsabban mint eddig várták akkor...