613
  • MerlinW
    Többször is. Lightning, dark, sleep-et nem szereti. A mágusok mindig áttörik a védelmét én csak csapkodom, illetve szórom blast arrow-al (Assassin vagyok az utóbbi időben). Harcosként és warriorként meg stagger-re mentem a cymbal/ pommel bash-el. Fontos, hogy fizikai sebzés nem hatja meg, így nem árt, ha van afflict a fegyvereden (mágus vagy item által).

Továbbá azt vettem észre, hogy mindig a férfi karaktereket kezdi üldözni, tehát érdemes eszerint összeállítani a csapatot, valamint hogy megmászni nem érdemes, mert mindenhol elér.
  • ratgab
    Egyet kérdeznék: Elder Ogre-t lenyomtad már? Halálra idegesít a kis (?) mocsok!
  • MerlinW
    Akkor most jön a játék legjobb része:) Dark Souls feeling powa:)
  • Laza
    Na, lenyomtam a nagy sárkányt ...

(semmi extrát nem írok, de lehet valakinek ez is spoiler)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

az utolsó 3 csík HP-ja sokkal gyorsabban lement, mint az első 3-4 ... az elején még azt hittem vagy fél napig fogok vele verekedni :)
    Mondjuk elkezdtem felpakolni a Dark Anguish-t, azt nem szereti :)

Az egész event kb egy jó órás fight volt onnantól, hogy közvetlenül bementem hozzá.

A végére lettem lvl50.
    Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.02.12. 16:15:50
  • ratgab
    Gransys-en úgy érzem végeztem. Most Bittebacken tevékenykedem, de van pár ellenfél, ami elpáhol rendesen.

Hozzátenném, hogy 57-es szintű vagyok és a sziget nagy részén elboldogulok.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.02.12. 14:54:06
  • MerlinW
    Döntések és kimenetelek ábra.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.12. 13:36:21
  • ratgab
    Ezt a questet meg lehet közelíteni a férfi banditák irányából is és a női banditák irányából is. Férfibanditák kapcsán ott ahol megtaláltad a könyvet tudsz a főnökkel beszélni. Felajánl két questet: Az egyik szerint egy szökött tagukat kell visszacsalni a nyájhoz, a másikban meg x számút kell a rivális női banditákból likvildálni. Ha mindkét questet megcsinálod (a könyv magadhoz vétele után is meglehet, ha úgy szerezted meg ahogy leírtad) akkor a boss bízni fog benned és megkapod a könyvet.

A másik irány esetében Heavenspeak Fort-ba kell menni (ennek az a buktatója, hogy az ottani női banditák vezetője nem bízik a hímnemű egyedekben, ergó ha így mész oda rádront, de van egy trükk, amivel tudsz vele beszélni). A női banditáknak is 2 questet kell elvégezni és úgy kapod majd meg a könyv helyét...De én a férfi banditákkal egyezkedtem szóval a másik irányvonal questjeit nem ismerem.
  • Cassell
    Jó reggelt!

Na SPOILER szóval valami női bandita csapatot kell leverni a térképen jóval feljebb de azok is gagyik, viszon ha azt megcsinálod akkor sem adja oda a könyvet, ugyanúgy fel kell érte ugrálni szóval max kis expet buktál...
  • Zozo0122 #325
    Az oké, de mik történtek volna, ha ezt a két dolgot másképp csinálom? :D Illetve ki mit csinált itt? :) Nem lenne rossz itt valami balhé a banditákkal...:D
  • ratgab
    Így is meg lehet oldani azt a küldetést.
  • ratgab
    Én se adtam még el semmit és így van annyi pénzem amit lentebb leírtam.
  • Zozo0122 #322
    Hogy is van ez a Grimoire-al?

-Miért mutatott a nyíl a térkép közepére, amikor megtaláltam a tengerparti banditavárban a könyvet? Mi lett volna ott, ha odamegyek először?
    -Láttam, hogy a banditavezér adott volna küldetést, de előbb szétnéztem, megtaláltam a könyvet és elloptam, de most csak azt mondja, hogy nála van a grimoire de nem adja oda. Milyen küldetést kellett volna teljesítenem, hogy megszerezzem tőle egyébként?
  • Laza
    Ó vazze, elolvastam ...
  • Zóanagyvarázsló
    Attól függően, hogy mennyire fejlesztettek a cuccaid, van rá százalékos esély, hogy dragonforgeddá váljanak. Sárkánytól is függ, hogy mennyi esély van (az a firedrake ebben is eléggé belépő szintű sárkány), és van, amelyiknél valóban 100%. Csak a főkaraktered felszerésére vonarkotzik amúgy, a csatlósokéra nem.
  • Laza
    Most akkor a fősárkányt kell leverni a cuccok továbbfejlesztéséhez? Mert elmentem leverni az erdőben lévőt, de még mindig nem tudok :(

Most nézhetem meg a wikin, pedig nem akartam.

Amúgy így 47-esen nem volt túl nehéz. Az érzékeny pontjára némely csapással hatalmasat lehet sózni. Bár volt, hogy az összes pawn elhasalt, engem szerencsére nem nagyon sebzett :)
  • Laza
    Ja igen, sírkő.
  • Zozo0122 #317
    Nem, itt egy sírkő van, és mögötte egy medál a different sky küldikből :)
  • Laza
    Ja, ez ahol egy láda van, nem? Mindent rendesen átkutatok, megvolt :)
  • Zozo0122 #315
    Ti megtaláltátok ezt a barlangot? :D Én mindent átnézek, de ez szépen kimaradt elsőre :D

• MerlinW
    80 óra alatt talán 2x.
  • MerlinW
    Nincs vége a Final Battle-el, utána jön a post dragon időszak. Besötétül a világ, tele lesz mindenféle új ellenféllel (grim goblins, gargoyle, subbuccus, hellhound, stb), boss-al a főterületeken (hydra, wrym, stb), stb. amely sok XP-t is dob, kapsz új notice board questeket, stb.

Meg persze az Everfall-os főquest, amit elhúzhatsz / farmolhatod amíg akarod. Ha azzal is végeztél, indíthatsz NG+-t hard módban - ha eddig nem azon játszottál -, még több XP/arany végigszaladsz a játékon.
    Ami egyébként másodszor is érdekes lehet, én pl számtalan olyan questtel találkoztam második végigjátszás során, amivel az elsőben nem. Sok quest "el van rejtve", nem mindegy kivel mikor beszélgetsz. (NG+-t kezdve érdemes olvasgatni a Wiki-t, sok érdekes dologra - quest-re, kapcsolatra, tárgyakra stb - pl milyen quest vagy sima tárgyat érdemes másoltatni, stb)

Utána lvl 100 körül már bátran lehet kalandozni a post dragon BBI-ben, meg ölni Ur-Dragon-t (lásd #309 :))

Most vagy a következő végigjátszás során (célszerű lvl 70 felett odamenni questelni) be lehet nézni BB-be, mert van egy pár pre dragon (final battle előtt) quest ott is, illetve vannak post dragon questek is.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.11. 13:08:12
  • Laza
    Én 47-es vagyok most, és egy rakat darabszámos küldin kívül csak a The Final Battle van ... meg persze a DLC terület egy jó része.

Pénzem lehet azért nincs sok, mert minden szart csak bedobálok a raktárba, nem adtam még el szinte semmit sem :) ki kéne pucoljam :)

Az RC is érdekesen jön, mert alig kapok 10-20-at küldinként, meg a kristályokból 500-at, viszont 1-2x elviszik a pawnomat mások, és 20-70 ezreket kapok :)

Most még nem tudom, hogy ugorjak e neki a sárkánynak, vagy menjek előbb a DLC-re.

Na meg most már lehet el kéne menjek az erdőbe a sárkányhoz, azt korábban lvl27 körül otthagytam :)

Mondjuk érdekes, hogy nincs több küldim, de nem voltam még a catacombatól nem messze balra lévő kanyonban (ajtó nyit oda), meg a keleten lévő erőd elfoglalása után nem mentem le a lyukba sem (ahová elmenekült a vezér), mert nem küldött oda küldi sem. Ezeket lehet még kipucolom.
    Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.02.11. 11:19:22
  • Zozo0122 #311
    Fagyott már ki nektek a game? Engem az előbb kidobott egy töltésnél.
  • Voltan
    Ne már, ezekre semmi szükség :)
    A felszínen úgy néz ki, ahogy, de a dungeonokban annyira ott van a morcos DnD kinézet, hogy öröm nézni. Meg amúgy sem a külcsíny a lényeg itt. A föld alatt meg:

Két napja mentem le a régi, elhagyatott kőfejtőbe, és hát az valami remek volt. A dungeon-ok nagyon jól néznek ki.
    Amikor meg két ogre ront rád, mert nem voltál elég óvatos, és mégis túléled, és az összes Pawn is, az bizony priceless

Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.02.10. 23:45:35
  • MerlinW
    Yess:)

• ratgab
    54-es szintű vagyok és fürdők a lóvéban (1,6 millió aranyam van). Jah és nem találok a rajtam lévőnél jobb cuccot (3 csillagos minden). Gondolom ez majd azért változni fog.

Egyébként meg minden felszerelés megtalálható a világban szétszórva szóval fölösleges bármit is venni. Farmolni sincs értelme, mert a pénz ha nem veszel semmit a boltosoktól csak enchantra fog kelleni.

Imént nyomtam le másodjára a Shadowfort környékén kószáló sárkányt...Alig fogyott a potent greenwarish....Lassan ideje lesz bajuszt akasztani a Bitterback island szörnyeivel.
  • Laza
    Na, ha valaki a Great Wall előtti árustól megvenné a Crimson páncél szetet, akkor a testpáncélt és a kesztyűt NE vegye meg, mert 10 perccel később ott lesznek egy ládában ... én meg elbattam rá rakat lóvét :(
  • MerlinW
    HD texture pack. A fejlécben levő ENB-vel egész csinos a dolog, viszont erőforrás igényes. Rá lehet húzni a legfrissebb DDDA ENB verziót is (0.300), de azzal már csak 30fps-t hoz ki a játékból a GTX970:) Látványos a dolog, de szvsz nem ér annyit.
  • MerlinW
    Japán szinkron
  • ratgab
    BB-be én eléggé bemerészkedtem még level 30-as szint környékén. Viszonylag könnyű menet volt, de akadt azért olyan rész ahol esélyem nem volt.
  • ratgab
    Ez egy meglehetősen jó érv .
  • MerlinW
    BBI-t csak most fogom kiseperni eddig csak be-be néztem.
  • MerlinW
    De, de a potent-et lehet végtelen mennyiségben vásárolni boltban. Matured-et nem láttam ilyen formában.
  • ratgab
    Potentnél nem jobb a matured greenwarish?
  • ratgab
    Az úgy komoly....XD
  • Zóanagyvarázsló
    A ládák még hagyján, én nevesített karaktert is megöltem, de X után visszajött, és még küldetést csináltam neki :)
  • Zóanagyvarázsló
    Egyébként van egy spéci virág, mely az egész partynak maximumra tölti az életerejét és állóképességét, és minden ártó csúnyaságot is levesz. Nagyon jóbarát tud lenni egy hamisító :)
  • Zóanagyvarázsló
    Mármint Daimont?

És a második formáját?

Az Ur-Dragonnal szerintem csak kicsit belettudsz vágni, aztán majd annyi HP-vel megy a következő játékos játékba, aztán valaki legyőzi, és mindenki megkapja a jutalmat, aki sebzett rajta. Én is csak offline-t győztem le korábban.
  • MerlinW
    Most öltem meg a Dragon-t másodszor, immár hard mode-ban (lvl 88). Kezdődhet az Everfall farmolás :)

Ur-Dragon gyilkolás online hogy megy? Hiába csapkodom nem igen sérül. Olvastam, hogy közös munka, stb, de akkor is. Ütöm, amíg el nem repül aztán majd jön automatikusan a loot?
    Offline módban már okés, ott csak az időlimit szívat:)
  • MerlinW
    Potent greenwarish és Large mushroom. HP és Stamina. Mindkettőt lehet kapni a "virágoslánytól". Ezen kívül a stamina megállító - nem jut eszembe a neve - eyedropper és aminek szintén nem jut eszembe, ami minden debilitációt meggyógyít kellett. Utóbbi kettő sem igazán kell ha van healer a csapatban. Tehát nálam max 4 "kaja" van. Material-t és a többi kacatot szétdobálom a pawn-ok között. 9 portal crystal le van téve, 1 meg mindig nálam van, így bármikor elhoppolok bárhonnan raktárba pakolni.