Dragon's Dogma: Dark Arisen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Nincs vége a Final Battle-el, utána jön a post dragon időszak. Besötétül a világ, tele lesz mindenféle új ellenféllel (grim goblins, gargoyle, subbuccus, hellhound, stb), boss-al a főterületeken (hydra, wrym, stb), stb. amely sok XP-t is dob, kapsz új notice board questeket, stb.

Meg persze az Everfall-os főquest, amit elhúzhatsz / farmolhatod amíg akarod. Ha azzal is végeztél, indíthatsz NG+-t hard módban - ha eddig nem azon játszottál -, még több XP/arany végigszaladsz a játékon.
Ami egyébként másodszor is érdekes lehet, én pl számtalan olyan questtel találkoztam második végigjátszás során, amivel az elsőben nem. Sok quest "el van rejtve", nem mindegy kivel mikor beszélgetsz. (NG+-t kezdve érdemes olvasgatni a Wiki-t, sok érdekes dologra - quest-re, kapcsolatra, tárgyakra stb - pl milyen quest vagy sima tárgyat érdemes másoltatni, stb)

Utána lvl 100 körül már bátran lehet kalandozni a post dragon BBI-ben, meg ölni Ur-Dragon-t (lásd #309 😊)

Most vagy a következő végigjátszás során (célszerű lvl 70 felett odamenni questelni) be lehet nézni BB-be, mert van egy pár pre dragon (final battle előtt) quest ott is, illetve vannak post dragon questek is.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.11. 13:08:12

[merlinw.org]

Laza
Én 47-es vagyok most, és egy rakat darabszámos küldin kívül csak a The Final Battle van ... meg persze a DLC terület egy jó része.

Pénzem lehet azért nincs sok, mert minden szart csak bedobálok a raktárba, nem adtam még el szinte semmit sem 😊 ki kéne pucoljam 😊

Az RC is érdekesen jön, mert alig kapok 10-20-at küldinként, meg a kristályokból 500-at, viszont 1-2x elviszik a pawnomat mások, és 20-70 ezreket kapok 😊

Most még nem tudom, hogy ugorjak e neki a sárkánynak, vagy menjek előbb a DLC-re.

Na meg most már lehet el kéne menjek az erdőbe a sárkányhoz, azt korábban lvl27 körül otthagytam 😊

Mondjuk érdekes, hogy nincs több küldim, de nem voltam még a catacombatól nem messze balra lévő kanyonban (ajtó nyit oda), meg a keleten lévő erőd elfoglalása után nem mentem le a lyukba sem (ahová elmenekült a vezér), mert nem küldött oda küldi sem. Ezeket lehet még kipucolom.
Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.02.11. 11:19:22

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Fagyott már ki nektek a game? Engem az előbb kidobott egy töltésnél.
Voltan
Ne már, ezekre semmi szükség 😊
A felszínen úgy néz ki, ahogy, de a dungeonokban annyira ott van a morcos DnD kinézet, hogy öröm nézni. Meg amúgy sem a külcsíny a lényeg itt. A föld alatt meg:

Két napja mentem le a régi, elhagyatott kőfejtőbe, és hát az valami remek volt. A dungeon-ok nagyon jól néznek ki.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amikor meg két ogre ront rád, mert nem voltál elég óvatos, és mégis túléled, és az összes Pawn is, az bizony priceless

Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.02.10. 23:45:35

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

MerlinW
Yess😊

[merlinw.org]

54-es szintű vagyok és fürdők a lóvéban (1,6 millió aranyam van). Jah és nem találok a rajtam lévőnél jobb cuccot (3 csillagos minden). Gondolom ez majd azért változni fog.

Egyébként meg minden felszerelés megtalálható a világban szétszórva szóval fölösleges bármit is venni. Farmolni sincs értelme, mert a pénz ha nem veszel semmit a boltosoktól csak enchantra fog kelleni.

Imént nyomtam le másodjára a Shadowfort környékén kószáló sárkányt...Alig fogyott a potent greenwarish....Lassan ideje lesz bajuszt akasztani a Bitterback island szörnyeivel.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Laza
Na, ha valaki a Great Wall előtti árustól megvenné a Crimson páncél szetet, akkor a testpáncélt és a kesztyűt NE vegye meg, mert 10 perccel később ott lesznek egy ládában ... én meg elbattam rá rakat lóvét 😞

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

MerlinW
HD texture pack. A fejlécben levő ENB-vel egész csinos a dolog, viszont erőforrás igényes. Rá lehet húzni a legfrissebb DDDA ENB verziót is (0.300), de azzal már csak 30fps-t hoz ki a játékból a GTX970😊 Látványos a dolog, de szvsz nem ér annyit.

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

BB-be én eléggé bemerészkedtem még level 30-as szint környékén. Viszonylag könnyű menet volt, de akadt azért olyan rész ahol esélyem nem volt.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ez egy meglehetősen jó érv <#eljen>.

MerlinW
BBI-t csak most fogom kiseperni eddig csak be-be néztem.

[merlinw.org]

MerlinW
De, de a potent-et lehet végtelen mennyiségben vásárolni boltban. Matured-et nem láttam ilyen formában.

[merlinw.org]

Potentnél nem jobb a matured greenwarish?

Az úgy komoly....XD

A ládák még hagyján, én nevesített karaktert is megöltem, de X után visszajött, és még küldetést csináltam neki 😊
Egyébként van egy spéci virág, mely az egész partynak maximumra tölti az életerejét és állóképességét, és minden ártó csúnyaságot is levesz. Nagyon jóbarát tud lenni egy hamisító 😊
Mármint Daimont?

És a második formáját?

Az Ur-Dragonnal szerintem csak kicsit belettudsz vágni, aztán majd annyi HP-vel megy a következő játékos játékba, aztán valaki legyőzi, és mindenki megkapja a jutalmat, aki sebzett rajta. Én is csak offline-t győztem le korábban.
MerlinW
Most öltem meg a Dragon-t másodszor, immár hard mode-ban (lvl 88). Kezdődhet az Everfall farmolás 😊

Ur-Dragon gyilkolás online hogy megy? Hiába csapkodom nem igen sérül. Olvastam, hogy közös munka, stb, de akkor is. Ütöm, amíg el nem repül aztán majd jön automatikusan a loot?
Offline módban már okés, ott csak az időlimit szívat😊

[merlinw.org]

MerlinW
Potent greenwarish és Large mushroom. HP és Stamina. Mindkettőt lehet kapni a "virágoslánytól". Ezen kívül a stamina megállító - nem jut eszembe a neve - eyedropper és aminek szintén nem jut eszembe, ami minden debilitációt meggyógyít kellett. Utóbbi kettő sem igazán kell ha van healer a csapatban. Tehát nálam max 4 "kaja" van. Material-t és a többi kacatot szétdobálom a pawn-ok között. 9 portal crystal le van téve, 1 meg mindig nálam van, így bármikor elhoppolok bárhonnan raktárba pakolni.

[merlinw.org]

Laza
Én mindent kihányok a depoba, mert nagyjából semmi nem kellett még. Pár lötyi marad, meg úgyis sokat lehet találni.

A craft cuccokat onnan is fel tudja használni az enchaner, szóval azokat főleg leteszem.

Ami csücskösebb, az a B Island lehet a teleport miatt, bár itt is x sarkonként jön a faszinger, így a raktárat lehet használni. Talán üres üveget érdemes még lerakni a depoba baromi sokat (vagy megtöltve), és akkor a szigeten lévő kútból is lehet meríteni.

Gransys-en tényleg nekem is ritkán kell a gyógyító cucc. Rosszabb esetben meg le lehet rakni egy portcrystalt visszateleportálni Gran Sorenbe (vagy akár rakni egy másikat az egyik gyógyító tavacska mellé szépen meggyógyulni és visszamenni a célterületre) szunyálni egyet, aztán vissza.

Lehet én is inkább lepakolok mindent (van szétszórva a pawnok közt olyan 50-60 greewarish potent és mature változatban, illetve mindenféle itóka), mert Bitterbacken kívül nemigen kell semmi. Gyakorlatilag a pénz is csak enchanthoz kell amúgy meg a jobb cuccok is ugyanúgy el vannak szórva (sok ezekből hirdetőtáblás jutalom, illetve random drop bizonyos helyeken, amiket amúgy is érdemes többször kipucolni). Jah és nemtom volt-e már, de 7 nap után minden láda újra nyitható a játékban. Egyébként meg a mentés, visszatöltés ládanyitás előtt is működik (ha nem olyat dob amit éppen szeretnél), szóval ha speckó dropot akar valaki farmolni arra is van lehetőség. Egyébként többször találtam már spéci fegyvereket csak sima szerencsés nyitással is.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.02.07. 18:13:30

Én mindig mindent lepakolok azon kyvül, ami rajtam van (általában light szinten mozgok, persze length strength augmentációval), persze kell a lámpás, 1-2 tartalék olaj (bár azt is találni), és ennyi, még füveket is találni útközben (egyébként a stamina töltése is fontos, lehet, mint a HP-é). Tartalék üveg van még nálam, megtölteni esetleg. Kivételes esetekre esetleg jobban fel lehet tankolni, főleg hardon, állandó mentegetés nélkül és elsőre.

Ez persze Gransysre áll, Bitterblack Islanden vannak durva hárcok és stattus effectek is kínosabbak lehetnek, oda érdemes felkészülni. Sőt wakestone-okat is érdemes cipelni. Az utolsó utáni bosshoz kellett nekem vagy 20 😊
Én is már beleuntam az állandó cipekedésbe, úgyhogy majdnem minden craft itemet leraktam depoba, (úgyse craftolok szinte semmit, ha meg igen akkor azt rögtön tudok ott a depo menüből is) a gyógynövényeket szétosztogattam a társak között, de így is alig használjuk...elég jó kis mágus pawnt találtam, az állandóan gyógyít minket, mérgezést és hasonló hatásokat is le tud szedni, villámot rak a fegyverünkre, és tűzzel írtja az élőholtakat 😄 Az a zombi ami nekem 7-8 ütés, az neki 1 lövés, aztán mindig beszól, hogy a tűz jó ellenük 😄 Elég jó a skilljeinek az összeállítása, de sajnos csak level 20, én meg 26...viszont amíg Gran Soren környékén daraboljuk az élőholtakat tuti megtartom. És akkor ennek tetejébe: 2 méteres feka csaj, egy szál tangában + köpeny 😄DD
Ti amúgy hogy oldjátok meg a loot kérdést? Konkrétan én mindig fullon vagyok cuccal és most azon gondolkodok egyáltalán mit érdemes vinni.

Igazából a rengeteg gyógynövény okozza a legtöbb gondot, de ugye itt mindig felmerül az emberben a klasszikus magyar mentalitás, hogy ne hagyd ott még biztosan jó lesz valamire. Mégis ez az állandó mászkálás vissza valahova lepakolni kicsit kezd fárasztó lenni.

Szóval a kérdés az lenne ti mit visztek el a rengeteg cuccból és mit hagytok ott? Gyógyító cuccok közül mit érdemes használni (greenwarish-t írják sok helyen illetve a springwatert).

Voltan
Na, ez jó tipp, köszi!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Hát idegesítőek néha 😄 Találtam a közelben 3 hordót amit meg is tudok mászni...na most egyenként odacipeltem őket a kunyhóhoz, ezek meg fantasztikus helyzetfelismeréssel azonnal széjjelverték őket 😄
A nem saját pawnokat a riftben is simán elküldheted, még csak kinyírni sem kell őket. A sajáttól is tudsz szabadulni, ha például felkapod, és bevágod a mélyvízbe vagy egy szakadékba 😊

Amúgy ja, férgek.
A pawnjaim miért akkora férgek, hogy az általam lerakott hordót széttörik? Próbálnám odacipelni a romoknál a házhoz, hogy felmásszak rajta a From a different sky medálhoz, de ahogy lerakom széjjelverik. Nincs valami parancs, hogy takarodjatok a közelemből? Ritka idegesítőek, hogy állandóan tőlem 3 méterre futnak, bár lehetne inkább egyedül játszani...Annyit tudok mondani nekik, hogy go - erre arrébb mennek 2 métert, majd rögtön visszafutnak.
Ez jó ötlet volt, most megyek a katakombákba, de előbb kipucoltam a környéket és megtaláltam a tavat is, fel is töltöttem vagy 50 üres üveget 😄
BEAST
Rohadt egy dög az biztos, bár én a kistestvéreit jobban utálom a hellhoundokat. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

MerlinW
Vele én is összefutottam, el is ment az utolsó cseppig minden HP-t adó cuccom, de levertük😊 Vagyis én, mert a társakat többnyire csak szedegettem fel két csapás között😊 Lvl 50 körül jártam arra.

[merlinw.org]

Laza
Basszus mik vannak ebben a játékban ... a DLC sziget nagyon brutális hangulatú ... pertifikáló nagy csirkét levertem, aztán kolbászolok, egyszer csak elsötétül a kép ...

... és megjelenik egy baszott nagy, tüzes szemű, rengeteg HP-s farkas szerű szörny, olyan zenével, hogy beszarsz .. és elkezdi enni a csirke maradványait .... 0:56:20-nál

Laza
Amúgy itt vicces, mikor lehajolok egy Rift kristályért, akkor ugrik el felettem egy kukac, pont leguggoltam 😊

http://www.twitch.tv/lazahun/v/39943810

Laza
Amúgy ma elmentem a leverni a Griffet, hát basszus, ilyen messzire elmenni csak ezért ......

Utána lemerészkedtem megint a DLC területre, most jobban haladtam, lementem ugyanoda ahol a múltkor voltam, de a küklopsznak az első csíkja feléig is egy rakat időn át kellett ütni, így otthagytam ... aztán lementem az új járatba, és már látom melyik sárkány lesz az első, akit megölök .... csak még gyúrnom kell potival, mert meglenne, de csak egy üveg pertifycation elleni volt nálam, így végül csak kővé váltam ... amúgy kva jó a kővé válás, egyszer próbáljátok ki 😊

Itt a harc 1:56:30 -tól
Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.02.03. 01:09:04

Laza
Ma megint játszottam, nem nyomtam 3-4 napig, ez fogadott 😊

79.000 RC

Szépen teljesített a kislányom 😊

Laza
Látom ikrek 😊

Istenem 😄 Az első haja se volt igazán jó, annyira úgy látszik ez se 😄 (Nem, amúgy ez szerintem nem rossz, majd rakok be a fejéről normális megvilágításban)
dave9004
Whoopie Goldberg
Itt a karim sisak nélkül + a fő pawn 😄

Laza
Én a Steamre toltam fel a képet és azt linkeltem be.

Ide mégis, hogy lehet képet feltölteni? Mi az, hogy 35kb? Besz*rok... 987kb-os png kép is ocsmány...
Laza
Tessék 😊

És igen, női hajat adtam neki az elején 😄

Laza
Eddig két gyógyvizes tavat találtam. Egyet a térkép bal részén a sárkánytól lefelé, balra, egy rakás kis ork vagy micsoda között. Egy másik meg nem olyan messze a nagyvárostól északra van, a helyőrségtől balra. Egy zöldes vizet keress, a közepén egy nagy kővel ... ha belegyalogolsz, tudni fogod 😊

Ja, egyébként most mystic knight lettem, ti mivel toljátok? Rakjunk be képet a kariról 😄
Jaja, szoktam nyomni a helpet, próbálok taktikusan küzdeni.
Hol van az a gyógyvizes tó? 😊 Ott még nem jártam.

Amúgy nagyon tetszik a game, a legfontosabb elem - a hangulat - nagyon ott van. Lenn az Everfallban, amikor egyszerre támadott vagy 20 undead, na az ilyen nehéz részeket imádom. Onnan amúgy alig bírtunk megmenekülni, az egyik pawnomat agyon is verték, bár még korábban az ogre 😄 Egyszerűen megfogta és bevágta a verembe, mire leértünk hozzá, addigra visszatért a Riftbe.
Mágiával csak az életerőcsík fehérré vált része gyógyítható, tehát időkorlátos a dolog. Nem pazarolják mindenáron a gyógyító cuccokat. Az mondjuk nem tudom, hogy medicant inclination az öngyógyítást is felhúzza, szerintem inkább a társakon próbál segíteni. De ha rátenyerelsz a helpre, jellemzően a buffokat is magára pakolja a mage és a sorcerer, tehát gyógyítania is kellene magát, legalábbis mágiával.

Egyébként ha mágusnak veszel egy Lagion's Might botot, akkor automatikusan feltámad, ha csak simán leterítik, és nem küldeted vissza a riftbe (a felelőtlen fürdőzés vezethet ilyen eredményhez 😊
Laza
Csak akkor kezdi el enni a HP 'büntetés' oldó növényeket, ha már nagyon lent van.

Amúgy én vettem egy rakat, 100+ üres üveget a városban, és a gyógyvizes tónál megtöltöttem őket (egy részét letettem a bankba, egy részét szétosztottam). Ez a lötty azért jó, mert a csapatra hat, mindenkinek visszatölti a HP-ját.

Arra tudtok valami mondani, hogy az egyik pawnom miért mászkál folyamatosan fél HP-val? Nincs megmérgezve, adtam neki gyógynövényt is, de nem használja 😄 Amúgy gyógyító mágus a csaj, szóval akár rendbe is rakhatná magát...
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.02.02. 13:00:15