Dragon's Dogma: Dark Arisen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Final battle után még van egy fejezet, illetve utána kezdődik az igazi hentelés. aztán Blackbitter Island-on a második menetben tetőzik a dolog.

[merlinw.org]

Laza
A végére? A sárkány (the final battle) még nagyon nem a vége ... sőt, bizonyos szempontból ott kezdődik a játék komolyabb része 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Ott én is kaptam egy pofont, aminek hatására fejjel érkeztem le, instant halál 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Tegnap este én is a végére értem, nem spoilerezek oké epikus ez a final battle, de igencsak felidegelt párszor, mire legyaktam sárkány uraságot...de hatalmas játék, biztos egy-két nap múlva hiányozni fog a hentelés😊
Óriási ez a játék 😄 Shadow Fort, főküldi. Már épp elbíztam magam, miután lazán lenyomtam 2 páncélozott küklopszot, aztán találkoztunk a harmadikkal a tetőn a balliszták mellett...a kis mocsok goblinokat az addigi balliszta lövészetükért cserébe azzal jutalmaztam, hogy ledobáltam őket a várfalról 😄 Miközben ezzel foglalkoztam, a társaim ütötték a küklopszot, de az felkelt, bedühödött, és miután az utolsó kis nyomorékot ledobtam a mélybe, pont megfordultam és csak azt láttam, hogy telibe ver, én meg repültem le a mélybe az előzőleg lehajigált goblinok hullái közé 😄DDD
Laza
Ez meg egy korábbi vicces jelenet volt. Ugye biztosan sokan bosszankodtatok már amiatt, hogy a kari fejjel lefelé zuhan, így szétloccsan a koponyája .... na ma elmentem Bluemoon towerbe leverni a sárkányt, majd ott bent egy Harpy felkapott. Kiverekedtem magam a karmai közül, amikor is elkezdtem zuhanni ........ és erre az egyik pawn ugrott egyet és a levegőben elkapott a földet érés előtt 😊 na ilyet sem láttam még 😊

http://www.twitch.tv/lazahun/v/46299918

Laza
Na erre azt kell mondanom, ha ezt nem rögzítettem volna, talán magam sem hiszem el 😊

Szóval így a postgame közepette, pár küldi és egyéb szörnyike után úgy gondoltam lemegyek BBI-be kolbászolni kicsit.

Le is mentem egésze a Coctaine-ig, mondom megcsapkodom a száját ... erre az a hülye lötty nálam volt, és nem beadta harc közben Garmot, akit ugye alig karcolok, nem úgy ő engem ... de az még egy dolog ... mondom nem adom fel, legalább a csirkét leverem ... de ami végül történt azt magam is nehezen hittem el 😊

http://www.twitch.tv/lazahun/v/46294647

Ha valaki nem bírja végignézni ezt a pár perces izgi harcot, akkor az tekejen 3:45-höz 😊

Azért leírom azt is, mi történt, hátha valaki nem nézi meg 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
konkrétan mielőtt megadtam a végső döfést a csirkének, az utolsó pertifikáló fújásával telibe verte Garmot, aki ettől pár mp alatt 'lefagyott' mint a windows 😄 pár mp-ig filóztam mi legyen, mondom elkezdem csapkodni, erre egy ütésemtől darabokra hullott 😊

Szóval kva nagy ez a játék 😊

MerlinW
BBI Daimon leverése után... kezdődik az igazi fun. Nagyon jóóó😊 Két pofára zabálom a wakestone-okat lvl150-en, de élvezem😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.16. 12:45:43

[merlinw.org]

Laza
A lényeg, hogy akit a küldiben kell leverni, az nem feltétlen ugyanaz, mint amelyik más helyeken is felbukkan 😊
Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.02.16. 09:22:30

Szerintem nem ua. Gran Soren után az a Griff rögtön elrepül a towerhez.

Vagy nem, ha már az első találkozáskor sikerül végezned vele.
MerlinW
Semmi gond, nem számít. Griffin bane főküldetés, mindenképpen ott lesz a madár.

[merlinw.org]

Laza
Szerintem nem ua. Gran Soren után az a Griff rögtön elrepül a towerhez. Ha leverted az után is jön még 1-2 helyen Griff, mint pl a The Dragonforged barlangja alatti résznél .... mondjuk ez nekem mindig elrepült, kb kétszer leszáll, aztán elmegy 😊

Hát akkor nem lesz, mert lemészároltuk...ennek így lesz valami negatív kimenetele? Semmit nem jelzett, mikor megöltük 😄
MerlinW
Ugyanaz, majd lesz vele nagy csata.

[merlinw.org]

Eradication Site-nál megtámadott egy Griff. Ez ugyanaz volt, aki Gran Sorennél is rajtunk ütött mát egyszer, vagy egy másik? 😄
Nekem már az elején baj van, hogy korom sötétben nem lehet látni semmit, és kinyiffanok.
MerlinW
A lényeg, hogy a wakestone-okat ne add át amíg nem végeztél az adott végigjátszással, mert végjáték, stáblista és NG+ követi.

[merlinw.org]

Laza
Már kiportoltam, bekeveredtem UrDragonhoz 😊

Laza
Most ugye Everfall-ba kerültem ... innen kiportolhatok, vagy csináljam amit kell?

Végigjátszod a BBI-t, kapsz egy BBI-s stáblistát, majd újra nekimész. Új, keményebb leosztást kapsz, jobb eséllyel szerzel táposabb cuccokat. Viszont ha csak egyszer mész rajta végig, és belevágsz egy new game plusba, akkor megint csak az alap BBI-t kapod, tehát egyszer végig kell játszanod ng+-on belül is, hogy a durvább változat jöjjön.

Persze hanyagolhatod is elsőre, és ng+-ban is duplázhatod. Eleve hardon érdemes, az alatt nem fair a szörnyekkel szemben 😞
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.02.13. 19:24:19
Hogy érted, hogy kétszer érdemes nekifutni egy végigjátszáson belül? Ez most valahogy nem tiszta.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Én első végigjátszásra letudtam, de a végére már 130. szintű lettem, mert hardon dőlt az XP. Bár ez a második vége volt, mert kétszer érdemes nekifutni (egy végigjátszáson belül, new game plusra resetelődik), és másodjára keményedik a menet, te most csak a csirkéknek való verziót látod 😉
Lehet neked van igazad és ezt a Bitterbacket tényleg csak new game plusban kell eröltetni. 60-as szinten széjjeltépnek már az alsóbb szinteken.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

BEAST
Nekem már sokszor az is sok, hogy 1-2 miniboss méretű hellhound veti rám magam a semmiből. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

MerlinW
Minden respawn-ol, de a Gransys-ben nagyok csak 3-4 hét után. Viszont BB-ben minden dög megtalálható és ott 4 nap után van respawn. Arra figyelj, hogy BBI-n csak egy órát alszol, tehát Gransys-ben aludj, ha azt szeretnéd, hogy teljenek a napok.

Ha pedig már nagyon könnyűnek érzitek BBI-t, vigyétek magatokkal a Fiend Luring Incense-t 😊 Nagy fun egyszerre 3 sárkánnyal harcolni 😊

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.12. 23:09:34

[merlinw.org]

Dragonforged: Jól látod.

Egyébként Postgameben lesz dragon dögivel.

Laza
Remélem, mert bár jó volt az alap rész, azért messze a BB rész viszi hangulatban, zenékben a pálmát ... a zene és hangulat már az elején beszarás, nem beszélve később mélyebb szinteken. Azért az alapjáték inkább kis színes, szagos, nem túl darkos hangulatú ... max éjszaka, mikor jönnek az élőhalottak 😊

Egyébként meglepően kevés dungeon volt az alap részben, konkrétan egy kezemen meg tudom számolni, pedig a BB-ből kiindulva reméltem sok ilyen lesz a térképen szétszórva.

Amúgy most tartok 50 óránál ... és lvl50-es vagyok 😊

Azt jól sejtem, hogyha a pawnomnak is akarok dragonforged cuccot, akkor vocationt kell váltanom és felvenni a cuccát, abban sárkányt ölni?
A postgameben lévő sárkányok száma véges, vagy azok is respawnolnak?
Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.02.12. 20:37:58

NA most alakítok majd kicsit a karakteremen és nekiesek a dögnek mégegyszer... :-)

MerlinW
Lvl 60-as karakterrel én is kaptam pofont pár helyen. Aztán inkább végigjátszottam NG+ hard-on megint, ezután lvl 100 környékén újból nekiestem BB-nek, úgy már oké volt😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.12. 19:42:17

[merlinw.org]

Mystic knight vagyok jelenleg tűz enchantra és jégre specializálódva...Nem tudom, hogy ez lehet az oka a nyűglődésnek vagy még nem vagyok annyira erős hozzá, de bucira ver mindenhol ahol összefutok vele (lehet átrakom az enchantokat darkra és lightningra és váltok csapattársakat is).

Tényleg amit ki akaratam még próbálni azok a rozsdás fegyverek, de ha jól látom azok nem nagyon sebeznek inkább csak az egyéb hatások teszik őket erőssé.

Amúgy érdekes mert a sima ogre meg a nőkre gerjed....Öreg ogre úgy látszik inkább a kukacosabb husit szereti..:-D

MerlinW
Többször is. Lightning, dark, sleep-et nem szereti. A mágusok mindig áttörik a védelmét én csak csapkodom, illetve szórom blast arrow-al (Assassin vagyok az utóbbi időben). Harcosként és warriorként meg stagger-re mentem a cymbal/ pommel bash-el. Fontos, hogy fizikai sebzés nem hatja meg, így nem árt, ha van afflict a fegyvereden (mágus vagy item által).

Továbbá azt vettem észre, hogy mindig a férfi karaktereket kezdi üldözni, tehát érdemes eszerint összeállítani a csapatot, valamint hogy megmászni nem érdemes, mert mindenhol elér.

[merlinw.org]

Egyet kérdeznék: Elder Ogre-t lenyomtad már? Halálra idegesít a kis (?) mocsok!

MerlinW
Akkor most jön a játék legjobb része😊 Dark Souls feeling powa😊

[merlinw.org]

Laza
Na, lenyomtam a nagy sárkányt ...

(semmi extrát nem írok, de lehet valakinek ez is spoiler)

az utolsó 3 csík HP-ja sokkal gyorsabban lement, mint az első 3-4 ... az elején még azt hittem vagy fél napig fogok vele verekedni 😊
Mondjuk elkezdtem felpakolni a Dark Anguish-t, azt nem szereti 😊

Az egész event kb egy jó órás fight volt onnantól, hogy közvetlenül bementem hozzá.

A végére lettem lvl50.
Utoljára szerkesztette: Laza, 2016.02.12. 16:15:50

Gransys-en úgy érzem végeztem. Most Bittebacken tevékenykedem, de van pár ellenfél, ami elpáhol rendesen.

Hozzátenném, hogy 57-es szintű vagyok és a sziget nagy részén elboldogulok.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.02.12. 14:54:06

MerlinW
Döntések és kimenetelek ábra.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.12. 13:36:21

[merlinw.org]

Ezt a questet meg lehet közelíteni a férfi banditák irányából is és a női banditák irányából is. Férfibanditák kapcsán ott ahol megtaláltad a könyvet tudsz a főnökkel beszélni. Felajánl két questet: Az egyik szerint egy szökött tagukat kell visszacsalni a nyájhoz, a másikban meg x számút kell a rivális női banditákból likvildálni. Ha mindkét questet megcsinálod (a könyv magadhoz vétele után is meglehet, ha úgy szerezted meg ahogy leírtad) akkor a boss bízni fog benned és megkapod a könyvet.

A másik irány esetében Heavenspeak Fort-ba kell menni (ennek az a buktatója, hogy az ottani női banditák vezetője nem bízik a hímnemű egyedekben, ergó ha így mész oda rádront, de van egy trükk, amivel tudsz vele beszélni). A női banditáknak is 2 questet kell elvégezni és úgy kapod majd meg a könyv helyét...De én a férfi banditákkal egyezkedtem szóval a másik irányvonal questjeit nem ismerem.

Jó reggelt!

Na SPOILER szóval valami női bandita csapatot kell leverni a térképen jóval feljebb de azok is gagyik, viszon ha azt megcsinálod akkor sem adja oda a könyvet, ugyanúgy fel kell érte ugrálni szóval max kis expet buktál...
Az oké, de mik történtek volna, ha ezt a két dolgot másképp csinálom? 😄 Illetve ki mit csinált itt? 😊 Nem lenne rossz itt valami balhé a banditákkal...😄
Így is meg lehet oldani azt a küldetést.

Én se adtam még el semmit és így van annyi pénzem amit lentebb leírtam.

Hogy is van ez a Grimoire-al?

-Miért mutatott a nyíl a térkép közepére, amikor megtaláltam a tengerparti banditavárban a könyvet? Mi lett volna ott, ha odamegyek először?
-Láttam, hogy a banditavezér adott volna küldetést, de előbb szétnéztem, megtaláltam a könyvet és elloptam, de most csak azt mondja, hogy nála van a grimoire de nem adja oda. Milyen küldetést kellett volna teljesítenem, hogy megszerezzem tőle egyébként?
Laza
Ó vazze, elolvastam ...

Attól függően, hogy mennyire fejlesztettek a cuccaid, van rá százalékos esély, hogy dragonforgeddá váljanak. Sárkánytól is függ, hogy mennyi esély van (az a firedrake ebben is eléggé belépő szintű sárkány), és van, amelyiknél valóban 100%. Csak a főkaraktered felszerésére vonarkotzik amúgy, a csatlósokéra nem.
Laza
Most akkor a fősárkányt kell leverni a cuccok továbbfejlesztéséhez? Mert elmentem leverni az erdőben lévőt, de még mindig nem tudok 😞

Most nézhetem meg a wikin, pedig nem akartam.

Amúgy így 47-esen nem volt túl nehéz. Az érzékeny pontjára némely csapással hatalmasat lehet sózni. Bár volt, hogy az összes pawn elhasalt, engem szerencsére nem nagyon sebzett 😊

Laza
Ja igen, sírkő.

Nem, itt egy sírkő van, és mögötte egy medál a different sky küldikből 😊
Laza
Ja, ez ahol egy láda van, nem? Mindent rendesen átkutatok, megvolt 😊

Ti megtaláltátok ezt a barlangot? 😄 Én mindent átnézek, de ez szépen kimaradt elsőre 😄

MerlinW
80 óra alatt talán 2x.

[merlinw.org]